Vilact - hudpleje med råmælk

Oversigt: Produkter uden parfume

Produkter uden parfume

På utallige opfordringer vil jeg forsøge at lave en liste over de produkter og serier, jeg kender til uden parfume.

Der er selvfølgelig de oplagte supermarkedsserier med Astma- og Allergimærket: Änglamark, Neutral, Tusindfryd osv. og apotekets standardprodukter (som der bestemt ikke er noget galt med!). Men lad os kigge på dem, der måske er lidt sjovere:

Hudpleje

Clinique – Clinique er 100 procent parfumefri. Og selvom jeg ikke er fan af deres 3-trins hudplejekoncept, så er jeg stor fan af mange andre af deres produkter. De har nogle virkelig gode anti-age produkter, peelingprodukter, solcremer og makeupprodukter, og her kan du være sikker på at undgå parfume.

MAC – MAC reklamerer hverken for det ene eller andet, det er et makeupartist mærke. Men for få år siden fjernede de parfume fra hovedparten af deres produkter. Du kan stadig finde produkter med parfume, så tjek indholdsfortegnelsen grundigt, men der er også et stort udvalg af produkter uden.

Og MAC har nogle virkelig gode hudplejeprodukter, selvom de er mest kendt for makeup. Både Clinique og MAC er en del af Estée Lauder-koncernen og nyder godt af de samme ingredienser.

Bioeffect – Bioeffects serum fra Island med Epidermal Growth Factor indeholder ikke parfume og er noget af det bedste antiage produkt, jeg har prøvet. Dagcremen indeholder parfume, men den har også en funky konsistens. Serummet og 30-dages kuren er til hver en tid at foretrække.

A-Derma – A-Derma er ikke 100 procent parfumefri. Mange af deres produkter er med parfume, blandt andet deres nye ansigtsserie. Men heldigvis findes der flere fantastiske A-Derma produkter uden parfume, blandt andet Exomega cremerne.

Matas Natur – Matas almindelige striber synes jeg trænger til et ansigtsløft efterhånden, men Matas Naturs hvide produkter er blevet til en rigtig fin og parfumefri serie i til rigtig gode priser. De grønne er med parfume.

Vichy og La Roche-Posay – er heller ikke parfumefri. Tværtimod har Vichy en forkærlighed for roser. Men de fortjener at blive nævnt her alligevel på grund af deres solcremer, som er blandt de allerbedste, og som findes i mange parfumefri versioner.

Kiehl’s – det kan måske virke lidt sært, at jeg nævner et plantebaseret mærke her, men man skal ikke skue Kiehl’s på hårene, når det kommer til parfume. Faktisk er der en del parfumefri produkter at finde hos Kiehl’s. Kiehl’s bruger kun parfume, når den er aktiv ingrediens i form af æterisk olie. Og flere produkter er der slet ikke æterisk olie i, og de er derfor parfumefri. Det gælder fx. skønne produkter som Vitamin C Concentrate eller Overnight Biological Peel. Men pas på – du kan også møde en parfumebombe som Midnight Oil.

Makeup

MAC – det skrevne ovenfor passer selvfølgelig også på MACs makeupprodukter. Der er fx. ikke parfume i deres foundations, concealer, pudder, øjenskygge, blush osv. Der er vanillesmag i alle MACs læbeprodukter, og det er klassificeret som et parfumestof.

Gosh – Gosh har smagsstoffer i deres læbeprodukter, men er derudover parfumefri. Her er også rig mulighed for at finde masser af makeup uden parfume.

Maybelline, L’Oreal osv. har alle mange produkter både med og uden parfume. Hvis du holder øje med ingredienslisten kan du finde en del. Det gælder langt de fleste mærker. De mest parfumerede mærker er ofte de dyre franske som YSL og Dior (parfume i mascaraen…) og for eksempel de “naturlige” som Yves Rocher og Dr. Hauschka.

Hårprodukter

Hårprodukter er noget af det sværeste at finde uden parfume. Desværre er langt langt de fleste produkter smaskfyldt med parfume. Alternativet bliver meget hurtigt Neutral Shampoo og Balsam og meget kedeligt. Især stylingprodukter er stort set umuligt. Men der er heldigvis noget:

Matas StylingStriber
Matas nye lilla StylingStriber er nogle af mine yndlingshårprodukter, som er både billige og gode. Samtidig er flere af dem uden parfume. Det er ikke dem alle, men de uparfumerede er tydeligt markeret på emballagen, så det er nemt af finde dem.

Purely Professional
Det er ingen hemmelighed, at jeg er fan af Purely Professionals hårshampoo. Den er ikke bare uparfumeret, men også på mange andre områder noget af det bedste, jeg kender. Firmaet lavet også andre produkter – alt sammen uden parfume. Blandt andet en repaircreme, som jeg smører sønnens børneeksem ind i.

Stuhr Family
Stuhr har lavet en Family serie, som er Astma- og Allergimærket og uden parfume. Den har været en favorit herhjemme i mange år. Serien består af to slags shampoo, balsam, spraybalsam, et par stylingprodukter og en virkelig god mud wax.

Hvilke produkter synes du skal med på sådan en liste?Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

34 kommentarer

 • Rigtig god guide .. Tak for den :)

  Dog er der et enkelt punkt jeg ikke er helt enig i :-D Jeg er top allergiker i ansigtet, hvad angår parfume og min hud reagere på det mindste spor.

  Jeg tåler ikke Neutral produkter i nogen form, eller Clinique produkter, og har faktisk brugt 10.000 gange flere kroner, på Clinique og prøvet alt. Men uden held. Så er man top top allergiker, som jeg, så kan man altså reagere på dem. :)

  Men Exomega derimod … Uhmmmm total fuldtræffer, og jeg slipper den aldrig igen, og udgår den, så opkøber jeg et kæmpe lager, og håber de kan fryses ned ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er helt klart. Jeg beskæftiger mig kun med, om der er parfume eller ej i produkterne. Om de er til sart hud eller hyperallergikere osv – det kan man kun selv vurdere.

   Men der er i hvert fald ikke parfume i :) Der er selvfølgelig alt mulig andet, man kan reagere på

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Naturligvis, men flere af cremerne fra Clinique fik jeg reaktioner, som var det parfumestoffer.

   Men hvorom alting er, så er det ikke din guide jeg anfægter, da Clinique jo markedsføre sig, som parfumefri :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bodil

   Desværre må du ind og se om der er andre ingredienser, som kan irritere din hud eller blokere dine porrer. Jeg kan heller ikke tåle Neutral og det meste af Clinique. Det er altid en god idé at få en prøve med og så gå hjem og slå ingredienserne op i ro og mag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hørt! Helt enig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes meget passende, at Decubal kunne komme på listen. Jeg især vild med deres body oil og body lotion, og så er det dejligt billige produkter.
  Når det kommer til makeupfjerner er jeg stor fan af Desmas, den er virkelig god og mild.
  Og så er der Zinobel Organic Boost intensive repair oil, den er uparfumeret, og så vidt jeg ved fri for æteriske olier.

  Jeg troede i øvrigt, Matas natur var parfumeret. Men det er måske kun nogle af produkterne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Undskyld – de hvide Matas Natur er uparfumerede, de grønne er med parfume. Den detalje glemte jeg lige :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luna

  Tak for et nyttigt indlæg :)
  Vil dog lige pointere at der er parfume i matas natur body oil.
  Jeg ved tilgengæld ikke om der er parfume i resten af serien.
  Jeg er personligt rigtig glad for neutrals produkter, især ansigtsrensen. Den er billig, effektiv og mild.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det var mig, der var upræcis. Der er to Matas Natur serier. En hvid – uparfumeret, og en grøn med parfume.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel Sofie

  Jaa hvor er det dejligt! Så er der i hvert fald en hel del at kigge efter :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg synes Avene og Decubal mangler lidt på listen :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg tog ikke Decubal med sammen med mange andre apoteksprodukter, fordi de er lidt selvindlysende i denne sammenhæng.

   Avene synes jeg har mest parfumerede produkter? Men det er måske bare mig?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  INK af Dennis Knudsen er uden parfume.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er rigtigt! (er der ikke også smag i læbeprodukterne?)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica Thorsager
  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hårprodukter fra det danske Ingredién findes i en version med og uden parfume. Jeg har længe ledt efter gode stylingprodukter uden parfume, og jeg er kæmpe fan af Ingrediéns parfumefri produkter. Og så er det også svanemærkede.

  Mht. creme er jeg stor fan af Estelle & Thilds duftfri serie til sensitiv hud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Dejligt at høre – der mangler parfumefri hårprodukter

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben J. S.

  Jeg kan også skrive under på at A-derma er et hit hos mig, bruger det dagligt. Efter jeg er begyndt med A-derma´s creme, har jeg kunne kysse tør hud farvel :-) Gosh´s BB cream bruger jeg også, dog ikke dagligt. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Eriksen

  Ang Repair Cream fra purely professionel er den bedre end Adermas balm til atopisk eksem? Jeg har det nemlig i ansigtet og min søn døjer med det på benene. Jeg bruger dog selv den kun om natten men mangler et andet alternativ til om dagen. Gerne en dagcreme med solfilter. Er der en som i kan anbefale?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   De er lige gode synes jeg. Jeg skifter mellem dem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Prangsgaard Carstensen

  Rigtig god liste! Tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor er jeg glad for, at du fik åbnet mine øjne for MAC’s produkter. Har aldrig vist at de havde parfumefri makeupprodukter og har altid sørget over at jeg ikke kunne bruge MAC. Nu må jeg se om jeg ikke lige kan anskaffe mig et produkt eller to – parfumefrit selvfølgelig ! :-)

  Nina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja, det er en god liste og den bekræfter mig i, at jeg nogenlunde har fundet guldet;-)

  Men lige en to ting:

  – Armanis geniale Maestro foundation er parfumefri – bare for os, der er så grisefarvede, at Clinique kommer orange op i ansigtet på os.

  – Og John Masters har en serie, hvor parfume-delen af de æteriske olier er trukket ud. Der er en rigtig god bodylotion og en god conditioner, man f.eks. kan unde sig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Connie

  Tak for listen, var ikke klar over at både gosh og mac har parfumefri produkter. Er kun så småt begyndt at bruge makeup for et par år siden grundet jeg er hyper allergiker :-( Har dog kun stille og roligt forsøgt med Nilens Jord – som varmt kan anbefales.

  Mit største problem er hårprodukterne, da jeg også har fantastiske naturlige krøller som kræver meget pleje. Desværre er det svært at finde et produkt som både er godt til naturlige krøller og fri for parfume og æteriske olier. Har længe ledt efter en ny shampoo men uden held og med forfærdelig allergi reaktion hver gang :-(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • @ Connie,
   jeg er den anden multi- eller hyper allergiker her og føler med dig.

   Desværre er mit hår nok lige modsætningen af dit (fint, tørt og glat), så min hjælp er nok ikke så stor. Jeg bruger selv Purely professional shampoo nr. 1 og et styling produkt fra John Masters, der hedder “Shine On”. Shampoo’en er meget ren, spørg bare Katja. Og der er ikke rigtig nogle af de klassiske æteriske olier i stylingproduktet, men find en forhandler og hav et snus og en læsning af deklaration – den finder du hos Pureshop.dk.

   Ellers har jeg en kvart brugt, men relativt nyåbnet conditioner, som du må få, hvis du vil have den. Den er fra den John Masters serie, hvor de har fjernet parfumedelen af de æteriske olier. Den skulle også være glutenfri, men den indeholder hvedeprotein, som jeg er meget allergisk overfor. Så jeg tør ikke bruge den, hvis de har efterladt lidt protein. Den kan du også finde deklarationen på på Pureshop.dk.

   Jeg er sikker på, at Pudderdåserne kan foranstalte, at jeg får en adresse at sende til via email, hvis du vil have den. Du skal jo ikke skrive den her!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det kan du tro, vi kan. Skriv til os :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vilact - hudpleje med råmælk