Tirsdagstip: Lad være med at blande

19.03.19
Så kom lige og hils!
Så kom lige og hils!
Sådan kan det se ud, når man rører creme…

Nej, jeg taler ikke om mærker. Dem kan du nemlig blande lige så tosset, du vil! Det, du ikke skal blande, er dine produkter. Når man som producent, gør sig umage for at ramme en eller anden konsistens, så er der selvfølgelig en tanke med det. Der er muligvis nogle producenter, der selv anbefaler, at du blander lidt. Så er det selvfølgelig en anden sag.
For nogle år siden blev det voldsomt populært at hælde et par dråber olie i alt fra creme til foundation. Det er en rigtig uskik. Du kan ende med at stå med inaktive ingredienser og helt umulige konsistenser. Hvis du har brug for at hælde ekstra olie i din foundation eller creme, ja så burde du nok overveje en anden … Eller i det mindste smøre dem på efter hinanden.

Trin for trin
Det er muligvis lettere at hælde alle produkterne op i hånden og smøre det hele i ansigtet på én gang. Der er bare rigtig mange ingredienser, som du slet ikke får effekt af på den måde. Tag nu sådan noget som eksfolierende syrer. Det er vigtigt, at de kommer på nederst, så du kan opnå den eksfolierende effekt. Ellers kan du ligeså godt lade være med at bruge det. Samme problematik er det med EGF, denne ingrediens kan ikke tåle olie og fedtstoffer. Den skal altså helst bruges alene eller smøres på lang tid før, du bruger noget andet ovenpå.

Generelle regler
Der er masser af undtagelser, der bekræfter de regler, du måske har læst både her og der. En af reglerne er, at du skal bruge dine produkter, som stod de i rækkefølge efter konsistens. Til en start kunne det være essens, syrepeeling eller noget let fugt af en art. Dernæst kan du påføre dine sera med det letteste først. Så er det tid til creme, SPF, olie eller hvad du nu bruger. Oftest anbefaler vi, at du prøver dig frem, det spiller ikke altid en rolle… Og dog, det er vigtigt at holde sig til de regler mærkerne selv sætter op for de forskellige serier. Vigtigst er det dog, at du passer på med at bruge alt for meget eksfoliering.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
19 kommentarer
Rikke

Jeg er faktisk tit i tvivl om det her.
Hvis man nu bruger jeres T-zone peeling, en niacinamid på 10% ovenpå og så jeres antiage. Har man ikke fortyndet de 10% gevaldigt? Er det den samlede ‘mængde’, der virker, eller %? Tænker også det samme om jeres 7% glykolsyre. Hvis man putter andet ovenpå, falder man vel hurtigt under de ca. 5%, der skal til for at opnå en ordentlig effekt, og samtidig stiger pH vel unægteligt.
Optimalt burde man vel vente lidt mellem påsmøringerne, men det sker vel sjældent 🙂

Katja Moikjær

I forhold til syreprodukterne er det vigtigste at de kommer på nederst, fordi de netop er pH-følsomme og derudover skal i kontakt med bar hud for at virke optimalt. Resten skal derfor på bagefter.
Jeg forstår godt hvad du mener men har ikke det perfekte svar. Optimalt set burde alle aktiver direkte på bar hud for at have optimal effekt – men det kan jo ikke lade sig gøre 🙂
Fede produkter kan lave en barriere der forhindrer andre produkter i at trænge igennem men tynde vandbaserede serum som disse bør ikke være noget problem.

Henrik

Kunne ikke være mere enig. Næsten!
Jeg købte engang
the ordenary 10 procent niacinemide
Den var alt for stærk til mig. Så blande jeg den med en 100 procent ren olie
(halv, halv og ryst godt)
Jeg har brugt den i et halvt år nu og konsistensen bliver ligesom en lotion.
Jeg prøvede så her for noget tid siden at blande noget af the ordenary 3%resveratrol serum i.
Det blev noget være usammenhængende sjask🤪🤪🤪🤪🤪
PS prøv en dag at tjekke/skrive om http://www.cremecompagniet.dk/?product=acaibaer-olie-oko
Hende der har det virker virkelig passioneret og sælger de skønneste rene olier til helt urimelige gode priser.
Blandandet 100% ren Acaibærolie til kun 50 kr for 10 ml.
Jeg troede også de var fup men har selv købt der en del gange og olierne er af virkelig god kvalitet.
Mvh. Henrik

Kristina

Jeg er enig når det kommer til aktive ingredienser, men jeg synes at make-up som fx foundation er en anden sag. Jeg er i hvert fald glad for at kunne justere min foundation med fx et par dråber olie alt efter hvordan min hud har det og hvilken finish jeg ønsker 🙂

Line

Tak for info. Rart at vide mht hudplejen.. makeuppen forstår jeg dog ikke – det er da bare med at afprøve og lege. Dur det ikke vaskes det jo bare af, og så har man lært dét med dén formel. Synes da det er smart at kunne lege med min foundation alt efter hvilken effekt jeg ønsker den pågældende dag – uden at skal have en masse forskellige i min samling 😊 Det er leg og eksperimenter med makeup der gør det sjovt.

Tina

Hej dåser😉
Nu handler det om at blande🙃 men mit spørgsmål gå på Opbevaring af hudplejeprodukter. Har i et indlæg om dette emne man kan læse? Kan se nogle steder at folk kommer det i køleskabet.. hvad mener i?
Venligst Tina ✌🏼

Katja Moikjær

Du må ikke opbevare på køl. Hudpleje er lavet til at blive opbevaret ved helt almindelig stuetemperatur med mindre andet er angivet

Anne A

Hvordan skal jeg forholde mig når jeg blander Hyaluronsyre (fra The Ordinary) i min t-zone peeling? For jeg ved ikke om det bare er bagklogskabens lys der får mig til at indse, at peelingen faktisk ikke virker nær så godt efter jeg er begyndt at blande hyaluronsyre i… Så først t-zone peeling, eller?? 🙂
Mvh, Anne

Katja Moikjær

Ja, du må endelig ikke blande dem! Så virker T-Zone Peelingen ikke optimalt. Brug T-Zone Peeling nederst og hyaluronsyren ovenpå, så går det fint 🙂

Julie

Når I beskriver at rækkefølgen er vigtig, hvad betyder det så helt præcist? Hvor længe skal der gå mellem hvert “lag”?

Helene Randløv

Hej Julie
Ikke så lang tid bare lige et øjeblik. Der er da stor forskel på at blande i hånden og smøre i ansigtet lagvis.
Kh. Helene

Anne

Jeg bruger t-zone peeling om morgenen, med ninacimid ovenpå. Vil jeg kunne implementere a-vitamin også, og i så fald, hvornår?
Er lidt forvirret over rækkefølgen
Hilsen Anne

Katja Moikjær

Kære Anne. Ja, det kan du sagtens. Rækkefølgen er underordnet, bare du bruger T-Zone Peeling nederst. A-Serum skal kun bruges en gang dagligt, om aftenen. Jeg selv bruger T-Zone Peeling + niacinamid om morgenen, og T-Zone Peeling + A-Serum om aftenen, og det synes jeg fungerer godt.

Lise

Jeg er i tvivl om hvor længe der skal gå imellem de forskellige produkter. Hvad vil i anbefale? Jeg bruger t-zone peeling, niacinamid og creme, men er altid i tvivl om jeg skal vente lidt ind i mellem eller om jeg bare skal putte det hele ovenpå hinanden med det samme.

Helene Randløv

Hej Lise
Så længe du ikke blander dem i hånden er alt godt. Lag på lag lige efter hinanden er fint.
Kh. Helene

Noa

Hvis man bruger jeres AHA serum, kan man så også bruge en anden serum bagefter?

Helene Randløv

Hej Noa
Ja, det kan man, hvis den ikke indeholder eksfolierende syre.
Kh. Helene

Bodil Vedstesen

Hey!
Jeg bruger en del forskellige produkter
Morgen og aften. For at gøre det lidt lettere blander jeg om dagen mit c vitamin fra kiehls Sammen med min dagcreme og om aftenen blander jeg mit retinol serum sammen med min natcreme. Mindsker det effekten af serummerne🤓🤔? Mvh Bodil

Helene Randløv

Hej Bodil
Det afhænger af hvilke produkter, der er tale om. Nogle produkter klarer det fint… andre ikke. Og ja, bruger du mindre af det ene eller det andet, fordi du blander, så forringer du effekten.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *