Tirsdagstip: Sørg for at eksfoliere dine læber

Decubal Lips & Dry Spots Balm til vindtørre læber

Decubal Lips & Dry Spot Balm

“Hvad er jeres yndlings-læbepomader/plejemidler egentlig?” spurgte Mette til Helenes indlæg om at huske at eksfoliere læber. Min familie er i hvert fald ikke i tvivl – vores hjem er fyldt med disse små hvide tuber. Der ligger en over det hele – hvis jeg kommer for langt væk fra den, kan jeg gå helt i panik. Og det samme gælder Helene – vi er begge fans af Decubal Lips & Dry Spots Balm.

Jeg er nemlig rigtig plaget af tør hud. Især på læberne og ISÆR når årstiderne skifter. Starten på efteråret og skiftet til koldt vejr får mig til at krakelere helt. Og så er Decubal Lips & Dry Spots Balm uundværlig. Det er den også resten af året, det er den for begge Pudderdåser, og hvis nogen spørger os, hvilken læbepomade vi anbefaler, så svarer vi i kor: Decubal Lips & Dry Spots Balm.

Den er nemlig vanvittigt effektiv. Kombinationen af lanolin, vaseline, E-vitamin og salicylsyre gør underværker. Der er ingen parfume i, og det virker bare. Den ingredienskombination minder i øvrigt utrolig meget om den markant dyrere Eight Hour Creme fra Elizabeth Arden – omend konsistens og farve føles forskellig.

Den virker også fantastisk på tørre neglebånd eller hvor du end er ved at krakelere.

Her kan du købe det
Decubal Lips & Dry Spots Balm koster 60 kroner på apoteket. Se hele ingredienslisten her.

Har du prøvet den? Hvad bruger du på læberne?Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

25 kommentarer

 • Julie

  Decubals håndcreme er også en favorit her hjemme :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Den er også fast inventar hos mig, både hjemme, på arbejde og i tasken.
  Kan i øvrigt også anbefale Decubals shower-olie-ting. Super behagelig og effektiv – og man styrer selv om den skal være duft-løs eller med grape.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Charlotte
   Katja har dedikeret et helt indlæg til opdagelsen af Decubal oliebade…ting og det faktum at parfumen er frivillig :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg fandt min gamle tube frem tidligere på ugen, fordi mine læber var blevet så tørre, og intet hjalp – heller ikke mine sædvanlige venner. Desværre var den blevet harsk og lugtede grimt. Så igår smuttede jeg forbi apoteket og købte en ny. Og nu har jeg genfundet min kærlighed til denne lille multitasker, og bonusen er, at den jo har fået en ny og smartere indpakning (ja, så gammel var min gamle tube) ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Øj…min søn fandt også en ældre variant i sin turtaske forleden O.o ohhh my det var ikke rart!

   Godt at han selv kunne finde op på Apoteket og købe en ny <3

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Jeg har prøvet den og den er virkelig god! Nu er min første tube snart tom og hvis ikke jeg havde fundet Eight hour uden parfume på tilbud, så havde jeg nok købt Decubal igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Kirsten

   Den er nu også god og så synes jeg at den dufter lidt bedre.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Pedersen

  På Jeres tidligere anbefaling købte jeg den, og nu er jeg også fan! Den er bare skøn, og ved brug et par gange om dagen er mine læber altid bløde (og pæne, når jeg skal have læbestift på :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Og lige præcis dét er SÅ vigtigt! Det varmer mit gamle dåsehjerte at læse det :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg brugte petrolatum-baserede produkter på læberne i årevis og læberne blev mere og mere tør af dem. Da jeg begyndte at bruge plantebaseret i kombination med lanolin gjorde det underværker på mig. Har brugt min egen lige siden. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Lise

   Jeg står også selv og har gang i gryderne, fordi petrolatum-baserede produkter er “forbudt” i nærheden af respiratorer og ilt.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lyder da spændende at du selv kokkererer cremer. Kunne tænke mig at læse mere om det, men undskyld, jeg er ikke helt med omkring det med respirator og ilt…?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Lise
   Nej…det er også sådan noget hospitals need-to-know :-D
   Det er fordi antændelsespunktet for petrolatum er for lavt, der har været en sag (i USA) om en sygeplejerske, som skulle samle nogle connections og vupti….gik der ild i det hele. Det er koncentreret ilt, man har med at gøre og derfor er risikoen for antændelse meget høj.
   Vi har leget med tanken om et indlæg, men det er en ret specialiseret creme, jeg fremstiller og er derfor gået væk fra det igen. Da den vil udstille en patient på en uhensigtsmæssig måde og hvis ikke historien og årsagen til “produktionen” kommer med, giver indlægget/opskriften ikke så meget mening.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har den, men tuben gik desværre i stykker, så nu er den kommet i en ny beholder :) Det eneste sted jeg faktisk ikke bruger den er på læberne, det fungerer bare ikke rigtig for mig med mineralske olier. Når det så er sagt, så er den fantastisk til tørre pletter eller knopper på ben og arme :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   ÅÅåhh hvor træls, jeg havde også en tube, som “eksploderede” i min taske for nogle uger siden…det er så træls! Heldigt at du har opdaget andre gode ting ved den, når den nu ikke dutter på læberne :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • H

  Bepanthol er uden sammenligning den bedste creme til tørre læber, jeg har prøvet – og jeg har prøvet mange. Kan købes på apotheket. En tube holder i evigheder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej H
   Den har jeg vist ikke prøvet, er det sådan en fedtet sag eller er har den mere konsistens som en almindelig creme?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Louise

  Den bruger jeg også! Synes også den er enormt drøj i brug :)

  Forresten vil jeg lige sende en kæmpestor tak i jeres retning. Jeg har haft eksem i knæhaserne i 14 år (!!!) og lægerne har altid sagt, at jeg ville vokse fra det. “Smør med hormoncreme og masser af fedtcreme”. Det har bare IKKE hjulpet. Især med overforbrug af stramme jeans og varme bade. Og selvfølgelig det kolde vejr. Det har et par gange resulteret i noget der mest mindede om åbne sår med betændelse og hele svineriet. Nu er jeg 18 og det er endelig gået væk – jeg har i hvert fald nærmest ikke haft skyggen af min eksem i 2 måneder. Og hvorfor det? Fordi jeg læste jeres anmeldelse af diverse A-derma produkter, som jeg nu har brugt i 2 måneder. Jeg bruger Exomega cremen og deres “Emollient foaming gel” (som mest af alt minder om en olie/gel – turde bare ikke bruge deres Cleansing Oil pga. parfume).

  Og det må altså være noget af det der havre eller kæmpenatlys, for fx. Decubal har stort set ingen effekt haft på min eksem.
  Tak, tak, tak for at skrive om gode produkter og at sætte jer grundigt ind i de ting, I anbefaler.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Charlotte
   Hvor er det bare skønt at høre, tillykke med det!
   Havre er virkelig godt, det er helt sikkert

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette K. Frederiksen

  Tak for svar ;-) He, He.

  Den skal jeg helt sikkert have fat i når jeg kommer forbi et apotek i morgen :-D Er også stor fan af Decubal til (meget) tørre hænder :-)

  – Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Ja, det kan være nødvendigt at tage ekstreme metoder i brug, når de tørre hænder driller! Det kender jeg RIGTIG godt!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • henrik Boysen

  Hej elsker også decubal læbe pomade.
  Har man tørre hænder så prøv Decubal Intensive cream.
  Udover det er en fedt cream med 70 % fedt, indeholder den både Niacinamide (B3 Vitamin) jobobaolie og Ceramide, som alle er gode ingredienser til din Hud.
  Selvom den indeholder 70% fedt trænger den alligevel hurtigt ind i huden.
  En vinder hver nat hos mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den VAR det vigtigste i mit liv siden sidste vinter, hvor den reddede mig fra de tørreste læber. Aldrig har jeg prøvet noget så effektivt, og jeg var nærmest ekstatisk! :)

  Lige indtil for få uger siden, da vejret skiftede og virkningen stoppede! Med tørre i øjnene og gråd i stemmen (okay, ikke helt! Men desperat var jeg!) spurgte jeg på apoteket efter en ny følgesvend, og fik anbefalet La Roche-Posay Ceralip. Den har reddet mine læber, og jeg er glad igen! Synes dog ikke den gør det lige så godt, som Decubal gjorde, men i det mindste er mine læber ikke tørre længere. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Pernille F
   Den står på min liste over produkter, jeg vil teste… Men nu bliver jeg da i tvivl :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Af en eller anden grund har jeg over den sidste måneds tid fået to tørre pletter i mundvigen (!) Aner ikke hvorfor, og har aldrig oplevet det før. Og da min ellers tidligere tro følgesvend, Mentholatum, ikke hjalp det fjerneste, prøvede jeg Decubal efter at have læst jeres test. Og JA, den virker! Efter en lille uge, og mine tørre pletter er så godt som forduftet. Tusind tak for det fantastiske tip :)

  (Og nu når jeg er i gang med at rose jer. Vil en smule fedteri så give gode fedtepoint, så jeg har større chance for at vinde IPL Hair Remove’eren? :D For jeg vil bare sige, at I er ikke mindre end fantastiske! I den tid jeg har fulgt jeres blog, er jeg lige pludselig blevet god til at lægge makeup. Og tør meget mere end bare mascara – jeg eksperimenterer endda med farver! Jeg kan pludselig forstå, hvorfor det er sjovt at have lidt flere end én makeup pensel. Og jeg har lært at elske, at have én af de stribede fra Matas til at stå ved siden af min seng (hælkuren, selvfølgelig). Så altså: tak, I er simpelthen for gode og dygtige og helt sikkert også meget søde :D …og ja okay, jeg mener det faktisk også, selvom jeg ikke vinder IPL’en!)

  Tak for en fantastisk blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstip: Sørg for at eksfoliere dine læber