Test af primere: Øjenskygge der holder hele dagen

06.05.10
Too Faced Shadow Insurance

Selv den bedste øjenskygge har begrænset holdbarhed. De fleste af os oplever, at hen ad eftermiddagen begynder den at falme, og man kan skimte huden. Måske sætter den sig endda i linjerne omkring øjnene? Og mange med fedtede øjenlåg kan knap nok få øjenskyggen på før den forsvinder igen.

Men make-up producenterne står som altid klar til at sælge os et produkt, der kan løse vores problemer. I denne test vil vi kigge nærmere på øjenskygge primere og se om de holder, hvad de lover. Bliver øjenskyggen rent faktisk nemmere at lægge pænt? Og holder den hele dagen trods cykelture, møder og madlavning?

Vi har simpelthen testet ved at tage hver enkelt øjenskygge primer på en hel dag med den samme øjenskygge over. Katja har haft den pågældende primer på det ene øje og ingen primer på det andet øje for at kunne sammenligne. På billederne er primeren på Katjas højre øje, altså det i venstre side fra læserens synspunkt.

Og husk lige når du studser over den skinnende pande og den ujævne make-up at pointen netop var at vise make-uppen præcis som den ser ud efter 7 timer. Så der er ikke pyntet på resultatet. Hvad man dog ikke udsætter sig selv for i den gode sags tjeneste….

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

MAC Prep + Prime Eye

 

MACs Paint Pot har længe været kendt som en fantastisk primer, og vi havde derfor høje forventninger til denne relativt nye primer fra MAC. Og ved første øjekast ser det godt ud. Den er nem at påføre, glider let på, og øjenskyggen tager sig godt ud ovenpå og træder bedre frem. Men ak! Se lige på billedet ovenfor. Efter en almindelig dag holder makeuppen på det øje uden nogen form for primer langt bedre end den med Prep + Prime Eye. Det vil sige, du åbenbart i realiteten forringer din øjenmakeups holdbarhed ved at bruge dette produkt. MAC siger godt nok, at den ikke skal forælnge holdbarheden, men primært gøre det nemmere at påføre øjenskyggen. Men hvorfor ikke bare købe en af de primere, der kan begge dele? Det er ikke godt nok det der.

Too Faced Shadow Insurance

Too Faced Shadow Insurance

Er vores favorit og derfor også den vi selv bruger til dagligt. Den har en konsistens der minder om Elizabeth Ardens, den kommer også i en tube, er mere flydende og ret transparent. Men der er en verden til forskel. Denne tørrer op til en fin mat finish, der får øjenskyggen til at træde meget tydeligere frem og gør den klart nemmere at blende. Og den holder altså! Efter en lang dag med Shadow Insurance på det ene øje, synes jeg forskellen på de to øjne var den mest tydelige af alle de testede produkter. Fantastisk!

Elizabeth Arden Eye-Fix Primer

Elizabeth Arden var en af de første primere på markedet. Den er meget mere transparent end de to fra MAC og mere flydende. Den kommer også i tube, dem fra MAC er i små bøtter. Den er nem at påføre men jeg synes helt ærligt ikke den har den store effekt. Jeg synes ikke, øjenskyggen var væsentligt nemmere at påføre i forhold til øjet uden primer, og efter 6-7 timer med den på var der ikke væsentligt forskel at se, omend en lille. Og så er det oven i købet den dyreste.

MAC Paint Pot

MAC Paint Pot

MACs Paint Pot er en favorit blandt makeup-artister og forbrugere og med god grund. Den er nem at påføre, nem at blende på og dækker godt. Og så får den rent faktisk øjenskyggen til at holde bedre. På billedet ovenfor skal I ignorere de linjer, der er på mit højre øje med Paint Potten på. Det er mit gamle rynkede øjenlåg, der sidder i folder, øjenskyggen sidder absolut som den skal. Cirka 6 timer efter påførslen, hvor billedet er taget, er farven er klarere og tydeligere med Paint Pot under. Effekten er ikke voldsom, men den er der. Og forskellen blev endnu tydeligere længere ude på aftenen.

En anden fordel ved Paint Pot er, at den fås i rigtigt mange farver, hvilket giver muligheder for fede effekter. En farvet base kan forandre og fremhæve farven på en øjenskygge og er sjov at lege med. Derudover har Paint Pot den store fordel i forhold til mange af de andre, at den er meget dækkende. Hvis du har for eksempel røde øjenlåg, du gerne vil dække, er Paint Pot derfor et godt bud.

Køb Too Faced Shadow Insurance online hos Sephora.dk*

Køb Elizabeth Arden i Matas webshop*

Køb MAC i Matas webshop*

Hvad med dig? Bruger du primere, og hvad synes du om den, du bruger? Og hvis ikke, hvorfor?

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Susan

God ide med sådan en test men billederne kunne være bedre… set herfra min stol ser det ud til på alle billederne at lyset kommer ind fra venstre (venstre for mig, dvs. fra modellens højre side) og at øjet UDEN primer ligger i halvskygge… billederne burde være taget i lys lige forfra.

Pudderdåserne

Du har fuldstændigt ret. De burde være taget forfra. Vi er ikke professionelle fotografer nogen af os, så vi skal lige lære det 🙂

Pia

Æhm. Når man så har anskaffet både Too Faced og Paint Pot, og står der og glor fortvivlet fra den ene til den anden, og overvejer, hvilken man skal vælge – har I så erfaring med en kombination?
Too Faced er ret silicone-agtig, og Paint Pot er mere primer-agtig- når jeg skal være helt sikker på, at skidtet bliver på, bruger jeg begge dele. Er jeg splittergal?

Pudderdåserne

Jeg synes ikke der er nogen fordel ved at bruge begge to på en gang. Men hvis du synes det virker bedre, så er jeg da åben for ideen? Jeg bruger kun Too Faced, jeg synes den holder så rigeligt i sig selv. Jeg ser ingen fordel ved at putte en neutral paint pot ovenpå. Derimod bruger jeg tit begge dele, hvis jeg bruger en farvet Paint Pot som base, men ikke bruger den på hele låget. Hvis det giver mening 🙂 Jeg ejer ikke en neutral paint pot, det er unødvendigt synes jeg, når jeg bruger Too Faced.
Men jeg synes du skal prøve at gøre os testen efter! Put en dag begge dele på det ene låg og Too Faced alene på det andet låg og se om det virker bedre, og lad os så høre om det!
Kh. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *