Tirsdagstip: Få masser af glød og større effekt af dine cremer

Vil du se min glatte hage?

Perioral dermatit

Katjas hage – helt uden makeup

Ja, okay helt fejlfri er den ikke. Der er antydningen af en lille rød knop og noget røde mærker efter nogle gamle udbrud. Men den er godt nok meget meget MEGET pænere end den har været meget længe. Især taget i betragtning, at jeg er lige midt i ægløsning.

Det er ikke bumser. Jeg har perioral dermatit på hagen og omkring munden, hvilket er noget, vi har skrevet om ved mange lejligheder. Og jeg er inde i en virkelig god periode lige nu. Det er ikke noget tilfælde, men en kombination af flere faktorer.

1. Ingen makeup
Siden en vis begivenhed fra starten af marts har jeg ligesom de fleste andre siddet herhjemme og ikke haft makeup på. Det kan min hud rigtig godt lide. Nu er vi så småt begyndt at gå ud igen og jeg har da haft makeup på mindst to gange – men stadig. Tankevækkende nok reagerede min hud ret kraftigt den ene gang.

2. Mindre ansigtspilleri
Jeg er sådan en, der altid piller mig selv åndsfraværende i ansigtet. Især når jeg skriver, læser, ser tv osv. Det er helt tosset, og eddersvært at vænne sig af med. I anledning af SARS-Cov-2 har jeg gjort en ekstra indsats for at mindske ansigtspilleriet, og det er godt for huden.

3. Bedre håndhygiejne
Ligesom jer andre, har jeg aldrig haft så pinligt rene hænder, som jeg har nu. Og når man nu alligevel kommer til at pille sig selv på huden i ansigtet ind i mellem, så har niveauet af håndhygiejne stor betydning.

4. Mindre og bedre hudpleje
Jeg har faktisk skruet lidt ned for nogle af de produkter, jeg bruger, og det lader til at fungere pt. Perioral dermatit er en reaktion på overforbrug af hudpleje, og i stedet for at køre på med en masse produkter morgen og aften har jeg brugt:

Morgen:
T-Zone Peeling
Niacinamid
Anti-age ansigtscreme
(og selvfølgelig solcreme!)

Aften:
A-Serum 5%
Anti-age ansigtscreme

Og så har jeg holdt mig meget langt væk fra at teste yderligere produkter i en lang periode. Der skal ofte ikke andet til en dejlig ansigtsmaske, for at lave ballade.

5. Alt i en kur
Alt i en kur kan altså noget. Og jeg sprøjter den i ansigtet hele tiden. Syricalm virker beroligende og genopbyggende på huden – det er en ingrediens, som vi bruger i flere produkter, og som vi har skrevet om her. Symcalmin lindrer også inflammation. Og defensscalp, som vi egentlig har tilsat for at regulerer mikrobiomet i hovedbunden og lindre inflammation i hovedbunden… tjah… hvorfor skulle den ikke kunne det samme på hud andre steder? Læs mere om Alt i en KUR her

Læs mere om perioral dermatit herFind vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

13 kommentarer

 • Kristine

  A pro pos Alt I En kur – Min ældste var i dag hos hudlæge og fik diagnosticeret psoriasis i hovedbunden – suk.
  Nå, men jeg viser hvad vi har brugt; hormoncreme, Sasha shampo og jeres Alt i En KUR. Hun kender den ikke, men siger “Pudderdåserne, de ved hvad de laver – det er gode produkter. Jeg må straks teste denne”
  Jeg synes det er en ros, der er værd at give videre til jer :-)
  Jeg som lægmand er også svært tilfreds med jeres serie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   :-o Sikke en ros at få! Tusind tusind tak.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Efter mine fødsler gik min periorale dermatitis amok. Brugte en kort periode metronidazol creme og det forsvandt fuldstændigt. Nu dukker det kun op hvis jeg er så dum at skifte ansigtscreme – bare en enkelt gang kan være nok (bruger alt i en creme og den tåler jeg fint!).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg bliver nødt til at spørge til hvilken solcreme du bruger? Jeg tør ikke bruge solcreme lige nu, da jeg er bange for at det fremprovokerer min perioral dermatit.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Jeg har på flere udenlandske sites, bla paulas choice læst om brugen af azelaic acid, i kampen mod perioral dermatitis og indtil nu(1 uges forbrug), ser jeg ingen negativ reaktion, så jeg holder lidt vejret

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er virkelig spændende!! Gider du holde os opdateret?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde

   Jeg har også haft enormt positiv erfaring med Azelaic Acid. Min læge ordinerede en på 20%, og efter 3 ugers brug har jeg ingen bivirkninger haft, samt min perioral dermatitis forsvandt lyn hurtigt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Tak. Hvor er det dejligt at høre

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne K.

  Jeg er nysgerrig på Alt i en kuren til mand + voksen søn, der begge bøvler med skæleksem omkring næsen og i midten af panden. Kunne det vær en mulighed med kuren (i hovedbunden) + T-zone peeling og evt. A-vitamin (serum)? Kerium kan ikke helt afhjælpe problemet, de samme gælder Kelual…
  God pinse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er en rigtig god mulighed :)

   Faktisk er A-Serum nok det produkt, der har hjulpet mest på min egen skæleksem omkring næsen… Men det er en 100% personlig oplevelse, som jeg ingen dokumentation har for

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Har I mon et godt bud på et produkt med Azelaic Acid? Jeg har prøvet den fra The Ordinary, men jeg er ikke helt glad for konsistens.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg har det som dig :-D Jeg har heller ikke mødt en endnu… Men sig til, når du finder en! Paulas Choice har – jeg har ikke prøvet den.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstip: Få masser af glød og større effekt af dine cremer