Jule og nytårs lakkerier andet kapitel

Sådan gør du: Glitter

Look: Lilla og glitter, med glitter

Det var et tilfælde, at jeg overhovedet opdagede, at det var fredag. Klokken var faktisk fire lørdag morgen, da jeg opdagede det. Derfor blev du snydt for fredagsfavorit, og hele lørdagen er gået med at læse replikker med ældsten og alt det andet praktiske, man skal nå sådan en lørdag.

Det var et specielt billede, jeg VILLE have på til denne guide, men efter jeg havde ledt efter det i flere timer, tyede jeg til billederne på bloggen og gav til sidst op, fordi de billeder åbenbart (krydser fingre) ligger på Katjas computer. Det er nemlig ikke forfærdelig mange looks, vi har liggende med glitter. Hvilket i sig selv er lidt sært, når det faktisk rimelig ofte sker, at jeg har glitter på i en eller anden afskygning.
Måske er det, fordi det ikke er specielt nemt at fange effekten fra glitteret på billeder? Jeg ved det ikke, men en ting er sikkert, jeg vil have mere glitter på dåserne i fremtiden. Det hjælper bare ikke så meget lige nu.
De sidste par dage har jeg set omtale af glitter her og der og alle vegne, og det er noget som kan gøre mig rigtig glad.
Glitter er en af de ting, som i mine øjne kan peppe et hvilket som helst look op, det er ligegyldigt, om det er på øjnene, læberne eller neglene, glitter er bare festligt, punktum!

Hovedrolle, birolle eller statist
Da glitter jo i sagens natur vækker temmelig meget opsigt, er kunsten selvfølgelig at tilføje glitteret, så det ikke dominerer det hele. Et enkelt dup glitter på øjenlåget, glitter eyeliner eller et ganske tyndt lag i en matchende farve over en af skyggerne i dit look, det er bare nogle af de måder, du kan tilføre bare en smule bling. Selvfølgelig kan du også vælge at gå hele vejen og lade glitteret spille hovedrollen i looket og det kan sagtens være superflot og sofistikeret, men det kan også blive meget Las Vegas på den ikke særlig cool måde.
Som nævnt (synes jeg) at diskret glitter kan gøre det sidste for, at et look bare sidder helt i skabet. Det skal være så lidt, at andre ikke lige kan sætte fingeren på, hvad det er, som gør dit look helt specielt.

Sådan gør du
Nu vil jeg ikke skrive en lang og omfattende vejledning, for den har jeg faktisk allerede skrevet op til flere gange. Derfor vil jeg nøjes med at linke til den vejledning med mest markant glitter. Det er i sandhed ikke noget perfekt look, modellen ser temmelig gnaven ud og looket er både hårdt og lige lovlig skævt, men det illustrerer glimrende (høhø!) at det er vigtigt, at basen er god, inden man starter med at hæfte glitteret på.

Glitter til øjnene
En ting er, hvad du bruger på neglene, en helt anden ting er hvilken glitter du bruger på øjnene. Det er ikke ligegyldigt! Du kan skade øjet betragteligt ved at anvende den forkerte slags glitter, derfor SKAL den glitter du bruger på øjnene være beregnet til ØJNENE. Måske virker jeg lige lovlig hys… og det er der faktisk god grund til at være, det er dine øjne det handler om, og det er ikke værd at løbe den risiko. Meget af det glitter, man kan købe til hobbybrug, er billigt. Prisen afhænger både af forarbejdningen af glitteret, og materialet det er lavet af. En hel del af det er små metalstykker… er det noget du har lyst til at komme i øjnene? Jeg har ikke og derfor er jeg mere end almindelig hys med netop glitter.

Mærkerne der har glitter, som du trygt kan bruge på øjnene er:

 • INK by Dennis Knudsen har helt fint glitter i tre farver: sølv, guld og perlemor.
 • Make Up Store alle mulige farver.
 • Make Up For Ever mange forskellige, særligt de to limited Holodiam er SÅ fine.

Det er dem jeg lige kan komme i tanke om, men du kan sikkert også finde glitter andre steder og hos andre mærker og ellers er der teatermakeup.
Hobby forretninger er IKKE stedet at lede efter glitter til øjnene!!!!

Der er heldigvis også rigtig mange mærker, som laver glitrede øjenskygger, som sagtens kan gøre et look rigtig festligt. Her kan du for eksempel kigge efter:

 • Bobbi Brown Metallic Long-Wear Cream Shadow.
 • MAC i særdeleshed Pigment.
 • IsaDoras Quads indeholder næsten altid mindst én übermetallic øjenskygge.
 • L’Oréal har flere varianter, men min favorit er Infallible Eyeshadow.
 • Chanel Illusion D’Ombre

Kom endelig gerne med forslag og eksempler på dine favoritter i kommentarfeltet, ovennævnte er blot forslag og eksempler på mine egne favoritter.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

11 kommentarer

 • Katja Jensen

  Åh, jeg elsker også glitter og øjenskygge med glimmer!

  Jeg selv bruger gerne Gosh Effect Powders, de koster ikke alverden og fås i mange friske farver med glimmer! Med en god base under, holder de også godt.. :D

  Apropos base, kan I anbefale en god base til under neglelakken? Jeg er ny fan af jeres blog og har ikke lige faldet over et oplæg med det! :)

  Til sidst, skøn blog I har jer og godt nytår! :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • NinaE

  Lit Cosmetics sender internationalt og har alt du måtte ønske deg av glitter + litt til ;) De har også to varianter av “glitterlim”.

  Jeg har prøvd og kan både anbefale både produkter og nettbutikken :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej NinaE
   Tak for tippet!

   Jeg er en rigtig kylling, når det kommer til webshops, så det er godt at høre. Jeg har nemlig kigget på Lit maaaange gange <3

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Lotte

  Der er lige en make up dame på TV2 go morgen program der sagde at man BARE skulle købe glimmer i Panduro.
  :-/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Anne Lotte
   Det er nok ikke alle, der har haft fornøjelsen af at prøve, hvor ubehageligt det er, at få metalstykker i øjnene. I øvrigt vil jeg ikke udelukke, at man kan købe glitter, som er beregnet til makeup. Men det er som udgangspunkt ikke i hobbyforretningerne, man skal lede!
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så længe det ikke skal være i øjenområdet, kan panduros glimmer efter min erfaring faktisk være udemærket. Jeg bruger det sommetider i ansigtet (Men helt enig – langt væk fra øjnene !!!!) eller på kroppen. Det er trods alt lidt billigere. Men ja, det gør sq avs at få i øjnene, så lad vær’ med det. :D :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Hej Helene,

  Jeg er helt enig med din kommentar. Det kan ikke være så godt at bruge glitter på øjnene fra hobbyforetningene.

  Er personlig helt vild med glitter som har fine korn, da de glitrer ekstra godt, spessielt Diamond Powder fra Make Up For Ever. Grove glitterkorn er bedst til alt mulig annet, jeg har et eksempel her: http://curlyme.dk/2012/12/30/glitter-lips/

  Ps: Er vild med farven du har valgt, den er perfekt til dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line V
  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Line
   Det er jeg også, men desværre kan man ikke få det i butikkerne i Danmark mere, derfor udelod jeg det. Jeg elsker også MAC Reflects, som kun kan købes i MAC Pro…så fine varianter <3

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette D Andersen

  Elsker bare glitter og her på det sidste er jeg blevet mega glad for Glitteret fra http://www.Coastalscents.com. (hjemmeside fra Florida) Det er mega fint glitter der ikke generer øjnene.

  De har også over 300 hot pots (enkelt øjenskygger i paner ligesom mac) og man kan også købe paletterne så du selv kan customize din egen palet.

  De har også super gode makeup børster.

  De er super billige i forvejen, men de har næsten altid et eller andet på tilbud i gang. Du kan betale over paypal og det tager ca. en uge i transport fra Florida til Danmark.

  Bare husk at du får en ekstra regning tilsendt lidt senere når du skal betale tolden, den er nemlig ikke inkluderet i prisen der står inde på Pay pal når du skal betale.

  Men tag og check det ud så kan du/ i jo selv danne en mening om dem. Vil vildt gerne høre hvad i syndes om dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jule og nytårs lakkerier andet kapitel