MAC Prep+Prime BB Beauty Balm SPF 35 - også i compact

Tirsdagstip: Se på dig selv med nye øjne

VIXEN HÅNDKIKKERT Art nr. 14516-2

Foto: Bramming Jagt-Fiskeri & Outdoor

Da indlægget om, hvordan du finder den rette foundation, blev til, arbejdede jeg egentlig ud fra overskriften: Gå efter den letteste dækning. Som artiklen skred frem, kom det bare til at handle om noget andet.
Når det gælder om at finde den rette foundation, er der mindst lige så mange tip, som kan lette processen, som der er tirsdage i året. På den anden side er der et hav af læsere, som skriver til Dåseposten og spørger til netop denne udfordring. Derfor har jeg besluttet at prøve på at komme rundt om netop disse udfordringer i en række tirsdagstip. Det kommer til at handle om foundation, hvordan man forvandler den til sin ven, løser udfordringerne og lærer, at det er en proces, som man kan tilpasse efter forholdene.

En ny begyndelse
Denne tirsdag kommer det heller ikke til at handle om den lette dækning. Og det gør det måske heller ikke næste tirsdag. Der er alt for mange tanker om emnet, som trænger sig på.
Derfor behøver jeg din hjælp. Fortæl mig hvorfor det er en udfordring med foundation, så vil jeg gøre mit bedste for at nå gennem de forskellige udfordringer, det næste stykke tid. Undervejs får du tips og tricks til at opnå den hud, du drømmer om.

Fastelavn er mit navn…
De færreste synes om en maske af makeup. Tonstung foundation, som nærmest er spartlet på er IKKE et hit. Argumenterne, for hvorfor man alligevel lægger netop denne type makeup dag efter dag, er ofte, at huden er grim, ujævn, uren, rød og så videre.
Efter at have haft fingrene i temmelig mange kvinder, kan jeg godt røbe at det er MEGET langt fra sandheden. Ja, der er undtagelser! Men ALLE som gennem tiden har klaget sin nød over deres forfærdelige hud, har efter min mening overdrevet betragteligt! Der var en ung kvinde for noget tid siden, som vantro stirrede på mig og sagde: ”Er du blind eller hva’?” Og nej… det er jeg langt fra, mit syn fejler faktisk ingenting. Det vi så, så vi bare på med helt forskellige øjne.

Hinsides det du ser…
Hvis du genkender denne sætning, har du med alt sandsynlighed set Løvernes Konge 3 med undertitlen Hakuna Matata, de meget vise ord bliver sagt til desmerdyret Timon af den kloge mandril Rafiki. Og det er lidt de briller, du skal tage på, når du kigger dig i spejlet.
Det kan godt være at bumsen i panden i dine øjne, næsten ligner et bjerg eller begyndelsen til et horn, men sandheden er en ganske anden.
Der er sandsynligvis ingen, som kender dit ansigt så godt som dig, men det betyder altså ikke, at du kan være bekendt at være kritisk fejlfinder, hver eneste gang du kigger på det.
Du skal kigge forbi bumserne, pigmentpletterne, eller hvad det nu er, dit kritiske blik har fået øje på. Lige ved siden af, har du nemlig den fineste hud og det er lige præcis den, du skal fokusere på. Det er den, som skal fremhæves, eller dine fantastiske øjne, din perfekte amorbue, dine høje kindben eller hvad det nu kan være. For det er der jo… Og du ved det helt sikkert godt!
Det er tid til forandring! Fra dette øjeblik skal du se dig selv, som den smukke kvinde du er, og her er alderen underordnet.

Billedekilde: Kikkerten fra mærket Vixen Europe er fundet hos Bramming Jagt-Fiskeri & Outdoor og koster 3899 kroner.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

18 kommentarer

 • Fantastisk indlæg :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Selvom jeg fik meget at vide omkring foundation til makeup-skolen (og lad det være inspiration for andre til at tage afsted, når muligheden byder sig igen), så tror jeg, at jeg har/havde de gængse problemer, som alle andre:

  1) Farven. Hvilken farve vælger man …. det er fuldstændig umuligt medmindre man får hjælp af en professionel inde i Magasin el lign. Er inden for den sidste uges tid blevet betjent af intet mindre end 3 forskellige Matas-ekspedienter, der absolut INTET vidste om makeup. Da jeg spurgte ind til om den havde en gullig el rødlig tone, var svaret: “Den er sådan lidt af det hele”. Et andet svar: “Jamen du må bare prøve dig frem mht farven – det kræver tit mange forsøg, før man finder den rigtige farve (fra samme mærke)” – og så kan jeg så bruge en halv lørdag hver gang på at komme ind til gå-gaden, finde en p-plads etc., da udvalget i “den alm. Matas butik” er begrænset her i Odense ihvertfald. Udover det, hvis man ikke har pengene at slippe til een af de dyrere foundations, men vil “nøjes” med en billigere een af slagsen fra Rimmel/MaxFactor/Maybeline el lign, så er man virkelig på den, da lyset i butikkerne er helt håbløst og får alt til at se fantastisk ud! hehe. Og man kan jo ikke få prøver med hjem, så man tager den oftest lidt på gefühl og det kan gå hen og blive en dyr lærestreg.

  2) Den blender ikke ind med huden overhovedet. Har oplevet dette her nogen gange efterhånden, både med MAC foundation (flydende), mousse foundation fra Maybeline, tror jeg det var …. skulle jo prøves …. og syns bare slet ikke det fungerer på min hud. Det lægger sig som en hinde, hvor man kan tage en finger bagefter og fjerne det hele igen. Og der virkelig forsøgt med at blende ansigtscremer ind i det, masser af creme på til at starte med, serum og jeg ved ikke hvad …. det kører bare ikke her :P hehe.

  3) Havde tidligere mange problemer med at finde ud af, hvordan man smurte sådan noget her i hovedet …. for syns altid jeg fik trukket streger, fik lavet mærkelige skæringer ved halsen, hvor det ikke var tonet ordentligt ud etc …. og hvis andre læser dette her indlæg, så kan jeg da komme med en opfordring, som virker 100% for mig – dejlig video af Katja: http://www.youtube.com/watch?v=roe7AVQc_Js
  – og ja …. endnu en ting, jeg lærte på den makeup-skole – aj, men det var guld værd for en makeup-mongol som mig …. hvordan man blender det ud ift. halsen – har jeg da aldrig skænket en tanke på nogen måde, haha.

  4) Flydende foundation er væk fra ansigtet efter bare et par timer. Ja, måske bare mig, der har mærkelig hud eller piller mig selv for meget i ansigtet whatever, hehe … Jeg er ikke så god til fast foundation, så flydende er det foretrukne herhjemme og efter mange års søgen, har jeg endelig fundet een, der fungerer for mig … så YAY! :) YSL Teint Resist – en opfordring til andre at prøve, hvis de måske har tendens til det samme, som mig.
  PS: specielt på næsen og hagen syns jeg det kan være svært at få foundation til at blive på plads …. nogen gode tips og tricks der ? :)

  Er enig med dig Helene…. vær tilfreds med huden – man kan jo ikke lave den om, så hellere bare få det bedste ud af det! :) Jeg har også akne-rester siddende på kinderne fra teenage-årene, rødlig pigmentering på kinder/næse/t-området/hagen …. og der er bare intet at gøre ved det. Bumserne aftager heldigvis med alderen, så det er jo et plus :D
  Men altså … det er/var lidt mine frustrationer/problemer med foundation. Håber det kan bruges ift. kreativiteten omkring nye foundations-indlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Jeg synes, det er et fantastisk Tirsdagstip!
  Det er noget vi alle, især kvinder, skal lære, – både mht. vores hud men også vores krop. Mange ting kan med hårdt arbejde ændres, men hvis ikke man er villig til at lave disse ændringer så må man tage konsekvenserne, – om det er lidt uren hud, eller lidt ekstra på maven. Så skal vi lære at fokusere på gode ting i spejlet, fordi vi ligner hver især en million i det rigtige tøj, med det rigtige hår og den rigtige make.-up, – uanset tøjstørrelse og antal bumser. Selvfølgelig er voldsom akne ikke sjovt, men det er vist også de færreste af os som brokker os over vores ‘forfærdelige’ hud, som i virkeligheden er så langt fra gennemsnittet.

  Vi er så vant til, kun at lade øjnene glide derhen på os selv hvor vi er utilfredse, – hvor vi egentlig skal gøre nøjagtigt det omvendte. Fokusér på det der kører for dig, istedet for det som ikke gør, – det hjælper nemlig intet. Positive tanker for the win, – en sur og gnaven barbie, som slet ikke er glad for hvem hun er, eller en livsglad gennemsnitlig smuk kvinde, som hviler i sig selv og har selvværdet i orden?

  For at citere rapperne Ufo og Yepha, (som har forstået dette for længe siden) som i sangen ‘Op Med Håret’ synger “De fleste piger er lir, hvis de vælger at vise det” –> som i ALLE har potentialet til at blive smuk, så lad være med at give op, lade håret hænge og kun gå i træningstøj, – sådan ser vi andre heller ikke smukke ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mit problem med foundation er ikke så meget at finde den rigtige farve, den er fundet!
  Mit problem er at jeg er rigtig bange for at få for meget på, og at jeg selv synes mine pore er store og huden ser tør ud. Derfor bruger jeg minimal foundation og jeg tror derfor ikke jeg får det optimale ud af min foundation.

  Jeg har en ret fedtet T-zone og resten af mit ansigt ser hurtigt tørt ud. Desuden føler jeg tit at foundationen bare ligger oven på huden og ikke trænger ind.

  Måske er det den forkerte foundation jeg bruger? Jeg har i øjeblikket bare ikke råd til at gå til MAC, Bobbi Brown ect.og få vejledning/købe ny foundation og jeg synes ikke der er hjælp at hente i Matas..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Mit største problem er at finde en der holder. Har igennem årerne prøvet diverse foundations, både billige, de helt dyre, forskellige mærker og forskellige former. Flydende, mousse osv.. Alt holder en time på mig, og det er simpelthen for træls :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg syntes hele tiden man høre om det der med at enten har man en kold eller varm undertone, eller er neutral, derfor skal man finde en modsætning og det syntes jeg tit er rigtig svært at sammenligne sig med. For ja, der står man kan se på blodåre…men syntes ikke det har hjulpet mig, kunne være sjovt at høre pudderdåsernes holdning til dette.

  Er helt enig i Matas er ret dårlige til det og generelt bare alle butikker med en dårlig belysning. Glemmer aldrig da jeg havde fået en rense/klem bums- behandling ved en kosmetolog og jeg købte mig fattig i deres hudcremer, så havde hun så noget Jane Iredal hun ville vise mig, pudder var jo SÅ godt for problem hud. Eneste problem var at belysningen er bedre i mit soveværelse end der, så hun valgte farve mulat og jeg er samme farve som jeres baggrundsfarve – så jeg endte med at gå pletbrun hjem derfra igennem byen, og så det jo det med der kun skal et tykt lag i t-zonen og en smuuuule på kinderne, så har været en rigtig fræksak på vej hjem derfra.

  Nåh nok om det, men syntes generelt farve valg er en god ide sammenkoble det sammen med alle jeres prøver i har haft igennem tiden. Så sige – hvis du er lys, så kan jeg anbefale disse her foundations, som jeg syntes rigtig godt om samt noget om hvordan dækningen er. Det ville være rart, for syntes det er svært at finde noget til en overkommelig pris der samtidigt er lyst nok.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bea

  Jeg er en kræsenpind når det gælder foundations, for jeg vil have det hele i én foundation og jeg har bare ikke rigtig den viden (eller overskuddet til at få den viden) til at vide hvad jeg skal gå efter.

  Serum, solfaktor, ordentlig dækkende (men på den naturlige måde!) og blende ordentlig ind (og det er jo så forfærdeligt svært at finde) er det som jeg leder efter.

  Jeg har været på Giorgio Armani’s face fabric (som slet ikke blendede sig ind i min hud og bare lå som et tydeligt mousse lag oven på min hud),
  en mousse fra Maybeline (det er dog mange år siden, tror det var dream matte mousse, som fungerede fint da, men min hud har fået flere krav jo ældre jeg er blevet, her snakker jeg både om akne, rødme, rynker – som jeg desværre allerede spor af, selvom jeg kun er i en sølle alder af 16, men som er kommet pga. en mindre depression, stress, og andre ikke så sjove ting der er sket i mit liv),
  BB Cream fra L’oreal (Nude Magique – som bare er for mørk til min hud og som – rigtig nok – blender ind i min hud, og kommer til at se mere ensartet ud og som – om morgenen – ser fantastisk ud, men efter 2 timer, er det bare goddag til udsynet af bumser (jeg lider af en mild form for akne, som jeg alligevel ville konstatere slem nok til at kalde for akne og ikke bare små bumser), rødme og alt andet igen)
  og så til sidst har jeg prøvet Ageless Elixir fra MaxFactor, som jeg faktisk tror var virkelig god til min hud (det er et par måneder siden jeg brugte den op og skiftede foundation så er ikke helt skarp på den), det skal siges at jeg kun er 16 år, men min hud har det på mærkelig vis bare meget bedre med anti age/serum indeholdende produkter.

  Jeg købte dog ikke Ageless Elixir igen, da jeg altid har ville følge jeres råd med at prøve nye produkter, og da jeg – desværre – aldrig helt bliver stillet tilfreds med produkter som foundations, concealere, primere, og cremer, da jeg altid har den holdning, at der jo kunne komme noget bedre op hvis jeg ledte lidt mere, eller at der da nok findes en foundation endnu bedre for mig end Ageless Elixir.

  Jeg håber at i måske har kunne opfange mine problemer ud fra min lille historie om foundations, for jeg er ved at blive lidt træt af ikke at kunne finde en foundation som blender ordentligt ind, og BLIVER på huden i lang tid (her undrer jeg mig også over hvilke primere der er gode? lige pt. bruger jeg selv Nude Magique primeren, som jeg er glad for, da den giver glød og jeg SLET ikke er ude efter det matte look, men hungrer efter glød og sund hud, det er nok derfor jeg elsker flydende foundations med serum og andre hjælpende midler i ;-) samt giver glød og indeholder hjælpende midler).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte J

  Mit største problem med foundation/bb cream (bruges til hverdag), er faktisk hvad jeg skal påføre den med. Jeg kan aldrig finde ud af hvad fungerer bedst – en “stipple” børste, fingrene, en makeupsvamp eller en helt almindelig foundationbørste? Førstnævnte fungerer vidst bedst for mig, men jeg er altid i tvivl.
  Det samme med pudderbørsten – en stor, blød en er lækker, men en flad børste til at “buffe” det ind med fungerer måske bedre? Har jeg fået fortalt et par gange ihvertfald. Børster er så forvirrende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Ann Charlott

  Mit grundlæggende problem med foundations er, at jeg har en meget fedtet hud (har lært af et af jeres indslag, at en fedtet hud er hormonelt, og at et hav af produkter ikke kan ændre ved det, selvfølgelig er noget bedre at bruge end andet). Men når jeg så får prøver med hjem, eller køber en, så føler jeg at i løbet af dagen så ligner mit ansigt bare et spejl, og det hele er “flydende” igen. Og det synes jeg simpelthen bare er for ulækkert! Også selvom man foundations beregnet til en olieret ud…… Har for længst givet op, håber i kan hjælpe :-)))

  Tak for en kanon god blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Fed kikkert!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lækkert indlæg!
  Mit største problem er, at finde en der holder! Jeg synes hurtigt, at det dækkende forsvinder.
  Det ville være lækkert, hvis i gad og kigge forbi min blog:
  Jeg har næsten lige lavet et indlæg, der handler om, hvordan jeg var ved at miste livet, på samme måde som min farmor mistede sig:

  http://juliesommer.bloggersdelight.dk/2012/12/jeg-troede-at-jeg-skulle-do/

  det ville være rigtig lækkert, hvis i gad og læse den..:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Halleluja!!
  :)

  Jeg er selv gået fra Estee Lauders double wear (Jow tak!- den er ret så dobbel!)

  Til Macs mineralize satinfinish fondation.

  1. Jeg har fundet ud af at jeg er NC og ret så meget, – alm. foundations som Estee ser pink/grå ud på mig.

  2. Jeg er blevet helt glad for at kunne se mine fregner igen- igennem Macs fondation –

  3. Det tog lidt til at vænne sig til at gå fra en heavy dækkende fondation til en let dækkende en – men hvor er jeg bare glad for det!

  Synes jeg ser meget mere naturlig ud nu – og kan slet ikke forestille mig at blive dækket til igen på den måde :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Den store udfordring er helt klart farven!!! De fleste foundations er for pink til mig! Desuden er jeg lysere i ansigtet end på resten af kroppen og derfor skal min foundation faktisk være en lille smule for mørk, hvis det skal se helt naturligt ud!
  Det eneste perfekte farve-match jeg er stødt ind i er en blanding af L’oreal True Match i to forskellige farver. Og det skal lige siges at jeg har måske 15 liggende (dyre som billige) der har vist sig at have den forkerte nuance…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • johanne

  Har ikke problemer med at få det til at se flot ud med den rigtige farve og dækning.. Til gengæld synes jeg lynhurtigt det glider af mit ansigt, på trods af primer, setting powder mv.. Har røde plamager på kinderne og lidt skinnende/ ujævn hud i panden og på næsen.. Og det ser flot ud i flere belysninger når jeg går hjemmefra, men pludselig efter et par timer ser det heelt skinnende og kaget ud.. Og concealeren under mine øjne forsvinder også altid på mystisk vis, og afslører de her meeeget dybe rødlilla rande.. :/ af foundation har jeg før brugt både lilylolo og loreal true match, og nu skifter jeg mellem airbrush og mac.. Af concealer har jeg været igennem alt der nogensinde har været anbefalet på nettet…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Tak for input, kom endelig med flere :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Jeg bruger BB creme ( beblish balm, ikke noget beauty her ) fra Skin79 som er et sydkoreansk mærke. Den findes i mange forskellige varianter som primært forholder sig til hudtyper, farven er så vidt jeg ved den samme, ( og måske også indholdet :0) ) selvom jeg pt kun er bekendt med tre af varianterne; guld til moden hud, pink, som er den oprindelige og all round, og en lilla, som henvender sig til teens.
  Nå, men pointen er følgende: På en eller anden mystisk måde så blender den så fint på huden på såvel undertegnede som på mine veninder og vi har bestemt ikke hverken samme hudtone, kvalitet eller farve. Jeg er sådan lidt Gurli – naturlig men bruger alt hvad den kan trække af makeup – sålænge man ikke kan se det. Ergo, foundations kan være et angstprovokerende bekendtskab.
  Det er nemt at give lidt mere dække hvor der er behov og den gør et godt job i forhold til min tendens til ansigtsrødme og generelle grisekulør. Farven ændrer sig ikke i min fedtede t-zone og den fungerer både over min alm. dagcreme, såvel som alene. (Jeg har kombinationshud.) Indeholder SPF 25. Den fungerer perfekt til min vinterkulør, men hvis jeg har fået farve holder den ikke – så bredt spænder den altså heller ikke…
  Downside ? Den kan ikke købes i DK og den er skamkopieret på EBay, så watch out, det er svært at finde the Real Mccoy hvis man ikke kender Skin79 emballage etc. (Der findes en dedikeret UK forhandler med hele linjen, lidt dyrere end EBay, men så ved du hvad du får)
  Prisen er særdeles rimelig, så prøv det af og se om det ikke også virker for dig !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  Jeg bruger ikke foundation fordi jeg har meget svært ved at finde en farve der er lys nok til mig og samtidig har en normal (ikke lyserød) undertone.
  Kender i nogle mærker der er gode til folk som mig der ikke kan finde sin farve hos MAC og alle de andre store mærker herhjemme?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Sabine
   Og du har prøvet Bobbi Brown?
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MAC Prep+Prime BB Beauty Balm SPF 35 - også i compact