Vind 500 kroner til spa, krop og velvære oplevelser

Sommerfødder: Sådan undgår du hård hud

Sådan undgår du hård hud på fødderne og hælene

Sommeren kommer snart med sandaler og bare tæer, og det afslører vores fødders sande tilstand. God fodpleje kan gøre forskellen på pæne eller grimme fødder, og den forkerte fodpleje kan gøre det hele meget værre.

Jeg har snart skrevet dette indlæg mange gange, men det kan ikke siges nok.

Jeg selv kan godt huske, hvornår jeg begyndt at få hård hud på fødderne. Det var ret kort tid efter, at jeg begyndte at bruge fodfil, pimpsten og hvad man ellers kan bruge til at fjerne hård hud med. De fleste fodterapeuter vil også sige det samme. Der er to vigtige regler til at starte med:

1. ALDRIG file fødderne med fodfil eller pimpstene
2. LAD VÆRE med opløse fødderne i fodbad

At file hud af fødderne fjerner måske huden til at starte med og føles godt lige der, men det gør kun ondt værre på sigt og stimulerer huden til at danne mere hård hud. Og huden har ikke godt af at blive opløst i for meget vand. Fodbad er dejligt afslappende – men gør det for din egen skyld, ikke for din huds skyld.

Brug en creme med masser af urea
En fodcreme med et HØJT indhold af urea (carbamid) er din vigtigste ven i kampen mod hård hud. Der findes flere på markedet, det er en gennemgående ingrediens i produkter, der hedder noget med “hælkur” eller lignende.

Urea/carbamid/urinsyre – det hedder lidt af hvert – kan blødgøre tør og hård hud og eksfoliere huden i de rette koncentrationer. Og det er det eneste, der virker på lang sigt mod hård hud på fødderne.

Vores favorit-fodcremer er:

Matas fod- og hælkur – ingen over ingen under. Denne usandsynligt fedtede creme i en meget upraktisk krukke, der ikke kan blive andet end klistret, er den mest effektive af dem alle. Punktum! Det skyldes, at den har det højeste indhold af carbamid – nemlig 25 procent. Den er ikke smuk, den er ikke lækker, men den er den mest effektive.

Carbamidcreme – helt almindelig carbamidcreme fra apoteket eller matas på 10 procent kan være det, der skal til og en billig løsning, hvis du kun har mindre problemer med dine fødder.

Allpresan – Allpresan er en serie fodcremer med forskellige procentindhold urea, som du kan købe hos fodterapeuter. De findes i skum-versioner, som er virkelig lækre og helt u-fedtede, hvis du virkelig ikke kan lide fede cremer på dine fødder.

Apotekets hælcreme – Den har jeg først for nylig prøvet, og jeg kender desværre ikke carbamidindholdet, men det lader til at være laverede end Matas. Men Apoteket har tilsat et par andre ingredienser, som fx. Niacinamid og Allantoin, sidstnævnte virker på lidt samme måde som urea. Jeg har kun brugt den et par uger endnu, så det er for tidligt at sige noget – men det virker lovende. Og konsistensen er behagelig.

Brug en grydesvamp
Et gammelkendt fodterapeutråd holder stadig: Brug den grove side af en almindelig køkkensvamp lige efter du har været i bad til at fjerne overskydende hård hud med. Det er et godt og mildt alternativ til de ødelæggende fodfiler. Jeg gjorde det selv i starten – i dag gør jeg det ikke, mine fødder er stort set hård-hud frie, og jeg vil helst være så mild mod dem som muligt.

Min egen erfaring
Jeg har haft hård hud på fødderne siden jeg var teenager. Det startede sjovt nok kort tid efter jeg opdagede, hvad en pimpsten var for noget. I dag har jeg efter cirka 4 år med foragt for fodfilen og ihærdig brug af primært Matas Fod- og Hælkur ingen problemer med hård hud mere på fødderne. Jeg bruger fodcreme hver dag for at holde det væk. Det kræver tålmodighed – det tager LANG tid før man ser resultaterne. Men de kommer lige så langsomt. Og at få pæne hæle igen er ubeskriveligt dejligt.

Hvad er dine erfaringer med hård hud på fødderne?

 Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

74 kommentarer

 • Lis T

  Jeg fulgte rådet om grydesvamp sidste forår da jeg læste om det (her på Pudderdåserne naturligvis) og jeg kan kun sige TAK, der skal lige lidt “afpudsning” til og så er mine fødder ellers sommerklar.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er dejligt at det virker :) Jeg kan kun sige, at det bliver bedre endnu efter selv et år. Husk cremen – det er det vigtigste.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • TAK for skønne råd, som jeg vil forsøge at følge. Jeg har temmelig meget hård hud på mine fødder, og tror helt ærlig ikke det kan ordnes kun med en svamp og fodcreme. Eller hvad? Er jeres erfaring, at det blot tager sin tid? Jeg er sååååå træt af konstant at ordne mine fødder, der blot producerer mere og mere hård hud KONSTANT. Synes endda det er blevet en del værre, efter jeg er blevet mor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tro mig det kan det! Du skal bare være tålmodig og tro på hvad jeg siger. Tænk på det som en afvænning :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det vil jeg gøre – glæder mig allerede til at komme på afvænningskur ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette K. Frederiksen

  Hvad så egentlig med doktorfisk (Garra rufa)? Virker de, eller er de med til at stimulere dannelsen af hård hud? De bruger jo deres spyt (or something) til at opløse den hårde hud?

  Jeg er i hvert fald stor fan af fiskene (Mest fordi det føles lidt luksus ;-)) og så er jeg STORforbruger af Matas fod og hælkur.

  – Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg ved det faktisk ikke – er de ikke mest for sjov? De er da sjove i hvert fald :-D Men det er den daglige pleje, der gør forskellen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elise Søgaard

  SUK! Hvorfor er det jeg kan genkende alt det du lister på den “forkerte” side i indslaget… :(

  Jeg bruger dog ikke fodfil, men fodbade og den fodcreme som L’Occitane laver – men på det seneste virker det som om fødderne reagerer modsat det ønskede… Til trods for jeg nu giver dem mere opmærksomhed end tidligere…

  Må vist i Matas og hjem og finde en skuresvamp :)

  Som altid tak for de gode råd!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hehehehe…. fordi jeg også selv har gjort det alt sammen i årevis måske? Held og lykke :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hej dåser :)

  Kan I anbefale en god, billig shampoo? Jeg har før brugt en fra PP, som jeg har været meget tilfreds med, men budgettet tillader ikke, at jeg bruger så mange på en shampoo – desværre.

  Kh Emma

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Emma
   Det kommer lidt an på, hvad du leder efter i en shampoo? Der er mange gode og billige derude?
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

   Øh, det ved jeg ikke helt. En der er god? Jeg har ikke specielt slidt hår, rimelig normalt tykt og mørkebrunt. Har før brugt en uden sulfat, og det synes jeg virkede godt. Nemlig shampoo 0 fra PP.

   Kh Emma

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Der er ikke andre shampooer på markedet der minder om shampoo 0 fra PP.

   Det nærmeste, jeg kan komme det, er de nye sulfatfrie shampooer fra L’Oreal, der lige er kommet i Matas. De koster 100 kroner cirka.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene Dethmer

  Tak for de gode fiduser… Som ejer af en str. 38½, går jeg konstant i lidt for lange sko = godt med slid på hælene. Min erfaring er også, at fed creme hver aften slår alle fodfilerne med mange længder – men så er det jo bare om at holde disciplinen hver aften!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elise Søgaard

   Pakker du så fødderne ind i strømper eller noget om natten? Jeg kæmper altid lidt med fornemmelsen af fedtede fødder under dynen eller varme fødder i sokker – ingen af tingene jeg rigtig kan lide om natten ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Og jeg med en 42,5 går i lidt for korte… :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • susanne

  Jeg har med stor succes brugt en lidt alternativ løsning: man kværner en lille håndfil ris, næsten så det bliver til en grynet mel. Tilsætter en skefuld honning, en lille portion eddike og olivenolie og rører det hele sammen til en pasta. Op i en balje, ned med fødderne og kør så rundt med dem i massen. Dine fødder bliver superbløde. Hold det ved lige med creme og en grydesvamp. Voila!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • henrik boysen

  Fantastisk idé skulle faktisk selv lige til at skrive om iden på min egen blog. Da det bare virker

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mange tak :) jeg kan se jeg har et arbejde foran mig :)

  ved du hvordan man slipper af med ligtorne under foden ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej – ikke andet end at man skal en tur til fodterapeut

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Nielsen

  Min mor led af rigtig meget hård hud på fødderne og mishandlede med fodbad, fodfil, pimpsten og endda sådan en dims, der skar den hårde hud af med et barberblad(!) Hun gik meget i nylonstrømper og jeg tror at det også var medvirkende til miseren. En af hendes veninder havde boet i USA og gav hende det råd, at hun skulle blande olie (solsikke, eller en anden madolie) med salt eller sukker og citronsaft til en grynet masse og gnubbe fødderne med den blanding. Det virkede! Det tog godt nok næsten en vinter, inden hun slap af med parmesanfødderne og siden har jeg brugt samme råd, når jeg har forsømt fødderne lidt og fået lidt mere hård hud, end jeg bryder mig om. Matas hælkur skal dog også lige forsøges (det er nemmere, at det ordner sig af sig selv om natten, selv om man skal sove med strømper på) :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for tippet med opvaskesvampen! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Hmmmm, kan det nu passe, spørger den sindige jyde….. !
  Men det skal da helt sikkert prøves, har vist også gjort alt det dårlige i lidt for mange år. Ups!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det har vi alle tror jeg!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla C

   Hvis Matas hælkur er i krukke, forsvinder de 25 % urea så ikke eftehånden? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej. Urea er en syre og en stabil ingrediens. Det, man skal
   passe på med i krukke, er især antioxidanter og vitaminer. Men den
   krukke er megaklistret! Ønsker mig den i tube. OG jeg har netop
   fundet en præcis magen til i Tyskland med 25 procent urea på tube,
   så Matas kan bare komme i gang. Men det handler altså kun om at det
   er noget værre snadder. Cremen virker lige godt i dette tilfælde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla C

   Del, del! Hvad hedder den og hvor finder man den?
   :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Den er fra den tyske DM kæde og hedder Balea Schrunden Salbe. Du kan kun købe den i DM, så du skal en tur til Tyskland.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • SH

  Hej pudderdåser :)

  I skriver at urea er en rigtig god ingrediens mod hård hud, hvilket jo lyder skønt.
  På jeres anbefaling har jeg nu været ude og finde de HTH cremer i har omtalt så fint, hvor jeg kan se at deres cremer også indeholder urea. Blandt andet den almindelige blå bodylotion, hvor urea står som 2. ingrediens. Vil det sige at man også kan bruge den, eller er AHA noget skidt under fødderne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   HTH er en fantastisk creme til fødderne. AHA er også godt mod hård hud – UREA er bedst, kombinationen er god, så bare giv den gas med HTH på fødderne :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  (Nå, min kommentar er ikke gået igennem, så jeg prøver igen.)

  Dejligt med et indlæg omkring fodpleje – Jeg er selv stud. fodterapeut og oplever at mange ikke aner, hvad man egentlig kan gøre mod hård hud.

  Som I skriver, er netop fodfil en rigtig dum idé, da det bare får den hårde hud til at komme igen og igen. (Varme fodbade for at blødgøre huden er heller ikke smart, det må max. være lunkent/håndvarmt vand og så kun fodbad i 5-10 min. ad gangen, mere skal der ikke til for at blødgøre huden på hælene.)

  Og hvis man er meget plaget af hård hud og huden på hælene ligefrem revner, så det er bedre at bestille en tid hos en fodterapeut for at få det beskåret – det kan være svært at gøre selv, hvis det er meget slemt.

  Nå, det skulle hverken være en reklame eller en oplysningskampagne – jeg synes bare det er super at I faktisk kommer med nogle ordentlige, gode råd til fødderne, uden at lyde som dullerne i Matas (der ikke altid har de gode råd) – det er også derfor jeg holder så meget af jeres skønhedsblog :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] så de hele tiden var sandalklare og fri for den hårde hud. Men den anden dag, faldt jeg over dette blogindlæg fra de dygtige og inspirerende Puddedåser. Indlægget handler om do’s and don’t's […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Jeg har sendt en forespørgsel til apoteket vedr. deres hælcreme. De svarer således:

  “Jeg har netop modtaget svar ang. Apotekets Hælcreme. Cremen indeholder 25 % Urea. Tak for dit opmærksomme øje, jeg får det straks tilføjet vareteksten på vores site.”

  Cremens konsisten er vældig behagelig og ikke så fedtet. Er først lige begyndt med cremen, så det er for tidligt for mig at sige om den virker efter hensigten.

  Mvh Karen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] har jeg flittigt brugt fodfilen for at få blødere fødder, men det er ifølge Pudderdåserne et no go. I stedet har jeg så kastet mig over gode fodcremer (som bruges dagligt) og nu også fod- og […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har fulgt jeres råd herover hele sommeren. Bruger gode fodcremer både morgen og aften, hvilket klart gør en forskel. Men hvad gør man egentlig, når man har meget varme fødder (selv i sandaler), som nemt skaller?? Normalt kan jeg holde det nede med en fodfil, men den har jeg droppet nu. Og køkkensvampen kan desværre ikke tage det… Håber i har et tip for afskallende hud under fødderne er næsten lige så ucharmerende som hård hud :-/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Baysen
   Hud på fødderne skal ikke skalle. Det skal hud i det hele taget ikke. Jeg ved ikke meget om det, men har oplevet (familie og venner) et par forklaringer på hud på fødderne der skaller:

   – Fodsvamp
   – Forkert tryk på foden som for eksempel platfodethed
   – Fodsved

   Hvis det er et midlertidigt problem, så er det nok bare fordi du af den ene eller anden grund er ved at skifte ham på fødderne, og så er der ikke meget andet at gøre end at vente på, at det går over (det er jo sådan set meget positivt med en god fodpeeling ;) Hvis det er et problem der bliver ved, så synes jeg du skal få en læge eller fodterapeut til at se på det.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hhmmm… Så er det nok bare noget, jeg må lære at leve med. Det er kommet i perioder, on & off, så længe jeg husker. Og jeg tror egentlig, at det har noget at gøre med, at jeg har meget varme fødder året rundt.
   Jeg vil dog holde øje med det og evt. tage den med lægen ved lejlighed.
   Men mange tak for svar ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det var da så lidt :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Jensen

  Har lige et lille tip som jeg syntes jeg vil dele. Jeg
  indrømmer gerne at jeg er en lille krukke – på den gode måde
  selvfølgelig :) og det der altid har irriteret mig mest ved
  fodcreme er at det udtørrer mine hænder, så jeg drøner altid ud og
  vasker fingre bagefter. Nivea (som jeg ellers IKKE er fan af) har
  lavet håndcreme som er med macadamia nut oil. Jeg bruger den også
  som fodcreme, og når jeg har smurt fusserne, ja så bruger jeg
  resten på hænderne. Jeg har de blødeste og velduftende fusser, og
  det skal lige siges at jeg arbejder som tjener, så mine fødder
  bliver godt belastet hver dag, men den virker Og ellers tak for en
  super fed blog. Hilsen Stine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej dåserne

  Tak for en dejlig blog!

  Jeg har dog brug for lidt ekstra info netop vedr. hård hud på fødderne.. Jeg har brugt Matas cremen efter jeres anbefaling i snart et år, men jeg kan ingen ændring se af min hårde hud..
  Jeg bruger ikke så meget tricket med grydesvampen, da jeg ikke synes det gør en forskel, når nu man alligevel ikke må skrubbe den hårde hud væk.
  Kan det være rigtigt at man skal smøre fødderne ind i flere år inden man ser en forskel?
  VH Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Maria
   Ja det kan det sagtens være rigtigt, det tog mig mange år at få det væk. Men det lyder alligevel sært, at du ingen som helst effekt kan se overhovedet. Hvor sidder den hårde hud på dine fødder?
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Hej Katja
   Tak for (hurtigt) svar..
   Den sidder primært på trædepuderne ved storetåen og ved trædepuderne lige under lilletåen – giver det overhovedet mening?

   Jeg er glad for at høre, at der måske stadig kan gøres noget ved det, siden jeg egentlig havde opgivet håbet en lille smule.

   VH Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja det giver mening. Hård hud der er faktisk et tegn på at du kunne have brug for indlæg. Jeg havde det selv og havde nedsunken forfod. Få det tjekket :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Tak for gode råd:)
  Vil lige høre om du bruger cremen på hele foden eller kun de udsatte områder. Jeg har meget hård hud på hælen og ved storetåen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] lader nogle der ved hvad de snakker om, forklare grunden til at det virker her og her. Jeg kan bare konstatere at efter 1 uge, hvor jeg har brugt stiften morgen og aften, er mine […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Loft

  Hvad betyder websted?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mette
   Hvor læser du det henne? Det er vel en fordanskning af website :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline

  Bum bum, hvad gør man så hvis man er testet allergisk overfor bla urea? :(
  Jeg vil gerne igang med at gøre mine fusser sommerklar, men er ik sikker på at en creme indeholdende noget min hud ikke svinger med er en god ide?
  Ligeledes har jeg også problemer med de røde knopper på armene og vil egentlig gerne prøve HTH cremen, men der er jo også urea i. Hvad dælen gør man så? :/
  Og så vil jeg da lige tilføje et tak for en super super god og læringsrig blog! :)
  Vh. Nicoline

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Nicoline
   Er det tilfældigvis konserveringsmidlet diazolidinyl urea du ikke kan tåle? I så fald er det noget ganske andet end det urea/carbamid, der er i de pågældende cremer.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nicoline

   Mange tak for svar Helene! :)

   Hmm se jeg var faktisk ikke klar over det er 2 forskellige ting!
   Her er noget af mit svar på prøverne. Fik dem lavet efter kraftig reaktion på en rød tatovering, som måtte opereres væk, da den kløede og hævede voldsomt.
   “Har ved andendags aflæsning positiv reaktion for Imidazolidinyl urea (2+) og urea formaldehyd (2+) samt tato red, hvorimod øvrige prøver af ialt 10 er negative. ”

   Så jeg tror det er konserveringsmidlet som du skriver. Hver gang jeg møder “urea” blinker de røde lamper bare :)

   Men så siger jeg ihvertfald mange tak og anskaffer mig både HTH cremen til mine arme og Matas fod- og hælkur! ;)

   Bh. Nicoline

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Nicoline
   Det er godt nok trist med reaktionen :'( Jeg håber, at du er kommet dig over operationen. Du SKAL have blinkende røde lamper! De to stoffer er bestemt ikke harmløse! Ja, og slet ikke når man som dig reagerer på dem.
   Mine fingre er krydsede for, at du ikke oplever reaktioner OG at du får en rigtig god virkning.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne

   Stødte lige på jeres side, fordi jeg har fået en elektrisk Scholl fil. Den bliver returneret i morgen:)
   Og så mht. urea og fedtstoffer for at forebygge hård hud. Jeg har tidligere gået hos en fodterapeut, som anbefalede vindruekerneolie til indfedtning – evt. kan du tåle det?
   Det virker – ligesom grydesvamp og god fed creme – for mig, mit svage punkt er disciplinen:)
   Jeg må i gang igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Hanne
   Det lyder som en RIGTIG god beslutning! Det er desværre ikke olien, der virker på den hårde hud, men vindruekerneolie er bestemt et godt bud at smøre med :-)
   Det er en vane… man skal bare lige ind i det :-P Held og lykke!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Her gik jeg og troede det var pga min alder, at al det hårde hud begyndte at komme…og straks gjorde jeg alt det rigtige troede jeg. Jeg købte en grov og en fin hæle fil, en høvl og pimpsten..! Og nu har jeg så meget ”parmesanost” på siderne af mine hæle og den ene storetå, at de konstant er revner.. :stuck_out_twe:

  Jeg har intet problem med at tage den lange vej med cremer, men jeg har et problem med varme fødder under dynen.. :sweat

  Men tak for den gode opsang, jeg må igen til vinter og så håbe det kan holde en sommer over, og så igang igen når vinteren kommer :smiley:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Karina
   Jeg DØR, når mine fødder er varme og de stikker altid ud under dynen!

   Det er da også mega ulogisk, at en høvl bare forværrer problemet…Så træls altså!

   Held og lykke :-*
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det befriende læsning! Jeg har nemlig følt mig helt forkert, fordi jeg ikke går til foddame som alle andre!

  Alle veninderne gør det, og jeg fik en gratis omgang for et år siden. Foddamen sagde ‘nej, hvor har du fine fødder’ … min veninde undrede sig højlydt, for hun går der ofte og får høvlet flere lag af sine fødder hver gang, så hun syntes, at det er urimeligt, at jeg får ros, mens hun får høvl :D

  Foddamen tilbød også mig en omgang, men jeg nøjedes med fodmassage og et kort kuldslået fodbad (kan bedre li’ kølige fodbade end varme, så mærkelig er jeg).

  Indtil i dag troede jeg, at jeg bare var heldig med sund hud på fødderne, men det er åbenbart, fordi jeg smører dem ind i Matas den kedelige – men supergode – til fødderne. Og udover det gør jeg ikke noget.Jeg kan derfor kun stemme i med, at less is more, når det kommer til fodpleje :D

  Kram fra Gitte K

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Sejt Gitte! Godt du har været standhaftig! Og tillykke med lækre fusser :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • mona

  Søgte på indlag fra din blogs og fandt dette, kan du evt anbefale en bestemt god creme der gerne må være skum der virker mod MEGET HÅRD hud´? Ville være så dejligt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anni

  Købte naturligvis Matas’ Fod & Hæl-kur efter at have læst dette indlæg. Efter at have brugt den i ca. 2 uger, begyndte min hud at skalle af flere af de steder hvor den var hård, og jeg stoppede derfor med at bruge den. Er der andre der har prøvet dette?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Anni
   Hvorfor stoppede du? Var det kun den døde hud der skallede af eller fik du problemer med noget andet?

   Det er måske mig, der ikke er helt med, men vi vil vel netop gerne fjerne den hårde hud :)
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anni

   Det var kun på områderne med den hårde hud. Ingen sviden eller rødme. Men jeg blev ret forskrækket over det fordi jeg ikke havde læst om andre der havde prøvet det samme. Jeg tænkte at min hud måske ikke kunne tåle det. Men det kan da godt være jeg bare skal prøve igen :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Læste rådet, da jeg jagtede en løsning på en dyb tilbagevendende revne under storetåen. Jeg sleb og klippede hård hud væk, men få dage efter var den altid gal igen med blodig revne. 14 dage med hælkur og ingen slibning og revnen er væk Jeg har nu totalt babyfødder, også de rynker på hælen, jeg troede skyldtes alder (68 år) er væk. Mange tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej

  Jeg har netop været på apoteket og købt deres hælcreme.

  Til info, så indeholder den, ligesom den fra Matas 25 % urea og sælges til samme pris (59,95 for 100 ml.)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hvilken er det helt præcis? Hvad hedder den? Sidst jeg havde fat i den var det mindre. Men det er jo også længe siden, som du kan se her.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Hej dåser.

  Her er lige et meget underligt spørgsmål. Er det ligemeget om man bruger rengøringssvamp/skuresvamp eller andre typer med grov side? Jaja, blondinen spørger bare – for svampe har hun ikke styr på :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det tror jeg bestemt. Tænker du på en bestemt slags svamp? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Hej… Ihhh jeg må i gang med Matas hælkur. Brugte den for nogle år siden, men kun en gang om ugen eller sådan noget. Men jeg tænker at jeg kan få en rutine indarbejdet hvis der står en krukke ved natbordet, så får hælene og hænderne lige en tur før sengetid :-)

  Jeg skal bare lige høre… Er det vigtigt at der er det der urea i, eller vil en alm fedtcreme også kunne hjælpe på den hårde hud?

  Læste i kommentarerne et sted at den hårde hud vil begynde at skalle af efter noget tid, er det “meningen”, og skal man så bare lade den skalle?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Jeg har lige et spørgsmål. Jeg begyndte for et par uger siden med matas cremen, og det er nu begyndt at virke…. på fingrene… er det bare en fase som går over igen og efterlader en med bløde fingre, eller skal jeg vaske mine fingre efter at have smurt fusserne ind? Jeg gør det altid om aftenen inden jeg lægger mig til at sove.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja, den virker også på fingrene :) Er det en dårlig ting? Hvad gør den da ved dine hænder?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind 500 kroner til spa, krop og velvære oplevelser