Lørdagslook: Future Resist

Luftforurening af din hud

Anti-pollution er en trend: Darphin, Vichy, Elizabeth Arden og Origins

Anti-pollution er en trend: Darphin, Vichy, Elizabeth Arden og Origins

Luftforurening ødelægger vores huds sundhed. Forskerne har knyttet hudproblemer og hudsygdomme som for eksempel akne, eksem og rynker direkte med, hvor meget luftforurening man bliver udsat for.

Luftforurening både inden- og udendørs spiller en så afgørende rolle for vores sundhed, at den også ændrer vores hud. Forureningen ødelægger huden så grundlæggende, at forskerne kan se en sammenhæng med:

 • Kræft i huden
 • Rynker
 • Pigmentering
 • Akne
 • Atopisk eksem og andre former for eksem

I Shanghai kan man se en sammenhæng mellem niveauet af luftforurening og antallet af ambulante lægebesøg på grund af eksem. Jo højere luftforurening på en dag, jo flere personer opsøgte en læge på grund af eksem.

Udover hudsygdomme øger luftforureningen også nedbrydningen af collagen og fremmer ældring af huden. Især kombinationen af luftforurening og solens stråler er skadelig. Derfor er kombinationen af UV-filtre, kraftige antioxidanter og ingredienser mod hyperpigmentering også gengangere i de nye anti-pollution hudplejeprodukter, som der skyder frem på markedet.

Og luftforurening er bestemt ikke forbeholdt asiatiske og amerikanske storbyer. Vi kan også være med herhjemme. Dette er langt udenfor vores ekspertise, men jeg har samlet nogle brugbare links:

Luftudsigten for de næste 3 dage – prognose for luftforureningen fordelt på landsdel

Digitalt kort – Se luftforurening på din adresse

Anti-pollution hudpleje
Og så er der selvfølgelig også anti-pollution hudpleje produkter. Fælles for dem er typisk:

 • UV-beskyttelse
 • Fugt
 • Antioxidanter
 • Beskyttelse mod hyperpigmentering

Og produkter, der gør dette kan man selvfølgelig ikke have noget imod. Luftforurening eller ej – det er godt for huden.

Men WHO har udnævnt luftforurening til at være den største miljøtrussel mod vores sundhed. 92% af verdens befolkning lever i områder, hvor luftforureningen er højere end det anbefalede – inklusive Danmark!

Og set i det perspektiv, så kan selv den mest velformulerede antipollution hudpleje godt virke som et meget lille plaster på et meget stort sår.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

12 kommentarer

 • Christine

  Hvordan er antioxidant niveauerne egentlig i jeres egne produkter? Jeg synes det er lidt svært at læse sig frem til.
  Kh Christine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Det er ikke noget vi som sådan har procentsatser på, og det variere fra produkt til produkt. I vores Alt i en Beskyttelse er der jo C-vitamin, der er en stærk antioxidant.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majbritt

  At det skader huden kan jeg skrive under på. Jeg har boet i en udenlandsk storby i 6 måneder og min hud var total ødelagt. I Danmark har jeg normalt hel ren og fin hud, men der havde jeg meget uren hud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Indeholder Vichy slow age alt det som denne slags creme bør indeholde? Jeg synes virkelig den har en fin pris. Så jeg overvejer stærkt at prøve den. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Nanna
   Den er god, du skal bare huske at bruge cirka en halv teske, hvis du vil bruge den som SPF :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne G

  Når du skriver “Beskyttelse mod hyperpigmentering” under Anti-pollution hudpleje, hvad menes der så med det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Anne
   For eksempel et højt indhold af Vitamin C og SPF :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Kære dejlige dåser
  Jeg har søgt rundt på jeres side og google, men har simpelthen mistet overblikket. Jeg er ude efter en serum til dagtimerne med gode antioxidanter og som også rigtig gerne må mindske mine pigmentforandringer. Hvad kan I anbefale? Måske jurlique eller Nilens Jord? Eller noget bedre? KH Maja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rose

  Hej Dåser, bare lige for at dobbelt tjekke. Den Daphin Intra Environmental creme har også spf50, vil det så sige at jeg ikke behøver at købe en seperat spf50 til ansigtet, der er solgt som ‘solcreme’, men kan nøjes med denne og slå to fluer med et smæk?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Rose
   Du kan sagtens bruge den som solcreme, hvis du bruger nok :-) Så det må du gøre op med dig selv, om du gør? Der hvor det kan blive en udfordring er jo, at prisen på denne type cremer ofte er lidt høj, og så er man tilbøjelig til at spare.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdagslook: Future Resist