Tube mascara: Aldrig mere pandaøjne

Tirsdagstip: Sådan behandler du uren hud

Daniel Ishøj

Foto: Daniel Ishøj

Hos Bloggers Delight er vi jo en hel del bloggere, det betyder dialog på tværs af interesser og aldre. Det fører rigtig mange fine ting med sig, og det er fabelagtigt altid at have hjælp ved hånden. Her til aften har jeg talt med en af vores rigtig flinke og meget hyggelige teens, nemlig Daniel <3
Det er heldigvis ikke sjældent, vi taler sammen på Facebook eller driller hinanden på Instagram (@danielishojdk og @hehelene)… fnis! I aften startede vi med at drille og blev så mere alvorlige… Det kom nemlig til at handle om hudpleje og det er jo ikke noget at spøge med, haha!

Ro, renlighed og regelmæssighed
Daniel fortalte, at han er temmelig træt af, at huden driller i øjeblikket, hvilket resulterer i bumser og efterfølgende sår på grund af pilfingre (DET ER FORBUDT AT PILLE, NÅ!). Som nævnt er Daniel teen, og det betyder selvfølgelig, at skoleåret med masser af lektier og en stresset eksamensperiode lige er overstået. At huden vælger at reagere ovenpå sådan en omgang, er hverken sjældent eller sært. De gamle dyder og huskeregler gælder nemlig både babyer og hud, ro (masser af søvn), renlighed (grundig men mild rens) og regelmæssighed (sov i cirka otte timer dagligt og rens to gange).

Heksetips og sund fornuft
En anden af vores medbloggere døjer også med uren hud og modsat Daniel, er hun nået dertil, hvor hun kaster sig ud i hvad som helst, for at komme den urene hud til livs (for eksempel indsmøring med løg og tandpasta).
Det kan jeg desværre godt genkende, ikke fordi jeg nogensinde har haft voldsom uren hud, næ… min stakkels hud fik bare ikke en chance. Den er blevet skuret og skrubbet og udtørret med ren alkohol, kamfer og alt mulig andet mærkeligt, fordi jeg var af den klare overbevisning, at hvis det sved eller min hud blev rød, så var det fordi det virkede!
Ingen af ovennævnte remedier er eksempler til efterfølgelse!

Hva’ så?
Når ikke man skal lytte til afsindige oldnordiske eller selvopfundne kure, hvad skal man så gøre? Det har vi skrevet om flere gange, men det tåler altid en gentagelse.
Rens dit ansigt grundigt i mild ansigtssæbe to gange dagligt, sørg for at massere renseproduktet godt ind i huden og brug en blød klud til at vaske det af igen.
Er huden rigtig slem, skal du en tur forbi lægen, som kan hjælpe med en recept eller en tur på apoteket efter Basiron i håndkøb (husk, at Basiron afbleger ALT, det kommer i nærheden af… brug derfor hvidt sengetøj, håndklæder, tøj og så videre). Er huden kun lidt træls, kan du med fordel vælge en daglig mild kemisk eksfoliering.
Hvis din hud er fedtet, kan du med fordel stoppe her, er huden tør, er det en god idé med lidt creme.

Hvordan passer du din hud?Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

33 kommentarer

 • Maria

  haha hvor sjovt … jeg har også altid troet, at tandpasta var Guds gave til en bums :D når man har boet alene sammen med sin far fra man var teenager, så tager man jo imod alle de råd, der kommer – selvom de kommer fra en mand, der kun bruger Axe deo …. og jo jo …. tandpasta på bumsen…. det trækker det hvide ud af den! :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super indlæg! Jeg vil bare lige tilføje, at Basiron er håndkøb ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Line
   Det afhænger vist af procenten, men det lyder da skønt. Et smut til lægen er under alle omstændigheder en rigtig god idè, det kan jo være, at det er noget helt andet, der skal gøres :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej, Basiron ER et håndkøbslægemiddel :) Jeg retter lige, så det er på plads – tak Line.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Det er det blevet, kan jeg se. Da ruderkonge var knægt, var Basiron gel 10 % kun på recept B-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Akkeja, akkeja B-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   Basiron ER et håndkøbsmiddel så længe det er 5% eller 10%, er din hud helt umulig, har de basiron af højere procent, som er receptpligtig. Jeg ved hvad jeg snakker om :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg sværger nu til Clindoxyl og Clinique-rensesættet. Har i mange år haft problemer med uren hud omkring hagen, og faktisk efter jeg læste et af jeres blogindlæg fandt jeg frem til Clindoxyl (som er en lokalvirkende penicilin) som simpelthen er min superhelt. Og så bruger jeg Cliniques rensesæt, og masken 1 gang om ugen som passer til serien. Holy Moly min hud er pæn igen, og det ligner jeg aldrig stoppede på p-pillerne :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Clindoxyl er også en rigtig god idé, men kræver en tur til lægen, og receptpligtige lægemidler forsøger vi at undgå at skrive om. Men det er så dejligt at høre, at det virker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henrik Boysen

  kan kun være enig. Tænk at alle de hudpleje mærker kan være bekendt at sælge alt det skidt til unge mennesker som ikke har en chance for at vide hvad de skal gøre. det eneste rigtige at gøre, er at bruge ingredienser som har en videnskablig dokumenteret efekt på akne (bumser) og så være så mild ved huden så mulig. og så huske at ingen har hud som i bladene, sådan en hud får man kun efter 2 timer i photo shop :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Åha.. Ikke basiron :( har selv haft meget uren hud og prøvede med alle produkter og måder at få det skilt af vejen på. Jeg har prøvet basiron og vil altså ikke råde folk til at bruge dette.. Basiron udtørrer huden helt vildt, jeg begyndte faktisk at skalle i hovedet af det. Derimod hvis man lider meget af uren hud vil jeg anbefale clindoxyl – cremen hjalp mig væk med bumserne og nu får jeg kun 1 eller 2 engang imellem når man har syndet med for meget usundt mad fx ;) har kun hørt godt om det. Og derimod kun hørt om dårlige oplevelser med basiron.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Clindoxyl er også en rigtig god idé, men kræver en tur til lægen, og receptpligtige lægemidler er udenfor vores område. Clindoxyl indeholder det samme stof som basiron plus et antibiotikum og kan kun købes på recept.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Renser to gange dagligt og bruger dagcreme og natcreme. Super effektivt, jeg har meget pæn hud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecca

  Så det vil siger, at det er en myte, at huden begynder at producere mere talg, hvis du ikke fugter den?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja. Hudens fedtproduktion er styret af hormonerne. Dem kan du ikke påvirke ved at smøre noget på huden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Jeg har haft akne i 14 år og har prøvet alt, hvad der er tilgængeligt på markedet. Basiron som i anbefaler, vil jeg aldrig anbefale til nogen. Det er simpelthen så krads ved en hud, der i forvejen er mega irriteret. Jeg havde i noget held med det receptpligtige clindoxyl, selvom det ligeledes er voldsomt irriterende for huden og indeholder noget af det samme, men faktisk er det produkt, der har virket bedst været ren argan olie, der masseres ind og renser huden ind i mellem med en lille smule hjælp fra a-derma “sæbe”, hvis jeg har haft makeup på. Olien har en fuldstændig forbløffende effekt på huden også som skrub sammen med sukker på fx strækmærker, tør hud og eksem. Jeg ved godt, at i skriver, at man bør tilse læge og kun lægemidler virker, men jeg må altså sige jer imod. Rigtig meget ny forskning i USA tyder på, at blodsukkerstabiliserende kost, motion, vand, rigeligt søvn og mindre stress bør være behandlingen, og det er altså også det eneste, der har haft en reel langvarig effekt på min hud. Jeg synes, at det er rigtig ærgerligt, at rådet er symptombehandlende. I min verden er akne blot et symptom på, at noget er galt i systemet, som bør fikses – ellers vender det bare tilbage. Det lyder måske helseagtigt, men jeg har nu ikke været bleg for at prøve de konventionelle lægemidler. Man vil jo gøre hvad som helst i den situation Jeg har ikke PCO og min akne har været alvorlig med cyster i underhuden, men er i dag stærkt reduceret. Håber andre kan bruge mine erfaringer til noget, for det er meget svært for selvtilliden altid at have betændelse i ansigtet. For må har det betydet mange år med lav selvtillid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henrik Boysen

   Hej sanne undskyld jeg blander mig. Først vil jeg lige sige at det må være utrolig fedt for dig endelig at være sluppet af med akne. Akne er en meget svær sygdom som ingen forskere endnu har fundet alle svar på, men vi kommer da lidt tættere.
   For nogle mennesker som dig er sund kost og motion det der virker, men for andre er det desværre ikke kun den løsning der skal til. Men vil da altid råde folk til at spise sundt da det kun kan gavne hud og krop på lang sigt :)

   Med hensyn til at fraråde alle at bruge basiron må jeg bare sige at jeg ikke er enig. Den aktive ingrediens i basiron kaldet benzoyl peroxide, er et af de mest gennemtestede og bedst bevislige ingredienser som findes mod akne. Det er påvist i flere studier rundt om i verden.
   kilde: http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/definition/antibacterial-anti-acne/benzoyl-peroxide

   Der er folk som dig der ikke kan tåle det, og så skal man selvfølgelig ikke bruge det. men bare fordi en ikke kan tåle det så betyder det jo ikke at andre ikke kan. Jeg bruger det personligt hvis jeg får en bums i ny og næ, og det virker super på mig. Det er ikke basiron jeg bruger men den aktive ingrediens i produktet benzoyl peroxideer det samme. Med hensyn til at du nu kun bruger argan olie til din hud kan jeg sige at, jeg tror ikke så meget det er olien du bruger men mere at du er holdt op med at bruge andre produkter. Du skriver selv at du har prøvet næsten alt på markedet. Til det kan jeg bare sige at i min verden er 70 – 80 procent af det hudpleje man kan købe enten ligegyldigt, eller også er det decideret irriterende for huden, og kan nedbryde cellerne, samt skabe inflammation i huden.

   Endnu engang så mange gange tillykke med at din akne endelig er væk, og bliv endelig ved med at bruge argan olie, det er en super olie, men det er oliven, mandel, og andre vegetabilske olier også :) god dag og håber aldrig din akne vender tilbage.
   M.V.H http://theangrybeautynerd.bloggersdelight.dk

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne

   Hej Henrik.

   Jeg var måske også hurtigt ude med at sige, at jeg ikke vil råde nogen til at bruge Basiron. Jeg kunne egentlig godt tåle det, og det havde en lille effekt, men ikke nok, og jeg ville reelt ikke anbefale det, hvis folk spørger mig. Og det gør folk – sådan er det, når man har haft akne i mange, mange år og ved, hvad der virker. Jeg ville ikke anbefale at bruge nogen lægemidler i første omgang – kun hvis alt andet fejler. Som du skriver, så er det selvfølgelig rigtigt, at det aldrig kommer til at virke på alle at spise sundt (og her mener jeg lavt på kulhydrater for mit vedkommende især) og motionere. Men det er jo ikke det, lægen ordinerer som det første, når man går til ham, vel? Og det er det, jeg synes er forkert, for jeg er overbevist om, at det ville hjælpe rigtig mange og uden de overhovedet behøver bruge medicin.

   Argan olien har rent faktisk en kraftig effekt på min akne. Og det er med al sandsynlighed ikke som du siger, fordi jeg er holdt op med at bruge andet, for det sidste lange stykke tid har jeg ikke brugt ret meget andet end mandelolie og en lille smule a-derma en gang i mellem, så det er længe siden, jeg holdt op med at bruge en masse forskelligt. Indenfor den første uge med argan olien “faldt” hudormene på næsen fx ud. Det er ikke noget mirakelmiddel – det er der ikke noget, der er, men det virker rigtig effektivt – og som jeg sagde også på strækmærker.

   Det er klart, at mit eksempel bare er det – et eksempel. Jeg er hverken læge, dermatolog eller diætist. Men det er trods alt 14 år med tonsvis af erfaringer cystisk akne, og hvis det kan hjælpe nogle andre, det jeg ved nu, så er jeg glad.

   Vh. Sanne

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai

   Hej Sanne

   Hvilken argan olie bruger du og hvor købes den

   Mvh
   Mai

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Ved ikke om det er et dumt spørgsmål, men afbleger Basiron også huden? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Mille
   Nej, det gør den ikke :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Efter min erfaring udtørrer Basiron og mange andre (læge)midler mod uren hud bare huden, med den konsekvens at huden bliver ALT for tør eller bare endnu mere uren.
  Jeg er i stedet blevet rigtig glad for dalacin (man skal dog have en recept af lægen for at få fat på denne). Man får en lille bøtte med en væske i, og det medfølgende “låg” sørger for, at produktet fordeles jævnt.
  Jeg har været MEGET glad for dette, som kan bruges både forebyggende eller på den enkelte bums eller område. Min læge sagde til mig, at der ikke var de store komplikationer ved at bruge produktet, fordi der kun bruges sådan en lille mængde og det er udvortes.
  Det er klart anbefalelsesværdigt og den lille flaske koster omkring 80 kr og holder i en evighed!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Jeg har haft meget urenhud i 2 år nu (er 15 år). Har prøvet virkelig mange produkter, og ikke at spise usundt i nogle uger. Jeg har virkelig prøvet meget, og intet har det hjulpet. I mandags fik jeg så en prof ansigtsbehandling, og anbefaling til clean starts produkter, som jeg bruger nu. Er meget spændt på om min hud bliver bedre af det!

  Hvordan kan det være muligt at have en tvillingesøster, som har perfekt hud?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Jeg er også teenager, og har “kæmpet” om man vil, med uren hud de sidste 2 år. Af den grund, er jeg blevet meget mere usikker og socialt utilpas. Jeg var derfor et smut på Marselisborg Hospital, hvor jeg fik konstateret mild akne i panden, samt fik udskrevet Basiron, som jeg nu bruger dagligt inden jeg går i seng. Til at supplere med, bruger jeg Matas striber dagcreme og skintonic til tør/sart hud. Min “behandling” har været i gang i 1 uge, og jeg kan allerede se resultater. Jeg håber det fortsætter!!

  Før dette brugte jeg enormt skrappe produkter til min hud, og jeg tænkte det samme; jo mere det svider og bliver rødt, jo bedre virker det, men i virkeligheden er det lige omvendt.

  Rigtig godt indlæg, som sikkert kan hjælpe mange. Det lader til, at I har rigtig godt styr på det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Beklager, mente altså Clindoxyl :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sigrid

  Hej allesammen!
  Jeg er en pige på 12 år. Her på det sidste er mine kinder blevet ret gnuppede. Altså det vil sige, at når jeg glider min finger hen over mine kinder, er de fyldt med knupper. :-O Det er ikke noget man ligger mærke til, kun hvis man kigger meget tæt på. De er ikke røde eller noget, så det er ikke bumser. Hvad er det, og hvordan kan jeg fjerne dem?

  Hilsen Sigrid :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Jensen

  Hej pudderdåser! :-)
  Jeg elsker Jeres blog! Jeg har fået rigtig mange gode råd, som jeg nu bruger dagligt :-) Men mit spørgsmål er: I har før nævnt La Roche Posay Effaclar Duo som et middel mod uren hud. Er det rigtigt forstået, at det har den samme aktive ingrediens benzoyl perioxide, som der findes i Basiron?

  Mvh Tina :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Tina. Det gør den kun i USA. I Europa er den uden benzoyl peroxid. Forklaringen er ganske simpelt at i EU må man kun bruge benzoyl peroxid i lægemidler (basiron er et håndkøbslægemiddel). I USA er det tilladt at bruge i almindelig kosmetik.
   Den samme forskel er der på mange andre mærker mod akne, for eksempel Clinique, der også bruger benzoyl peroxid i USA. Det er derfor de europæiske versioner sjældent virker ;)

   Effaclar Duo i den europæiske version indeholder primært syre i form af LHA. Det vil være godt at kombinere den med Basiron.

   Kh Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Hej
  Jeg har haft mange problemer med uren hud efter p-pille stop, og har også været i behandling hos hudlæge med midlertidige rigtig god effekt. har været gravid, og fik den fineste hud i slutningen af graviditeten, nu er jeg så tilbage med uren hud, dog ikke så slemt som før (men stadigvæk alt for meget) mit problem er når jeg bruger div. produkter til uren hud oplever jeg ofte at det som sådan kan hjælpe en lille smule, men at min hud bare tørre rigtig meget ud, og synes så bare jeg er lige vidt.
  har f.eks. brugt Avene Tricneal men synes det tørre huden meget ud, har også prøvet jeres t -zone peeling, som hjalp helt fantastisk på hudorme på næsen det første stykke tid, og derefter forsvandt effekten lidt (fik dog ikke tør hud af denne) Har i nogle gode råd til hudpleje produkter til uren hud der hurtigt bliver tør af alle de skrabe sager??
  Mvh Tine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Tine

   Jeg er i tvivl om, hvad du efterlyser her. Produkter der virker mod akne – det er dem, der er nævnt her. Der er ikke meget andet desværre. Produkter mod tør hud som følge af aknebehandling – det er noget andet. Jeg har skrevet lidt her, men det er i kommentarfeltet, de bedste råd er at hente: http://pudderdaaserne.dk/2012/06/17/sporg-pudderdaserne-3/

   Og et meget vigtigt råd er at undgå særlige ansigtsrens og lignende produkter der sælges mod uren hud, men som bare er enormt udtørrende.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tube mascara: Aldrig mere pandaøjne