Spar 50% på A-Derma, Vichy, La Roche-Posay, Avène, Klorane m.fl.

Mine bedste billige pensler

Pudderdåserne pensler

Jeg vaskede pensler i går, og det er uden tvivl et mærke, der dominerer – MAC. Fordi deres pensler bare er de bedste. Punktum! De udgør nok 80-90 procent af de pensler, jeg har. Og det er bestemt ikke fordi, jeg ikke har fået mange andre forærende gennem de år, vi har haft Pudderdåserne. Men selv gratis pensler kan ikke gøre det af med mine MAC pensler.

Der er dog ganske få andre – billige – pensler, der har fundet vej til min MAC-dominerede samling af pensler. Og jeg tænkte, at det kunne være sjovt at vise jer dem og hvorfor.

MACs pensler – især dem af naturhår – er bare af en helt anden og professionel kvalitet end de billige kunsthårspensler eller stive naturhårspensler, vi ellers ser i Danmark. Så dem, jeg har, har typisk en form eller kan noget, som man ikke lige kan finde ellers.

Pudderdåserne pensler

Nilens Jord Flatcut Black Diamond Powder Brush
Er og bliver min favorit-foundation pensel. Den er ikke unik for Nilens Jord, andre mærker har lavet magen til. Men denne er den eneste, der ikke går i stykker for mig. Den flade overflade gør den perfekt til at duppe sin foundation på med og give en airbrushed finish. Se hvordan i YouTube videoen her.

Gosh Professional Art Eyebrow Brush
Denne type børste finder du hos de fleste mærker – bare ikke de professionelle som MAC, for det er åbenbart ikke noget en professionel makeupartist bruger. Så er det heldigt, at jeg er journalist og ikke makeupartist, for jeg kan ikke undvære den. Her betyder mærket mindre, jeg har haft flere, og der er ingen grund til at betale særlige penge for denne slags børste. Gosh’ er super og billig.

Yves Rocher Rougebørste
Som alle Yves Rochers naturhårs pensler er denne en stiv børste, men der er bare noget ved formen og tykkelsen, som gør, at den passer perfekt på min kind, når jeg skal lægge blush. Tror de har lavet den præcis til størrelsen på mine æblekinder.

Yves Rocher Concealerpensel
Fra samme franske Yves Rocher kommer min favoritpensel til concealer, paint pots og andre creme øjenskygger. Den giver bare det absolut bedste resultat af alle, jeg har (og jeg har mange…).

Her kan du købe det
Yves Rochers pensler koster hhv. 69 og 89 kroner på Yves Rochers danske webshop. Nilens Jord Black Diamond Flatcut Powder Brush koster 135 kroner og kan købes i Matas og Magasin. Gosh kan du købe i bla. Matas og stormagasiner.

Hvilke pensler bruger du?

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

 Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

30 kommentarer

 • Tak for tips! Jeg lavede i sidste uge et indlæg om mine tre favoritbørster, og der har en fra Sephora virkelig overrasket mig positivt, den er simpelthen så god til mineralpudder, den bedste jeg har prøvet! Har ellers ikke haft fidus til mineralpudder før. Hvis I ikke kender den, kan jeg anbefale at prøve den. Så dejlig blød og tæt, og en rigtig god størrelse. Man kan muligvis også bruge den til andet, men det har jeg ikke afprøvet.
  http://stylestories.dk/2012/09/mine-3-bedste-makeuppensler-en-vinder/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Fedt – jeg har ellers kigget meget skeptisk på Sephoras pensler og synes de virker noget tynde i det. Må vist kigge igen

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er denne bestemt ikke, men har så også kun erfaring med denne ene.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sigma Sigma Sigma! De er et rip off af MACs børster og det kan man jo så mene om hvad man vil. Men de har en sindssyg god kvalitet og har holdt længe nu! Jeg købte et rejsesæt fra deres hjemmeside (og fik den sendt som gave til min kæreste –> ingen told og moms) for 2 år siden og det havde den direkte konsekvens at jeg begyndte at synes det, at lægge makeup blev meget sjovere. Og jeg er helt vildt glad for at penslerne er lidt kortere, for så kan jeg have dem med i min makeuptaske. Love!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja, jeg ved det godt. Men jeg ER ikke fan af ripoff. Jeg har dog en enkelt som jeg er stor fan af og har som fast i mit kit – den har MAC nemlig ikke længere selv ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • asta rønager

   Hej, det trick med at sende som gave og slippe for tolden.. Hvordan er det lige, at det fungerer?:))

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er at snyde i skat, så det vil jeg ikke anbefale.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har selv børsten fra Nilens jord, som du her skriver om, og jeg elsker den, den er virkelig fantastisk til at fast foundation, og den giver en virkelig flot finish uden grimme kanter.. :)

  Dog har jeg været uheldig med min at den er gået i stykker i skaftet flere gange, den er simpelthen gået fra hinanden der hvor den er samlet, og har fået den byttet flere gange, men er så glad for den at jeg nu er nået dertil at jeg giver den noget super lim herhjemme og håber på at den holder.. :)

  Mvh Anika

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Louise Sand Jensen

  Hej!
  Nu har jeg fulgt jer i lidt tid, men det er første gang jeg skriver en kommentar til nogen af jeres indlæg (: Efter at have læst dette og nogle af de andre i har skrevet om børster og rensning af dem, kom jeg til at tænke på om i måske ikke kender til den absolut smarteste løsning til at tørre dem bagefter. Der findes nemlig et produkt som hedder Brush Guard, som er en slags lille “rør”, som er elastisk, med huller i, som trækker ud over børsten. Her kan den så stå i et glas sammen med alle de andre pensler og tørre med hårene nedad og overskydende vand vil ende i bunden af glasset i stedet for i limen. Det er såå smart og kan købes på ebay til en rimelig pris! Se evt Michelle Phans video om Brush Guards på youtube, hvor hun bruger det på sine egne pensler (: Selv har jeg fået en rulle af min far som han havde liggende fra sit arbejde, og har selv klippet stykker af med passende længde. Hos Brush Guard fåes de i alle størrelse, så man kan finde en til alle sine børster, de laver også forskellige pakker. Et andet plus er at “røret” holder på penslens facon og de forbliver pæne meget længere! Synes bare lige jeg ville dele det med jer.

  Mvh Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Maria
   Mange tak, jeg har godt hørt om det. Det er ret smart, men når man som mig skal vaske 40-50 pensler ad gangen, så tager det meget meget lang tid på den måde. Jeg synes også det går helt fint uden. Jeg tørrer dem liggende (ALDRIG stående selvfølgelig) og følger generelt Helenes råd her: http://pudderdaaserne.dk/2010/10/25/vask-dine-pensler-en-vejledning/
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Louise Sand Jensen
  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis i ikke har testet RealTechniques börste endnu så er det en god ide, de er simpelthen så dejlige og blöde. Deres store pudderbörste er totalt fab og fordeler mit pudder ekstremt flot og jeg skal slet ikke bruge så meget produkt som med mange andre börste for at jeg skal få et flot resultat. Anbefales!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • ditte

   vil helt klart også anbefale Real Techniques pensler :0) udover mine MAC pensler er de simpelthen de bedste pensler jeg nogensinde har prøvet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Oline

   Jeg vil gerne stemme i her og sige at real techniques børster er rigtig gode. Jeg er så glade for mine, og har brugt dem flittigt siden jeg fik den :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ih jeg har ikke prøvet dem endnu. Det er for dårligt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • He he. Ja det er vel ikke overraskende, at jeg siger Sigma, eftersom jeg nu er forhandler af dem. Men jeg er virkelig glad for dem. Har faktisk solgt alle mine gamle mac og Nilens Jord pensler og udskiftet dem med Sigma.

  ELFs bambus pensler er jeg også ret glad for, desværre er skaftene ret korte, så de passer ikke rigtig i den holder jeg har alle penslerne i.
  Har tidligere været glad for ELFs studio, men bruger dem stort set ikke mere, da mine Sigma pensler er meget nemmere at arbejde med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej, men jeg elsker dig for at anbefale andet også, end det du sælger Shila <3 Som altid <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er rigtig glad for mine pensler fra Nilens Jord Black Diamond samt min kabukibørste fra BodyShop – rigtig gode pensler. Ville elske pensler fra MAC, men de er lige dyre nok til mit budget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja, de koster helt sikkert. Til gengæld holder de (næsten) evigt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne Madsen

  Jeg har nu fået købt Shiseido foundation børste, og jer simpelthen så glad for den. Det er godt nok dyrt men til gengæld så holder makeuppen bedre og den kan også fordele foundationen bedre. Fik den anbefalet af en matas medarbejder og må kun sige at den er fantastisk.
  Den er lavet af syntetisk hår, men det kan man slet ikke mærke da den er så blød og lækker at røre ved og have med at gøre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria D

  Jeg elsker Real Techniques pensler. Dem og mine Mac pensler er bare de bedste. I skal helt klart teste Real Techniques pensler, hvis I ikke har det, der bløde og lækre og så er de virkelige gode.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin V. Sørensen

  Hej :-)
  Måske er det bare mig, (jeg har også den der pensel fra Nilens Jord til at duppe foundation på – og ja, den er super super god, det bliver virkelig et flot resultat, men:) min hud blir ret ked af det, faktisk får jeg det rigtig trist i huden, den blusser og er øm… Gør jeg noget galt? Eller er der andre der kender det? Jeg har studeret instruktionsvideoen nøje, og gør akkurat som anvist, men alligevel :-(

  venlig hilsen
  Karin

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åååh, kunne godt gå på rov i din samling! Ville du opdage det, hvis et par af dem på mystisk vis forsvandt? ;) ÅH, hvor er der mange fiiiine!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anna

  et spørgsmål om børster fra elf

  Jeg har set at en af jer har anbefalet en pudderbørste fra elf som foundationbørste.
  Da jeg ikke har mange penge lyder det jo fjong. Men når jeg går på den danske side eller den engelske side for at købe så ser børsterne der helt anderledes ud, har lyse skafter og pudderbørsten er ikke flad.

  Hvordan kan det være?
  Har i link til en danske eller anden eu side hvor jeg kan købe den omtalte?

  Jeg elsker jeres anbefalinger af billige produkter og har efterhånden fået reduceret mit makeup budget godt. Som fattig nyskilt var det nødvendigt. Så tak :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • henrik Boysen

  Hej katja, jeg skulle høre fra min kæreste, som normalt renser sine pensler ved at komme dem i kogene vand, om det der rense væske, som man kan købe i matas ( det er vist deres eget mærke ) er godt til at rense pensler
  med. Jeg er nemlig lidt i betænksom ved om det der væske fordamper, så man ikke tvære det op i hovedet når man bruger penslerne bagefter. Tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Henrik
   Hvordan den fra Matas er, ved jeg ikke, men generelt har de et meget højt alkohol indhold, hvorfor det jo fordamper. Men… Hverken kogende vand eller rensevæske er effektivt i længden. Læs vores guide til at vaske pensler i stedet.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • henrik Boysen

  hej igen. er det fordi de ikke bliver ordenlig rene, når man stikker dem i kogene vand, eller er det bare fordi de går i stykker, at det ikke er godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Du ødelægger penslerne. Det er en rigtig dårlig ide. De er ikke beregnet til så høje temperaturer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Henrik
   En ting er at hårene ikke bliver vasket fri for produkt. En anden ting er at man kan være “heldig” at brænde farven fast i penslen og dermed ødelægge den. Det er i det hele taget en rigtig dårlig idè.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • henrik Boysen

  så siger vi tak

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spar 50% på A-Derma, Vichy, La Roche-Posay, Avène, Klorane m.fl.