Anmeldelse: Grown Alchemist

Forstørrede porer og hudorme: Eksfoliering og peeling

produkter-mod-hudorme

Store porer og hudorme  i ansigtet er forskellige problemer, der plager mange. I denne guide kan du læse om, hvordan du løser problemet. Løsningen er nemlig den samme for de fleste, for årsagen til de store porer og hudorme hænger sammen.

Det handler nemlig om tilstoppede porer, hvor fedt fra huden og døde hudceller bliver fanget. Men ved at eksfoliere det skidt, der har samlet sig inde i dem, så kan du få dem til at se mindre ud.

De sorte hudorme opstår, når huden producerer for meget fedt, som samler sig med døde hudceller og sætter sig som små propper i porerne, hvor de oxiderer og bliver sorte.

Du kan ikke eksfoliere dem væk mekanisk med almindelig skrubbecreme, dertil sidder de for dybt. Der skal kemisk eksfoliering til.

1. Kemisk eksfoliering
Kemisk eksfoliering/kemisk peeling er i det hele taget at foretrække fremfor skrubbecreme, da den er mildere og giver bedre resultater. En lotion, creme eller toner med en mild kemisk peeling hver dag renser dine porer og stimulerer dannelsen af nye hudceller.

Der er flere typer af kemisk peeling af vælge imellem. De vigtigste er AHA og BHA. AHA kan være flere stoffer, for eksempel glycolsyre, lactic acid mm. Det er også det, du kender som frugtsyre. BHA findes der kun en af, nemlig salicylsyre.

Fælles for dem begge er at de eksfolierer huden, renser porerne og stimulerer dannelsen af nye hudceller. Det betyder, at porerne ser mindre ud, du mindsker hudorme og forebygger akne.

Salicylsyre er ofte det bedste valg, hvis du har problemer med hudorme og forstørrede porer, men alle typer syre vil hjælpe. I bunden af dette indlæg kan du finde links til, hvor du kan købe effektive produkter med salicylsyre.

2. Niacinamid
Niacinamid er B3 vitamin, og det har også en positiv effekt på hudens porer. Brugt på huden i højere koncentrationer får det simpelt fortalt hudens porer til at opføre sig mere normalt. Niacinamid har også mange andre fordele, som du kan læse om her.

Et ekstra produkt med en høj dosis niacinamid ovenpå din daglige peeling med salicylsyre kan gøre en reel forskel. Det ved Helenes næse alt om. Jeg har samlet links til gode produkter med niacinamid i bunden af dette indlæg, og du kan også finde dem her.

3. Fysisk peeling
Med fysisk peeling mener jeg alle former mekaniske måder at skrubbe huden på. Det vil sige gammeldags skrubbecreme, rensebørster, konjac-svampe og lignende. Ingen af disse kan i sig selv fjerne hudorme. Det er ikke muligt fysisk at skrubbe hudorme væk, men de kan være et udemærket supplement til de to ovennævnte midler. Læs mere om rensebørster i vores guide her.

4. Masker
Traditionelle masker har begrænset effekt på hudorme. Nogle af dem indeholder syre, men syre skal helst bruges flere gange dagligt og blive siddende på huden for at opnå effekt, og det gør man ikke med en maske. En muddermaske eller lignende, der opsuger overskydende fedt fra huden, kan dog være behjælpelig, men er ikke i sig selv nok til at fjerne hudorme.

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks)
En mild daglig peeling med salicylsyre er absolut førstevalg til hudorme og forstørrede porer:

Produkter med niacinamid er efterhånden udbredt. Læs mere om dem i dette indlæg. Du kan overveje disse produkter:

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

OBS: Som I kan se på kommentarerne er dette oprindeligt et gammelt indlæg, som stadig er et af de mest læste overhovedet på bloggen. Jeg har derfor opdateret det, så det afspejler vores nyeste viden og de nyeste produkter.

370 kommentarer

 • Tina T

  Jeg har store porer på min næse men ikke sorte hudorme. Mit er helt sikkert arveligt betinget og blevet værre med alderen. Men jeg har en gang imellem fået en ansigtsbehandling der hedder “skinjet” som virkelig gøre en forskel, men det fjerner jo heller ikke problemet men hjælper for en tid og skal helst vedligeholdelses. Men hvis jeg selv kan gøre det, ville det være så fedt for det er temmelig dyrt at gå til kosmetolog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg kender ikke den behandling og vil nødig sammenligne, men det her virker også i hvert fald :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Noget andet er; du nævner md formulation…jeg har den der hedder continuous skin renewal og nu vil jeg bare høre om
  du ved om jeg applikerer den korrekt. Bruger et tyndt lag af den, derefter lidt fugtighedscreme og til sidst en solcreme. Ved du om det er den rette rækkefølge? Ift solcreme læste jeg et sted at den skal på først, men kan det nu passe? Blokerer den så ikke for de øvrige cremers effekt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Charlotte. Det lyder helt rigtigt, og jeg ville også altid bruge solcremen til sidst. Hvis du lægger din AHA-creme på efter solcremen er jeg ikke sikker på, den kan trænge ned. Du gør det helt korrekt.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for svar:) Godt at vide at man gør det rigtigt, når nu man ikke har været hos en kosmetolog….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina T

  Her står noget om skinjet behandlingen, min hud bliver så smuk af den behandling. Ansigtsbehandling med krystalslibning efter skin-jet metoden ca. 45-60 min.
  -afrensning, 2 faset peeling, slibning i ca. 8-10 min. lymfedrænage, indslusning af fugt med ultralyd og infrarødt lys, maske, afsluttende med dag- og øjencreme.

  Reduserer pigmentpletter, karsprængninger, ar og rynker poresammentrækkende, vævsopstrammende, udsætter ældingsprocessen og giver huden fornyet glans.
  1 behandling
  525,-
  3 behandlinger
  1450,-
  behandlinger
  2.700,-

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Lyder interessant. Som jeg plejer at sig: If it works, don’t fix it. Hvis din hud bliver så smuk af den behandling, så hold dog for guds skyld fast i den!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Silja P.

   Jeg har også prøvede Skinjet hos Susanna på frederiksberg for flere år siden, fik 3 behandlinger og det kurerede mig for min acne, jeg brugte hendes ansigtscreme og exfoliering og hydaring mask 1 gang om ugen, men efter 6 mdr synes jeg at det var for dyrt og ville prøve nogle andre produkter og så brød helvede løs, og jeg ku ik genoprette det helt igen… jeg fik endnu engang 3 behandling ca mdr efter da men det hjalp ikke lige så godt desværre, men der kan have været andre årsager til det, nogle hormonelle og psykiske…

   Men ja det har været en behandling jeg selv var meget glad for.. det er desværre bare så dyrt… selv om hun var rigtig sød og jeg fik lov at betale i rater ved 2. gang…

   udover det er jeg glad for Dermalogica´s Gentle creme exfoliant og Hydrating masque, da der jo også skal fugt til efter exfoliering…:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Paula’s Choice lyder som et godt valg. Hvor køber du den?

  Kirsten

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   På deres egen webshop, jeg har linket til. Der er ikke andre muligheder :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke. V

  Hej Katja
  Hvordan bruger du den der Paulas? Og hvad med told når den sendes dra US?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Uha, my mistake. Jeg har linket til den forkerte webshop. Der er en europæisk webshop, jeg har rettet linket nu.

   http://www.paulaschoice-eu.com/exfoliating-2-beta-hydroxy-acid-gel.html

   Og du bruger den hver morgen og aften før cremer og serum, efter du har renset huden og evt. skintonic.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maj

   Uh, et indlæg jeg virkelig kunne bruge! TAK!

   Lader du det sidde på huden eller vasker du det af igen med vand eller vatrondeller?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej det skal endelig sidde på huden.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anette

   Nå, nu fald jeg lige over dette indlæg og jeg endte med at bestille Paula’s choice gel. Jeg tænker bare lige på – tager man ansigtscreme på bagefter? Altså oven på gelen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jep. Du kan bruge hvad som helst ovenpå (næsten ;) Bare du altid bruge gel’en nederst!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie

   Her har jeg lige et svar. Er det nødvendigt at bruge skintonic? eller er det ok “kun” at bruge en ansigtsrens før?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja
   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie

   Tak for svar :-)
   I forhold til selve indlægget har jeg også lige et spørgsmål:
   Jeg kan se at der er blevet spurgt ind til DanishSkinCares produkter, men du kunne ikke give noget svar, fordi der ikke var en ingrediensliste.
   Nu har jeg fundet en relancering af den eksfolierende creme fra DanishSkinCare, hvor man også kan se en ingrediensliste:
   http://shop.danishskincare.dk/produkter/16-eksfoliering/63-smooth-skin-daily-exfoliator/

   Er det noget, der kan bruges? eller skal man holde sig fra det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ud fra ingredienslisten ser den ok ud, men jeg vil nødig anbefale et produkt fra en serie, jeg aldrig har prøvet selv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Fedt indlæg! Ved du om der evt er et billigere mærke som laver de slags lotions?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Paula’s Choice er det billigste, jeg kender til desværre.

   Og tak :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg døjer selv med netop det problem du beskriver; fedtet hud, store porrer og sorte hudorme på næsen. Jeg hader det! Har troligt renset min hud hver morgen og aften siden jeg var ca 14 (er 21 nu), har forsøgt mig med flere forskellige serier netop til denne hudtype, har prøvet næsestrips, peel off masker (bl.a. den fra Jorgobé som skulle være ih og åh så effektiv) og hvad der ellers er. Intet hjælper på næsen. resten af ansigtet er sådan set blevet bedre med alderen. men på næsen vil de bare ikke forsvinde, og det er også her jeg døjer mest med fedtet hud :( Det er så irriterende og grimt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   I hear you! Jeg tror både Helene og jeg kender det. Men BHA peeling har virkelig hjulpet på mig. Hvad gør du selv for tiden ved din hud?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Super emne I tager op – og jeg var også lige ved at købe Paula’s choice indtil jeg læste at hvis man har allergi mod acetylsalicylsyre skal man ikke bruge produktet :-( Æv, æv – det har jeg nemlig…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg er begyndt at bruge HTH creme som natcreme i ansigtet! Den indeholder 10% carbamid og 5% lactic acid og så koster den 38 kr. for 100 ml. i Føtex :-)
  Det er ikke helt så effektivt som BHA, men helt ok til prisen! Og så synes jeg, at carbamid er det eneste, der rigtig virker på min meget tørre hud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Julie. Det er en rigtig god idé og et billigt tip. AHA er bestemt lige så effektivt som BHA, bare mod noget andet, nemlig tør og solskadet hud. Kan også have en mindre effekt på rynker og pigmentskader. Så fedt tip! Var slet ikke klar over at det var i HTH. Det vil jeg straks kigge på, det er en virkelig god og billig mulighed. Tak!

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg benytter mig af produkter fra IS Clinical – men de kan vist (desværre) kun fås hos professionelle kosmetologer … Dyrt. Men effektivt. Synlig forskel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg kender dem ikke, men kan umiddelbart se på hjemmesiden, at de netop også indeholder glycol- og salicylsyre. Det lyder godt, dejlig at du har fundet noget, der virker :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • når du skriver lotion ( citat: En lotion med en mild kemisk peeling hver dag renser dine porer og stimulerer dannelsen af nye hudceller.) mener du så en creme eller en skin tonic? begge kaldes nemlig lotion på engelsk (og også fransk)

  i forhold til Avene har de en rigtig god creme som hedder Cleanance K den indeholder både AHA og BHA. Hele Cleanance serien er rigtig god, den kan jeg godt anbefale. Den er dog lidt dyr i Danmark og kan kun fåes på apoteket. Hvis du evt skal til Frankrig så køb et stort parti med hjem, det gør jeg altid for der er Avene meget (virkelig meget) billigere end i Danmark

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Om det er lotion, skintonic, creme eller gel betyder ikke noget. Bare ingredienserne er der. Og ja, den Cleananse K har jeg også kigget på. Bruger du den?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • anne vogel

   ja jeg bruger Cleanance K cremen og den er rigtig god. Faktisk bruger jeg det meste af Cleanance serien og er rigtig glad for den. Det virker bare. Især den sæbefrie ansigts vask er jeg rigtig glad for. Jeg blander den nogle gange med en scrub eller scrub korn fra dermalogica så giver den lidt ekstra.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MB

   Hej Anne
   Jeg ved ikke om de lige har Cleanance K, men på escentuals hjemmeside(http://www.escentual.com) har de ret ofte tilbud på Avene produkter.Jeg bestiller ofte derfra, da der er lidt penge at spare. De har forresten tilbud lige nu :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Det er muligt at det ikke er optimalt med mekanisk peeling, men jeg er utroligt glad for dermalogica daily microfoliant, som jeg bruger dagligt. Min hud bliver mat, glat og lækker, og de småknopper og ujævnheder jeg før led af, er stort set forsvundet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Bare det virker :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   Er også vild med dermalogicas daily microfoliant, der ikke generer min hyper sensitive hud…. og som iøvrigt ikke udelukkende er “mekanisk peeling” men “enzympulver” med bl.a. papain og salicylsyre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har altid haft bøvl med dem på næsen. I den periode hvor jeg gik til kosmetolog (i århus) minimum en gang om måneden, var min hud virkelig pæn. Men jeg har ikke fundet andre kosmetologer, hverken i Vejle, odense eller København, der har kunne dybderense min hud, som hende i Århus.
  Nu bruger jeg bare en mild daglig peeling i ansigtet næsten hver dag, det hjælper lidt, men vil meget gerne prøve en af de produkter du anbefaler.
  Er der nogen af dem man kan få økologiske eller uden parabener?
  <3
  Pia Sabine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Pia
   Nej det er der ikke. Du kan ikke lave hverken effektiv glycolsyre eller salicylsyre naturligt. Men prøv at læse denne: http://pudderdaaserne.dk/2011/03/26/parabener-kan-give-massehysteri/
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lidamygirl

   Hej. Hvilken kosmetolog brugte du i Århus? Jeg har en del black heads på næsen som ser så grimt ud. Men det er godt nok ikke nemt at komme af med dem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Jeg kunne også godt tænke mig at vide, hvilken kosmetolog du brugte :-)

   Mvh Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Camilla
   Du skal være opmærksom på at kommentaren ovenfor er fra 2011… Så det er tvivlsomt at Pia Sabine skulle svare her :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nesrin

   Hvem var hende du gik til i århus :D ?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Jeg bruger også gel’en fra Paula’s Choice, men ville bare høre om jeg bruger den rigtigt. :)
  -Først vasker jeg min hud med “Dermal Clay Cleanser” fra Dermalogica, og der efter smører jeg gel’en i ansigtet. Burde jeg bruge en skin tonic før jeg putter gel’en på?
  Hilsen Karoline :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Karoline. Det lyder helt fint, nej du behøver slet ikke bruge en skintonic.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sussie

  Her er også lige et par produkter der virker.. alt fra dermalogica.
  Overnight clearing gel, Skin renewal booster, multivitamin thermofoliant, gentle cream exfoliant. De to første er begge en serum, som godt nok er ret dyre, men der skal bruges en meget lille mængde, så på længere sigt er de slet ikke dyre. har man lettere fedtet hud, kan man sagtens bruge produkterne fra deres teenageserie, som f.eks bedtime for breakouts, der også holder hudorme nede. Den gammeldags metode med damp, toiletpapir om fingrene er nu den bedste start, da man på den måde får de fleste sorte propper væk, og de efterfølgende produkter trænger bedre ned i tilstopningerne. Som behandling er Silkpeel også fantastisk, da huden her bliver skrubbet godt og grundigt, samtidig med at en speciel solution trænger dybt ned i huden og renser den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Nu har jeg lige læst hele indlægget igennem, og det lyder helt sikkert som noget jeg vil prøve…….hvis jeg tør :)

  Fik i foråret en frugtsyrepeeling (hvilket jeg forbinder med AHA-peeling) og efterfølgende måtte jeg ikke eksponere huden for solen i en uge.. og derfor kan jeg ikke helt forstå hvordan man kan bruge dagcreme med AHA.. er det fordi mængden er begrænset i forhold til når man får det hos en kosmetolog?
  Eller er jeg bare helt gal på den i forhold til at relatere frugtsyre peeling og AHA peeling til hinanden?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej, det er helt korrekt. Det er helt det samme. Men hvor indholdet i en dagcreme er på 5-10 procent, så er det i en behandling oppe omkring 40 procent. Det er hele forskellen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • mia

  Hej :)
  Jeg har hørt/ læst meget om en kodimagnylmaske, hvilket er en maske lavet af knuste kodimagnyler og vand blandet op. Da disse indeholder salicylsyre, skulle det også virke. Er der nogen der har erfaringer med det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Mia
   Kodimagnyl indeholder ikke salicylsyre men derimod acetylsalicylsyre. Det virker på en lidt anden måde, nemlig antiinflammatorisk. Det er et rigtig godt middel mod røde knopper i bikinilinjen fx. men det virker ikke eksfolierende.
   KH. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Acetylsalicylsyre + vand (kemiske reaktion) –> salicylsyre, eksfolierende :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Mener du det? Det har jeg ikke hørt før.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rosa

  Hej Katja,
  Jeg har ret sart hud, tåler ikke parfume eller andre kradse sager, så jeg har troligt holdt mig til Dermalogica og Beaute Pacifique de sidste år. Jeg har som sådan ret OK hud (på 30 cm afstand), en bums eller to om måneden, men min næse er ret plaget af hudorme om området deromkring er fyldt med store porrer. På kinderne kan jeg desuden have tendens til milier og andre knopper, som jeg ikke aner hvad er.
  Har du et forslag til noget billigt og effektivt? (jeg er studerende så kan ikke få lavet en kemisk peeling om måneden, som jeg er ellers er blevet foreslået).
  Tak på forhånd!
  Kh. Rosa

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Paula’s Choice, som jeg linker til er helt klart det billigste og bedste og uden parfume eller irriterende ingredienser. Og jeg vil sige at hvis du ikke kan tåle parfume, så skal du holde dig meget langt fra Dermalogica. De indeholder rigtig meget parfume (æterisk olie = parfume).

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Og det var faktisk sjovt, du lige skrev om Dermalogica netop som jeg loggede på for at skrive dette indlæg: http://pudderdaaserne.dk/2011/09/13/myten-om-aeterisk-olie/

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rosa

  Tusind tak for svaret – så må jeg næsten spørge dig, hvad kan du så anbefale at jeg investerer i mht. hudpleje-serie?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Virker den fra PC som du anbefaler også på rynker, eller skal man have en helt anden til det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • annumi

  Smid alle kemikalie ud og prøv Skinvac. (www.skinvac.com)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej :)

  Sad lige og kiggede i jeres arkiver og overvejer noget af det her kemiske peeling, men det er lidt en jungle synes jeg.

  Jeg har haft kigget på Vichys Normaderm serie, er det en I kender/kan anbefale? Jeg har især kig på denne http://www.vichyconsult.dk/products-NONTRIAC/normaderm/tri-activ-rensepleje-rens-skrub-ansigtsmaske.aspx, som jeg tænkte kunne bruges som et alternativ til min almindelig ansigtsscrub fra Derma?

  Håber I har tid til at svare :) Og tak for en skøøøn blog!

  /Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Marie

   Selvfølgelig, vi har altid tid til at svare :-) Og tak for de pæne ord.

   Nej, den vil jeg ikke anbefale som løsningen på en kemisk peeling. Det kan godt være, den er en fin rensecreme eller skrub, men hvis du vil have gavn af den kemiske peeling effekt, skal produktet sidde på huden som i en creme, skintonic, gel eller lignende som man smører på og lade sidde.

   Så skriver de godt nok, at man kan bruge den som maske, men for det første skal du jo så alligevel skylle den af, og det virker bedst, hvis det bliver siddende, for det andet vil du ikke have et renseprodukt med rensemidler i siddende på huden i længere tid, da de skal vaskes af for ikke at irritere huden. Detergenter (som den slags hedder, det er blandt andet sulfater) skal vaskes af og ikke blive på huden. Sagt med det forbehold, at jeg ikke har set produktet eller ingredienslisten.

   Men jeg anbefaler altid at finde et keemisk peeling produkt, som er en creme, lotion, tonic eller lignende, som man smører på og IKKE fjerner igen. Jeg anbefaler flere mærker i indlægget :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Ahh, selvfølgelig skal den blive siddende. Det er vist egentlig også blevet skrevet, tror bare tanken om syre, der bliver siddende på huden, lyder lidt skræmmende for min sarte hud. Men lyder jo til der ikke skulle være fare på færde :) Måske skulle jeg prøve cremen fra samme serie, har nemlig altid været glad for Vichys produkter og I skriver jo altid, at det er med at holde fast i det, der virker for en :)

  Mange tak for lynhurtigt og kompetent svar :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det var så lidt :-) Håber det lykkes for dig, ellers må du skrive tilbage.

   Og nej, ingen grund til at være bange for syre i denne koncentration, det er en GOD ting.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laila

  Jeg er meget glad for denne: http://www.olehenriksen.com/p-17-feel-the-difference-perfecting-face-mask.aspx. Er det samme funktion?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • yonit

  kan i fortale mig om krystal slibnings apparater til huden man kan selv brug hjem.
  hvor kan man køb sådan en?
  tak:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Yonit

   Nej desværre, dem kender jeg ikke noget til.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Yonit!

   Jeg har en anmeldelse på vej af DermaNew, den kan købes på hudplejeklinikker :)
   Nærmeste forhandler oplyses på telefon 70 21 10 70

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • yonit

   tak :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Hej – Super fint indlæg :)
  Overvejer lidt om jeg ikke skal investere i et sådan produkt – har bare lige et spørgsmål – Ville det også virke på brystet/decolte? Jeg har altid haft lidt problemer med uren hud der, men siden september har jeg virkeligt haft meget både der og i ansigtet. Ved ikke om i har andre forslag til, hvad man kan gøre med sådan “udbrud”?
  :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja det vil det. Det virker på samme måde i både ansigt og på krop.

   Men hvis du har deciderede bumser, så vil salicylsyre næppe være nok. Så synes jeg, du skal snakke med din læge. Bumser og akne er en opgave for læger og IKKE for kosmetik.

   Held og lykke :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej :) Hvad siger I til cliniques turnaround serie i denne sammenhæng? Evt koncentratet (en serum må det være) – er der noget peelende i?

  Og så har jeg lige et spørgsmål, der godt nok hører til i et andet indlæg:
  Sebamed sæbe/shampoo påstår at vaske rent uden brug af sæbe (mener jeg at have hørt/læst i matas). Hvad bruger de i stedet for sæbe? Er sæbe det samme som sulfater?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Christina
   Jeg har faktisk en anmeldelse på vej af Turnaround. Serummet er virkelig godt og en god eksfoliering. Cremen i krukke er ikke lige så effektiv pga. en for høj PH-værdi. Men varm, varm anbefaling til især serummet, som er en god daglig eksfoliering.

   Jeg ved aldrig rigtig, hvad de mener, når de skriver uden sæbe… jeg bliver dig svar skyldig på lige den del. Men der er sulfater i flere af Sebameds produkter, så vidt jeg hurtigt kan se, jeg ved ikke, om der er i alle, jeg har ikke været igennem dem alle, der er mange.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Kære Katja,

  Har du erfaring med sådan en metaldims, man bruger til at trykke hudorme ud med?

  Jeg er lige begyndt at bruge en “fugtgivende gel” med salicylsyre fra ACO, som jeg har købt på apoteket til 70 kr. Har ikke brugt den længe nok til at kunne vurdere dens effekt. Men det burde vel have samme virkning, som den du anbefaler..?
  http://www.aconordic.dk/products/category/4838/21425/20641/19229/aco_spotless_blemish_treating_moisturiser.aspx

  Tak for kritisk, uafhængig og god journalistik!! Du burde skrive til de store modeblade herhjemme, men de er nok ikke interesserede i din kontante tilgang til emnet…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Signe

   Mange mange tak for de pæne ord. Det er lige præcis det, som ACO kan. Desværre har de tilsat temmelig meget alkohol også, som huden ikke har godt af. Det kan udtørre og irritere. Det er derfor, jeg aldrig anbefaler ACOs salicyl-produkter. Desværre.

   Kærlig hilsen Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Madeleine

  Hvor er det fedt at der er nogen ærlige personer som ikke bliver sponsoreret af et eller andet kosmetikfirma, som skriver hvordan produkterne virker:) Dejligt!
  Jeg har altid haft meget fedtet hud med store porer og tendens til uren hud. Har prøvet utallige produkter og tit produkter til uren/kombineret hud. Det virkede bare aldrig, så jeg besluttede mig for at prøve Bio Beauté fra Nué til TØR og sensitiv hud da jeg blev anbefalet det af en der arbejdede i hudplejeafdelingen i Magasin. Hun mente nemlig at jeg havde tør og sensitiv hud (dén havde jeg ikke set komme). Produkterne virker super godt og min hud fedter ikke nær så meget mere, men jeg kan bare slet ikke komme af med hudormene på næse, kinder, hage (til tider hals). Hvis du anbefaler Paulas Choice til dette formål, hvad gør jeg så med den solcreme? Er bange for at porerne bliver stoppet til hvis jeg også skal til at bruge solcreme:-o
  På forhånd mange tak for hjælpen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Madeleine
   Mange tak :-D Vi bliver nu sponsoreret nogen gange, men med det klausul, at vi stadig for lov til at sige vores mening. Du skal gå efter en non-comedogenic lotion eller creme, den slags kan du både finde hos Clinique, La Roche-Posay og Kiehl’s (sikkert også hos mange andre mærker, men det er mine egne favoritter).

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine V

  Hej :)
  Hvad synes du om Manhatten Clearface serien til hudorme?
  Min lillebror på 16 år er begyndt at lide meget af sorte hudorme på næsen og er derfor begyndt at bruge denne serie. Men er den god nok eller?
  Tænkte nemlig på at købe den fra Paulas Choice?

  Hilsen Stine V

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg kender den ikke desværre. Jeg kan varmt anbefale Paulas Choice selvfølgelig, men har ikke prøvet Manhattan.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Melanie

   Halløj.. Jeg har brugt Manhatten Clearface´ vaskegel morgen og aften siden jeg var ca. 12 (er 17) og har generelt været glad for den som en daglig ansigtsvask.. Her over de sidste par måneder har jeg dog fået mindre sorte hudorme og de synes ikke at gå væk ved brug at gelen desværre :/ For at det kan blive lidt nemmere at sammenligne: Jeg har aldrig haft nogle større problemer med min hud – normal/kombineret hud uden tendens til breakouts.. Håber at det hjælper lidt – let me know hvis problemet bliver løst, jeg kunne godt bruge et par tips :)
   Vh. Melanie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte B

  Til Madeleine.
  Jeg har selv brugt en solcreme til ansigtet, som jeg købte i Pureshop. Den tilstopper IKKE porerne og lægger sig heller ikke som en “film” over huden. Den er fra Lavera naturkosmetik faktor 40. Jeg må med skam melde at jeg før i tiden sjældent brugte solcreme i ansigtet, fordi de fleste solcremer er oliebaseret, men da jeg skulle til Thailand i 2 måneder købte jeg denne og har brugt den hver sommer lige siden. Sidste jeg købte den, kostede den ca 160 kr for 50 ml, men den er meget drøj i brug.
  Hilsen Charlotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Madeleine

   Mange tak for tippet Charlotte, den vil jeg tjekke ud! Man skal jo snart til at gå med skidtet igen:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Charlotte!

   Undskyld jeg ordkløver her….men hvis din solcreme er “drøj i brug” er det fordi du ikke bruger den rette mængde. Du kan sagtens bruge mindre end anbefalet, så skal du bare huske, at det ikke længere er SPF 40 du er beskyttet med :-)

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille F

  Så er der blevet bestilt et styks Paula’s Choice hjem til mig! :)

  Glæder mig rigtig meget til at prøve det, da jeg på trods af jeg nærmer mig de 27 år, stadig har en hud som en teenager plaget med mange hudorme, urenheder og store porrer!

  //Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Pernille

   Det er der desværre rigtig mange der har :-(

   Jeg håber du får rigtig god gavn af Paula’s Choice.

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trins

  Er kemisk exfoliering bedst hvis man har fedtet hud? Bliver det for ‘krads’ til os med sart hud (tørhed på kinderne)?
  Jeg kunne godt tænke mig at prøve Paula’s choice, men der findes jo 6 forskellige udgaver af exfoliants, og jeg synes at der står at de er “best for skin prone to blemishes and blackheads”.
  Hvis man har en bums hver 2. måned og en blackhead i ny og næ…. får man så slet ikke noget ud af at exfoliere med BHA?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg får meget gavn af det, men har ikke mange bumser. Sart hud kan også godt eksfoliere, men start med den laveste procent og BHA er normalt mildest. Start med en gang om dagen og hold øje med din hud. Så burde du ikke have nogle problemer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Har i erfaringer med disse produkter fra Nu skin?https://www.nuskin.com/content/nuskin/da_DK/products/nuskin/face_care/clear_action.html

  Jeg kan se at de indeholder salicylsyre men ved ikke om indholdet er for lille i forhold til Paua’a Choice. (Kan købe nu skin gennem noget familie, derfor jeg ikke bare køber Paula’s Choice).
  Og er det nødvendigt at bruge alle 4 produkter i den serie fra NU skin for at få den ønskede effekt?

  Kunne man nøjes med en alm. og lidt billigere ansigtsrens (fx Derma og Vichy) og så bare bruge Toner’en fra NU skin. Og behøver man at bruge cremerne også fra NU skin for at få “den fulde” effekt af salicylsyre? Er nemlig rigtig glad for clinique laser focus serum og creme, så dem vil jeg helst beholde :-)

  På forhånd tak for hjælpen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Anne

   Jeg kender desværre ikke de pågældende produkter fra Nu Skin.
   Efter at være gået i gennem ingredienserne på de forskellige produkter, er Clear Action Night Treatment det af produkterne, som jeg synes ser mest fornuftigt ud.
   Det er IKKE vigtigt at bruge hele serien for at opnå en effekt. Så brug endelig den ansigtsrens du bedst kan lide :-D
   Hvis du gerne vil bruge en toner, så overvej om det ikke bedre kan betale sig at købe Clarifying Lotion Mild fra Clinique, den vil have samme effekt, som toneren fra Nu Skin.

   Håber du kan bruge svaret til noget, selvom det ikke helt var det du ønskede :-D

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majken Andersen

  MD Formulation kan jeg varmt anbefale og der er mange penge at spare, hvis det købes online i England, fremfor hos kosmetologen (portoen er tilmed mindst lige så “billig” som i DK og ´der er ingen ekstra moms eller skat, det er et EU-land)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Helt enig. MD Formulations har nogle gode ting. Brugte det meget for nogle år tilbage. Desværre udgik min yndlings :-(

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Uha, det er godt nok et lidt gammelt indlæg jeg kommenterer på her, men jeg håber I ser min kommentar og vil hjælpe mig.
  Jeg overvejer at bestille produktet der bliver henvist til, altså Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant fra Paula’s Choice. Jeg har altid døjet med forstørrede porer og hudorme næsen og rødme på kinderne. Bumser er ikke noget jeg er plaget af. Umiddelbart vil jeg ikke kategorisere min hud som fedtet, da jeg vil beskrive min hud på kinderne som tør/sart. Alligevel kunne jeg godt tænke mig at slippe af med mine problemer og få en mere ensartet hud.
  Har jeg forstået det rigtigt hvis hudplejerutinen skal være:
  Ansigtsrens, Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant, serum og dagcreme?

  Jeg har i øvrigt fået anbefalet en dagcreme i geléform, Hydra Zen Neurocalm fra Lancôme og et serum derfra, Hydra Zen Neurocalm gel-essence (tror jeg serummet hed). Er det noget I kender til, og kan anbefale/fraråde mig at bruge?

  Mange hilsner fra Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Maria

   Ja det er korrekt. Serum og dagcreme er jo ikke nødvendigt begge dele. Brug det du foretrækker.

   Jeg kender ikke produkterne fra Lancome.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Hej igen. Jeg svarer lige her, for af en eller anden grund kunne jeg ikke kommentere på dit sidste svar :)

   Jeg har tænkt mig at købe PC cremen med BHA i, men som jeg har forstået det er det ikke tilstrækkeligt kun at bruge den creme – men at man også skal bruge dagcreme? :)
   Og ja, med solfaktor!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja selvfølgelig. Der er ikke solfaktor i BHA’en. Så du skal have en på med solfaktor. Der er MANGE. Prøv at søge, vi har skrevet meget. Ellers fortæl mig lidt mere, om hvad du skal bruge af solbeskyttelse? Måske denne, hvis den ikke skal fedte? http://pudderdaaserne.dk/2011/04/14/test-af-solcreme-cliniderm/
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Maria
   Det er godt nok MANGE år siden, jeg prøvede Hydra Zen cremen….Min hud var IKKE glad, den skulle jo give god fugt, men den endte med at blive knastør og billig er Lancôme jo sjældent. Som sagt er det mange år siden og cremerne kan være relanceret mange gange siden hen. Husk at læse ingredienserne igennem…dengang var der i hvert fald masser af parfumestoffer i.

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Hej Katja og Helene.
   Mange tak for jeres svar :-) Jeg synes godt nok det er noget af en jungle mht. hudpleje.. Er der en anden dagcreme i ville kunne anbefale til mig og min hudtype?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Maria
   Porrerne og hudormene kan BHA hjælpe med. Det kan en dagcreme ikke. Men hvis du snakke dagcreme, så snakker vi med solfaktor, ikke?
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • linda nielsen

  Hej.

  Serien Danish Skin Care har et produkt med 7 % AHA frugtsyre skriver de. Link: http://shop.danishskincare.dk/produkter/16-eksfoliering/13-exfoliating-gel/
  Den er jo ikke så dyr, men er det noget i har kendskab til eller som i kan se via ingredienserne er godt eller skidt?

  Jeg er ikke vild med tanken om syre på min hud hver dag, så er der et alternativ i form af en maske som man kan bruge et par gange om ugen i stedet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg har ikke prøvet produktet, så jeg ved det ikke. Problemet med AHA produkter er, at jeg er nødt til at kende ph-værdien, og den kan jeg ikke se ud af indholdsfortegnelsen. Og for at tjekke ph-værdien skal jeg have en prøve hjem selvfølgelig. Men Helene har vist pillet lidt ved det på et tidspunkt og var ikke stor fan af konsistensen. Det har selvfølgelig ikke betydning for effektiviteten dog.

   Der er ikke grund til at være bange for syre-produkter i disse koncentrationer. De er absolut milde. Brug et af dem, vi anbefaler, og start evt. med kun en gang om dagen eller sjældnere. Så kan du trappe op i takt med, at din hud vender sig til det. Især BHA er meget mildt, og selv Helenes ultra-sarte hud kan tåle det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej :-)

   Jeg vil lige tilføje, at jeg har prøvet det ganske kort og at jeg på ingen måde er fan af konsistensen på Paulas BHA heller :-P

   Mange hilsner
   Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linda Nielsen

   Okay…
   Vil ikke bruge det hver dag, men gerne som maske fx 2 gange om ugen… er der ikke nogen masker i kan foreslå?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg vil ikke anbefale det. Syreprodukter skal blive siddende på huden.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sara

  hej

  jeg har en masse hudorme rundt om næsen og nede ved hagen lidt.
  jeg har prævet mange scrub og sæbe fra matas i lang tid men det virker ikke synes bare der kommer flere..
  så har jeg fundet denne hjemmeside http://jorgobe.dk/peel-off-mask-100-ml.html?gclid=CL6qwd-8t7ACFYZzmAod2xpT7w som jeg bare ikke ved om er noget snyd eller noget

  håber du kan hjælpe mig! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Sara

   Vi har fået spørgsmålet før, men ingen af os har prøvet produktet. Desværre er det oftest sådan, at jo mere en producent lover, des sværere er det for dem at holde…
   Generelt er det de produkter, som du bruger i hverdagen, som gør forskellen ikke masken, som du bruger et par gange om ugen :-)

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linda Nielsen

   Jeg har den maske… Må nok indrømme at jeg ikke synes det virker, men det til gengæld hamrende besværligt og gør ondt… Synes ikke du skal bruge dine penge på den…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sara

   okay, når okay øv det er bare sådan på billedet det viser at masken nærmest trækker hurormene op?
   eller er det bare noget fis? hvordan var dit resultat efter? kom der slet ingen op?
   og hvilken hjemmeside har du købt produktet?:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • linda nielsen

   Jo der kom da nogen op, men ikke ret mange, og jeg har virkelig mange og ta af… tror en gang gaffatape på huden virker lige så godt ;0) Det kan jo også ‘trække dem op’… Kan ikke anbefale at du bruger penge på det (så gaffa billigere) har fortrudt mit køb i hvert fald… Kan ikke huske hvor jeg købte den…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Sara. Jeg har ikke prøvet – men det lyder til at I andre har rådgivet på bedste vis :-) Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line P

  Det er nu dejligt at kunne browse rundt i jeres tidligere indlæg. Dejlig overskueligt.
  Ved du om denne type også bekæmper talgknopper? Jeg ved at talgknopper kommer af tør hud, men kunne det være en hjælp til at fjerne dem man allerede har? Synes jeg fugter og fugter kontant, men kommer dem aldrig til livs :(

  Kh Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line P

  Tusind tak Katja :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej :)

  Tak for en fantastisk hjemmeside! Jeg tænker at prøve den omtalte Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant fra Paulas choice – men jeg tænker at det kunne være rarere med den flydende version (Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant). Har I erfaring med den og er den i så fald lige så god?

  Venligst Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Maria
   De virker på præcis samme måde. Det er kun et spørgsmål om konsistens, så brug du endelig den flydende i stedet. Jeg har brugt begge selv også, og det er det samme, du får ud af det.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej :).

  Undskyld hvis det alleerede er nævnt, men har I et forslag til en solcreme til hovedet, som ikke fedter (jeg har fedtet hud i forvejen)?

  Venligst Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria P

  Jeg har brugt forskellige AHA- og BHA-produkter i mange år, og er nu begyndt at bruge dem fra Paula’s choise 2% BHA og 10% AHA (ikke samtidigt). Er jeg den eneste, der har oplevet en markant kraftigere hårvækst i ansigtet ved at bruge dem? Det kan jo tyde på, at noget er i vækst, så det er jo positivt, men også lidt irriterende:-) Det har samme effekt som engang, jeg tog ølgær-tabletter for at få håret til at vokse hurtigere:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Maria
   Over hvor lang tid har du oplevet forandringen? Hvor i ansigtet kommer håret?
   Det lyder mere, som hormonel ubalance, end en bivirkning ved produkterne. Det skal tjekkes hos lægen. Det ville være en helt uacceptabel bivirkning for mig.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Efter du har renset din og puttet Paula’s Choice cremen på, lægger du så en dagcreme mere oven på eller er Paula cremen nok ? Hvilket formål har din eventuelle dagcreme er det bare for at få noget fugt eller ?

  Mvh Line :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joan

  Hej Katja

  Kan Paula’s Choice bruges til tør hud? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Sagtens :) Du vil som regel have brug for en ekstra fugtighedscreme oven på en syre peeling. Det har jeg selv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Joan

   Super, tak :) Kom dog lige i tanke om Cliniques fantastiske turnaround concentrate. Tror du ikke, den kan gøre det samme for ens hud (hvis ikke bedre)? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Den kan også det samme – ikke bedre synes jeg. Cirka det samme :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene

  Hej!
  Tak for en dejlig side. Har virkelig fundet mange gode råd herinde :)

  Ved godt, at tråden her efterhånden er lidt gammel, men vil høre om du kender til disse produkter. De indeholder netop salicinsyre, tror jeg. Men tænker, at du har mere forstand på det end jeg.

  http://www.aconordic.dk/products/category/4838/21425/20641/19229/aco-spotless-blemish-treating-moisturiser.aspx

  http://www.vichyconsult.dk/products-TRIACTIV/rensepleje/normaderm/transformerende-dagcreme-til-uren-hud.aspx

  Problemet at bare, at jeg meget sjældent lider af bumser, mit eneste problem er de irriterende blackheads, der virker til aldrig at ville forsvinde. Har også hørt om Cleanance K cremen fra Avene, som der også er skrevet om i en tidligere tråd. Vil du bare kun anbefale Paulas Choice, eller vil du sige at jeg bare skal gå i krig med noget af det jeg har fundet – og som måske også er lidt billigere?
  Håber du kan hjælpe, er så træt af tilstoppede porer. Det er også et problem, når man lægger make-up. Den lægger sig slet ikke ligeså pænt, når huden prydes af sorte, dybe prikker!

  Vh. Marlene

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicole

  Hej,
  Jeg har også problemer med tilstoppede porer på næsen. Men samtidig har jeg en masse pigmentpletter på næsen – kender du et godt produkt som kunne hjælpe lidt på pigmentforandringer i ansigtet.?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Ville gel’en fra Paulas Choice egentlig også kunne hjælpe på mindre ar fra gamle bumser o.lign.? Eller hvordan får man gjort noget ved dem? – er pænest med en helt jævn overflade på huden jo..
  Og hvilken en af deres produkter er det man skal bruge? Jeg har tendens til at min hun bliver glansfuld, så det må det helst ikke hjælpe med til…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Linda
   Ar er svært at gøre noget ved med creme. Hvis du endelig vil prøve med peeling, så er AHA nok bedre. Men du skal nok til en god klinik og prøve laser eller anden professionel behandling. Det er det eneste, der reelt set kan gøre noget ved det.
   Gel’en er god – men konsistensen er lidt spøjs. Men jeg tror ikke den vil give glans.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linda

   Okay, øv. ville gerne undgå priserne på klinikken, og er lidt bange for en syre behandling…
   Men du mener at denne gel vil give et bedre resultat end ved brug af skrubbecreme et par gange om ugen så? For så prøver jeg…
   Kan jeg evt opnå effekten ved kun at bruge produktet om aftenen? -så det jo lige meget og jeg bliver lidt glinsende, det gør min natcreme alligevel ;0)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja, helt sikkert ifht huden generelt. Ar vil bha ikke påvirke. Men ifht ar så mener jeg (men er ikke sikker) at det er laser behandling du har brug for.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • SIMONE

  Hej, super fed blog i har – jeg er helt vild med den. Jeg er fast læser og trykker ind på bloggen hver dag, for at se om der skulle være kommet nogle ‘nye guldkorn’.
  Jeg har lige et enkelt spørgsmål, da jeg i et stykke tid har overvejet at købe den eksfolierende gel fra Paula’s Choice, som i har linket til. Hvor lang tid gik der fra i brugte gel’en, til der var et synligt resultat? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Simone
   Det kommer an på mod hvad. Men hudorme og hudtone generelt vil jeg mene du skal begynde at se en positiv effekt efter ca. en uge. Akne tager noget længere tid.
   Kh. Katja, der af en eller anden grund har Helenes foto på

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Simone
   Tusind tak for ros! Det er vi rigtig glade for!

   Afhængigt af hvilke resultater du ønsker at se, vil jeg mene, at det i værste fald tager cirka 14-30 dage, før du kan se effekten. Du burde meget hurtigt kunne mærke forskel.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er vaseline. Det er nok en dårlig ide, det bliver en ret fedtet fornemmelse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • J.

  Hej Katja,

  Skal cremen bruges i stedet for en almindelig dagcreme eller smører man begge dele på? Og smører man i hele ansigtet eller kun der, hvor man har problemer? :)

  Jeg må indrømme at jeg ikke har fået læst alle kommentarerne igennem, så det er muligt, at du allerede har svaret på det før!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære J.
   Du bruger den på ren ud før du bruger evt. dagcreme. Brug den bare i hele ansigtet. Din hud vil være glad for det :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  Hej.
  Jeg købt gel’en fra Paulas Choice, men hvornår skal man regne med at kunne se et resultat?
  Jeg har brugt det i 2,5 uge nu, og kan ikke rigtig se nogen nævneværdig forskel :-(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hvor ofte bruger du den og hvordan?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • anne sofie

   Jeg bruger den morgen og aften. Først bruger jeg en ansigtvask fra Neutral, vasker det af, tørrer mit ansigt, og så påfører jeg gel’en ? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det burde virke. Hvis ikke det snart virker, så… Kan du ikke se nogen effekt?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie

   Nej, jeg kan ikke se nogen forskel.
   Min næse er stadig fyldt med sorte porer :-(

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Giv det et par uger mere. Men så skal du også kunne se en effekt, ellers er det tid til at droppe det.

   Bruger du noget andet, som kan gøre det værre?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie

   Nej, jeg bruger nærmest ikke noget. jeg bruger lidt make-up, men det er også det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej! :) Jeg synes dine informationer er til stor hjælp, da jeg selv døjer med tilstoppede porer på næsen. Jeg er interreseret i lotionen/eksfolieringen fra Avene og ville høre om det også er en creme man skal ladde sidde og ikke vaske af? Og om du måske vidste hvad den mere præcist hed/ om du har et link hvor man kan se/købe den, da jeg ikke selv helt kan finde ud af hvilken det er, udfra Avenes Hjemme side.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hva med tre trins systemet fra proactive, kan se på deres hjemmeside at der netop er 2% af den syre i alle tre produkter (cleanser,toner og creme) kan det mon bruges? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det ved jeg ikke, for jeg kender ikke ph værdien. Desværre :) Den kan jeg kun undersøge ved at have produkterne i hånden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • 11. Hvilket pH-NIVEAU har Proactiv Solutionprodukterne?
   Cleanser pH niveau= 5,80-6,80
   Toner pH niveau= 3-4
   Night lotion pH niveau= 4,80-5,80
   Day lotion pH niveau= 4,80-5,80

   Fundet på deres spørgsmål og svar. De har også makeup med den samme syre i :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Så er toneren et godt bud. Resten ville jeg glemme – alt for høj ph-værdi, og det er også meningsløst og for meget med syre i alle de produkter. Men toneren lyder på beskrivelsen interessant.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hmm tror jeg vil prøve paulas choice så. Men har i erfaringer med deres resist bha 9 ?? Mit eneste problem er nemlig de forfærdelige hudorme på næsen og lidt på hagen, og så måske en bums en gang om måneden. Så tænkte at jeg ikke behøver at exfoliere hele ansigtet og med denne 9% kunne jeg gå målrettet efter næsen måske. Anmeldelserne på nettet er ret blandede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MissBalou

  Hejsa :)

  Jeg er blevet lun på Paulas Choice´s skinperfecting 2% BHA (til aften) og skinperfecting 8% AHA (til dag)
  -Ville det være for meget at bruge det både morgen og aften?
  Dem jeg har kigget på er geléen derfra.. men det er jo ikke nok at bruge så den fungerer som creme osse vel? Jeg skal vel have en anden creme jeg bruger bagefter?

  Min hud er kombineret :/ både halvtør, normal, men ved bryn området er der fedtet indimellem. Derudover er min hud fyldt med store dybe porer alle steder :( Bumser kommer indimellem osse.

  Jeg har læst mest godt om PC i forhold til MD solutions (osse prisen) til trods for at MD solutions både indeholder BHA og AHA.

  Hvad ville du anbefale?

  kh Balou :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg synes umiddelbart at det lyder som en lidt voldsom kombi med både 2% BHA og 8% AHA. Du skal i hvert fald gå forsigtigt frem.

   Hvis du har tør hud så er geléen eller nogle af de andre BHA/AHA produkter ikke nok nej. Så vil du helt sikkert have lyst til en creme bagefter.

   Held og lykke :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MissBalou

   Ok :)

   Hvilken en af dem ville du så anbefale til mig?
   Og skal jeg bruge den både morgen og aften?

   Og kan du måske anbefale en creme til bagefter til min hud?

   mvh :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MissBalou

   Hej igen :)
   Jeg er stadig i tvivl om hvilken en af dem jeg skal bruge..
   Håber du vil anbefale en af dem :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg synes, du skal prøve BHA :) Det er bedst til de store porer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Hej Katja:)
  Jeg har læst nogle af indlæggene herinde, og de er vildt gode! Du har rigtig godt styr på hudormeproblemet, så her kommer nogle spørgsmål, som jeg virkelig håber, at du har tid til at svare på!:)

  Jeg har en normal hud. Jeg har næsten aldrig bumser. Min hud er ret tør og jeg har sorte hudorme på min næse og på kinderne (området lige under øjenne og tættere på næsen end på ørerne).
  Jeg er 21 år og har aldrig brugt noget til ansigtet. Jeg ved godt, at det er ret forfærdeligt, at jeg aldrig har passet på min hud. Men det vil jeg rigtig gerne gøre nu:)
  Jeg bruger en facewash og skintonic fra clinique når jeg kommer hjem efter en lang dag.
  Herudover kommer jeg aderma i ansigten inden jeg sover, fordi jeg har tør hud.
  Jeg går ikke med foundation til daglig.
  Har du et bud på en god fugtighedscreme til min tørre hud?
  Herudover ville jeg høre, om hvad du kan anbefale til mine sorte hudorme på næsen og kinderne? de har været der i lang tid og jeg har aldrig brugt noget til at fjerne hudormene. Så de er nok ret dybe? skal jeg så starte med en scrub eller er det fint at bruge en af de creme du anbefaler?
  Det ville være rigtig sødt af dig, hvis du kunne give mig specifikke navne på et produkt til min tørre hud og et produkt til de sorte hudorme:)

  Tusind tak på forhånd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   A-Derma er mit bud på en god fugtighedscreme til din hud – bliv endelig ved med det!

   Dine hudorme kan du behandle med BHA-peeling. Det er der sandsynligvis allerede i din Clinique skintonic – hvilken en bruger du?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Aimée

  Hej!
  Rigtig god en, den her…
  Nu skal jeg til at kæbe paulas choice, eksfoliering med 2%. Men nu er der flere valgmuligheder – gel, lotion osv…
  Hvad for en skal man vælge?
  Mvh :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Den konsistens, du foretrækker. Det betyder ingenting for resultatet

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Hej Katja, jeg har stor porer omkring hele næsen og hudorme men ikke sorte hudorme! jeg har nogle spørgsmål angående Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant. Når jeg bruger Perfecting 2% BHA Gel, vil den kunne hjælpe mod stor porer og hudorme midlertidig, kun så længe man bruger den ?
  Mit anden spørgsmål, men jeg ved ikke om du kender noget til det. Men jeg bruger Dermaroller til hjemmebrug 0.5 mm. mod over fladiske ar og store porer Og tænkte på at jeg ikke kan bruge 2% BHA Gel og Dermaroller tilsammen! Derfor ved du hvor lang tid jeg skal vente ind imellem ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Svaret på det første spørgsmål er ja, og det gælder generelt alle kosmetiske hudplejeprodukter. De virker kun så længe man bruger dem. Så vender huden lige så stille tilbage til udgangspunktet derefter.

   Jeg ved faktisk ikke, om dermaroller og BHA går sammen – men jeg ville selv forsøge. Jeg har selv lyst til at prøve altmuligt sammen med dermaroller.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • N

   tak for hurtig svar :)
   Personligt så tørrer jeg ikke selv at bruge alt muligt sammen med min Dermaroller. Fordi tænk det går galt. Derfor vil jeg forsøge at spørge en sygeplejerske, de kender til svaret :)
   Men så vil jeg gerne vide lidt om 2% BHA Gel.
   når jeg renser mit ansigt færdigt om morgen, så skal jeg sætte Gelen først og derefter solcreme. ? angående solcreme siden man skal ligge det på i ansigtet, er det kun når man skal udenfor ??? Og om aften inden jeg skal sove, når jeg vasker ansigtet så sætter jeg Gelen og derefter fugtighedscreme.
   eller skal jeg sætte Gelen alene! uden fugtighedscreme ?
   til sidst kan jeg godt bruge foundation sammen med BHA ?
   Hvornår kan man se effekten mod store porer og hudorme!
   ved brug af 2% BHA Gel ? Bliver store porer mindre synlig ved brug af BHA Gel ? hudorme forsvinder de ved brug af BHA ?
   skal man blive ved med at bruge 2% BHA Gel ???
   mange spørgsmål men jeg håber på at du vil være sød, at svare mig på alle mine spørgsmål. På forhånd tak! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej N

   Jeg tager det lige i listeform :)
   Først gel og til sidst solcreme. Alle syreprodukter skal altid først på huden.
   Solcreme skal du kun bruge hvis du skal udendørs.
   Du kan bruge fugtighedscreme ovenpå BHA gel, hvis du har lyst til det og føler behov. Ellers lader du bare være. Du bestemmer selv.
   Du kan sagtens bruge foundation ovenpå den.
   Du bør kunne se en effekt efter nogle uger. Porer og hudormer bliver mindre. De forsvinder ikke, men de bliver mindre. Effekten holder så længe, du bruger produktet. Hvis du stopper, så kommer de tilbage.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline Nielsen

  Er der nogle steder du kan anbefale at købe muddermasker
  fra? Eller hvad gør du selv? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg har sygt tør hud, så jeg gør ikke noget til hverdag,
   der fjerner fedt fra huden. Det ville være lidt fjollet :) Jeg bruger til gengæld masser af
   skrubbemaske og fugtmaske.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

   Men kender du så til nogle muddermasker? Jeg har nemlig self fedtet hud :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg er lidt kedelig-Bente på det punkt. Mudder er mudder, og de virker ens. Gå efter en, der ikke irriterer huden. Jeg kan godt lide Jogorbes, der både er scrub og maske: http://pudderdaaserne.dk/2013/04/17/jorgobe-refreshing-scrub-mask/ eller en basal muddermaske fra Matas.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Tak for en skøn og informativ hjemmeside. Jeg vender
  altid tilbage, når jeg lige mangler råd og vil have eksperhjælp Er
  det stadig Paula’s Choice der en den bedste mod hudorme? Kh
  Ditte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Samoon Shahzad Arshad

  Jeg overvejer stærkt at købe Paula’s Choice produktet som du skriver om. Men vil det være en god kombination med min Ultra Facial Cleanser & Cream fra Kiehl’s, som jeg er meget glad for. I så fald, i hvilke rækkefølge skal jeg bruge produkterne? Altså skal jeg bruge Paula’s før eller efter min cleanser?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej Katja,
  Jeg købte alle de produkter fra PC du anbefaler i artiklen og har brugt dem i lang tid. Da jeg så på et tidspunkt løb tør, inden jeg havde fået bestilt nyt hjem, gik jeg over til Avene Cleanance K og rens fra Avene også; det har jeg så brugt i lang tid nu. Lækre produkter alt sammen, jeg oplever bare ikke rigtig de gør nogen forskel på hudorme :( og dem vil jeg rigtig gerne gøre noget ved. Jeg har mange hudorme, jeg får heldigvis meget sjældent bumser (Jeg er 35 år.)
  Du skriver andet sted at ansigtsbehandlinger godt kan betale sig, hvis det handler om eksfoliering. Tidligere brugte jeg mange penge på det – div. behandlinger, slibninger osv. men jeg fandt ikke noget, der egentlig gjorde en forskel for mig, så jeg holdt op med det.
  Findes der en behandling du kan anbefale, som kan gøre en synlig forskel på hudorme?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Marie
   Nej – helt ærligt. Hvis du ikke oplever at kemisk peeling, som der er i Avene Cleanance K og PC, og som der sikkert har været i dine tidligere behandlinger, ikke har nogen effekt, og du har brugt det så længe, så er der ikke rigtig andet, jeg kan råde dig til desværre.
   Brug dine penge på noget andet, der gør dig glad i stedet. Jeg er ked af, at jeg ikke kan hjælpe.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Øv – altså :( men tak for svar :)
   Jeg tænkte sådan noget som green peel eller noget i den retning. Behandlinger hvor man skal afsætte flere dage til at hele igen bagefter, har jeg aldrig turdet kaste mig ud i.
   Her du eller Helene erfaringer med det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg er netop nu i gang med en Cosmelan peeling mod pigmentpletter. Den kan du ikke bruge til noget, men der findes lignende produkter – jeg har ikke erfaring med dem. Men… Lov mig at du går til en dygtig klinik og ikke vælger den billigste.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Hej pudderdåser jeg vil gerne lige fortælle jer, at jeg har fundet en anden link Fra Paula’s Choice som er meget billigere end den link som i har lagt ind her. http://www.paulaschoice.com/shop/skin-care-categories/aha-and-bha-exfoliants/_/Skin-Perfecting-Two-Percent-BHA-Gel-Exfoliant/

  Til sidst vil jeg gerne spørge jer, må man gerne bruge disse 3 forskellige peeling produkter 2 gange om ugen, mens man bruger.
  Paula’s Choice 2% BHA Gel. til dagligt?
  1. Dermalogica Gentle Cream Exfoliant
  2. Suki Exfoliate Foaming Cleanser
  3. Glycolactic-Skin-Renewal-Peel-Mask-
  Dermed vil jeg også gerne vide når man bruger
  2% BHA gel og peeling til sin hud, skal det være solcreme faktor 50!?
  eller kan man også bruge denne her >>
  Superdefense SPF 25 Age Defense Moisturizer!?

  På forhånd tak! :)

  Kh. N

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Hvad vil du anbefale at jeg gøre?
  vil helst ikke skade min hud :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg kender ikke de tre produkter nej. Hvad sker der hvis du holder dig til et produkt dagligt?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • N

   Ok, men nej der sker ikke noget ved at jeg holder mig til en produkt peeling, hvis det var det du spurgte mig om!?
   men de er alle 3 gode og har deres egne virkning.
   Men du har ret 3 produkter peeling vil være for hård
   for min hud. Derfor jeg vil holde mig til 1 fast peeling.
   Men kan jeg så godt bruge samme tidligt 2% Bha gel?
   Eller er det også for hård til huden?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Katja, mente du at jeg skal holde mig til en produkt til dagligt
  at jeg skal vælge imellem peeling og 2% BHA Gel?
  Er det sådan jeg skal forstå det?
  som jeg ved så er peel mask istedet for scrub mask!
  men begge 2 renser huden mod stor porer og fjerner døde hudceller osv. De har samme funktion, men forskellig vej til målet self.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hvor tit bruger du dem helt præcis?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • N

   bruger peeling max 1/2 gange om ugen!
   derefter 2% BHA Gel til dagligt dag & nat
   til sidst dermaroller 0.5mm 1 gang om ugen!
   men hvis man ikke bruger peeling og 2% BHA Gel.
   så må man bruge dermaroller 2 gange om ugen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg synes, det lyder af meget. Jeg ville holde mig til BHA og en anden ting. Og lyt til n’age, de ved hvad de taler om normalt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Fik af vide af en kosme2log at man ikke må bruge
  Dermaroller sammen med 2% BHA Gel & Peeling.
  så snakkede jeg med klinikken Nage om jeg måtte bruge
  2% BHA Gel sammen med Dermaroller, hun sagde ja.
  men så skal jeg kun bruge det 1 gang om ugen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Forresten kender du denne her Clinique serien?
  Pore Refining Solutions Correcting Serum
  Pore Refining Solutions Instant Perfector
  Pore Refining Solutions Stay-Matte Hydrator
  Hvis ja! kan du fortælle mig i rækkefølge
  hvordan man skal bruge dem tilsammen!
  så er der denne her som jeg tvivler meget om >>
  Pore Refining Solutions Instant Perfector.
  Er den til under øjnene? eller til ansigtet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej desværre. Dem kender jeg ikke af andet end omtale

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete

  Jeg ved ikke, om der allerede er andre, der har påpeget, at man skal være meget forsigtig med bha, hvis man har sensitiv hud (orkede ikke lige at læse knap 200 kommentarer;)), men jeg har desværre fået rigtigt grimme akne-ar fra netop Paula’s Choice (liquid bha 2%). Der var helt sikkert en dybderensende effekt, men i mit tilfælde resulterede det desværre også i et voldsomt break-out, som efterlod nogle slemme ar (som jeg aldrig slipper af med). Er sikker på, at det er et fint produkt for de fleste, men ville ønske, jeg aldrig havde brugt det…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   BHA er faktisk særlig godt til sensitiv hud, i modsætning til fx AHA som kan være skrap kost.

   Men man kan være allergisk overfor det, og så skal man selvfølgelig holde sig langt væk – kan du tåle aspirin?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Merete

   Hej igen:)
   Ja, jeg kan selvfølgelig ikke udelukke, at det er en allergisk reaktion, antioxidanter kan jo fremkalde den slags, men det lignede et breakout med voldsomt uren hud osv. Jeg tåler også fint acetylsalicylsyre i fx smertestillende. Jeg skulle nok have droppet det lige så snart, breakoutet (eller evt. den allergiske reaktion) begyndte.
   Og nej, AHA kunne jeg aldrig drømme om at bruge (sådan set uanset hvilken hudtype, man end måtte have);)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Så har du næppe allergi :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janet

  Hej Pudderdåser! jeg har lige et spørgsmål,
  kan man bruge 2% BHA Gel Exfoliant under øjnene?

  Venlig hilsen

  Janet

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Janet
   Ja det kan man godt, bare ikke helt tæt på øjnene. Men hvis du er forsigtig med ikke at få det i øjnene, kan du godt bruge det på det nederste øjenlåg.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • suzie jørgensen

  Hej!
  Bruger du den der fra Paulas choice som en creme? altså efter din rens og tonic så kommer du den på?
  virker den fedtet hvis man har en fedtet hud?
  mvh suzie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Suzie. Jeg bruger ikke skintonic. Jeg bruger den netop som en creme efter rens. Den findes i forskellige former – flydende, gelé osv. og ingen af dem fedter på fedtet hud. Jeg bruger geléen.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • R

  Hej :-)

  Kan I foreslå en peeling jeg kan købe på apoteket eller i Matas? Jeg har konstant bumser midt i panden, og har haft det i mange år.

  Derudover har jeg også haft små røde knopper under næsen siden starten af min pubertet. Jeg har prøvet binyrebakhormon creme, calendula creme, tetracyklin(?), svampemiddel og utallige cremer. Jeg aner ikke hvad det er, men det tætteste jeg er kommet er perioal dermatitis. Har I hørt om nogen vidundermidler?

  Kh R :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Hejsa!

  Vil først starte med at rose jer for en rigtig fed blog med gode råd, ærlige anmeldelser mm. Tak! Jeg følger den nøje :D

  Har et spørgsmål vedr. BHA’en. Jeg har lige købt den her for et par uger siden og er virkelig glad for den! Tusind tak for anbefalingen af den – min hud er allerede blevet meget finere synes jeg.
  Dog synes jeg at min hud har en tendens til at blive lidt stram i det, efter jeg har brugt den. Skal det være sådan eller putter jeg måske for meget på? Det er primært hvis jeg løfter øjenbrynene at huden føles stram i det. Plejer at bruge en ansigtsrens fra Neutral og så et pump af BHA’en til hele ansigtet.

  Tak for hjælpen! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Natascha
   Tak for rosen :)
   Bruger du andet ovenpå BHA’en? Det kunne måske tyde på at du simpelthen trænger til en let creme ovenpå? BHA’en udtørrer ikke huden, men den indeholder absolut heller ingen fedt/fugt til huden.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Hej Katja!

  Ahh, det kan selvfølgelig være problemet. Jeg brugte creme bagefter BHA’en i starten, men da jeg synes jeg så en anelse fedtet ud bagefter, så droppede jeg det. Jeg brugte min Decubal Ecological Face Cream, men vil prøve at se om min A-Derma Hydraalba er bedre så!
  Tak for hjælpen, hav en god dag! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patricia

  Hvad gør man hvis man har store porer og hudorme i t-zonen, men samtidig sindssyg tør hud på hagen og næsen? Kan man gøre/bruge noget der afhjælper begge dele.. Jeg er i vildrede. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja. Alle former for syre (undtagen carbamid) vil hjælpe på begge dele samtidig. Derefter kan du bruge en fed creme på hage og næse

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne Mogensen

  Hejsa :)

  Jeg ved at det er et gammelt indlæg, men jeg vil gerne høre dig præcist hvilket produkt fra Paulas choice, som du bruger? Du skriver sådan i dit indlæg:

  “Min personlige erfaring er, at BHA er mest effektivt mod hudorme og forstørrede porer. Jeg bruger selv denne fra Paula’s Choice. Det har gjort kolossal forskel på min næse, som har været mit problemområde.”

  Men det link, som du har lagt op, henviser blot til Paulas Choice-hjememsiden, men ikke til et specifikt produkt – og det ser ud til at der er mange forskellige produkter inden for kemisk peeling ;)

  Tusind tak for en super god blog!

  Mange hilsner,
  Susanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Jeg er ligeledes interesseret i at høre hvilken (selvom det er et gammelt indlæg) :)

   TAK for en skideskøn blog..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hej. Jeg bruger en del produkter fra Ole Henriksen, men har det sidste år fået rigtig mange hudorme. Jeg er 42 og har ellers aldrig haft problemer med uren hud. Jeg vil prøve paulas choice, som I anbefaler, men en det meningen, at man skal bruge den som en dagcreme eller skal man bruge det bagefter? Og man skal vel stadig rense huden inden ikke? Jeg har jo naturligvis brug for noget “age” creme og det får jeg vel ikke i den I anbefaler fra paulas choice? Tak for en super blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Nej, der er hverken antiage eller solfaktor eller noget som helst andet i. Du bruger den på ren hud, før du bruger fx. antiageprodukter eller dagcreme ovenpå

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hej….. Er det en form for en scrub? Hvor ofte skal den bruges? Og hvis man havde fedtet hud behøvede man ikke creme bagefter?
  Tak for en super blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Tina
   Nej, det er som Katja skriver en lotion, jeg ville måske nærmere kalde det en gelé. Du bruger den dagligt, eventuelt både morgen og aften. Hvis din hud fedter meget, så undgå at smøre andre cremer i ansigtet. Bortset fra SPF naturligvis!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Tusinde tak for hurtigt svar.
  Har lige et andet spørgsmål. Har købt sådan en Derma-roller, som endnu ikke er taget i brug. Har I kendskab til hvilken creme man skal bruge bagefter? Og endnu en gang tak for en super blog

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Hejsa.
  Jeg har flere gange forsøgt at bestille hjem fra deres eu side fra flere forskellige computere. Men mit problem er at når jeg vælger at betale med visa – så dukker der ikke noget frem hvori jeg kan indtaste mine konto oplysninger og så afvises ordren hver gang. Hvordan får i tastet jeres kort oplysninger ind? Tak for svar. Mvh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg har ikke købt indenfor de seneste måneder. Måske nogle andre kan hjælpe?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej :-)

  Håber I har tid til at svare på et næsten 3 år gammelt indlæg. Tusind tak for en rigtig god blog.

  I og med jeg døjer med overstående problem, besluttede jeg at det må prøves.

  I har anbefaldet denne: http://www.paulaschoice-eu.com/exfoliating-2-beta-hydroxy-acid-gel.html

  Men da jeg klikkede ind, poppede denne op som “nyt” produkt i samme kategori. http://www.paulaschoice-eu.com/resist-daily-pore-refining-treatment-2-bha.html

  Hvilken skal jeg vælge?
  Rigtig god dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Mette
   Mit bedste bud er at det ikke gør en pind forskel. Paula’s Choice har efterhånden rigtig mange forskellige variationer over temaet 2% BHA og der er ingen grund til at foretrække den ene fremfor den anden. De virker helt sikkert alle sammen.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Hej pudderdåser :)

  Jeg har lige et spørgsmål.

  ved i om jeg godt kan bruge 2% BHA og derefter bruge
  KIMOVI creme/ gel med salt? f.eks
  KIMOVI om morgen og 2% BHA om aften!

  Hilsen

  Fie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det tror jeg ikke er noget problem. Prøv det – og giv mig et referat :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej pudderdåser,

  Tak for en masse gode artikler med en kritisk og faglig vinkel :) det er jo nødvendigt at passe på hvad man propper på sig selv når firmaerne ingen interesse har herfor…
  Nåh men jeg har købt jeres T-zone peeling med BHA og synes jeg få flere bumser på hagen end jeg plejer (det er det eneste sted jeg får bumser som regel!). Det samme har jeg oplevet med andre produkter før, bl.a. Origins Out of Trouble Mask (http://www.origins.com/product/3857/10736/Out-of-Trouble-/index.tmpl)

  Havde håbet på den modsatte effekt… Men det er jo nærmere som om de urenheder jeg har trækkes frem til overfladen i større grad end før! Jeg har brugt jeres produkter i nu ca 2 uger. What to do?

  Mvh Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Ja har godt læst den artikel… Det ku også godt minde om det, bortset fra at der ved peroral dermatit ikke er pus i :-/ så jeg er desværre nok ude i noget acne-agtig problematik!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Hej dåser. Jeg har en fedtet t-zone/bumser ved hage og næse. Jeg læste jeres indlæg, og tænkte jeg ville give det et forsøg. Jeg købte ACO Spotless serien- rens, tonic, eksfolierende creme og dagcreme. Før dette har jeg ikke brugt produkter,(undtaget dagcreme) for at give min hud ro. I løbet af en måned er min blevet værre og værre. Jeg tænkte at huden bare skulle vænne sig til det, men gav altså op til sidst da det vikelig var blevet slemt og lignede en slem akne med store pusfyldte bumser, store buler/sorte porrer, sågar steder hvor flere porrer samlede under huden og blev til tre mm store betændte områder som forblev betændte i op til 7-8 dage. :( :( Nå, besluttede mig for at stoppe behandlingen. Jeg har vasket med vand og brugt Læsø saltlage som rens, her en uge efter har jeg kun små sår og bittesmå bumser tilbage.
  Hvad gik der galt? For megetet salicsyre? (Rens, tonic og den eksfolierende creme indeholdt salicsyre)
  Jeg vil mægtig gerne af med bumser og den fedtede hud, hvad gør jeg?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Jeanette
   Det lykkedes meget dårligt at svare kort og præcist! Men et svar til dig har jeg skrevet her:

   Anmeldelse: ACO Spotless

   Jeg håber, du vil læse det og vende tilbage, hvis du har yderligere spørgsmål!

   Kh.
   Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Mette

  Hej, jeg har læst at det er en god ide at The Body Shop pore minimizer sammen med en frugtsyre peeling. Men har det nogen gavn at bruge begge dele?
  Vh Anne Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Anne Mette
   Det vil jeg gerne fraråde! Der er meget alkohol i TBS Tea Tree Pore Minimizer, og det gavner i hvert fald ikke noget. Hvis det er store porer, du vil bekæmpe, er en salicylsyrepeeling mere effektiv. Husk at pore minimizer produkter generelt forskønner, men ikke behandler problemet.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hej Pudderdåserne :)
  Jeg læste for en lille måneds tid siden dette oplæg og besluttede mig for at købe en BHA 2% syre fra paula’s choice. Jeg bruger den morgen og aften efter at have renset med Clinique ansigtsrens og tonic for uren hud. Dog synes jeg ikke rigtig at det hjælper på mine hudorme, bumser og fedtede hud, hvad kan dette skyldes?
  Derudover har jeg tidligere været “god” til at pille i huden, hvilket hun har gjort det værre. Det har givet mig rimelig mange ar i ansigtet, som går virkelig lang tid om at gå væk, har i en ide til hvad jeg kan gøre?

  Håber på jeres hjælp
  Mvh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Katrine
   Hvad er det helt præcis, du bruger fra Clinique?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Hej Helene
   Jeg bruger Clinique 3 step serie for olieret hud, med sæbe til olieret hud, clarifying lotion og gel

   Kh. Katrine

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Katrine
   Jeg vil foreslå dig at vælge et meget blidere renseprodukt og lægge de to andre produkter på hylden. Nu ved jeg ikke, hvilken af Paula’s BHA produkter du har valgt at bruge, men du vil med stor sandsynlighed ikke have brug for meget andet end det. Hvis huden er fedtet.
   med hensyn til dine ar, vil BHA hjælpe en smule, men overvej om du kan undvære den på et tidspunkt og prøve AHA i stedet.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hej Helene
  Mange tak for din hjælp, det vil jeg prøve! :)
  Har du en ide til et blidere renseprodukt, der ville være god til olieret hud som min?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Katrine
   Der er mange gode… den mildeste fra Clinique eller Neutrals renseskum er begge gode eksempler :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Hej igen Helene
   Jeg takker dig mange gange for din hjælp!
   Du må have en super dag :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Og i lige måde tak :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hejsa,
  Først tusind tak for en sindssygt brugbar side!
  Det er jo en videnskab at sætte sig ind i og jeg har virkelig gjort mit forarbejde og læst en masse, da jeg har store problemer med sorte porer på næsen. Har prøvet ekstremt mange produkter og løsninger men intet hjælper!

  I den sidste måned har jeg anvendt en mild sæbe (for at fjerne make up rester) derefter en konjac sponge (som er mild exfolierende), derefter Paulas Choice pore reducing toner og til sidst Paulas Choice BHA gel 2%. Jeg kan godt se resultater men jeg har STADIG sorte porer og de reduceres ikke.. Ved ikke om jeg forventer noget der ikke vil ske med produkter, men i så fald behøver jeg mon så en TCA-peeling, laser eller andet skrapt for at kommer porerne til livs? Det skal siges at jeg kører min hudrense-rutine morgen og aften.

  Hvad er jeres erfaringer når produkterne på markedet ikke hjælper??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Har du SLET ingen bedring oplevet efter den måned?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Jo har set rimelig stor forbedring. Men ikke så meget at jeg føler at jeg er kommet problemet helt til livs. Bruger dog stadig produkterne og er meget glad for dem.
   Det skal dog også siges at det ikke kun er store porer der er problemet men også acne ar i form af misfarvede pletter i ansigtet.
   Men har i nogen erfaringer med microdermabrasion og lignende?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Fjernelse af ar er et temmelig kompliceret emne. Grunden til at vi ikke har skrevet om det er, at vi ikke har den hellige gral. Desværre.

   Hvor gamle er dine ar?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie S

  Jeg har hele mit teenage- og voksne liv døjet med akne, som jeg nu har fået under kontrol ved hjælp af Matas’ egne produkter, efter mange forsøg med dyre produkter som ikke hjalp mig.
  Men her på det seneste er jeg begyndt at få enorme porer på min næse og øverst på kinderne, som jeg simpelthen ikke ved, hvad jeg skal gøre ved. Umiddelbart er der ikke sorte hudorme i mine porer, det har aldrig været et problem i det område, men de store porer kan ses meget tydeligt, og det gør mig utilpas for det skal dækkes med makeup.
  Kan denne behandling hjælpe mig, og har i i så fald nogle gode råd/rutiner jeg kan bruge? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Mie

   Ja, jeg mener helt bestemt, de råd jeg nævner her kan hjælpe dig også. Er der noget bestemt, du er i tvivl om?

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hejsa :) Nu har jeg med stor ihærdighed læst mig gennem div. indlæg og kommentarer om hudpleje, her på jeres blog. Super fed blog!! Men der er en lille gåde som jeg simpelthen ikke kan løse! Jeg forsøger at sammensætte en daglig pleje til mit håbløse problem hud… Tør, store porer, rødblusset, pigmenteret, tidlige rynker og lidt urenheder. Som jeg forstår det.. ville en kemisk AHA eksfoliering være god til mig? Eksempeltvis Avene cleanse – k. Men jeg ha rlidt forelsket mig i tanken om at prøve Bioeffect EGF Serum. Da denne jo er ret dyr, vil jeg gerne have det optimale ud af den. Nu bliver jeg så i tvivl om, om eksfoliering er optimal i den sammenhæng. Altså hvis man smøre cleanse-k på huden efter rens og den skal blive siddende, og efterfølgende påfører bioeffect serummet. Vil noget af serummets effekt ikke gå tabt så? Jeg er lidt forvirret! :D Mvh Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hejsa!

  Når jeg har vasket og renset min hud om morgenen, føles den meget tør, lidt skællende og er stram over det hele. Når jeg smører creme i ansigtet bliver huden hurtigt meget fedtet og skinnende. I starten af mine teenageår havde jeg mange bumser og uren hud – i dag i en alder af 23 har jeg “bare” store porer og mange sorte hudorme, men sjældent betændte bumser.

  Jeg har lige købt Cliniques Mild Clarifying Lotion efter at have læst en masse herinde, men nu håber jeg, at I kan hjælpe mig videre, for jeg er på helt bar bund i forhold til hudpleje – desværre. Hvordan og med hvad skal jeg ellers rense og pleje min hud – sådan helt basic?

  Jeg undgår helst det værste skadelig kemi, særligt fordi jeg ammer, men samtidig vil jeg gerne gøre noget, så jeg kan holde ud at være i min hud.

  Jeg håber, I har et par forslag, der er så milde og naturlige som muligt, som kan erhverves på et lille budget og som er enkle og mor-tid-venlige :-)

  Kh Cecilie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Cecilie

   Jeg vil meget gerne forsøge at hjælpe dig. Kan du fortælle mig først, hvad og hvorofte du renser din hud med i dag?

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Hej Katja!

   Ja – morgen og aften renser jeg med vand og så bruger jeg Matas Natur Vaskegele. Jeg bruger (som den eneste hverdagsmakeup) en mascara fra Clinique, som kan fjernes med 39 grader varmt vand og ellers bruger jeg olie til at fjerne den med. Jeg bruger en creme fra Avene.
   Jeg har på fornemmelsen, at jeg helt grundlæggende ikke ved hvordan og med hvad jeg bedst plejer min hud, og samtidig er budgettet småt og tiden knap – kan der overhovedet findes en løsning?

   Kh Cecilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Cecilie
   Mild Clarifying Lotion vil helt sikkert kunne gøre noget godt for dig. Der er 0,5 % salicylsyre i.
   Jeg tænker derudover at du vasker dit ansigt alt for meget? 2 gange vask med vand om dagen kan udtørre huden gevaldigt. En gang er rigeligt. Og hvis det stadig virker udtørrende, så prøv et rensemiddel uden brug af vand.
   Start med at fjerne de ting der kan udtørre din hud. Drop den overdrevne rens, brug din clarifying lotion to gange om dagen (du behøver ikke rense huden først) og brug en creme ovenpå. Hvilken fra Avene er det?
   KH. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke knudsen

  Hej håber i kan hjælpe mig. Lider under åbne pote, rødme og hudorme. Lige nu bruger jeg en skrubbe maske og efter en fugtigheds cream. Men som jeg kan læse anbefaler du ikke det. Kan du ikke forklare mig meget præcis hvad du mener man burde gøre ? renser huden 2 gange om dagen. Bruger du nat cream også eller Eks foliering du kun? Hvad fjerner du fx makeup med?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederkke

  Hej!

  Jeg ved godt at det er et gammelt indlæg, men jeg håber virkelig at i ser mit oplæg og kan hjælpe mig. Jeg bruger cleanance k og har gjort det i omkring et år, da jeg lider at store porer og hudorme på næse og hage. Jeg synes dog ikke at cleanance k har en effekt på mine hudorme eller store porer og overvejer derfor at købe Paulas Choice BHA gel 2% som der omtales i indlægget. Jeg er dog i tvivl om, om den vil have en effekt på min hud, hvis cleanance k ikke havde?Håber i kan hjælpe.

  Tak på forhånd :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Hej.
  Jeg har nu, efter at have læst jeres anbefalinger om bruk af BHA, modtaget et prøver på 2% BHA gel fra Paulas Choice. Glæder mig til at komme igang og håber den gør godt for min hud. Men som uvidende nybegynder har jeg et par spørgsmål: kan det passe at den er meget drøj? Eller hvor tykt et lag skal man smøre på? – vil næsten tro der er til 3 gange pr. prøve, synes umiddelbart en halv prøve var meter end rigeligt og tog lang tid om at trenge ind?

  Tak for en skøn blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sanne
   Tak for ros! Jeg håber, din oplevelse med BHA bliver alt det, du håber på.
   Det er afgjort Katja, der har mest erfaring med Paula´s Choice, jeg har altid haft det lidt stramt med konsistenserne, fordi jeg føler det ikke “trænger ind”. Det er generelt et meget drøjt produkt uanset konsistensen. Brug den mængde, du selv føler er tilpas, hvis det ikke bliver absorberet har du nok brugt for meget.
   Formuleringen af vores egen T-zone Peeling er resultatet af irritationen over de knap så rare konsistenser, vi ellers er stødt på.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Katja :-)
  De skriver på hjemmesiden, at man skal huske at bruge solcreme efter man har påført gel’en? Er det nødvendigt?

  Kan den bruges, selvom man har en meget sart hud, som har tendens til at blive fedtet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Maria. Ja, det kan den. Og solcreme er altid nødvendig. Især når man bruger kemisk peeling. Hvad vil du bruge den mod?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Tak for svar.
   – Jeg lider ind imellem af nogle store bumseudbrud, invendige bumser og mange hudorme på og omkring næsen. Så derfor lyder denne som en effektiv løsning på mine irriterede skavanker? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er sandsynligt, at den kan hjælpe i hvert fald. Giv det god tid. Det bliver nogle gange værre i starten. Det kan tage op mod to måneder, før du ser den fulde effekt, men det er et virkelig godt bud. Held og lykke, lad os høre, hvordan det går.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hej
  Har set at man kan lave en peeling selv med aspirin tabelleter, som indeholder salicyre. Men det er cremer der skal vaskes af igen.. Kan man ikke selv lave en med 2% sim skal blive sidene på huden ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Anna. Aspirin, treo og kodimagnyl indeholder acetylsalicylsyre. Det er IKKE det samme som salicylsyre. Acetylsalicylsyre virker beroligende og antiinflammatorisk på huden, men IKKE eksfolierende på samme måde som salicylsyre. Det giver derfor ikke den samme effekt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa Jepsen

  Hej Katja,
  Super indlæg. Døjer selv med store åbne porrer. og vil kaste mig ud i eksfoliering med Paulas Choise, som du henviser til. Men jeg kan se at man skal bruge solcreme.

  Skal man det hele året eller kun i forårs/sommermånederne?

  Jeg bruger normalt aldrig solcreme før solens stråler begynder at blive kraftige hen på foråret.

  Hvor stor en faktor vil du mene man skal buge i forbindelse med eksfoliering? Normalt har jeg maks brugt solfaktor 15, men er det nok? skal man op i 25-30 stykker?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hvis du bruger kemisk eksfoliering så bør du bruge solbeskyttelse året rundt – det bør du i det hele taget, når du opholder dig i solen. (siger jeg… men jeg gør det ikke selv i vintermånederne… Jeg gør som du). Faktor 30 er et godt udgangspunkt. Faktor 15 er i princippet nok, hvis du smører et tykt lag på – men det gør man jo sjældent.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Jeg aner faktisk ikke om det er tilstoppede porer. Men det tror jeg. De er under øjnene fra den inderste øjenkrog og ned. Og så har jeg på hagen, i folden, hvis man kan kalde den det. Hvordan får man disse fjernet hvis peeling/eksfoliering ikke kan fjerne det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg har store porer på næsen, som førhen har været med sorte hudorme, jeg er begyndt at bruge Origins clear improvement charcoal face mask, som er en maske med aktivt kul. Allerede første gang kunne jeg se en tydelig forbedring, i at mine porer så helt rene ud, dog er de stadig tydelige, har i nogle ideer hvad jeg kan bruge ellers som forhåbentlig kunne mindske dem lidt, da jeg desværre syntes at min make-up sidder lidt klattet på næsen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Camilla

   Har du prøvet nogle af de syrer som jeg skriver om i indlægget her?

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • laura

  Hvad vil du anbefale, hvis man har rosacea og samtidig hudorme på særligt næsen? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Salicylsyre – for eksempel vores T-zone Peeling. Eller Paula’s Choice.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie B

  Hej. :-)
  Jeg har en meget sart hud, som ikke tåler alt muligt paraben- og parfumefis.
  Jeg har en tør hud, men alligevel en del ‘blackheads’ på næsen, som jeg er ked af. Jeg er helt pjattet med at pille, og har ‘desværre’ været det i lang tid. Jeg elsker at stå foran spejlet og prikke alt skidtet ud, haha.

  Nå.. Nok om det.
  Jeg har prøvet La Roche, Avene og mange andre gode mærker. Og egentlig været glad nok for dem.
  Men det er som om, min hud bare ikke bliver renset i dybden. Jeg mangler en god og sund renserutine tror jeg.
  Normalt “renser” jeg min hud om morgenen bare med vand, bruger så en dagcreme fra Rønsbøl og derefter lægger jeg min makeup. Om aftenen bruger jeg Bioderma Michellaire makeupfjerner og derefter en tynd 24-timers creme til om natten.
  Ansigtsmaske sker en gang i måneden cirka, og peeling en gang i ugen.

  Har I nogle lækre, gode produkter, som eventuelt kunne sættes ind, som en god rutine for mig?
  Håber I kan hjælpe mig, min hud skriger efter fugt og hjælp og dybderens.

  Tusinde tak på forhånd, og tak for verdens bedste blog.

  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Hej med jer. Jeg er helt ny herinde, men har kigget på jeres anmeldelser og artikler og er allerede tryg ved at følge jeres råd. Derfor ville jeg også købe denne Paulas Choice gel. Men opdagede at jeg i øjeblikket kan få denne billigere: http://www.paulaschoice-eu.com/skin-perfecting-2-beta-hydroxy-acid-liquid-exfoliant.html
  Det er den “flydende” af slagsen. Men er gelen bedre? Hvad er forskellen? Jeg håber I har tid til at svare. Mange tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Michelle

   Tusind tak for tiltroen. Der er ingen forskel på effekten. Kun konsistensen. Du kan bruge dem begge med samme resultat.

   Det gælder også vores egen udgave af samme: http://pudderdaaserne.dk/vores-egne-produkter/t-zone-peeling/

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

   Okay, tak for hurtigt svar! Hvor dejligt!
   Jeg har ikke problemer med tør hud, så jeg ville egentlig nøjes med at bruge gelen som creme (altså ikke påføre anden creme ovenpå).
   Men blev lige i tvivl om deres flydende version faktisk kræver en creme bagefter? For så vil jeg da hellere købe gel-versionen, selvom den er lidt dyrere. (-:

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

   Nu har jeg købt én af hver. Er det nødvendigt at bruge creme oven på denne version: http://www.paulaschoice-eu.com/skin-perfecting-2-beta-hydroxy-acid-liquid-exfoliant.html (I skriver at man ikke behøver ekstra ovenpå gelen, hvis man ikke har bøvl med tør hud, men jeg er i tvivl om det også gælder denne “liquid” type). Rigtig god sensommer!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Har du hørt om Neovita? Jeg arbejder med det til hverdag på en klinik, og deres produkter er alt sammen i ‘skum-form’ – selv skintonicen. Uden konserveringsmidler, alle kan tåle det og til en god pris.
  De har et Enzyme Peeling sæt – lidt ala en frugtsyre, bare mildere. Den skulle du prøve! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mette
   Personligt har jeg ikke specielt gode erfaringer med Neovita, da produkterne er parfumerede. Det er ellers et sjovt koncept :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thomas

  Hej Pudderdåser – har I erfaringer med Dermalogica mediBac Clearing Overnight Clearing Gel? Den indeholder 2% salicylsyre…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carla

  Hej Katja.
  Udover en del hudorme på næsen er min hud utrolig ren – har aldrig bumser og det modsatte af fedtet hud.
  Tænker derfor at jeg kun ville bruge Paulas Choise 2 % BHA på næsen og om natten? Tror du, det kunne fungere? Og kan du anbefale en forholdsvis mild, god ansigtsrens?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wk

  Hej :)

  Må man bruge alle jeres produkter når man er gravid?
  Her tænker jeg særligt jeres T-zone peeling.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Hej. Linket til Paula’s Choice virker ikke mere. Kan du opdatere det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • May

  Linket til paulas choice virker ikke. Mon du vil linke igen til hvilken det er ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • SK

  Super fedt indlæg, mange tak for hjælpen. Jeg har dog et par spørgsmål. Jeg er fast bruger af T-zone peelingen, men ligesom Helene, vil jeg gerne supplere med noget Paula’s Choice. Eller faktisk vil jeg gerne prøve noget der er lidt stærkere. Eller, jeg er lidt i tvivl. I roser Paula’s Choice til skyerne, og jeg vil meget gerne prøve det, men jeg synes simpelthen det er så forvirrende. Jeg føler jeg drukner i alle mulige cremer og 10% alt muligt og jeg kan ikke finde hoved og hale i hvad der ville være godt for mig. Jeg har fedtet hud, forstørrede porer og jeg har tydelige hudorme på næsten. Ved I muligvis hvad der ville være godt for mig? Jeg vil gerne lige sige at jeg har givet det et skud, men jeg er simpelthen så forvirret. Jeg vil gerne lige sige jeg er 20 år.
  Hvordan lyder det her?

  Rens:
  PAULA’S CHOICE SKIN BALANCING OIL-REDUCING CLEANSER (237ML)

  Eksfolierende:
  T-zone peeling
  Noget suppl. fra Paula’s Choice?

  Serum:
  Også noget fra Paula?

  Åh, jeg er så forvirret. Jeg håber I kan hjælpe!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg kan godt forstå det er forvirrende. Hun har seriøst mange produkter! Jeg synes helt klart du skal prøve enten den toner eller den niacinamid, jeg har omtalt – eller begge dele. Du skal ikke eksfoliere med andet end T-zone Peelingen. Det bliver for meget eksfoliering.

   Mht. rens så er der ikke nogen særlig grund til at bruge penge på det. Hvad bruger du nu?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanni

   Ligenu bruger jeg EXFO cleanse fra Ph formula som rens, t-zone peeling og ingen serum. Jeg kan bedst lide at starte ud med rens. Jeg føler min hud er “renere” til t-zone peelingen derefter. Okay, jeg vil gøre som Helene og supplere med den fra Pauls’s choice så. Men hvad med serum? Jeg har ikke orket at købe noget ordenligt, men jeg syned det er dejligt at slutte af med serum, fordi så føles min hud blødere og “mere klar” til foundation hvis man kan sige det sådan. Dog ville jeg først rådføre mig ved jer, da I taler så varmt om Paula’s choice. Ville det være for meget at slutte af med en serum, og hvis nej, er der så noget specielt jeg skal lede efter, eller nogen I kan “anbefale” ? Hilsen Sanni.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Sanni
   Det lyder fint med EXFO cleanse. Du kan sagtens bruge serum, hvilke udfordringer kunne du tænke dig at gøre noget ved?
   Mine favoritter er:

   Clinique Smart
   Vores egen Anti age creme og Cicaplast
   og
   Paula’s Choice Clinical 1% Retinol Treatment
   Bare for at nævne nogle :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanni

   Hej Helene. De udfordringer jeg døjer med er meget tydelige hudorme og forstørrede porer.
   Katja skrev at hun synes jeg skulle bruge en toner eller niacinamid, eller begge dele. Så nu er jeg lidt forvirret over rækkefælgen.
   Den hedder: Cleanse, tone, exfoliate, serum. – Er det sandt?
   Og hvordan lyder dette så at bruge?

   EXFO cleanse fra Ph Formula
   Paula’s choice Skin balancing pore-reducing toner
   Paula’s choice resist anti-aging 10% Niacinamide booster
   T-zone peeling fra jer
   Paula’s Choice Clinical 1% Retinol Treatment

   Lyder det okay som rutine, og er det noget jeg må bevæge mig ud uden at jeg overeksfolierer min hud? Hvis det er et ja, hvor meget af det om dagen skal jeg så både bruge morgen og aften? Jeg ved godt jeg har mange spørgsmål – sorry! Jeg vil bare gerne begynde at tage min hud seriøst og prøve at bruge de rigtige produkter, men jeg synes det kan være lidt forvirrende. Tak for svar!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sanni
   No worries, du spørger bare løs :-*
   Du skal have T-Zone Peeling oven på toneren altså:
   EXFO cleanse fra Ph Formula
   Paula’s choice Skin balancing pore-reducing toner
   T-zone peeling fra jer
   Paula’s choice resist anti-aging 10% Niacinamide booster (du skal være opmærksom på, at du kan blive ret rød, det bliver jeg i hvert fald)
   Paula’s Choice Clinical 1% Retinol Treatment
   Ellers ser det rigtig fint ud, selvom du sagtens kan starte med mindre.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Hej med jer
  Jeg har brugt jeres t-zone peeling morgen og aften siden marts måned, og desværre ser jeg ikke en synlig effekt. Hvis jeg kan se, at der om aftenen er ved at komme nogle urenheder, så hjælper den dog natten over, men generelt synes jeg slet ikke mine porer er blevet mindre. Det er især på næsen og på hagen, jeg har problemer.
  Inden jeg påfører t-zone peeling renser jeg enten med bioderma micellar water eller

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Hov – blev ikke færdig med min kommentar :-D
  Eller også renser jeg med en gele fra Vichy. Jeg bruger en gel-creme fra loreal som dagcreme og Matas’ natcreme. De har altid fungeret for mig, fordi de trækker hurtigt ind uden at fedte. Derudover bruger jeg plaisir’s ansigtsscrub et par gange i ugen og ind i mellem en ansigtsmaske fra Vichy. Er der nogle af disse produkter der ikke fungerer sammen, eller hvorfor har t-zone peelingen ikke en særlig synlig effekt?
  Håber i kan hjælpe mig!
  Venlig hilsen
  Sidsel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malle

  Hej Dåser :) Jeg bruger jeres t-zone peeling og alt-i-en creme, jeg har desværre ikke oplevet positive resultater mht porer og hudorme. Jeg kan ikke helt læse mig frem til af indlægget, hvilket produkt jeg bør bruge udover de 2 jeg bruger i forvejen? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mona

  jeg håber i har tid til at svare, (:

  Jeg har lidt af akne, og været på diverse pille kurer. idag er min hud rimelig pæn, dog meget store porer med ting jeg konstant kan klemme ud på næsen samt lidt kinder.

  Jeg er begyndt at rulle min hud med dermaaruller, derudover bruger jeg en serum med antioxdanter om morgen fra skinceuticals og en retinol fra mesoestetic om aften (samt cremer efterfølgende) . Hvad kan jeg bruge istedet eller tilføje for at få bugt med porer. ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg er sluppet af med en hel hoben rigtig stædige hudorme på hagen, som slaicylsyre tilsyneladende ikke kunne få af. Da jeg skiftede til 5% lactic acid fra The Ordinary gik der kun en uge/14 dage og så var alle ormene væk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Det lyder som noget for mig! Påfører du den bare der hvor du har problemer eller i hele ansigtet? Og hvor ofte? Morgen og aften eller kun en gang om dagen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Hej Pudderdåserne :)

  Jeg har nu snart brugt det sidste af min elskede Clinique mild clarifying lotion op (fandt et par på emma.dk, men nu har de ikke flere tilbage.. Åh, sorgens time) Den er så fantastisk god til min sarte, akne-plagede hud men som jeg husker er der ikke så høj procent salicysyre i den, tror det er 0,5 procent eller deromkring.

  Har så læst rigtig godt om Danish Skin Care’s “Skin smooth treatment” som jo også skulle være i samme boldgade som både Cliniques mild clarifying lotion og de produkter i nævner, men har I nogen erfaringer med “Skin smooth treatment”? Mener procenten er på 2.

  Hilsen Betina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Kære begge.
  Tusinde tak for en skøn blog jeg ofte tyer til når jeg har problemer med huden🙏
  Mit spørgsmål går på behandling af store porer, hvilket oplægget jo ligger op til.
  Jeg har for et par år siden købt Paulas choice 2% BHA gel, da jeg brugte den syntes jeg ikke der var særlig god effekt. Har nu købt den niacinamid I anbefaler fra the original, og jeg glæder mig til at prøve den istedet. Jeg bruger indimellem Dermaroller og synes faktisk at det er den eneste der rigtig giver effekt. Mit spørgsmål er nu hvordan I tænker et supplement m en retiderm-creme ville fungere sammen m paulas choice hvis jeg starter m den igen? Og da hvilken? Jeg er også blevet anbefalet Lings produkter, men jeg synes de er så dyre og jeg ville gerne købe lidt billigere produkter hvis effekten er den samme.
  Jeg håber meget på hjælp-jeg er så ked af de store porer og jeg synes der er et virvar af forskellige mærker og ting man kan vælge imellem.. på forhånd mange tak.
  Mvh Kristina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Kristina
   Min erfaring er at BHA (jeg bruger bare vores egen) og Niacinamid 10 % fungerer rigtig fint. Jeg kan ikke selv bruge dem sammen, jeg bliver så rød, men jeg bruger dem så skiftevis :-) Der er også en rigtig god Toner fra Paula med Niacinamid. Sådan kan jeg godt bruge dem sammen i den høje koncentration. Ling har mange gode produkter, men er det noget specielt du tænker på? Så er det lidt lettere, at finde nogle erstatninger :-)
   Det er skønt at du har effekt af Dermaroller, jeg har desværre aldrig oplevet effekt af microneedling :-/
   Retiderm har jeg ikke erfaringer med, men tretinoin er mest effektivt til akne.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Viola

  Hej!

  Hvad er jeres erfaring/holdning til de her “Blackhead tweezers”? De er meget fremme lige pt, men hvad tænker I?

  Vh Viola

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Viola
   Det er “bare” endnu et redskab til at klemme hudorme ud med. Ligesom de andre med sådan en metalløkke, du kan se den i dette indlæg Klem bumserne ud.
   Det fungerer glimrende, men man skal naturligvis passe godt på, at man ikke skader huden. Der er jo ingen grund til at ødelægge huden, det bliver porerne i hvert fald ikke mindre af.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emmi

  Hej, jeg har lige et spørgsmål, hvis jeg kun skal have én, ville du så anbefale https://www.paulaschoice-eu.com/skin-perfecting-bha-gel-exfoliant-m2040.html / https://www.paulaschoice-eu.com/skin-perfecting-bha-liquid-exfoliant-full-size-2010.html (går ud fra om det er gel eller liquid bare er et spørgsmål om personlig smag?) eller https://www.paulaschoice-eu.com/skin-balancing-pore-reducing-toner-m1350.html?dwvar_m1350_size=fullsize ? For er ikke sikker på om toner eller exfoliant er bedst?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Emmi

   Om du vælger gel eller flydende er kun et spørgsmål om smag som du siger. Den nederste du linker til er et helt andet produkt uden syre.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Hej, jeg har lige et spørgsmål, hvis jeg kun skal have én, er det så bedst at nøjes med en toner eller en exfoliant? Sidder og kigger på Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant (tænker om det er liquid eller gel bare handler om personlig smag?) og Skin Balancing Toner – begge fra Paula’s Choice – og ved ikke hvilken jeg skal købe?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicole

  Hej.
  De fleste snakker om at t-zone peelingen godt kan svie eller prikke lidt, men når jeg bruger den mærker jeg ingenting. Jeg er startet op med at bruge den 2x dagligt efter ansigtsrens. Det er nu min 4. Dag..
  Er der noget i vejen for at den ikke svier eller prikker?
  Virker den da ikke eller er min hud bare ikke så sensitiv?

  Mvh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er helt ok. Den har aldrig sviet eller prikket på mig. Du skal ikke være bekymret :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Hansen

  Hej Pudderdåserne,

  Jeg tyr altid til jeres blog, fordi for mig er i super anerkendte indenfor skønhedsbranchen. Jeg var igår til et hudplejearrangement, hvor vi først havde foredrag og efterfølgende fik lov til at få lavet en hudanalyse.
  Det første jeg bed mærke i var, at ham der holdte foredraget gjorde meget ud af at fortælle os, at man ikke må blande forskellige mærker. Man må kun bruge et mærke af gangen, da man ellers ikke får det optimale ud af produkterne. Jeg blev derfor meget i tvivl, da jeg synes at have læst her, at man gerne må blande produkterne? Eller er det bare et stort salgstrick for at få mig til kun at købe hans produkter??
  Derudover har jeg købt en kemisk eksfoliering fra Paulas Choice, som i var anbefalet her. Jeg synes den er super god og jeg synes min hud er flottere end nogensinde. Super gennemfugtet. Da jeg så får lavet min hudanalyse og fortæller hvad jeg bruger, siger han til mig, at jeg har begyndende Rosacea og alt det jeg gør er forkert. Jeg må absolut ikke bruge den kemiske eksfoliering. Jeg har tildens til rødme i kinderne, når jeg drikker alkohol, og jeg ved, at min hud kan være meget sart, men det er ikke altid og har aldrig været et stort problem. Hvad tænker i om det?
  Mvh Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Camilla

   1. Ja det er et salgstrick. Der er ingen som helst grund til IKKE at blande: http://pudderdaaserne.dk/2016/04/11/bland_maerkerne/
   2. Mærk efter – stol på din egen hud og din egen fornemmelse. Er det BHA eller AHA, du har købt?

   Mht. kemisk eksfoliering og rosacea – BHA er rigtig godt til rosacea. Så hvis han fraråder al kemisk eksfoliering til rosacea, så ved han ikke hvad han taler om. Prøv at læse her: https://www.paulaschoice.co.uk/rosacea-treatment/art-26.html
   AHA kan være lidt for skrap til rosacea, men nogle med rosacea kan tåle det. Jeg har mødt nogle. Men nu ved vi jo slet ikke om du har rosacea. Det kan kun en læge sige.

   Det lyder på mig som om, du egentlig er ret glad for din hud lige nu, men han bare gjorde dig usikker?

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Hansen

   Ja, jeg blev først og fremmest ret forarget og super irriteret, men er efterfølgende blevet totalt usikker på, om det jeg gør er helt forkert, og om jeg egentligt har rosacea eller ej.
   Jeg bruger denne her http://www.paulaschoice.com/skin-perfecting-2pct-bha-gel-exfoliant/204.html?cgid=category-aha-bha-exfoliants#start=2, så det er jo BHA..
   Jeg er dog meget i tvivl om, hvorvidt jeg skal gå videre med det rosacea. Han tog jo et billede for at analysere min hud og mente, at jeg havde meget udvidet blodkar i kinderne. Jeg har bestilt en tid hos et andet mærke til en hudanalyse, for at få et andet blik på det, men måske jeg skal gå til lægen? Jeg ved ikke ret meget om rosacea, så jeg ved ikke, hvor alvorligt jeg skal tage det?
   Tak for det super rare svar – det fik mig lidt oven på igen :-)
   mvh Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeannie

  Uh jeg er skrupforvirret over alt det man kan bruge til de porer. Lider selv af rigtig mange og store porer på næsen, lidt uren hud af og til og virkelig tør hud.. hvad vil være godt at bruge for mig ? Til dagligt starter jeg dagen med vask i en ansigtrens som er mild og skummende jeg har købt på apoteket, derefter argan olie og en rynker ene ovenpå. Det samme om aftenen. Lyder det helt skørt og hvad vil være godt for mine store porer på næsen? 😬

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Hejsa
  Jeg er en lidt ældre kvinde, som har haft store problemer med bumser og nu ar efter dette😳😥 har en grim hud, også nu hvor alderen banker på ser jeg det mere. Har fået laserbehanlinger syntes ikke det har virket… køber mig fattig i cremer og serumer

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Tine. Hvad har du købt dig fattig i, og hvordan har det virket? Kan du fortælle lidt mere om det? Har du stadig bumser eller er det “kun” arrene, der er tilbage?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

   Hejsa
   Jeg er en lidt ældre kvinde, som har haft store problemer med bumser og nu ar efter dette😳😥 har en grim hud, også nu hvor alderen banker på ser jeg det mere. Har fået laserbehanlinger syntes ikke det har virket… køber mig fattig i cremer og serumer

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja J

  Hej Pudderdaaserne!
  Tak for verdens bedste go-to hjælp. Det er lidt skræmmende, hvor lidt hjælp (nærmere ingen) der er at hente hos kosmetologer, beauty-butikker som Matas og lign. De er farvede af at sælge.
  Jeg har et problem, der er kommet de seneste par år. Jeg er 25 år, og jeg døjer enormt meget med hudorme på hagen og næse/kinderne. Jeg har brugt jeres T-Zone i 3 mdr., men jeg ser overhovedet ingen effekt. I løbet af dagen får jeg en enormt fedtet hud, og jeg bruger kun lidt concealer under øjnene.
  Min dagcreme er Cliniques gel-creme, der giver mig fugt og ikke lægger sig som en hinde på huden. Hvis jeg er tør efter bad, bruger jeg 1-2 gange ugentligt Rudolph Care’s ansigtscreme.
  Min hud er ikke sart, så den kan godt tåle skrappe sager. Hvad vil I anbefale mig?
  Vh Maja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Maja
   Tak for din ros, det betyder meget <3
   Jeg vil helt afgjort anbefale dig Niacinamid i en høj koncentration. Det finder du i vores helt nye produkt eller hos The Ordinary. Det er ikke en “skrap” ingrediens, men den er utrolig effektivt mod fedtet hud og hudorme. Læs eventuelt mere om Niacinamid her: Ingrediensen der virker mod alt.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hej Pudderdåser.
  Jeg har ( nærmest) altid døjet med bumser, urenhedheder og akne. Har nu fået anbefalet at bruge salicylsyre. Har just købt jeres t zone peeling. Og må sige at der allerede efter to dage?! Er ved at komme ro på huden! Helt vildt jo👌
  Kan se i skriver en del gode ting om Paula’s choice. Hvis jeg skal optimere endnu mere med produkter derfra, hvilke vil duså anbefale? (Tænker også på masker, evt til brug om natten)..Pft☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Charlotte
   Nu hvor vi selv har lanceret en Niacinamid 10%, vil jeg anbefale den. Det er ikke optimalt at bruge masker, en god mild rens og effektive cremer er vejen frem. Hvilke produkter bruger du nu, og hvad skal de kunne?
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hejsa, ved det er et lidt ældre indlæg, men har fornyeligt tænkt på noget ift det her problem. Man snakket meget om BHA syre, B3 vitamin i hudpleje til det her hudproblem, men hvad med gode gamle urea/carbamid? Stoffet skulle både være eksfolierende (ved lidt højere konc.) da det anti keratolytisk og særdeles fugtgivende. Problemet for mig er at al pleje til fedtet hud går ud på at udtørre huden og at mange med hudtyper derfor lider at dehydreret hud( ik det samme som tør hud(uden olier) og derfor forværres olie produktion. Hvis man istedet brugte fx urea som eksfolierende middel, får man automatisk fugt oven i hatten. Mange syrer virker nemlig udtørrede på huden i længden, AHA og BHA. Og mælkesyre synes jeg egentlig også burde bruges mere, da det igen, er fugtgivende. Forstår bare ikke det hurra der er over BhA og Aha

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Louise
   Man kan da bruge det, ligesom man har lyst. Hvis du mere er til de andre ingredienser, så skal du da vælge dem. Helt generelt er det ikke nemt at finde lækre produkter med en høj koncentration af carbamid, så det finder jeg meget begrænsende.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hej Pudderdåser
  Jeg har lige læst om jeres t-zone peeling. Min daglige rense-rutine består af: rensemælk, skintonic, fugt-serum og dagscreme. Vil jeres peeling-produkt kunne fungere som afløser for en af produkterne eller supplere? Og i så fald, hvornår i rutinen skulle peelingen så indgå? (f.eks: rens, skintonic, peeling, serum og creme?)
  Mvh Sara

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Issa Madsen

  Kære Pudderddåserne

  Tak for et godt indlæg. Det er både oplysende og inspirerende.

  Jeg er i gang med at bestille jeres produkter og er stødt ind på et spørgsmål: Til behandling af forstørrede porer på normalt og ældre hud, er det så bedst at bruge AHA-serum med 7 % glykolsyre eller T-Zone Peeling med 2 % salicylsyre? Eller skal jeg bruge dem begge i oveni hinanden? Og i så fald, hvordan?
  På forhånd mange tak.

  Kh
  Issa

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Issa. Hvis forstørrede porer er dit primære problem, så er T-Zone Peelingen det bedste valg. Start med den. Du må kun bruge en af dem, så du skal vælge :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Issa Madsen

   Hej Katja

   Mange tak for hurtig svar =) Fantastisk.

   Jeg har nu to spørgsmål, som jeg håber, du vil være mig behjælpelig med:

   1) Man skal bruge Salicylsyre for at fjerne fedt og dermed mindske porerne, men hvis man så smører sig med en ansigtscreme bagefter – bliver det så ikke neutraliseret eller noget i den dur?

   2) Hvilke ansigtscreme anbefaler du, jeg kan tage på efter Tzone-serumet?

   Maaaangge tak.

   Vh
   Issa

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Sødeste damer med den bedste blog, råd & vide . – Tak!
  Én “hurtig én:
  Skal whiteheads “comedones” mon behandles på samme måde? Jeg kører aha / saclisyre & BHA fra Paula efter behov, hvilket virker på porer & orme, men ikke rigtigt på de hvide..
  Skal jeg smide Nanicinamide oveni, eller skal der helt andre ting til for at komme af med de hvide ?
  HÅÅÅBER i kender råd,
  Mange tak for alt det i gør!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Julie
   Skifter du fra dag til dag mellem AHA og BHA? Det er en god idé at tilføje Niacinamid, men det kan godt tage noget tid, før det har effekt.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Hejsa. Jeg har haft stor glæde af jeres råd i forhold til bekæmpelse af uren hud. Jeg er dog nysgerrig på hvordan I forholder jer til de “hudormesugere” der efterhånden findes en del af på markedet. Virker de? Har I testet dem? Mvh Mille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Nej, vi har ikke prøvet dem – det…. jeg tvivler!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caja

  Aargh?! Jeg er så forvirret. Jeg har store porrer i T-zonen og hudorme på næsen, har haft akne og fået isotretinoin. Jeg bruger nu den serie fra Ducray til aknehud (selvom jeg ikke længere har akne). Er det så jeres T-zone peeling, jeg skal bruge? Og hvad med det der niacinamid, skal jeg bruge det oveni, eller er det nok, at det er i jeres T-zone peeling. Og hvornår må jeg lægge min dag/natcreme (den fra Ducray)? Efter peeling? 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hvad bruger du fra Ducray? Og virker det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hej Pudderdåser. Jeg læste for nylig om kemisk peeling med salicylic acid og overvejede derefter om jeg skulle købe jeres T-Zone Peeling eller The Ordinarys Salicylic Acid 2% Solution. Jeg valgte jeres, da jeg selvfølgelig helst ville støtte et dansk mærke. Desværre fandt jeg da jeg efterfølgende ud af at T-Zone Peelingen indeholder det hormonforstyrrende stof Cyclopentasiloxane. Det kan jeg i øvrigt se at flere af jeres andre produkter også gør. Super ærgerligt, for det betyder jo selvsagt at jeg (og alle andre) ikke burde bruge den. Det har gjort mig nysgerrig (især fordi jeg er så ærgerlig over ikke at kunne bruge jeres produk!) – hvorfor putte stoffer som er hormonforstyrrende og derved kan medføre infertilitet og diverse andre ubehagelige bivirkninger i jeres produkter? The Ordinary er modsat jeres et helt rent produkt, så det kan jo ikke være fordi det ikke kan gøres på andre måder? På forhånd tak for jeres svar. Vh Simone

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Hej pudderdåserne!
  Jeg har længe kigget på jeres produkter omkring hudproblemer, men jeg har så svært ved at finde rundt i alle sammen(:
  Jeg søger noget der kan rense/“mindske” de store porre jeg har i huden, det er T-zonen primær. Hvad vil i anbefalede? Peeling(hvilken?) eller noget helt andet :)?
  Go dag!
  Mvh Carina.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rasmus

  Kender I nogen forretninger, der sælger salicylsyre i lidt højere koncentrationer end 2% (f.eks. 4%) og sender til Danmark? Paula’s Choice laver f.eks. et par stykker, som desværre kun sælges i deres amerikanske webshop.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Rasmus. 2% er den højeste koncentration der er tilladt at sælge til hjemmebrug i EU, så nej. Det skal du til USA for at købe. Kh. katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Hej dåser. Jeg har i et stykke tid overvejet om jeg skal starte med jeres t-zone peeling, da jeg døjer med uren hud og store porer. Mit spørgsmål er bare, slår man ud af det? Altså får man flere urenheder i starten når man bruger det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hej, jeg har i de sidste snart to mdr. hver morgen og aften brugt jeres produkter: T-zone peeling, derpå Niacinamid og en gang i mellem alt-i-en-cremen på tørre områder. Mine udfordringer har førhen været kombineret tør og fedtet hud, milier rundt om øjnene og en masse blackheads og røde områder. Blackheads’ne er blevet mindskede, milierne overvejer jeg at få ordnet ved en kosmetolog, men har stadig ret synlige porer og områder hvor blackheads’ne ikke vil gå væk. Skal jeg bruge jeres AHA serum i stedet for T-zone peeling? Eller en maske en gang i mellem? Eller har I andre ideer til, hvad jeg kan prøve?
  På forhånd mange tak :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Ditte. Nej, jeg synes bestemt du skal holde fast i det, du gør nu. Vent tålmodigt. To måneder er ingenting, det kan nå at blive bedre endnu.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Kære pudderdåserne.
  Jeg har igennem en længere periode brugt jeres t-zone Peeling dagligt og den har gjort underværker for min hud. Efter jeg er begyndt at bruge den har jeg ikke haft en eneste urenhed i min hud. Er så begejstret og har allerede besluttet mig for at genkøbe den når den er brugt op. MEN for nogle uger siden fik jeg et voldsomt eksemudbrud i ansigtet. Det har været så slemt at jeg har været nødt til at få steroidcreme af min læge. Frygtede lidt det var eksem af t-zone peelingen, men synes nu også det virkede underligt hvis det var den, da jeg har brugt den i to måneder uden problemer. Efter behandlingen var færdig og eksemen var væk, gik jeg igen igang med t-zone peeling(som jeg selvfølgelig havde stoppet under eksembehandlingen). Da jeg havde påført t-zone peeling, fik jeg et udbrud af eksem igen med det samme. Har forsøgt et par gange efterfølgende igen, men nu får jeg eksem, rødme og kløe af peelingen! Er så ked af hvis jeg ikke kan bruge den længere, da jeg virkelig er glad for den og ikke vil undvære den i min daglige hudplejerutine. Har i hørt om lignende? Burde jeg holde pause og prøve igen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Pernille. Jeg har ikke hørt om det før, MEN man kan få allergi overfor næsten alt, og jeg synes, du skal tage det alvorligt og lytte til dig selv. Man kan være allergisk overfor salicylsyre. Det er sjældent, men det findes.

   Hvad siger din læge?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Hej med jer.
  Hvor længe går der ca. Før man kan forvente et synligt resultat af jeres t-zone? Jeg har brugt den af to omgange da jeg første gang oplevede at få flere urenheder (læste så at det er normalt og påbegyndte rutinen igen) jeg oplever stadig flere urenheder men venter i spænding på forhåbentligt at se en forskel :0) hilsen Kamilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hej :)
  Jeg har efter at have læst denne tråd købt Paulas choice “daily pore-refining treatment 2% BHA” som jeg renser min hud med. Jeg har købt Paulas choise 10% niacinamide” som jeg egentlig have regnet med at jeg skulle påføre efterfølgende. Dog er det i sådan en pipette flaske og meget tyndt, som vand. Er det fordi jeg skal skal blande dette med noget, og ikke bare påføre det?
  Vh. Trine.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Er niacinamid meget tynd? Sjovt, det var den ikke da jeg prøvede. Du skal ikke blande den, men bare prøve at smøre den ud så godt du kan.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rosa

  Kære Pudderdåser
  Jeg har meget store porer på området omkring næsen og specielt på selve næsen – i én grad som påvirker mig negativt på daglig basis. Forsøger at dække dem ved at bruge makeup (poreminimizer) men vil gerne forsøge en ihærdig indsats med nogle ordentlige hudplejeprodukter. Hvad kan I anbefale – jeres egne produkter eller Paula’s? Og kender I til behandlinger hos kosmetologer som hjælper på store porer? På forhånd tak for hjælpen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Rosa
   Du skal slutte fred med dine store porer. Du kan med god hudpleje minimere dem noget, men du får aldrig små fine porer. Det ved jeg, fordi jeg har prøvet syrebehandlinger, nåle og alt mulig andet. Alle behandlingerne har lovet minimerede porer og intet har hjulpet.
   Det, der har minimeret mine porer, er: Først så jeg forbedringer med T-Zone Peeling, derefter med Niacinamid 10%, så A-Serum 2% (derefter 5%) og nu hvor jeg har tilføjet Alt i en Kosttilskud, ser jeg tydelige forbedringer.
   Når jeg stopper med at bruge Niacinamid, kan jeg se det efter et par dage. Så det handler også om, at du får et godt ritual, du får gjort hver dag.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen Munk

   Hej Helene, jeg har store porer på næsen og vil gerne bruge jeres niacimid-produkt og t-zone peeling, men jeg er i tvivl om rækkefølgen og om jeg ovenpå skal bruge en fugtserum? Dbh og på forhånd tak,
   Karen

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Karen. Først T-Zone Peeling, så niacinamid og derpå må du meget gerne bruge et fugtserum. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen Munk

   Mange tak :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Hej med jer

  Jeg døjer meget med forstørrede porer på næse, huden under øjnene og kinderne. Jeg bruger T-zone peeling samt jeres alt i en creme. Jeg renser for det meste huden af om aftenen…. ved godt at jeg burde gøre det hver dag, jeg vasker den hver morgen med neutral sæbe.Er der noget jeg kunne tilføje for at forbedre udseendet af min hud? Jeg har fedtet hud.
  Mvh. Josephine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Hansen

  Hej Pudderdåserne.
  Jeg lider af Store pore.
  Jeg har jeres t-zone Peeling – men vil I måske hjælpe mig, i forhold til hvordan jeg anvender de forskellige produkter, altså i hvilken rækkefølge? Også i forhold til dagcreme, natcreme og serum :)? På forhånd tak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elena

  Hej pudderdåser. Jeg bruger jeres t zone peeling og er meget begejstret! Min søn på 8 har allerede store porer og mange hudorme. Min mand har det samme. Jeg synes det er synd min søn skal være plaget af det allerede, men er også påpasselig med at han skal bruge en masse produkter. Hvordan er det med børns hud? Ville man kunne bruge rens og t zone peeling eller skal jeg lade det være som det er?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Elena
   Det er langt bedre at forebygge end at behandle. Rens og T-Zone Peeling kan han sagtens bruge.

   KH. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Kan jeg godt bruge en AHA peeling maske en gang om ugen (Ecooking) selvom jeg bruger AHA peeling til daglig? Vil selvfølgelig ikke bruge serummet den dag jeg bruger masken.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Carina. Hvis du lover at være forsigtig – jeg ved desværre ikke hvor stor koncentrationen er i Ecooking

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Hej skønne jer!
  Jeg er lidt ny i alt det her og synes det er lidt svært at finde rundt i :)
  Mine porer er store og meget tydelige, min hud fedter utrolig meget både i løbet af dagen og natten. Men samtidig skriger den også efter fugt.
  Hvad skal jeg bruge af produkter? Jeg synes sgu det er svært. På forhånd mange tak 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Kristine
   Hvad bruger du nu? Den tørre fornemmelse stammer ofte fra forkert rens, brug af meget vand? Du er velkommen til at skrive en besked på IG eller FB, hvis du ikke har lyst til at skrive her i kommentarfeltet.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg har brugt jeres produkter i et halvt år og er meget glad for dem. Min hud er blevet mere ensartet og fået mere glød. Bortset fra min næse! Den er blevet mere mat, men har stadig gigantiske porer. Ved en del er genetisk, men det er svært for mig at slutte fred med krateret. Bruger t-zone, hyaluronsyre, niaciamid og a-serum. Self solcreme hver dag. Gør jeg alt jeg kan for at forbedre porernes udseende?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Katrine
   Jeg ved SÅ meget, hvordan du har det! Nu ved jeg ikke lige, hvor gammel du er, men det bliver bare sværere og sværere at gøre noget ved med alderen. Min porerstørrelse er minimeret betydeligt efter jeg begyndte at tage kollagen (jeg bruger selvfølgelig vores eget Alt i et Kosttilskud). Derudover oplever jeg også, at der er forskel på, hvilken rækkefølge jeg bruger produkterne i. Effekten (måske placebo) er bedre, hvis Niacinamid er direkte ovenpå T-Zone Peeling… Hvis du bruger A-Serum 5%, så kender jeg desværre ikke til mere, du kan gøre. Og jeg har prøvet alt muligt for at minimere de porer.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse: Grown Alchemist