Som to dråber vand: MAC Undercurrent og Gosh I Sea You

L’Oreal Hair Expertise: Ny serie sulfatfri shampoo

L'Oreal Hair Expertise

L’Oreal er nu hoppet med på de sulfatfri shampooer, der tidligere var et nicheprodukt. Og resultatet er blevet fire yderst vellykkede underserier med hver deres fordele for forskellige hårtyper.

Ingredienserne i Hair Expertise
Valg af ingredienser varierer henover de fire serier, men to ting går igen: Der er ikke brugt lauryl sulfat eller laureth sulfat, og de er alle relativt kraftigt parfumeret med æteriske olier.

Derudover varierer ingrediensvalget – methylparaben er valgt som konservering i flere af balsammerne (TAK L’Oreal), shampooerne bruger kathon. Der er en smule silikone i nogle af shampoo’erne.

Helt generelt er det nogle virkelig lækre shampoo’er at bruge. L’Oreal har skabt nogle cremede og let skummende shampoo’er, som har en utrolig lækker konsistens for sulfatfri shampoo’er, der ellers ofte går på kompromis med den sensoriske oplevelse. Duften kan være noget overvældende dog.

Shampoo’erne er bygget op over samme læst, de primære forskelle finder man i balsammen, pånær i EverSleek produkterne, der er anderledes. Jeg ville dog ikke nødvendigvis blande serierne af frygt for total duftforvirring.

L’Oreal bruger også hydrogenated coconut oil, som er et udskældt og billigt produkt i fødevarer på grund af det høje indhold af transfedtsyrer og mættet fedt, men som – i teorien – burde virke på hårstrået, fordi det netop er de lange fedtsyrer i kokosolien, der kan trænge ind i hårstrået. Jeg har dog ikke noget til at underbygge det.

EverRiche Nourishing & Flowing 
EverRiche shampoo og balsam er serien til tyndt og tørt hår og absolut dem, der passer vores eget hår bedst. De øvrige produkter i serien er til virkelig tørt hår og virker tyngende på vores fine hår. Ikke EverRiche produkterne. De er en optimale kombination mellem plejende og volumengivende, og der er ingen problemer med fladt hår her. Mit hår og hovedbund har det aldeles fantastisk, min næse knap så fantastisk – duften af kokos er meget overvældende, og jeg kan virkelig ikke lide kokos. Men jeg bruger den alligevel, for effekten er god.

EverStrong Reinforcing & Vitality
EverStrong er til skørt og skrøbeligt hår, og jeg har vitterlig ikke oplevet så glat og fint hår, som efter at bruge den serie. Den er alt for tung til mit fine hår, men tørt og tykkere hår vil sikkert elske den.

EverPure Colour Care & Moisture
Det samme gælder EverPure til farvet hår, og som er stort set identisk med EverStrong serien. Forskellen ligger i at der er tilsat et UV-filter og i duften. I praksis gør det næppe nogen forskel – jeg ville selv vælge efter duften. EverStrong dufter af pebermynte og EverPure dufter af sød rosmarin. Helene har det fx. svært med duften af EverPure, jeg har det selv omvendt.

EverSleek Smoothing & Intensely Nourish
EverSleek shampooen indeholder lidt en anden sammensætning end de øvrige. Hovedingrediensen er cocamidopropyl betaine, og blandt andet det gør den til en utrolig rig og plejende shampoo. Hvis jeg brugte den i mit eget hår, så ville jeg sikkert have wet look resten af dagen, men til Helenes ældstesøns lange, stride halv-iranske hår, der har den gjort usandsynlig lykke. EverSleek er ifølge L’Oreal beregnet til kruset og uregerligt hår, og netop det er den perfekt til. Da Helene og jeg var sammen i går kiggede hun på mig med mord i øjnene, da jeg ville tage Ever Sleek shampooen fra hende for at lave anmeldelsen i dag. Jeg endte med at opgive…

Her kan du købe det
L’Oreal Hair Expertise serien koster mellem 100 og 120 kroner og kan købes i Matas.

I England koster den (selvfølgelig) det halve, og på for eksempel eChemist kan du købe produkterne til 55 kroner stykket med gratis fragt til Danmark. De har også flere produkter – pas på de er nemme at forveksle.

Har I prøvet dem?

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

 Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

53 kommentarer

 • Elsker EverPure, er dog heller ikke så vild med duften.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej, de er tunge. Jeg synes EverPure er den duft, jeg bedst kan med. Desværre er det EverRiche der passer til mit hår – og jeg haaaader kokoslugt

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg elsker tilgengæld kokos. Skal vi ikke bytte næse? :P

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jotak – det ville være praktisk :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne V

  nu har der efterhånden været så meget obs på dårlige kemikalier i shampoo og balsam også læste jeg om No’ poo som er en måde hvor man vasker sit hår med en blanding af vand og baking soda og bruger eddike som balsam. Har i hørt om det? Jeg synes det lød meget interessant men også rimelig underligt. Det skulle eftersigende gøre sådan at man aldrig behøver at vaske sit hår med shampoo og balsam igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det lyder sgu lidt tosset, hvis du spørger mig. Bagepulver er for den sags skyld også et kemikalie. Men min skepsis går mest på om det virker, og om det er en behagelig oplevelse?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne V

   I de anmeldelser jeg har læst har det taget flere måneder for folk at få det til at virke. Jeg ved ikke helt om jeg kan se formålet med det. Altså man kan jo efterhånden få mange shampoo og balsam uden alt for meget skidt i. Det virker som rigtig meget arbejde for noget så simpelt som hårvask.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette WK

  Hvorfor kan de ikke styre sig med det parfume?!?

  Bliver hos Purely Professional i denne omgang også ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kia

  Har brugt det sæt til farvet og fladt hår og jeg elsker dem! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana A.

  Jeg har prøver EverPure, og den kan godt anbefales!
  Mit hår er både krøllet og farvet, og den virker rigtig godt på mit hår.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • nanna

  Er de drøje i brug?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hvad dufter EverSleek af?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Den kan jeg faktisk bedst med – den dufter af Elvital. Ret markant men almindelig shampoo-duft, hvis det giver mening?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hvis man nu render rundt med hår, der har naturlige krøller, hvilket produkt vil i så anbefale at man vælger?
  Er virkelig fan af, at de laver sulfatfri shampoo, så er der et lidt billigere alternativ til purely professionals. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Afhængig af hvor tørt hår, så en af de sidste tre :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elise Søgaard

  Jeg har prøvet EverRiche og er ret så vild med den som et alternativ til Moroccan Oil jeg ellers har brugt til at tæmme håret – fint tørt blond hår men alt alt for meget af det så de her shampooer og balsam er rigtig gode, til at tæmme det lidt :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De lyder nu meget lækre, måske det var noget man skulle prøve :)

  Kig evt. forbi min blog om hårpleje, hvor jeg lige nu har en rabatkode til mine læsere til bellezo.com, hvor der bl.a. kan købes Moroccanoil, som jeg ved i to dåser også er fan af <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er ikke helt med på det med sulfatfri shampoo – er det fordi det er bedre for håret eller hvad?

  Men jeg har utrolig fint hår, som dog samtidig er krøllet og kruset (jeg er bare SÅ heldig!) – hvilken én tror I ville passe bedst til mit? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej, det er faktisk hovedbunden, det gør den største forskel for. Sulfater kan udtørre huden (det er langt fra et problem for alle dog). Så hvis du har problemer med tør eller irriteret hovedbund, er det et forsøg værd. Jeg ville klart starte med den til fint hår. De andre tynger ret meget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • henrik boysen

  Hvilken shampoo kan i anbefale hvis jeg har fint lidt tyndt hår. Jeg vil gerne have lidt volumen. Hvilken hår pudder er er god.
  Tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Af disse fire? Klart den første. Men den er for parfumeret til dig er jeg sikker på :)

   De fleste hårpudder indeholder præcis det samme – jeg har endnu ikke fundet den store forskel. Jeg kan godt lide Matas og Osis+.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • henrik boysen

   Hej igen jeg mente ikke lige disse shampooer, men bare alle dem i har prøvet :-D
   Er dust it en pudder ?
   Er den god ?
   Tak

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bodil P

  Har holdt mig fra dem – kan ikke holde duften ud fra nogen af dem…..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det forstår jeg god, den er også hård

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg stod i Irma forleden og kiggede på deres granatæbleshampoo, og så vidt jeg kunne læse mig frem til er den også uden SLS. Ville den være et lige så fint alternativ til f.eks. disse shampooer eller purely professional? Til 30 kr. ville det jo i så fald være et kup! :)

  Jeg kopierer lige Irma shampooens ingrediensliste her:
  Aqua, Punica Granatum Fruit Water* (granatæble), Coco Glycoside, Lauryl Glucoside, Sodium Coco-Sulfate, Glycerin, Hydrolyzed Wheat Protein, Betaine, Glyceryl Oleate, Sodium Cocoyl Glutamate, Disodium Cocyl Glutamate, Maris Sal, Sodium PCA, Lactic Acid, Parfum.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er den i hvert fald Helle – det er godt spottet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra

   Undskyld men der er jo stadig sulfat i den nævnte Irma shampoo/indholdsliste. Den er derved (desværre) ikke sulfatfri.

   Hvis du ønsker et billigt alternativ og stadig helt sulfatfri osv. Så prøv MacUrth. De kan fås i mange varianter og koster cirka 37kr for 250ml. Kan bla.
   Bestilles med gratis fragt på Helsam. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sandra
   Når man taler om “sulfater”, er det oftest SLS, man taler om.
   Sodium Coco-sulfate er et bedre og langt mildere alternativ.
   Der er ikke meget i MacUrth, som kan vaske håret rent?
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Dejligt! Må HA!

  Har faktisk overvejet at købe dem, så sent som tidligere idag før jeg så Jeres indlæg, så det jo kun lækkert I har et link til endnu billigere end matas. Har set så mange lovprisninger for Purely Professionel, men syntes det ret dyrt på et SU-budget at købe ind, så man har en serie af sulfatfrie produkter fra deres mærke.
  Desuden rart lige at finde ud af at produkterne de ikke har de ting i, som er skadelige for håret…for det næste på to do-before buy-listen var jeg skulle undersøge, om det bare var ren kommerciel lir.

  ros til Jeres blog fra her :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Eriksen

  Er shampooerne fra Purely Proffesionel uden sulfater? Og kunne I ikke tænke jer at lave en anmeldelse af Ingredien produkterne gerne dem uden parfume på et tidspunkt? Eller kender I dem allerede?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja de er :)

   Og jo, de produkter ser spændende ud. Det kunne være interessant

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jerica

  Ja, jeg har eversleek shampooen og jeg elsker den til både mit og min datters hår – vi har ellers glat og lækkert hår, men med shampooen gør det bare vores hår extra glat og elsker duften! Men general med shampooer har jeg det sådan, at man for sørens skyld skal skylle det ud af håret alligevel og ville langt hellere bruge penge på en rigtig god hårkur (bruger ikke balsam). Det er det samme som med ansigtspleje – vil gerne bruge (op til!) 250 kr på en fantastisk creme, da den skal sidde på min hud i mange, mange timer, men med ansigtsrens kan jeg godt nøjes med den der fra Matas til små 70-80 kr :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har brugt serien for snart et års tid siden, mener jeg, og har næsten været alle igennem. Jeg droppede sulfater for længe siden og da jeg fandt de her, var der jo ingen tvivl – til de penge :) Jeg mener at det er på feelunique jeg for det meste købte dem.. Vidste slet ikke, at de var kommet til Danmark (kommer nok for sjældent i Matas… Det skulle da lige være for Skøn Magazine!)

  Jeg har i øvrigt aldrig forstået, hvordan man kan mærke så stor forskel på, om man bruger den ene eller den anden shampoo? Altså selvfølgelig er der stor forskel på skum, duft osv. men hvordan ens hår efterfølgende opfører sig..? Jamen det ændrer sig stort set aldrig i mit tilfælde. Balsam/kur er lidt noget andet, synes jeg – der kan man (jeg) mærke, at nogen giver mere fugt end andre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Nifty by Nehl
   Jeg havde samme holding som dig…. Lige indtil jeg prøvede disse i min søns hår. Desværre har jeg ikke haft lignende aha oplevelse i mit eget… Endnu :-D
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er godt observeret Lene – det kan man heller ikke. Der er i bund og grund kun 3 måder at lave sin shampoo på – og uden sulfater er den ene. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for jeres kommentarer :) Så er det ikke bare mig, der ikke oplever nogen forskel (men hvorfor jeg så ikke bare konsekvent bruger den billigste må guderne vide :D Ej sulfatfri ER et must!)

   Hey I nævner hydrogenated coconut oil – er det egentlig ikke bare det samme som Palmin?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hvis du ikke har tør eller irriteret hovedbund, så nej – afgjort ikke. Sulfatfri shampoo er fantastisk, hvis du har en hovedbund der driller. Men hvis ikke, så kan det være ligemeget.

   Jeg er ikke helt stiv i, hvordan man laver Palmin, men Palmin er raffineret kokosolie i en eller anden form. Så det er i hvert fald tæt på :) Men det er godt nok det sidste jeg har lyst til at putte i håret rent (ewwww…. lugte af klejner…)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise S

  Jeg kom lige til at læse med på dette (efterhånden) lidt ældre indlæg.

  Så tænker jeg lige; bortset fra parfumen (og prisen), svarer de så til Purely Proffessionals serie?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Andersen

  Hej
  Jeg har købt Ever Riche i går, og da jeg kommer hjem ser jeg der står “sodium laureth sulphates” som én af ingredienserne????
  Hvordan kan de så være sulfat fri? Det er de jo ikke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Nej? Det lyder meget sært, og det er heller ikke et korrekt INCI-navn det der. Prøv lige at sende mig et foto af ingredienslisten på katja@pudderdaaserne.dk

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alberte Bramm

  Spalter sulfater håret? Og er de virkelig så slemme?

  Alberte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Alberte
   Jeg har ikke hørt om, at de skulle spalte håret. De kan irritere og udtørre primært hovedbunden. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg har prøvet den til farvet hår, men var ikke helt tildreds. Tror jeg vil prøve den til mit fine hår næste gang.. Men hvilken af shampooerne indeholder silikone? Jeg vil helst undgå både silikone og sulfater helt.
  Jeg har desuden hørt godt om mærket “Living Proof” som også skulle være uden silikone og sulfater. Men her læste jeg på ingredienslisten for en af deres shampoer, at den indeholder SODIUM LAUROYL METHYL ISETHIONATE, det er ikke et sulfat vel? Jeg blev i tvivl pga. sodium som jo ofte står foran sulphate.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mette
   Sodium betyder “salt” og Sodium lauroyl methyl isethionate er en mild “sæbe”, som giver et fint skum. Living Proof kender jeg ikke.
   Jeg har prøvet en del af dem fra Hair Expertise, men ikke den til farvet hår. Hvad er det du ikke kan lide ved den?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bjørg

  I har skrevet, at der er en lille smule silikone i nogle af shampoo’erne. Hvilke gælder det for?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Bjørg
   Det er meget længe siden jeg har skrevet dette indlæg, så jeg har ikke produkterne længere. Men det er så lidt, så du vil næppe kunne mærke forskel. Vælg den der passer bedst til din hårtype. Eller kig bag på ingredienslisterne. Silikone vil være de ord, der slutter på noget med -cone.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Som to dråber vand: MAC Undercurrent og Gosh I Sea You