På tværs af sæsonerne: Sidste kapitel

Tirsdagstip: Sørg for at eksfoliere dine læber

Læber

Igen i dag har jeg tilbragt hele min dag i selskab med rigtig skønne og super inspirerende mennesker. Et af emnerne, som er kommet op rigtig mange gange enten på den ene eller den anden måde, er læbepleje.
Hvad man forventer af sin læbepomade er forskelligt og det er op til dig at finde den konsistens, som du har det bedst med. Selvfølgelig har jeg en masse favoritter, men det er slet ikke det, som dette tip skal handle om.

Rynker og eksfoliering
Da Katja og jeg var til event hos Clarins med makeup artisten Claude Defresné, talte vi om rynker omkring munden. Claudes teori er, at den hyppige eksfoliering (barbering) de fleste mænd udsætter underansigtet for, er forklaringen på, at mænd ikke i får disse uklædelige furer omkring munden i samme grad, som kvinder gør. Den teori ved jeg ikke om holder, men det skader i hvert fald ikke at holde læberne pæne og fri for tørre flager (som ”nogen” hiver eller bider af, så der opstår sår).

Pas på dine læber
Særligt i denne tid er den tynde hud på læberne på alvorlig prøve. Mine egne læber ser i hvert fald herrens ud, hvis jeg ikke hele tiden husker at smøre og især at eksfoliere. Hvad, du eksfolierer med, er igen en smags sag. Der findes særlige læbescrubs, men en blød tandbørste, lidt sukker i din læbepomade, kaffegrums eller noget helt fjerde fungerer mindst lige så effektivt. Det vigtigste er, at du gør det. Jeg lover til gengæld, at dine læber bliver meget pænere.
Husk endelig at give læberne et ordentligt lag læbepomade, når du har skrubbet dem.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

51 kommentarer

 • Mette K. Frederiksen

  Rigtig godt tip her i den begyndende vintertid – det må jeg huske :-)

  Men hvad er jeres yndlings-læbepomader/plejemidler egentlig? Jeg synes simpelthen jeg har ledt SÅ længe efter en der rent faktisk trænger ind, og GØR noget, og ikke bare ligesom ligger sig ovenpå læberne :-/
  Forresten, tak for en fantastisk blog som altid er til stor inspiration :-)

  – Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blander mig lige :D

   Eos er super fantastisk! De trænger ind med det samme, og er så effektive at efter to dages brug røg den tørre/døde hud af da jeg tørrede mig om munden, det havde simpelthen “sluppet” taget i underhuden fordi nu var den levende hud fugtet og fin!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Det skal du være hjertelig velkommen til Sandy :-)
   Eos er for hardcore til mine læber, men som jeg både skriver i teksten og til Henrik, er præferencer når det gælder læbepomader, så individuelle som de kan blive. Om den ene eller den anden er god, vil jeg derfor ikke gøre mig til herre over.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Kære Mette
   Mange tak for ros :-*
   Vores fælles favoritter er Decubals lille tube lips and dry spots hedder den vist… Der ligger anmeldelse af den flere steder. Den trænger ikke ned, men beskytter den fine hud rigtig godt. En anden favorit er Försvarets Hudsalva (den ligger der også anmeldelse af og en fun facts artikel :-) ). Så er vi også begge to glade for Sheasmør, der findes en fra Yves Rocher, en fra Melvita, en fra Qua og en fra Props and Pearls…det er dem jeg selv elsker og bruger. Til sidst er der Tisane, som er meget naturlig og rigtig god.
   Håber det hjælp lidt :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henrik Boysen

  Det er så svært at finde et læbe produkt som man kan lide tror jeg ledte i 2 år før jeg fandt dem der virkede, for mig.
  Engang havde jeg ikke problemer med læberne overhovedet, men så læste jeg jo hvor vigtigt det var at passe på sine læber, så jeg strøg ud og købte alle de dyre pomader med alle de lækre dufte.
  Og pludselig begynde mine læber at blive tørre, og det var jo ikke meningen.

  Men efter at hav fundet decubal´s læbe pomade og matas sol stift går det nu meget bedre igen og body shops cocoa butter lip care stick er nu også meget god ( ikke så fedtet som d to andre men det ér jo en smags sag)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Du har helt ret Henrik, det kan være en nærmest umulig opgave at finde det helt rette læbeprodukt. Jeg prøver jo hele tiden nye og bliver til stadighed forundret over, hvor uvirksomme den slags kan være. Det er næsten sørgeligt, at der er SÅ mange hæslige varianter på markedet.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har (7-9-13) ingen problemer med læberne. 2 gange om ugen skal jeg smøre dem med den blå fra Lobello, thats it!! Gid det var så nemt med alle kropsdele :-p

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Et godt tip til at eksfoliere, hvis det skal gå hurtigt og man ikke har tid til at skylle efter med vand, eksempelvis hvis du er i gang med at ligge make-up og kommer i tanker om at du mangler at eksfoliere lige før du skal til at ligge læbestift som ofte sker for mig :o) -> Dyp en vatpind i Elizabeth Arden – Eight Hour Cream og scrub med vatpinden. Det er effektivt, nemt og hurtigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Sara
   Det er nemlig også en mulighed :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lush laver en læbescrub med sukker i flere “smags”-varianter. Den der hedder Mint Julip smager dejligt :)
  Men den bedste jeg endnu har prøvet er Ole Henriksens “african red tea exfoliating lip salvation”. Jeg bruger den hver morgen og har ikke behov for at pleje læberne på anden måde mere.
  Da jeg prøvede den meget hypede EOS lipbalm, fik jeg desværre ekstrem tørre læber, så nu står den bare til pynt! :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Heidi
   Ja, Eos er stærkt parfumerede og kan netop forårsage total udtørring af læberne.
   De eneste lipscrubs, jeg har prøvet, er Bliss og min hjemmelavede.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • henrik Boysen

  Jeg bruger altid en fiber vaskeklud når jeg renser mit ansigt, den er også rigtig fin til at rense læberne med og yderst mild.

  Nu skal jeg ikke bestemme hvad man skal bruge af læbe produkter, jeg vil bare advare mod de mange produkter med et alt for højt indhold af parfume og æteriske olier.
  der er især rigtig mange produkter, der ude med høj indhold af citrus frugter, mint og eucalyptus olier.
  Jeg ved de dufter super godt, og kan enda give en dejlig kølene fornemmelse. Man skal bare vide at duft er ikke hudpleje, og den kølene fornemmelse betyder at huden bliver irriteret.

  Hvis jeg spøger pudderdåserne, vil de med sikkerhed også sige at der lægger rigtig meget forskning på at netop de ingredienser er super irriterrene huden.
  SÅ PAS PÅ DERUDE
  OG HAV EN GOD DAG

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Henrik
   Ja, vaskeklude er gode til mange ting :-)
   Det er med vilje, at jeg ikke taler om læbepomader i teksten. De fleste har en favorit og jeg vil ikke gøre mig til herre over om den er god eller dårlig. Det er nemlig meget individuelt og vores læsere kender helt sikkert vores holdning alligevel :-D
   Som du ved, er vi helt enige mht. parfumestofferne, alligevel har det taget mig flere år at lægge Blistex på hylden, fordi jeg elsker fornemmelsen og konsistensen.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg plejer at bruge en fugtig vaskeklud, den eksfolierer på en dejlig blid måde :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Pernille,
   Det er også et godt valg :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har ikke problemer med mine læber. 7-9-13 :-)

  Elsker tilgengæld at putte lidt rødt på læberne, måske det er godt i længden.

  /Chau

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Læbestift er altid godt Chau :-*
   Det beskytter også læberne lidt, så det er bestemt en god idé :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lidt honning blandet med sukker er den eneste læbeeksfoliering jeg har prøvet – til gengæld er den ganske effektiv :-)
  Af gode og milde læbepleje-produkter kan jeg anbefale Nuxe Rêve de Miel, Tromborg Lip Cure, Tisane Læbebalsam.

  Har nogen af jer i øvrigt prøvet læbebalsamen fra Aderma??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Ja, honning er RIGTIG godt! Det bruger jeg til mange ting!
   Jeg er også rigtig glad for Tisane, men NUXE svider på mine læber :-( Tromborgs har jeg aldrig selv prøvet, men mange sværger til den.
   Adermas har jeg heller ikke prøvet, men den vil jeg kigge efter næste gang!
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg elsker Weledas orange læbepomade, den er bedst i verden og koster kun tre euro i tyskland. Køber altid et lager.

  Til gengæld oplever jeg at min venindes favorit, en fra Decubal på tube, udtørrer mine læber. Det er meget mystisk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Signe
   Weledas har jeg desværre ikke prøvet, selvom jeg elsker Weleda.
   Det lyder meget sært, at dine læber bliver tørre af Decubals… Er det den i tuben?
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • henrik Boysen

   Jeg er også helt vild med decubal læbepleje på tube men min ven købte den også og han kunne ikke lide den.
   ( han mente også han blev tør af den )
   Men de jo også folk som ikke kan tåle vaseline og lanolin så måske er det derfor.
   Ellers kan det måske være fordi der er salisylsyre

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Henrik
   Jeg tror mere, det handler om præferencer i forhold til konsistensen. Decubal er jo ikke sådan en let og langtids fedtet en, den er nærmere sej og mat. Selvfølgelig vil der være nogen, som reagerer på den, men jeg vil vove at påstå, at det trods alt vil handle om et meget begrænset antal.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • henrik

   Angående det jeg skrev om decubal så giver jeg Helene helt ret det er kun meget få mennesker der ikke kan tåle de ingredienser.
   Men det kan man jo ikke gøre nået ved.
   Det er jo ligesom vi alle ved at jordbær er sunde men ikke alle kan tåle jordbær.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte Jensen

  DIY læbe-scrub, ja tak! Jeg synes ikke jeg gider at betale dyre domme for en læbe-scrub :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Ditte
   Du kan bruge det meste, du skal bare tænke skånsomt! Som Baysen skriver i sin kommentar, så er honning og sukker ganske effektivt.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte Jensen

   Mon der er et alternativ til honning?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Ja! Du kan bruge olie, smør, læbepomade, creme, havregryn og vand eller nogle af alle de andre forslag, såsom en tandbørste, en vaskeklud eller en vatpind.
   Hvorfor ikke honning?
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte Jensen

   Jeg ejer ikke honning, da hverken kæresten eller jeg bryder os om det, udover når han ligger syg derhjemme. Tusind tak for svar, ser ud til der skal eksperimenteres lidt! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super godt tip, skulle være man skulle prøve det med kaffegrums eller sukkeret..

  //Kig forbi min blog, jeg 2 giveaways pt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Camilla Christine

   Det synes jeg bestemt, at du skal :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  YNGLINGS læbepomade = Rosebud! :) Den kan altså reparere hård hud på albuerne, i ansigtet og give een de fineste læber. Man kan engang imellem få dem “på tilbud” til måske 60-70 kr eller købe dem på nettet lidt billgere end ude i butikkerne. Standard-prisen er normalt 99 kr for en lille dåse …. men det er en mirakel-dåse :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Maria
   Er Rosebud ikke meget kraftigt parfumeret?
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Kan I anbefale en læbepomade med solfaktor?
  Forsvarets hudsalve med spf 30 er fantastisk, men den kan kun fås på nettet og jeg vil gerne have et alternativ, der kan købes i en god gammeldaws butik :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • henrik Boysen

   Matas sol stift

   pålidelig faktor 30, uden parfume og den blå krans. og så er den billig kun 30 kr

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Julie
   Som Henrik skriver er Matas Solstift SPF 30 et rigtig godt bud. Den bruger jeg selv hele året (som primer for min læbestift :-P).
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • I LOVE this! Og jeg tror også, at “nogen” lover at holde op med at pille i sine læber!! Ahem… <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   :-D
   Det lyder som en alletiders idé!
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Hansen

  Åh, læbepomade! Jeg synes næsten at de fleste bare tørrer mere end de gavner. Jeg bruger ceridals fedtcreme fra apoteket, den kan redde mine tørre læber natten over. Uundværlig i denne årstid :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hæhæ, tja…. Som jeg skriver, er det superindividuelt. Mit gæt er, at det er derfor, der findes så mange forskellige varianter i denne produktgruppe :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanar Hamid

  Fantastisk tip! :D Man plejer jo at sige, at overeksfoliering ikke er godt, så jeg tænker lidt, hvor ofte man kan gøre det? Altså her tænker jeg på en uge :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Hanar
   Det vil være forskelligt afhængigt af hudtype (og farve). Så det vil jeg helst ikke udtale mig om. Selv gør jeg det to-tre gange om ugen, men hvis jeg har ladet være i en periode, kan det godt være nødvendigt at gøre det flere dage efter hinanden, indtil læberne er blevet bløde igen.
   Bare du husker altid at pleje med en god læbepomade/balm efterfølgende, så burde du være nogenlunde sikret mod overeksfoliering :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Nu har jeg set flere personer der bruger den gule bøtte med vaseline på læberne, men mener engang at have læst at det ikke var en særlig god idé? :)
  Har i dejlige pudderdåser en mening om netop vaseline på læberne? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mig:-)

  Jeg har et spørgsmål, som jeg håber i kan svarer på. Mine læber er sindsyg tørre efter at have brugt EOS..jeg kan nærmest pille huden af læberne..hva kan jeg gøre for at få bløde læber igen? Jeg har prøvet at skrubbe også bruge vaseline..men det hjælper ikke:-(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Mig:-)
   Jeg ville eksfoliere og efterfølgende give læberne en ordentlig omgang med Decubals lipbalm, som er nævnt adskillige gange på bloggen og i dette kommentarfelt.
   Skriv lige igen, hvis det ikke virker :-*
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • JAC

  Hej Helene,

  Du skriver i et indlæg længere oppe noget om Blistex. Vil du uddybe det?

  Og tak for en fantastisk blog

  /JAC

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej JAC
   Først og fremmest tak for ros!
   Når man lægger en kommentar på Pudderdåserne, skal man vente på, at den bliver godkendt og det er derfor, du ikke kunne se den med det samme :-)
   Det, jeg skriver om Blistex, er at jeg elsker den, for det gør jeg sådan set endnu. Den indeholder en masse gode sager, som bestemt gør noget godt for tørre læber. Problemet er bare, at den også indeholder menthol og kamfer, som i bedste fald irriterer og udtørrer læberne.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nathalie

  Hej Pudderdaaser,
  Jeg har et spørgsmål til eksfoliering af tørre læber: Når jeg har rigtig tørre læber – som jeg praktisk talt har haft uafbrudt i 1 år nu, så bliver de nærmest bare mere irriterede af at jeg forsøger at eksfoliere dem. Nogle gange føles de som sår, når jeg har gjort det.

  Har I nogle tips til denne situation?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hvad har du brugt til eksfoliering? Hvilken læbepomade eller lign har du brugt?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På tværs af sæsonerne: Sidste kapitel