Ny forskning fra Pantene: Kobber giver dårlige hårdage

Tirsdagstip: Sådan får du bløde hænder

Purely Professional Repair Cream

Foto: Purely Professional

Først vil jeg lige sige tak! Tak fordi I er der ude og støtter med varme kommentarer og søde mails, når livet ikke er helt så festligt, som det plejer at være. Som en af vores læsere skrev, så er det trist, at det skal gå helt galt, før man husker at hive i bremsen. Og ja… den følelse kan vist genkendes af de fleste. Heldigvis er de fleste af os omgivet af gode mennesker, som godt tør at sige stop, når man nu ikke selv kan finde ud af det. Det er stor kærlighed, der skal til og der ligger med garanti en masse bekymring bag sådan en udmelding, og så fortjener de, at vi lige lytter…

Sådan får du bløde hænder
Der er tikket en hel del mails og kommentarer ind med pleje af hænder. Og i går handlede vinderspørgsmålet i Pudderdåse-brevkasse konkurrencen, som kører på GOODIEBOX’ facebook profil også om håndpleje. Du kan læse mit præcise svar ved at klikke på ovenstående link. Ellers har jeg skrevet mere eller mindre det samme mange gange, og jeg skriver det gerne igen, hvis det betyder, at dine sprukne fingre og tørre neglebånd er en saga blot.

Det slemme vand
Selvom vi ikke kan undvære det, så skal vi altså passe på med for meget af det her i Norden. Det er vand jeg taler om, og det er det, som du bruger, når du vasker op og går i bad, som er problemet. Det er en god idé at nærstudere dine produkter, særligt sulfater skal du kigge efter, og de er ganske ofte i både håndsæbe, showergel, opvaskemiddel, hårshampoo.  Alt hvad du bruger af sæbe, skal du lige kigge på, så du er sikker på ikke at gøre ondt værre med en udtørrende en af slagsen.
Også når du ikke bruger sæbe, skal du holde hænderne tørre. Det er under rengøring af både hjem og madvarer, og selvfølgelig alle andre projekter, som involverer brugen af vand. Og selv om det ikke er videre behageligt at bruge, så er gummihandsker vejen frem.

(S)Hit eller sprit…
Katja har grinet af mig og min kærlighed til håndsprit mange gange, og der er ingen tvivl om, at det er en erhvervsskade… på den anden side har jeg kun undtagelsesvist tørre hænder. Og det er ikke mangel på hygiejne, der er årsagen.
Hospitalspersonale bliver jo vejledt i den gode håndhygiejne, og selvom jeg er rigtig glad for vand og sæbe, så springer jeg altid over og bruger håndsprit med glycerin, når jeg kan slippe af sted med det. For det er altså at foretrække, i stedet for vand og en udtørrende sæbe og derefter en tur med håndklædet.
Detaljen med glycerinen er vigtig. Den håndsprit, du vælger, skal være med glycerin! Det er den rene sprit, som slider på huden.

Nye cremevaner
Det kan tælles på én eneste hånd, hvor ofte jeg har brugt håndcreme i løbet af dagen… Det er ikke fordi jeg passer særlig godt på mine hænder, eller fordi jeg er ligeglad med, om de er tørre eller ej. Det er fordi, jeg ikke har behov for det.
Creme på hænderne har jeg aldrig været vild med, men jeg har øvet mig i at bruge creme om aftenen, inden jeg går i seng. Sagen er den at creme mellem fingrene og i håndfladerne giver mig kuldegysninger, og derfor smører jeg altid kun creme på håndryggen og oversiden af fingrene. Det fungerer virkelig godt for mig, og samtidig bliver huden beskyttet og plejet.
Hvis du kan holde det ud er et par bløde bomuldshandsker en god løsning, hvis huden har brug for rigtig meget creme. Så behøver du nemlig ikke at være bekymret for at fedte sengetøjet ind.

En af favoritterne
I et stykke tid har jeg testet fede cremer og salver i et væk, og det kommer der meget snart et indlæg ud af. Her har jeg valgt et billede af Purely Professional Repair Cream, som igen og igen finder vej ind på natbordet, i tasken og alle mulige andre steder. Det er jo ikke det mest mundrette navn, så kaldenavnet fra da yngsten havde den med til kinderne i børnehaven gælder endnu, lad mig præsentere: Number One.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

6 kommentarer

 • Tak for tippet med glycerin, for det var jeg ikke klar over:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Tina
   Det er heller ikke blevet formidlet særlig godt!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Mega gode tips! Jeg bruger altid apotekets bomuldshandsker under gummihandskerne, når jeg skal have dem på i længere tid. På den måde undgår man fugtige hænder i handskerne, som også udtørrer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Louise
   Det gør jeg også, når jeg bruger den type handsker, men jeg HADER løse handsker og køber ofte engangshandsker af samme årsag. Der er ofte talkum i, og det holder i hvert fald mine hænder tørre.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Hejsa!

  Vil bare lige spørge om i ved, hvor ofte escentual har french pharmacy sale? Jeg vil nemlig helst ikke klikke sololie/creme hjem, når det alligevel bare kommer til at stå på hylden, hvis der fx skulle komme endnu et french pharmacy sale inden sommeren.. Ja, jeg tænker måske lidt langt frem hehe :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej N
   En lynsøgning på google afslørede, at vi har nævnt det hver 2.-3. måned. Så du kan vist roligt vente med solcremen lidt endnu :-*
   Ellers kan du altid tjekke Apo-Rot, som ganske ofte har nogle helt rimelige priser.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny forskning fra Pantene: Kobber giver dårlige hårdage