Carlsberg Beer Beauty - skønhed med øl

Tirsdagstip: Rens blidt

Karmameju Muse Cleansing Balm

Foto: Karmameju

Selvom jeg er vokset op med rensemælk, så har jeg ikke kigget mig tilbage, siden jeg faldt for en dejlig skummende sæbe, jeg kan bruge med vand… Forleden fik jeg et overordentlig strengt blik, da jeg til et møde pippede, at jeg hellere ville bruge en rensegelé end en rensemælk.
Faktisk vil jeg hellere alt mulig andet end at bruge en rensemælk, jeg føler nemlig ikke, at jeg kan få det rigtigt af igen. Og det er jeg naturligvis på ingen måde fan af. Selvfølgelig er sandsynligheden for, at der er sket en hel del med rensemælk, siden jeg sidst brugte en for snart tyve år siden ret stor, så jeg burde i hvert fald give den en chance…

Med vand…
Har du det ligesom mig, at der skal vand til, når du renser ansigtet, så er der heldigvis rigtig mange spændende og plejende produkter derude, for eksempel er der renseolier, som bliver til sådan en mælket emulsion, når du fugter ansigtet. Det er virkelig et hit til den tørre hud!
Så findes der jo balms… og de findes i en del varianter efterhånden, og jeg er generelt stor fan. Når man har tør hud, kan selv et kort og halvkoldt bad være hård kost. Og der kan du med meget stor fordel bruge sådan en olie eller balm, makeuppen ligger bare så pænt oven på en glad hud, og derfor gør du både dig selv og huden en tjeneste ved at vælge noget blidt og eventuelt fedtet at rense med i badet.

Færdig med plejer
For et par uger siden deltog vi i lanceringen af Karmamejus meget lækre renseprodukter. Skønne Mette udtrykte en smule bekymring for mærkets balm. Det har nemlig slet ikke været let at knække koden med den rette konsistens… Og nu står den der i alt sin ret så fedtede herlighed ude på hylderne og ”ser egentlig ikke særlig lækker ud”. Men det ER den… faktisk er den så lækker, at jeg får rigtig svært ved at tage mig sammen til at teste ovennævnte rensemælk… Og det mindede mig om, at det er ret tarveligt at holde samtlige rensemælk på markedet op mod en, som jeg havde nogle uheldige oplevelser med for tyve år siden.

Rens blidt
Det er ikke sjældent, vi får fortvivlede mails fra vores læsere om den ene eller den anden udfordring i forhold til huden. Der er to varianter over rensetemaet… nemlig dem der slet ikke renser huden og dem, der bruger alt for hidsige renseprodukter, produkter der udtørrer huden ganske effektivt. Ingen af delene er hensigtsmæssige for en glad og velfungerende hud. Derfor er det rigtig vigtigt at finde frem til det blide renseprodukt, som du har det bedst med at bruge. Det vil med garanti gøre en kæmpe forskel for din hud både på den korte bane men sandelig også på den lange.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

19 kommentarer

 • Jannie

  Og hvordan er det nu lige med jeres Alt i en makeupfjerner? Jeg har købt den i dag, da jeg er stor fan af jeres andre produkter, men kan jeg bruge den dagligt til rens på lige fod med andre renseprodukter?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Jannie
   Den er selvfølgelig god og mild! Ellers havde vi aldrig fået den i produktion ;-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja da :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ida

  Hej Pudderdåser

  Jeg er blevet afhængig af renseservietter – den milde slags uden parfume. Det er så nemt, at jeg altid får det gjort. Fordi det er så usandsynligt nemt og overskueligt, så kan jeg ikke forstå, hvorfor alle ikke bruger samme teknik ;) Men det er måske fordi, det slet ikke er så positivt ved huden, eller hvad?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Ida
   Personligt synes jeg, det bliver alt for dyrt. Min hud er vildt sart, og langt de fleste af servietterne kan jeg slet ikke tåle. Afhængigt af ingredienserne kan det også være ret hårdt for huden, fordi det du renser med, jo bliver på huden.

   Hvilke bruger du?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • ida

   Jeg kan fint tåle dem, men jeg har faktisk ikke kigget ingredienslisten så nøje igennem – blot gået uden om parfume. Normalt køber jeg nogle i Kiwi fra et mærke, der hedder Derma (ikke vores danske Derma); de ser således ud, selvom jeg ikke tror det er samme variant som på billedet: http://taenk.dk/test/renseservietter/derma-intensive-facial-wipes-4-in-1-formulation

   Lige pt. bor jeg et par måneder i udlandet, så her tyer jeg til nogle andre. Ingredienslisten på dem lyder: Aqua, cetearyl isononanoate, glycerin, ceteareth-20, cetearyl alcohol, glyceryl stearate, ceteareth-12, cetyl palmitate, polysorbate 20, phenoxyethanol, citric acid, tetra sodium EDTA, 2-bromo-2-nitropropane-1, 3-diol, methylparaben, propylparaben.

   …. Ikke alle ingredienser lød lige positive (citric acid, f.eks.). Hvad siger du til dem? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Næh – brug du bare dem med god samvittighed :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dana

  Kan varmt anbefale OSKIA Renaissance Cleansing Balm. Den er SÅ god!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Dana
   Ja, den er jeg også vild med.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg vil også meget hellere bruge en rensegel end rensemælk – jeg føler heller ikke, at rensemælk bliver renset ordentligt af, og det må da være usundt at gå rundt med de kemikalier i ansigtet hele tiden.

  Har du prøvet Eve Lom Cleanser? Konsistensen er lidt ligesom hårvoks, men bliver mere flydende, når den bliver varm på hænderne og i ansigtet. Den virker rigtigt god, men jeg kunne godt tænke mig at høre jeres mening om indholdsstofferne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mia
   Yep, den har jeg prøvet, og jeg er ikke udpræget fan. Du kan læse en anmeldelse af den her: http://pudderdaaserne.dk/2012/04/29/eve-lom-cleanser/

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   Det var faktisk rigtigt fint at læse den anmeldelse. For det bekræftede nok lidt min mistanke :-) Jeg har selv fået den i en beauty box fra Look Fantastic – jeg kunne aldrig drømme om at betale de summer for et renseprodukt (og er i øvrigt glad for mine helt almindelige vaskeklude til 20 kr. for 10 stk. i Ikea :-) ). Men jeg synes egentligt at cleanseren fungerer meget godt – det tager dog lidt tid at vænne sig til duften. Men at der er hormonforstyrrende stoffer og alt muligt andet mindre godt, synes jeg er noget skidt. Så vil jeg hellere vende tilbage til mit normale produkt, når jeg er færdig med den prøve, jeg fik…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  Jeg vil gerne lige slå et stort slag for BioDermas Atoderm Cleansing cream! Jeg kan INTET tåle men den her tåler jeg uden problemer. Den fjerner al make up i et snuptag, er dejlig cremet OG skummer let så den ikke virker rensemælkeagtig! Og så koster den sølle 100kr for 200ml!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie marland

  Jeg bruger rensemælk med vand. Det er muligvis ikke den “rigtige” måde, men det er den eneste måde min ultratørre hud kan blive holdt både ren, glowy og blød.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette Aarre Dalsgaard

  PIIIIV :flushed: jeg synes, at renseprodukter er en jungle at finde rundt i. Pt bruger jeg Bioderma Sensibio H2O rensevand, derefter jeres T-zone peeling, Embryolisse Lait Creme Concentre og til slut jeres Anti-age
  Mit problem er nok, at jeg er ikke så konsekvent i brugen pga psykisk sygdom. Jeg får milier og min kosmetolog siger, det skyldes fugt mangel. Derudover får jeg rødt udslet ved næsen og hagen. Er min fremgangsmåde forkert eller er det pga manglende konsekvens? Er Bioderma Sensibio H2O rensevand nok rens?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg kunne virkelig godt bruge nogle anbefalinger af balms, eller gels..? Det er ikke noget jeg har brugt før, men jeg har for nylig købt Clarins pure melt cleansing gel og oplever for første gang at min hud ikke er tør efter rens. Problemet med den, udover at den er dyr, er at den indeholder MI, som jo så, så vidt jeg kan regne ud, bliver på huden hele dagen :-/
  What to do?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine

  Hej Pudderdåser. De sidste to dage hvor jeg har haft bb-cream, concealer osv. På, har mit højre øje løbet i vand, lige efter jeg har lagt makeup, hvilket har resulteret i en bar plet i øjenkrog som tydligt kan ses. Det sker ikke når jeg kun har øjenmakeup på. Mit øje føles ikke ubehageligt og jeg kan ikke selv mærke det løber, pludselig er der bare en våd plet. Har i en idé om hvad grunden kan være? Har prøvet forskellige concealerer og foundations, det samme sker. Mit højre øje løber normalt ikke og bruger kun makeup i ansigtet en gang imellem, så bruger det ikke så ofte.
  Har i en idé om hvad det kan være?

  Vil prøve at holde en pause fra alt make om mine øjne, (alt make up, undtagen på bryn og læber) for at se om mine øjne får det bedre, men gad godt at finde ud af hvad der er galt med det højre øjne som løber i vand.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Sine. Der er et eller andet, der irriterer dit øje. Det er svært at vide, hvad det er. Det kan være rigtig mange ting. Har du brugt noget nyt? Prøv også at se efter om der sidder en øjenvippe og vender den forkerte vej og irriterer øjet?

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hvad med rensevand, eau micellaire, hvis ens hud er lidt tør og irriteret? Går det an eller er det hårdt for huden, at renden ikke vaskes af?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Carlsberg Beer Beauty - skønhed med øl