Tirsdagstip: Sørg for at eksfoliere dine læber

10.10.12
Læber

Læber

Igen i dag har jeg tilbragt hele min dag i selskab med rigtig skønne og super inspirerende mennesker. Et af emnerne, som er kommet op rigtig mange gange enten på den ene eller den anden måde, er læbepleje.
Hvad man forventer af sin læbepomade er forskelligt og det er op til dig at finde den konsistens, som du har det bedst med. Selvfølgelig har jeg en masse favoritter, men det er slet ikke det, som dette tip skal handle om.

Rynker og eksfoliering
Da Katja og jeg var til event hos Clarins med makeup artisten Claude Defresné, talte vi om rynker omkring munden. Claudes teori er, at den hyppige eksfoliering (barbering) de fleste mænd udsætter underansigtet for, er forklaringen på, at mænd ikke i får disse uklædelige furer omkring munden i samme grad, som kvinder gør. Den teori ved jeg ikke om holder, men det skader i hvert fald ikke at holde læberne pæne og fri for tørre flager (som ”nogen” hiver eller bider af, så der opstår sår).

Pas på dine læber
Særligt i denne tid er den tynde hud på læberne på alvorlig prøve. Mine egne læber ser i hvert fald herrens ud, hvis jeg ikke hele tiden husker at smøre og især at eksfoliere. Hvad, du eksfolierer med, er igen en smags sag. Der findes særlige læbescrubs, men en blød tandbørste, lidt sukker i din læbepomade, kaffegrums eller noget helt fjerde fungerer mindst lige så effektivt. Det vigtigste er, at du gør det. Jeg lover til gengæld, at dine læber bliver meget pænere.
Husk endelig at give læberne et ordentligt lag læbepomade, når du har skrubbet dem.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
51 kommentarer
Mette K. Frederiksen

Rigtig godt tip her i den begyndende vintertid – det må jeg huske 🙂
Men hvad er jeres yndlings-læbepomader/plejemidler egentlig? Jeg synes simpelthen jeg har ledt SÅ længe efter en der rent faktisk trænger ind, og GØR noget, og ikke bare ligesom ligger sig ovenpå læberne :-/
Forresten, tak for en fantastisk blog som altid er til stor inspiration 🙂
– Mette

Sandy

Blander mig lige 😀
Eos er super fantastisk! De trænger ind med det samme, og er så effektive at efter to dages brug røg den tørre/døde hud af da jeg tørrede mig om munden, det havde simpelthen “sluppet” taget i underhuden fordi nu var den levende hud fugtet og fin!

Pudderdåse Helene

Det skal du være hjertelig velkommen til Sandy 🙂
Eos er for hardcore til mine læber, men som jeg både skriver i teksten og til Henrik, er præferencer når det gælder læbepomader, så individuelle som de kan blive. Om den ene eller den anden er god, vil jeg derfor ikke gøre mig til herre over.
Kh. Helene

Pudderdåse Helene

Kære Mette
Mange tak for ros :-*
Vores fælles favoritter er Decubals lille tube lips and dry spots hedder den vist… Der ligger anmeldelse af den flere steder. Den trænger ikke ned, men beskytter den fine hud rigtig godt. En anden favorit er Försvarets Hudsalva (den ligger der også anmeldelse af og en fun facts artikel 🙂 ). Så er vi også begge to glade for Sheasmør, der findes en fra Yves Rocher, en fra Melvita, en fra Qua og en fra Props and Pearls…det er dem jeg selv elsker og bruger. Til sidst er der Tisane, som er meget naturlig og rigtig god.
Håber det hjælp lidt 🙂
Kh. Helene

Henrik Boysen

Det er så svært at finde et læbe produkt som man kan lide tror jeg ledte i 2 år før jeg fandt dem der virkede, for mig.
Engang havde jeg ikke problemer med læberne overhovedet, men så læste jeg jo hvor vigtigt det var at passe på sine læber, så jeg strøg ud og købte alle de dyre pomader med alle de lækre dufte.
Og pludselig begynde mine læber at blive tørre, og det var jo ikke meningen.
Men efter at hav fundet decubal´s læbe pomade og matas sol stift går det nu meget bedre igen og body shops cocoa butter lip care stick er nu også meget god ( ikke så fedtet som d to andre men det ér jo en smags sag)

Pudderdåse Helene

Du har helt ret Henrik, det kan være en nærmest umulig opgave at finde det helt rette læbeprodukt. Jeg prøver jo hele tiden nye og bliver til stadighed forundret over, hvor uvirksomme den slags kan være. Det er næsten sørgeligt, at der er SÅ mange hæslige varianter på markedet.
Kh. Helene

Lisa

Jeg har (7-9-13) ingen problemer med læberne. 2 gange om ugen skal jeg smøre dem med den blå fra Lobello, thats it!! Gid det var så nemt med alle kropsdele :-p

Pudderdåse Helene

Heldige asen 😀
Kh. Helene

Sara

Et godt tip til at eksfoliere, hvis det skal gå hurtigt og man ikke har tid til at skylle efter med vand, eksempelvis hvis du er i gang med at ligge make-up og kommer i tanker om at du mangler at eksfoliere lige før du skal til at ligge læbestift som ofte sker for mig :o) -> Dyp en vatpind i Elizabeth Arden – Eight Hour Cream og scrub med vatpinden. Det er effektivt, nemt og hurtigt.

Pudderdåse Helene

Hej Sara
Det er nemlig også en mulighed 🙂
Kh. Helene

Heidi

Lush laver en læbescrub med sukker i flere “smags”-varianter. Den der hedder Mint Julip smager dejligt 🙂
Men den bedste jeg endnu har prøvet er Ole Henriksens “african red tea exfoliating lip salvation”. Jeg bruger den hver morgen og har ikke behov for at pleje læberne på anden måde mere.
Da jeg prøvede den meget hypede EOS lipbalm, fik jeg desværre ekstrem tørre læber, så nu står den bare til pynt! 😀

Pudderdåse Helene

Hej Heidi
Ja, Eos er stærkt parfumerede og kan netop forårsage total udtørring af læberne.
De eneste lipscrubs, jeg har prøvet, er Bliss og min hjemmelavede.
Kh. Helene

henrik Boysen

Jeg bruger altid en fiber vaskeklud når jeg renser mit ansigt, den er også rigtig fin til at rense læberne med og yderst mild.
Nu skal jeg ikke bestemme hvad man skal bruge af læbe produkter, jeg vil bare advare mod de mange produkter med et alt for højt indhold af parfume og æteriske olier.
der er især rigtig mange produkter, der ude med høj indhold af citrus frugter, mint og eucalyptus olier.
Jeg ved de dufter super godt, og kan enda give en dejlig kølene fornemmelse. Man skal bare vide at duft er ikke hudpleje, og den kølene fornemmelse betyder at huden bliver irriteret.
Hvis jeg spøger pudderdåserne, vil de med sikkerhed også sige at der lægger rigtig meget forskning på at netop de ingredienser er super irriterrene huden.
SÅ PAS PÅ DERUDE
OG HAV EN GOD DAG

Pudderdåse Helene

Hej Henrik
Ja, vaskeklude er gode til mange ting 🙂
Det er med vilje, at jeg ikke taler om læbepomader i teksten. De fleste har en favorit og jeg vil ikke gøre mig til herre over om den er god eller dårlig. Det er nemlig meget individuelt og vores læsere kender helt sikkert vores holdning alligevel 😀
Som du ved, er vi helt enige mht. parfumestofferne, alligevel har det taget mig flere år at lægge Blistex på hylden, fordi jeg elsker fornemmelsen og konsistensen.
Kh. Helene

Pernille Larsen

Jeg plejer at bruge en fugtig vaskeklud, den eksfolierer på en dejlig blid måde 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Pernille,
Det er også et godt valg 🙂
Kh. Helene

Chau

Jeg har ikke problemer med mine læber. 7-9-13 🙂
Elsker tilgengæld at putte lidt rødt på læberne, måske det er godt i længden.
/Chau

Pudderdåse Helene

Læbestift er altid godt Chau :-*
Det beskytter også læberne lidt, så det er bestemt en god idé 🙂
Kh. Helene

Baysen

Lidt honning blandet med sukker er den eneste læbeeksfoliering jeg har prøvet – til gengæld er den ganske effektiv 🙂
Af gode og milde læbepleje-produkter kan jeg anbefale Nuxe Rêve de Miel, Tromborg Lip Cure, Tisane Læbebalsam.
Har nogen af jer i øvrigt prøvet læbebalsamen fra Aderma??

Pudderdåse Helene

Ja, honning er RIGTIG godt! Det bruger jeg til mange ting!
Jeg er også rigtig glad for Tisane, men NUXE svider på mine læber 🙁 Tromborgs har jeg aldrig selv prøvet, men mange sværger til den.
Adermas har jeg heller ikke prøvet, men den vil jeg kigge efter næste gang!
Kh. Helene

Signe

Jeg elsker Weledas orange læbepomade, den er bedst i verden og koster kun tre euro i tyskland. Køber altid et lager.
Til gengæld oplever jeg at min venindes favorit, en fra Decubal på tube, udtørrer mine læber. Det er meget mystisk.

Pudderdåse Helene

Hej Signe
Weledas har jeg desværre ikke prøvet, selvom jeg elsker Weleda.
Det lyder meget sært, at dine læber bliver tørre af Decubals… Er det den i tuben?
Kh. Helene

henrik Boysen

Jeg er også helt vild med decubal læbepleje på tube men min ven købte den også og han kunne ikke lide den.
( han mente også han blev tør af den )
Men de jo også folk som ikke kan tåle vaseline og lanolin så måske er det derfor.
Ellers kan det måske være fordi der er salisylsyre

Pudderdåse Helene

Hej Henrik
Jeg tror mere, det handler om præferencer i forhold til konsistensen. Decubal er jo ikke sådan en let og langtids fedtet en, den er nærmere sej og mat. Selvfølgelig vil der være nogen, som reagerer på den, men jeg vil vove at påstå, at det trods alt vil handle om et meget begrænset antal.
Kh. Helene

henrik

Angående det jeg skrev om decubal så giver jeg Helene helt ret det er kun meget få mennesker der ikke kan tåle de ingredienser.
Men det kan man jo ikke gøre nået ved.
Det er jo ligesom vi alle ved at jordbær er sunde men ikke alle kan tåle jordbær.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *