Dåseposten: Sådan finder du den rette nuance blush

Lækre scrubs uden mikroplastik

Scrubs uden mikroplastik

Mikroplastik var det helt store kosmetik-emne i medierne sidste år. Visse plejeprodukter indeholder bittesmå stykker plastik, som ifølge eksperterne kan trænge ud i vandmiljøet og gøre skade der. Jeg er så langt fra ekspert i miljø-spørgsmål, som man kan blive, men kan blot glædes over at udfasningen af mikroplastik er i fuld gang. De rigtig store spillere på markedet såsom Colgate-Palmolive, L’Oreal, Procter&Gamble mfl. har lovet at udfase mikroplastik fra deres produkter.  Og indtil den proces er helt overstået, så kan vi nyde de mange dejlige scrubs, der heldigvis findes, uden mikroplastik. Faktisk vil jeg mene, det er hovedparten. Jeg har i hvert fald ikke nogen stående herhjemme, jeg kan finde mikroplast i, og jeg har nok et pænt udvalg af produkter på det danske marked.

Sådan spotter du mikroplastik selv
I kosmetik ser vi primært mikroplastik i form af de små slibekorn, som der er i scrubs. Den mest udbredte ingrediens er polyethylen (forkortes PE), så hvis du tjekker ingredienslisten igennem på din scrub derhjemme, er det ret nemt at se efter selv. Jeg støder som sagt selv utrolig sjældent på det, det er ikke ret udbredt længere.

Origins Modern Friction
Jeg har været ingredienslisten igennem både forfra og bagfra, men kunne til min store overraskelse ikke finde mikroplastik i denne scrub, hvis über-lækre og anderledes konsistens er mistænkelig i sig selv. Men den er lavet på ris – og konsistensen er virkelig noget særligt.

Læs anmeldelsen her

Origins Modern Friction koster 325 kroner for 125 ml. hos blandt andet origins.dk

The Body Shop Shea Body Scrub
Den ret grove Body Scrub med shea fra The Body Shop indeholder salt som slibekorn. Den superfede konsistens er mega-lækker på tør hud som min. Helene har også rost den her. Det er en bodyscrub af den slags, hvor man ikke føler trang til at bruge body lotion efter badet. Den fede konsistens kommer dig næppe reelt fra sheasmør, som står overraskende langt nede på ingredienslisten, navnet taget i betragtning. Men der er masser af anden olie i, og det virker.

Læs anmeldelsen her

Shea Body Scrub koster 175 kroner hos The Body Shop

Rudolph Care Acai Facial Scrub Mask
Jeg har desværre ikke selv prøvet Rudolph Cares Scrub Mask til ansigtet, men Helene brænder så varmt for den, at den kommer med. Den indeholder korn fra abrikoskerner som eksfolierer huden i en meget rig blanding af forskellige olier, herunder kokos, olivenolie og sheasmør. Resultatet er klar og gennemfugtet hud.

Læs anmeldelsen her

Acai Facial Scrub Mask koster 295 kroner for 100 ml. hos blandt andet Magasin

Matas Citrus Saltbodyscrub
Det eneste sted i verden, jeg er glad for citrus-duft, er i mit morgenbad. Der elsker jeg det til gengæld, fordi det vækker mit sind og gør mig vågen og klar. Matas har lavet en billig, men lækker version uden æterisk olie, som er baseret på bittesmå saltkorn, der i blanding med et par fedtstoffer – blandt andet en meget eksotisk en af slagsen, jeg aldrig før har hørt om, efterlader huden blød og lækker. Denne er knap så fed som for eksempel The Body Shop ovenfor, hvilket mange sikkert vil foretrække.

Matas Citrus Saltbodyscrup koster 70 kroner for 250 ml. i Matas

Tromborg Lemon Grass Body Salt Scrub
Det citron-trip, jeg nævner ovenfor, stammer herfra. Jeg kender ingen bedre måde at starte dagen på end med Tromborgs blanding af salt, bløde olier og den opkvikkende duft af de æteriske olier.

Læs anmeldelsen her

Lemon Grass Body Salt Scrub koster 195 kroner for 300 gram i blandt andet Magasin

Tromborg Exfoliating Scrub Mask
På samme måde har jeg om aftenen et lille ritual med Tromborg Exfoliating Scrub Mask. Duften her er helt anderledes. Det er Tromborgs signatur-duft, der skinner igennem her, og den har en helt særlig effekt på mig om aftenen. Indholdet er korn fra skallen af macamedianød, en masse skønne planteolier og rigelige mængder æteriske olier. Men resultatet er en helhedsoplevelse for alle sanser og min hud er lækker og blød bagefter.

Exfoliating Scrub Mask koster 290 kroner for 50 ml. i blandt andet Magasin

Hvad gør en scrub?
En scrub som disse fjerner mekanisk de yderste døde hudceller og andet skidt og møg på huden. Det er egentlig ikke noget, der kan løse hudproblemer af betydning. Du vil aldrig se en eneste bums forsvinde på grund af en mekanisk eksfoliering. Tør, skællet hud har dog i særdeleshed gavn af det, og disse produkter er også hovedsageligt til tør hud. En god scrub er i langt højere grad et ritual og følelsen af velvære end det er hardcore hudpleje, og det nok også derfor, jeg trækker mod de velduftende produkter.

Ansigt eller krop?
Du kan sagtens bruge produkter til ansigtet til kroppen og vice versa. Blot pas rigtig godt på øjnene. Problemet opstår, hvis du får produkterne i øjnene. Av! Det samme gælder i øvrigt produkter beregnet til ansigtet, de skal under ingen omstændigheder i nærheden af øjnene.

Parfumerede produkter
Alle produkterne i dette indlæg er parfumerede. Hovedparten endda meget kraftigt med en del æteriske olier i. Rudolph Care og Matas indeholder som de eneste “kun” almindelig parfume. Det er ikke ond vilje, at jeg ingen uparfumerede produkter har på her. Men jeg kan ikke finde nogen, jeg gider bruge. Der er masser derude, men alle dem, jeg har prøvet, har haft en utroligt trist konsistens og i sidste ende blot været ligegyldige.

Husk, du altid selv kan blande din egen helt uparfumerede scrub af enten salt eller sukker og olie.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

15 kommentarer

 • Cendie Dyekjær-Themsen

  Netop på grund af plastic i min scrub begyndte jeg, at lave min egen af sukker og mandelolie. Nogle gange smider jeg en udtømt vaniljestang ved eller et par dråber orange eller pebermynte olie i. Det er nu sjældent for de æteriske olier kan irritere. Til ansigtet bruger jeg fint salt eller havregryn og mandelolie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  God artikel og dejligt, at plastik(!!!) tilsyneladende er på vej retur fra kosmetiske produkter.

  Dog vil jeg gerne være lidt uenig i, at scrub ikke løser hudproblemer. Hvis jeg ikke bruger det regelmæssigt, bliver min næse til én stor hudorm, og jeg får generelt lettere bumser.

  Men mon ikke det i høj grad handler om ens individuelle behov ift den hudtype, man nu engang har?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Du har glemt at nævne Ole Henriksens Walnut scrub.”Gruset” i den er valnøddeskaller. Ganske godt også dufter den af kage. :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Rigtig god post! Jeg synes det med scrubs er lidt af en jungle, specielt når det kommer til ansigts scrubs, da jeg rigtig gerne vil have en der tager højde for min sensitive hud (den fra Avéne gør ikke meget for mig) og som bare er smadder god.

  Med med krops scrub, der laver jeg min egen med opskriften fra Frihuset; havsalt, extra jomfru olivenolie og lavender… den er bare smadder god. Den er også lidt bedre for pengepungen (og den perfekte værtinde gave!) ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Hej pudderdåser!

  Jeg tænkte, om i ikke kunne lave et indlæg omkring jeres parfumefri favoritter til hud og hår? Jeg reagerer selv på parfume, så det kunne være rart med til inspiration til produkter til sensitiv hud, da det umiddelbart kan være lidt svært at finde gode, parfumefri produkter. På forhånd tak, jeres blog er den bedste!

  Hilsen Mathilde

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merle

  Super god post, men scrubben fra origins er der ikke parfume i, bare til andres orientering, det er udelukkende naturlige produkter og duft :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Parfume er parfume – lige gyldigt om den er naturlig eller ej. Det gør ingen forskel overhovedet (tværtimod er de naturlige parfumestoffer den hyppigste årsag til kontaktallergi). Og jo, det er der masser af i Origins.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Jeg mangler de scrubs der ikke har et så højt indhold af olier – UDEN parfume!
  Når man har fedtet hud i ansigtet, er det ikke ligefrem fedende olier man har behov for……

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej !

  Jeg forstår ikke hvordan man kan bruge scrub der står er til kroppen også kan bruges i ansigtet?

  Kornene er jo meget grovere.. og tænker om det ikke også kunne ske at være for fedtet? Og så får man jo også altid af vide at man skal lade være med at bruge scrub til kroppen i ansigtet også.

  /Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Louise
   Det er meget få bodyscrubs, jeg selv ville bruge i ansigtet, netop fordi JEG synes, de er for grove. Når det er sagt, står det klart, at det udelukkende er en smags sag. Jeg kender en del sukkerscrubs til ansigtet, og den største forskal, fra den jeg selv rører sammen, er prisen… Personligt ville jeg heller aldrig bruge saltscrubs i ansigtet, men hvis du tager den med ro, når du skrubber, så sker der ingenting ved at bruge din bodyscrub i ansigtet også.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Hej,

  Jeg er så glad for at jeg så det her indlæg på jeres blog. Jeg forstår ikke hvorfor sådan noget mikroplastik ikke er mere oppe i medierne og hvorfor det ikke fået noget mere opmærksom i forhold til at skulle forbydes i produkter, når det er så dårligt for miljøet. Men jeg synes det er fedt at I også bringer det op (:

  Venlig hilsen Bettina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Bettina
   Jeg har set flere udsendelser om det blandt andet på Al Jazeera. Så plejer der ikke at gå så længe før det kommer på de “tunge” kanaler :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Dejligt at finde dette indlæg! Syntes at det er så respektløst for vores miljø at mand anvender mikroplastic i hudplejeprodukter.

  Det er gået helt over mit hoved at der bliver brugt nøddeskaller og abrokoskerner i scrubs – lyder super lækkert!

  Jeg vil gerne tilføje to rigtig lækre scrubs til listen de indeholder begge havsand, jeg er ikke så glad for sukker og saltscrubs da jeg syntes at de bliver for krads for huden, særligt salt klør helt vild når jeg bruger dem, men Colosé Peeling corporelle til krob og fødder er jeg virkelig glad for

  http://colose.dk/shop/bodyscrub-peeling-corporelle-214p.html

  Og scrubmasken – som jo også er en ansigtsmaske

  http://colose.dk/shop/scrub-maske-clarifiant-188p.html

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dåseposten: Sådan finder du den rette nuance blush