Nye Matas-striber til ansigtet

Tirsdagstip: Lad være med at blande

 

Så kom lige og hils!

Sådan kan det se ud, når man rører creme…

Nej, jeg taler ikke om mærker. Dem kan du nemlig blande lige så tosset, du vil! Det, du ikke skal blande, er dine produkter. Når man som producent, gør sig umage for at ramme en eller anden konsistens, så er der selvfølgelig en tanke med det. Der er muligvis nogle producenter, der selv anbefaler, at du blander lidt. Så er det selvfølgelig en anden sag.
For nogle år siden blev det voldsomt populært at hælde et par dråber olie i alt fra creme til foundation. Det er en rigtig uskik. Du kan ende med at stå med inaktive ingredienser og helt umulige konsistenser. Hvis du har brug for at hælde ekstra olie i din foundation eller creme, ja så burde du nok overveje en anden … Eller i det mindste smøre dem på efter hinanden.

Trin for trin
Det er muligvis lettere at hælde alle produkterne op i hånden og smøre det hele i ansigtet på én gang. Der er bare rigtig mange ingredienser, som du slet ikke får effekt af på den måde. Tag nu sådan noget som eksfolierende syrer. Det er vigtigt, at de kommer på nederst, så du kan opnå den eksfolierende effekt. Ellers kan du ligeså godt lade være med at bruge det. Samme problematik er det med EGF, denne ingrediens kan ikke tåle olie og fedtstoffer. Den skal altså helst bruges alene eller smøres på lang tid før, du bruger noget andet ovenpå.

Generelle regler
Der er masser af undtagelser, der bekræfter de regler, du måske har læst både her og der. En af reglerne er, at du skal bruge dine produkter, som stod de i rækkefølge efter konsistens. Til en start kunne det være essens, syrepeeling eller noget let fugt af en art. Dernæst kan du påføre dine sera med det letteste først. Så er det tid til creme, SPF, olie eller hvad du nu bruger. Oftest anbefaler vi, at du prøver dig frem, det spiller ikke altid en rolle… Og dog, det er vigtigt at holde sig til de regler mærkerne selv sætter op for de forskellige serier. Vigtigst er det dog, at du passer på med at bruge alt for meget eksfoliering.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

19 kommentarer

 • Rikke

  Jeg er faktisk tit i tvivl om det her.
  Hvis man nu bruger jeres T-zone peeling, en niacinamid på 10% ovenpå og så jeres antiage. Har man ikke fortyndet de 10% gevaldigt? Er det den samlede ‘mængde’, der virker, eller %? Tænker også det samme om jeres 7% glykolsyre. Hvis man putter andet ovenpå, falder man vel hurtigt under de ca. 5%, der skal til for at opnå en ordentlig effekt, og samtidig stiger pH vel unægteligt.
  Optimalt burde man vel vente lidt mellem påsmøringerne, men det sker vel sjældent :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   I forhold til syreprodukterne er det vigtigste at de kommer på nederst, fordi de netop er pH-følsomme og derudover skal i kontakt med bar hud for at virke optimalt. Resten skal derfor på bagefter.
   Jeg forstår godt hvad du mener men har ikke det perfekte svar. Optimalt set burde alle aktiver direkte på bar hud for at have optimal effekt – men det kan jo ikke lade sig gøre :)
   Fede produkter kan lave en barriere der forhindrer andre produkter i at trænge igennem men tynde vandbaserede serum som disse bør ikke være noget problem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henrik

  Kunne ikke være mere enig. Næsten!

  Jeg købte engang
  the ordenary 10 procent niacinemide
  Den var alt for stærk til mig. Så blande jeg den med en 100 procent ren olie
  (halv, halv og ryst godt)
  Jeg har brugt den i et halvt år nu og konsistensen bliver ligesom en lotion.

  Jeg prøvede så her for noget tid siden at blande noget af the ordenary 3%resveratrol serum i.
  Det blev noget være usammenhængende sjask🤪🤪🤪🤪🤪

  PS prøv en dag at tjekke/skrive om http://www.cremecompagniet.dk/?product=acaibaer-olie-oko

  Hende der har det virker virkelig passioneret og sælger de skønneste rene olier til helt urimelige gode priser.
  Blandandet 100% ren Acaibærolie til kun 50 kr for 10 ml.
  Jeg troede også de var fup men har selv købt der en del gange og olierne er af virkelig god kvalitet.

  Mvh. Henrik

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Jeg er enig når det kommer til aktive ingredienser, men jeg synes at make-up som fx foundation er en anden sag. Jeg er i hvert fald glad for at kunne justere min foundation med fx et par dråber olie alt efter hvordan min hud har det og hvilken finish jeg ønsker :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Tak for info. Rart at vide mht hudplejen.. makeuppen forstår jeg dog ikke – det er da bare med at afprøve og lege. Dur det ikke vaskes det jo bare af, og så har man lært dét med dén formel. Synes da det er smart at kunne lege med min foundation alt efter hvilken effekt jeg ønsker den pågældende dag – uden at skal have en masse forskellige i min samling 😊 Det er leg og eksperimenter med makeup der gør det sjovt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hej dåser😉
  Nu handler det om at blande🙃 men mit spørgsmål gå på Opbevaring af hudplejeprodukter. Har i et indlæg om dette emne man kan læse? Kan se nogle steder at folk kommer det i køleskabet.. hvad mener i?
  Venligst Tina ✌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Du må ikke opbevare på køl. Hudpleje er lavet til at blive opbevaret ved helt almindelig stuetemperatur med mindre andet er angivet

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne A

  Hvordan skal jeg forholde mig når jeg blander Hyaluronsyre (fra The Ordinary) i min t-zone peeling? For jeg ved ikke om det bare er bagklogskabens lys der får mig til at indse, at peelingen faktisk ikke virker nær så godt efter jeg er begyndt at blande hyaluronsyre i… Så først t-zone peeling, eller?? :)

  Mvh, Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja, du må endelig ikke blande dem! Så virker T-Zone Peelingen ikke optimalt. Brug T-Zone Peeling nederst og hyaluronsyren ovenpå, så går det fint :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Når I beskriver at rækkefølgen er vigtig, hvad betyder det så helt præcist? Hvor længe skal der gå mellem hvert “lag”?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Julie
   Ikke så lang tid bare lige et øjeblik. Der er da stor forskel på at blande i hånden og smøre i ansigtet lagvis.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bruger t-zone peeling om morgenen, med ninacimid ovenpå. Vil jeg kunne implementere a-vitamin også, og i så fald, hvornår?
  Er lidt forvirret over rækkefølgen
  Hilsen Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Anne. Ja, det kan du sagtens. Rækkefølgen er underordnet, bare du bruger T-Zone Peeling nederst. A-Serum skal kun bruges en gang dagligt, om aftenen. Jeg selv bruger T-Zone Peeling + niacinamid om morgenen, og T-Zone Peeling + A-Serum om aftenen, og det synes jeg fungerer godt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Jeg er i tvivl om hvor længe der skal gå imellem de forskellige produkter. Hvad vil i anbefale? Jeg bruger t-zone peeling, niacinamid og creme, men er altid i tvivl om jeg skal vente lidt ind i mellem eller om jeg bare skal putte det hele ovenpå hinanden med det samme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Lise
   Så længe du ikke blander dem i hånden er alt godt. Lag på lag lige efter hinanden er fint.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Noa

  Hvis man bruger jeres AHA serum, kan man så også bruge en anden serum bagefter?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Noa
   Ja, det kan man, hvis den ikke indeholder eksfolierende syre.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bodil Vedstesen

  Hey!
  Jeg bruger en del forskellige produkter
  Morgen og aften. For at gøre det lidt lettere blander jeg om dagen mit c vitamin fra kiehls Sammen med min dagcreme og om aftenen blander jeg mit retinol serum sammen med min natcreme. Mindsker det effekten af serummerne🤓🤔? Mvh Bodil

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Bodil
   Det afhænger af hvilke produkter, der er tale om. Nogle produkter klarer det fint… andre ikke. Og ja, bruger du mindre af det ene eller det andet, fordi du blander, så forringer du effekten.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye Matas-striber til ansigtet