Vind skønne produkter fra Smashbox

Tirdagstip: Beskyt hud og hår mod kulden

African Botanics Intense Skin Repair Body Balm

Så skal jeg ellers love for at Kong Vinter kom på besøg. Selvom jeg er ret så vild med kulden, så er min hud ikke særlig glad. Den lave luftfugtighed betyder, at huden strammer, og håret bliver knasende tørt. Derfor er det nu, du skal have gang i alle de tricks, du kender for at passe på både hud og hår, så du ikke ender med revner i huden eller en stor tør høstak i stedet for hår.
Det ville glæde mig meget, hvis vi kunne dele tips, for jeg er sikker på, at du selv har en masse rutiner eller i hvert fald intentioner om, hvordan du kommer gennem de kolde måneder?

Kom hel gennem vinteren
I weekenden fortalte min yngste søn mig, hvordan en af hans klassekammeraters hånd var begyndt at bløde, fordi huden simpelthen var revnet på håndryggen. Det skar helt i mit hjerte, da han fortalte det, fordi det ret nemt kunne være undgået. Herunder har jeg samlet de bedste tips og tricks, som jeg lige kunne komme på… del endelig dine bedste tips i kommentarfeltet <3

 • Håret: Mine bedste tip til håret adskiller sig ikke væsentligt fra, hvad jeg synes, du skal gøre om sommeren. Bortset fra at sørge for at håret helt tørt, inden du går udenfor. Plej håret med en god kur, som får lov til at virke og gå eventuelt i seng med en god gang kokos- eller olivenolie i håret aftenen inden, håret skal vaskes. Hvis håret er irriterende og elektrisk i løbet af dagen, kan du med fordel bruge balsamspray, og i løbet af dagen kan du bruge en god balm i spidserne eller til at lægge håret ned.
 • Ansigtet: Det er en god idé at bruge en federe creme, eller vente mindst ti minutter efter du har smurt creme på, før du går ud, så vandet i cremen kan nå at fordampe. Især når det blæser, eller du cykler, er det vigtigt, at du beskytter huden. Du kender med garanti de brændende og røde kinder, det kan heldigvis nemt undgås ved at sørge for at smøre de udsatte steder med et ordentligt lag fedt for eksempel en balm eller salve.
 • Læberne: Sørg for at vænne dig af med at fugte læberne, smør dem i stedet med læbepomade, salve eller balm, når du føler, de er tørre. En blid scrub af sukker og olie efterfulgt af en god læbepomade ved sengetid, holder mine læber i god form.
 • Albuerne: Det er ikke unormalt at glemme albuerne, men det kan godt spare dig for både ubehag og en masse arbejde at holde huden velfugtet i de kolde måneder. En lækker scrub, en skrubbehandske eller lignende og eventuelt lidt af din fodcreme med urea forvandler hurtigt træt og trist hud, så det ikke ser ud som om, du har en ekstra albue, det er nemlig ikke ret frækt.
 • Hænderne: Det kan hurtigt gå hen at være smertefuldt, hvis hænderne er for tørre. Sørg for at beskytte dem mod kulden ved at bruge en fed og helst uparfumeret creme og handsker. Er det gået galt kan du med fordel smøre med ovennævnte fodcreme med urea om aftenen og sove med et par bomuldshandsker. Det svier nok, hvis revnerne er begyndt at melde sig, men det hjælper! Husk også at beskytte hænderne, når du vasker op og sørg altid for at tørre hænderne ordentligt, når du har haft dem i vand.
 • Neglebåndene: Heldigvis er kuren mod tørre hænder, neglebånd og negle mere eller mindre den samme, så hvis du passer det ene, passer du også de to andre. Husk at skubbe neglebåndene blidt op med håndklædet, når du tørrer hænderne. Og massér cremen, olien eller balmen godt ind i huden omkring neglen især i siderne, så neglebåndet forbliver smidigt.
 • Neglene: Udtørring er neglenes værste fjende, sørg derfor for at massere neglene og området omkring neglene med en god olie. Min favorit er kokosolie, men det er selvfølgelig op til dig, hvad du bruger. Bruger du neglelak, er det ekstra vigtigt at huske handsker, fordi neglelakken heller ikke kan lide kulden.
 • Kroppen: Det er slet ikke ualmindeligt pludselig at få sære tørre pletter her eller der. Uanset om pletterne har meldt sig eller ej, er det vigtigt at få beskyttet huden effektivt, med en god salve eller balm. Samtidig skal der skrues ned for varmen og sæben især når du bader. En mild og god scrub kan hjælpe på problemet, men det er meget bedre, hvis du sørger for, at det slet ikke kommer så vidt. Oplever du, at hårdt tøj generer huden, kan du med fordel bruge en lillebitte smule uparfumeret skyllemiddel, når du vasker. Det kan gøre en stor forskel for rigtig sart hud.
 • Skinnebenene: Når talen falder på tør hud, taler mange om de knastørre skinneben… Igen kan jeg varmt anbefale en creme med et højt indhold af urea. Er du glad for kjoler og dermed strømpebukser, er det vigtigt at smøre benene, så de er godt beskyttet mod kulden. En blid og olieholdig scrub, kan også sagtens gøre en forskel, hvis du ikke er så glad for creme.
 • Fødderne: Sørg for at undgå fodfile, der blot forværre situationen, hvis du har hård hud. En skuresvamp i badet og en creme med en høj koncentration af urea, gør måske nok jobbet lidt langsommere, men på sigt er det langt mere effektivt. Er dine fødder rigtig tørre med eventuelle revner i hælen og tæerne, er en god indsmøring og et par strømper natten over en god løsning. Husk også at få tørret ordentligt mellem tæerne, så du ikke skal døje med fodsvamp også.

Et produkt går igen og igen… Og det afslører naturligvis mit eget forhold til den fedtede og beskyttende salve, som mange mærker kalder balm. Jeg har så mange forskellige, at jeg har svært ved at vælge mellem dem, for de er virkelig gode på hver deres måde. En ting er sikkert, jeg løber ALDRIG tør. Vi har hver vores favorit her hjemme, og da de er drøje i konsistensen, holder de virkelig godt. De kolde måneder er balm fast inventar i tasken, på bordet i stuen, på badeværelset og de besøger også tit diverse lommer…

Hvad er dine bedste tips og tricks til at komme gennem vinteren med fin og fugtet hud?Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

16 kommentarer

 • Mia

  Hej :-)

  Kan I anbefale en god “fedtbaseret” ansigtsrens? A la Eve Lom Cleanser, som jeg synes er rigtigt god, men som jeg ikke vil bruge pga. de ikke så gode ingredienser – og som er alt for dyr! Jeg synes, den fungerer rigtigt godt til den vintertørre hud.

  Hilsen Mia

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henrik

   Hej Line.
   Jeg bruger selv en økologisk vegetabilsk olie til at rense med når jeg er i bad. Det kan være kokos, mandel, eller en anden vegetabilsk olie. Personligt bruger jeg selv økologisk oliven olie da den er super fed. De dage hvor jeg ikke går i bad bruger jeg bare en mirakel vand, ligesom Bioderma. Baby olien fra matas er også rigtig fin. Den er ikke så fed som de andre så den vaskes nemmere af huden. Syntes i øvrigt at babyolien er perfekt som ansigtsolie da den er meget tynd og ikke fedter så meget som en normal olie. Hælder bare lidt på en lille flaske og bruger et par dråber på huden under min solcreme.
   Har selv super tør hud og tippet med at rense med olie (som faktisk kommer fra Helene :)) har hjulpet.
   Rigtig God dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Henrik
   Det er godt at høre, at du har gavn af det gamle tip .-D
   Jeg er også vild med vegetabilsk olie… Især kokos.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   The Body Shop har både en olie og en balm til at rense med. Jeg har ikke prøvet balmen, men olien er i hvert rigtig god :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mia
   Der er en del… Jeg er vild med rensebalm og olie. Der er gode balms fra The Body Shop, REN, Clinique, Karmameju, Oskia, Balance Me, Trilogy, Antipodes og Evolve. Olier er der også masser af.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej pudderdåser
  har i en kommentar til denne artikel? nævnte la roche posay creme er min yndlings, så jeg blir lidt ked!
  http://jyllands-posten.dk/livsstil/forbrug/ECE8236794/Test-Ansigtscremer-dumper-p%C3%A5-stribe/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Har man problemer med tørre hænder, så er det, som du så rigtigt skriver, vigtigt at beskytte hænderne under f.eks. opvask. Et godt tip er at tage et par helt tynde bomuldshandsker (kan f.eks. købes på apoteket) under gummihandskerne, så hænderne ikke bliver våde af den kondens, der danner sig under gummiet. De samme handsker kan med fordel bruges, når man støvsuger eller støver af, for støv kan også forværre tørheden, hvis man er plaget i forvejen. Og så det helt indlysende: hav en håndcreme på natbordet, en ved vasken på både badeværelse og køkken, en på skrivebordet på arbejdet, en i tasken… og brug den :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Nanna
   Mange af de mennesker, jeg kender med rigtig tørre hænder, smører i et væk. Selv glemmer jeg det oftest, og mine hænder er sjældent tørre. Det er bare ikke fair.
   Godt gammelt tip med bomuldshandsker under gummihandskerne… faktisk nærmest uundværligt.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Spiser en god omgang fiskeolie hver dag. Det booster lige min hud indefra, og har haft en positiv effekt på min ellers tørre hud. Der er bestemt også en forskel, at mærke om vinteren. Den fra Matas har et godt indhold af omega 3, god pris og tit på tilbud..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Tina
   Jeg har også selv oplevet god effekt af mere olie, godt nok var den vegetabilsk, men med masser af gode fedtsyrer.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • stinne

  Jeg bruger ofte matas vinterbørnecreme inden cykelturen, den beskytter mod tørre kinder og huden er fin uden at være fedtet når jeg kommer på kontoret, er også vild med kokosolie og sheasmør både som skrub med sukker eller “den rene vare” og sidst men ikke mindst hvis alt andet går galt så er matas fodkur eminent til at redde tør hud

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Stinne
   Jeg anbefaler også ALTID Matas fod og hælkur. Den er og bliver bare helt genial den creme :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Gode dåser

  Jeg har de sidste mange år døjet med cystisk akne i mit ansigt. Vi taler 1,5 til 2 cm store smertefulde knuder, der aldrig kommer op til overfladen, men som alligevel efterlader sig ar. Jeg kan ikke tåle basiron eller receptpligtige cremer, og AHA og BHA er min hud heller ikke fan af.

  Hidtil har jeg haft det man vil kalde en “normal hud”, men i løbet af de sidste to år er jeg begyndt at døje med tør hud, og jeg har i disse kulde tider mest af alt lyst til at pøse olie i ansigtet, fx den nye renewal oil booster fra PC. Men er det en dårlig ide? Altså i forhold til aknen, mener jeg. Og kender I i så fald til et produkt, der fugter uden at have risiko for forværring af akne? (om muligt fri for parfume)

  I øvrigt har min hud det fint med PHA, og Cliniques tournaround serum har været fast til stede på badeværelseshylden i mange år. Men den udgår nu, kan jeg forstå på medarbejderne i den lokale Matas.

  Tak for jeres store arbejde og flotte blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Maria
   Jeg beklager inderligt det langsommelige svar. Det lyder meget sært at Turnaround serum skulle udgå, hele serien er jo lige blevet relanceret, så jeg ville ikke lige stole på din lokale Matas på det punkt. Generelt er olie og fedtet hud en skidt kombination, men når du siger, at huden er tør på overfladen, så kan manglen på fugt faktisk gøre det hele meget værre. Når nu du er glad for Clinique, har du så nogensinde prøvet Moisture Surge Extended Thirst Relief? Den har jeg selv haft stor glæde af, når min hud bare var tør og træls, mens bumserne lå og ulmede dybt nede i huden.
   Desværre har jeg ikke kendskab til PC Renewal Oil Booster, men der er jo masser af gode vegetabilske olier i, så den er sikkert rar. Nu kan jeg ikke selv tåle arganolie, så jeg ville nok vælge den nye Turnaround Revitalizing Treatment Oil i samme serie, som den serum du er glad for, i hvert fald er det lidt lettere at få en prøve på den.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Mange tak for svaret. Jeg har efterfølgende anskaffet mig både olien og Moisture Surge Extended Thirst Relief, og jeg er rigtig glad for begge. Har også tidligere overvejet at købe cremen, men gik dengang bort fra det igen pga. krukke-emballagen, som jo ikke beskytter ingredienserne så godt som en tube.
   Ønsker jer en glædelig jul

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind skønne produkter fra Smashbox