Anmeldelse af solcreme: La Roche-Posay Anthelios XL

Sådan styrer du naturkrøllet hår

“Hvordan skal jeg så gøre, når jeg har krøller?”, spurgte en stor del af jer, da vi lavede indlægget om, hvordan man føntørrer sit hår. Og det burde vi selvfølgelig have set komme – men det har sådan to tyndhårede, skandinaviske glat-mankede dåser ikke en ærlig chance for at svare på. Så vi har hidkaldt ghd’s skandinaviske creative educator Mette Boll Petersen igen for at få hendes kvalificerede råd til naturkrøllet hår. Så for resten af dette indlæg er det Mettes ord, der trænger igennem, og ikke vores – og det skal I være glade for!

Føn med halv varme og lav styrke
Ligegyldig hvilken metode der bruges, er det vigtigt at føntørre med halv varme og lav styrke – for meget blæs og varme vil få krøller til at kruse og blive ustyrlige. Brug alligevel altid en god kvalitet føntørrer – men brug den kun på halv styrke. Husk altid at afslutte med kold luft, da dette l?5ser den nye form og giver glans.

Start med at føntørre, når håret er 70 procent tørt – men i modsætning til glat hår, kan du ikke bare grov-føntørre indtil de 70 procent. For så får du kruset og uregerligt hår. På med diffuseren og ned på halv varme og kraft hele vejen eller sno håret i totter (se beskrivelse længere nede på bloggen)

Brug de rette produkter
For at krøller bevarer spændstighed og ikke kruser er det vigtigt at tilføre fugt til håret allerede igennem shampoo, kur og conditioner. Når du styler skal du bruge et stylingprodukt, der både beskytter mod varme og giver glans og let hold. Mange med krøller vil have gavn af en mousse til dette formål. Men husk at bruge en mousse med det rette hold og ikke en der gør håret for stift – looket denne sæson er mere naturligt.

Tør håret med en diffuser
Når håret tørres kan man vælge at bruge en diffuser. Hvis du ønsker mere volumen og spændstighed til krøllerne i bunden, vender du hovedet nedad. Hvis ikke så står du bare ret op og ned.

Særligt look til krøller
Et andet tip som giver et rigtigt flot resultat er at sno hele håret i store totter. Når hele håret er snoet, føntørrer du det (husk halv kraft og halv varme) eller lader det lufttørre og til sidst sættes føntørren på for at aktivere produktet – varmen er også med til at give mere spændstighed. Når håret er HELT tørt, rusker du totterne ud med fingrene, og man får det fedeste look. Især hvis håret har tendens til at kruse. Det er meget vigtigt at håret er knastørt, før du rusker totterne ud – ellers falder det helt sammen igen.

Look til en tur i byen
Skal man i byen kan man bruge denne teknik fra ghd for at skabe lidt anderledes struktur i håret eller for at skabe krøller, hvis man har et sted hvor håret krøller for lidt (eller den side man har sovet på!)

Mettes yndlingsprodukter fra ghd til krøller
ghd’s total volume foam er et fantastisk produkt til føntørring af krøller ifølge Mette. Det beskytter både mod varme, udtørring og giver glans og fugt. Produktet tilføres inden føntørring.

Ovenpå moussen anbefaler hun smooth and finish serum fra ghd for at give ekstra glans og forhindre krus. Har man meget tørt krøllet hår som ikke mangler spænd men fugt kan man skifte total volume foam ud med ghd’ heatprotection spray da den indeholder masser af fugt. (se video).

Husk at spraye ghd’s curl hold på hver tot der krølles, når du bruger styleren. Den giver både hold og beskytter mod varne.

Du kan følge med på ghd’s danske Facebookside

Vælg den rette styler
Mini styleren er ofte en bedre størrelse til naturkrøller, da den falder mere naturligt ind i det naturkrøllede hår. Hvis du har mindre krøl, vil du ofte være gladere for den mindre størrelse. Hvis du har store fald kan du bruge den klassiske. I videoen ovenfor bruges mini styleren.

Husk at håret skal være helt tørt, inden en styler sættes på!!

Vi har aftalt med Mette, at hun også holder øje med kommentarfeltet og svarer på jeres spørgsmål om krøller. Fordi det er hun MEGET bedre til, end vi nogensinde bliver.

40 kommentarer

 • Louise

  Super lækkert med et indlæg til os med krøller!
  Har I nogle bud på en mousse, der ikke får hverken mit hår eller min bankrådgiver til at ligner et pindsvin?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

   Tillader mig lige at svare :o) Jeg har også selv krøller og har prøvet en del forskellige, men den der har virket allerbedst på mig og som jeg har sværget til i mange år, er fructis garnier, det skal være den der hedder extra strong altså nr. 5. Og den er tit på tilbud i bilka og føtex til halv pris.

   Ellers må du prøve dig frem, hvad der virker for andre virker måske ikke for dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Krøltop

   Jeg bruger personligt jomfru kokos og smelter det, hælder aloe vera i og bruger det som hår maske. Skyl det ude efter 20 min og brug så “redken fresh curls curl refiner” i, bruger en diffuser på middel varme og vupti smukke krøller uden frizz :).
   Det skal også nævnes at jeg endda har afbleget hår.

   Du kan købe øko jomfru kokos i fast form og aloe vera på urtegåden.dk

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Krøltop
   Ja, kokosolie er genialt….vi er storforbrugere hjemme hos os!
   Tak for hårmaske-DIY…hvad gør Aloe Vera for håret?
   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Krøltop

   Ja kokos, især i fast form er det bedste.
   Aloe vera gør at mit hår vokser hurtigere og stærkere.
   Engang i mellem så kan man også bruge mandel olie i blandingen, det gør at mit hår får glans uden at jeg behøver serum til mit hår.

   Og et til tip, mandelolie er utrolig godt for øjenvipperne, de bliver så flotte lange af det :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Krøltop
   Tak for svar, ja mandelolie er genialt! Jeg er stor fan!

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er glad for at jeg kunne tilføje lidt, men I er altid velkomne til at besøge min blog :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Krøltop
   Det kan du tro, vi vil <3

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene Andersen

  Fedt med råd til krøllerne :-)
  Har I nogle tips til hvad jeg skal gøre, hvis jeg ikke ønsker at få mine små krøller frem, men hellere vil have store bølger i håret? Det synes jeg er næsten umuligt uden glattejern, og helt umuligt hvis håret har mødt en føntørrer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte Dueholm Simonsen

  Et super tip jeg fik af min frisør er, at når man har vasket håret og puttet balsam i, reder du håret med en bredtakket kam, og efter du har skyllet balsam ud, skal du IKKE rede håret inden du styler det, kun tørre det med håndklædet. Prøv det – man får de flotteste naturkrøller :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette, ghd

  Hej louise – moussen fra ghd koster 239 – og hedder total volume foam – du skal ikke bruge særligt meget af den, da det er en koncentreret mousse -fordelen ved den er at den både er varmebeskyttende, beskytter mod uv og kan bruges i både vådt og tørt hår – skal blot aktiveres ved hjælp af varme. Så selvom du betaler lidt mere for moussen skal du blot bruge dette produkt for at være dækket ind. Kan også sagtens bruges hvis du ønsker at føntørre dit hår glat.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette, ghd

  Hej Malene – hvis du bruger teknikken som beskrevet ovenfor hvor du snor dit hår i totter – men du skal bare sno dem i store totter for at få en større bevægelse i håret – derudover er det en fordel at bruge en produkt der virker beroligende på dit hår – her anbefaler jeg ghd’s straight and smooth serie – der er 2 forskellige alt afhængig af hvilken hårtype du har (fint eller tykkere hår) – som beskrevet under moussen er den både uv og varme beskyttende – og kan bruges i både vådt og tørt hår – vådt når du føntørre og i det tørre hvis du engang imellem glatter det. Hvis du engang imellem ønsker store bølger er her et link: http://www.youtube.com/watch?v=dkWJF_XF6zY&feature=youtube_gdata_player
  Her kommer du igen din straight and smooth spray i og føntørre – dernæst sprayes ghd

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette, ghd

   ghd’s curl hold på det tørre hår, hvorefter du fortsætter teknikken som vist i videoen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita L.

  Nogen forslag til, hvordan man styrer/tæmmer naturkrøllerne, hvis man IKKE bruger føntørrer? Jeg gider ikke stå og bakse med sådan en, men vil gerne have mere styr på kruset.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • ida

   Jeg har selv langt, naturkrøllet hår og har gennem tiden afprøvet alverdens forskellige produkter. Jeg gider heller ikke bruge tid med hårtørrer, så jeg lader det altid lufttørre. Jeg bruger Trevor Sorbie Long Hair Curl Cream – det er det bedste produkt, jeg har prøvet. Det definerer krøllerne uden at gøre dem stive, og er virkelig nemt! Produktet kan købes hos forskellige frisører, men du sparer penge ved at købe på nettet – bare søg på google :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anita L.

   Tak – det prøver jeg. Det meste mousse m.m. giver jo fornemmelsen af, at ens krøller er blevet støbt i halvhård plastic.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Frederiksen

  Uhh, et lækket indlæg! :)
  Jeg gad helt vildt godt hvis jeg kunne få uddybet afsnittet der hedder “Særligt look til krøller”, forstår ikke helt hvad der menes med at sno håret? skal man holde en tot ad gangen og føntørre den eller har jeg misforstået det totalt? :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Jeg kunne virkelig godt tænke mig en lidt mere uddybende forklaring af den der “sno håret”-metode.. Skal det snos og så fæstenes med elastikker? Og hvilket produkt er det, der skal bruges? :-)

  Jeg har selv noget virkelig blandet hår: Det kruser ved ørerne, er halv glat nederst ved nakken (specielt nu, hvor det er langt) og krøller i resten.. Mit bedste trick er at putte Nivea creme i, mens det er håndklæde tørt og lade det lufttørre helt eller lige føntørre rødderne ved lav styrke med en difus… Men det bliver ikke lige så flot længere, nu hvor det er blevet langt, og jeg mangler ofte inspiration til hvordan, det kan styles (det skal siges, at jeg er en pige, hvis eneste hårprodukter er shampoo og balsam, da jeg ikke kan finde rundt i alle de resterende produkter… :-) )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mette, ghd

  Til Anita, det er rigtigt at førhen var der mange mousse der gav håret en rigtig stiv og knasende fornemmelse. Mange mousse er dog gjort meget lette – og som ghd’s fungere den som en mellemting mellem creme og mousse. Har hørt fra mange der er glade for at bruge ghd’s selvom de lader håret lufttørre, det vigtige med henhold til årstiden er uv- beskyttelsen. Ligegyldigt hvilket produkt du bruger er det vigtigt at produktet indeholder fugt, da det er dette der gør at krøllerne ikke kruser og ser matte ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mette, ghd

  til Caroline og Line. Man fordeler et produkt i håret når håret er fugtigt. Her er mit favorit (som i sikkert kan fornemme :-) ) ghd’s total volume foam, da jeg elsker den naturlige fornemmelse den giver. Dernæst snor man håret i rimelige store totter (prøv jer frem for meget individuelt) prøv f.eks. med en 15 totter fordelt i håret. Når man sno’er håret undgår man at det kruser. Det skal ikke sættes fast med noget men bare hænge i totterne. Dette kan nogengange hjælpe hvis krøllerne også krøller lidt uens eller som Caroline beskriver ikke krøller så godt nogen steder – her skal man måske hjælpe lidt til med varme til sidst. Rusk først totterne ud når de er helt tørre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Tak for mousse-råd :)
  Jeg har selv fået samme råd af min frisør som Gitte Dueholm Simonsen, men har efterfølgende læst flere steder, at man aldrig må rede sit hår, når det er vådt. Er det rigtig, at hået bliver ‘skørt’ når det er vådt, og derfor knækker meget nemmere? -in case of: hvornår skal jeg så rede det, hvis jeg gerne vil undgå krus og mikrokrøller?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette, ghd

   Det er rigtigt at håret er mere sensitivt når det er fugtigt, men jeg vil altid foreslå at frisere det let og forsigtigt igennem – også for at fordele produktet godt i håret. Når vi taler naturkrøllet hår gør jeg tit det at jeg frisere det igennem med en krøllekam f.eks. ghd’s detangeling comb – (bruger den faktisk også til mit eget hår selvom det ikke er krøllet fordi den er fantastisk :-) efter jeg har fordelt produkt i håret, den et skånsom, antistatisk og så er den lavet af carbon (kul) hvilket er det bedste materiale og blev førhen kun brugt til professionel brug.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Krølll

   når det er tørt- før du går i bad :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stella

  Tak for gode tips til os med krøller!
  Jeg reder mit hår godt i gennem inden jeg går i bad, og så håber jeg at balsam kan klare det sidste, og reder bare fingrene igennem håret mens jeg er i badet.
  Jeg bruger Loreal Play ball curl candy (den lyserøde). Den er rigtig god til krøller. Den giver lidt mere struktur hvis man bare lader det lufttørre, og bruger jeg føntørrerren får jeg rigtig mange krøller. Den er god uden at det bliver for stift.
  Det kan dog godt give et lidt wet-look hvis man putter meget i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Tips til krøller […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej, jeg kom lige til at trykke lidt for hurtigt. Jeg har hår som ovenstående model bare dobbelt så stort og så lyst, men mit er slet ikke i nærheden af at se så sundt og glansfuldt ud. Især døjer jeg med at det er så tørt, og jeg bruger også kokusolie, jeg kan bare ikke klare lugten, og eftersom jeg ikke vasker håret med shampoo ret tit så hænger lugten ved. Og den harsker. Med en mousse er alle min problemer løst for en tid. Det ser fantastisk ud, men næste morgen er jeg nød til at vaske det for det hjælper ikke at komme mere mousse i, da det bare klasker sammen, men når jeg så vasker det så ligner det en høstak der har stået for længe uden overdækning. Diverse krøllecremer har jeg også brugt, men de er bare ikke stærke nok, eller fede og glansfulde nok. Redkens, Kerstaste mm har jeg brugt, men Tigi Curls Rock … er den bedste so far, den holder i flere dage, men jeg skal hele tiden komme enten kokos oile eller et andet glanstilførende produkt i for at håret ser nogenlunde pænt ud. Det jeg søger hjælp tíl er at finde de vidunderprodukt som både kan tilføre glans, hold mm., og kan tåle at sidde i mit hår i flere dage. Jeg vasker som sagt ikke hår i shampoo ret tit, da jeg aldrig får fedtet hår, med mindre jeg selv tilfører fedt i form af olier mm. Oftest så skyller ejg det bare og giver det kur og derefter balsam, som jeg heller ikke skyller ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Marie
   Uanset hvor gerne jeg vil hjælpe og rådgive dig, så må jeg simpelthen melde pas. Jeg har ikke noget der ligner en ærlig krølle, så jeg har ingen erfaringer at trække på.
   Først og fremmest er der vist mange, som har meget stor glæde af at undgå de hardcore sulfater (SLS), når de har krøller. Mht. kokosolien så ved du godt at du kan få en helt lugtfri variant? Hvis mit hår skulle lugte af kokos, ville jeg seriøst knække mig, så derfor ved jeg med sikkerhed, at de findes uden :-) Det hjælper selvfølgelig ikke på at olien bliver harsk i håret… hmmm, jeg tænker umiddelbart, at jeg ville prøve at blande et par dråber e-vitamin i olien (http://www.urtegaarden.dk/product/virkestoffer/e-vitamin.aspx). Det har jeg meget gode erfaringer med i forhold til sheasør :-)

   Det er desværre de eneste råd, jeg lige umiddelbart kan give dig :-(

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Tusind tak for svar, det med at man kunne få en lugtfri kokosolie havde jeg ikke lige set – Jubi! :D Det hjælper lidt på det, tak

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice

  Hej jeg har krøllet /kruset hår som jeg bare ikke kan styre og som ingen af de frisører jeg har haft kan klippe ,så jeg er mega ked af mine krøller:( i har mange godt råd her på siden :) jeg kunne dog godt tænke mig at se jeres krøller om de ligner mine på forhånd tak:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Alice
   Som vi skriver i indlægget, har vi begge to MEGET glat hår. De tips omtalt i dette indlæg kommer fra en meget dygtig frisør fra ghd, som har nogle lækre spændstige krøller.
   Hendes krøller kan du lige skimte på billedet, det er hende i baggrunden med det lyse hår.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Prinsessekrøller

  Hej kan se at opslaget er gammelt men har bare et spørgesmål ingen kan svare på:/….har ægte slange/prinsesse krøller og mit hår er tykkere end andres og konstant tørt …problemet er at det bliver mere tørt af skum/musse, ole og spray…håret knækker nemmere og spidsere ødelagte hele tiden…hjælp…håber i kan hjælpe mig..vil ikke have det så tit klippet

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Prinsessekrøller

   Selvfølgelig vil jeg gerne hjælpe, men desværre er jeg meget i tvivl om, hvad du spørger om?
   Jeg regner med, at det er, hvad du skal gøre for at undgå det tørre hår? I så fald synes jeg du skal læse med her: http://pudderdaaserne.dk/2014/11/18/tirsdagstip-saadan-plejer-du-vinterhaaret/

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Prinsessekrøller

   Hov undskyld ja præcist men olie, mousse og spray har aldrig hjulpet:/ hvad gør at du tror det vil hjælpe det der står inde på artiklen du lige sendte?

   Ps. Er faktisk igang lige nu for at finde en måde…har babyolie i håret og håndklæde rundt om og så skal jeg sove med det på og skal sætte shampo i håret når jeg vasker det…hvis det kun vand er håret fedtede i flere dage(:

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Prinsessekrøller
   Jeg skriver ikke om hverken mousse eller spray. Der er alkohol i begge dele, så det udtørrer bare håret mere. Hvilke olier har du prøvet?
   Har du læst det indlæg, jeg linker til? Det beskriver ret godt, hvorfor jeg tror det vil virke!
   Afhængigt af præcist hvilken babyolie du har i håret, er der desværre meget stor sandsynlighed for, at du vil have begrænset effekt, da babyolie oftest er mineralsk olie. Det du skal have fat i er en vegetabilsk oli,e og dem jeg nævner i indlægget, er dem med den største dokumenterede effekt på håret.
   Jeg vil igen opfordre dig til at læse indlægget, der er mange, som har spurgt om hjælp til samme problemer, som du oplever, og jeg kan ikke skrive individuelt til alle, derfor har jeg skrevet et indlæg om netop denne problematik.
   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Riedel

  Hej Dåser –
  Har brug for et god hår-råd – jeg har naturkrøl, men desværre holder krøllerne ikke særlig godt – det er som om de nærmest glider ud af håret i løbet af dagen, og bare jeg har haft en hætte på knolden, så er der ikke en krølle tilbage. Jeg bruge div. produkter til at give krøllerne fasthed og spændstighed, men lige meget hjælper det. Er der andet jeg kan gøre? Alt det med masser af balsam gør håret så glat at jeg ikke engang i vådt hår har en eneste krøller…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Helle
   I øjeblikket tester min naturkrøllede veninde produkter for mig, jeg vender tilbage med svar, så hurtigt som muligt (og anmeldelse).

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  et virkelig skønt indlæg til en på 21, som har været så heldig at begge mine forældre har tykt og utrolig kraftigt hår, hvoraf min far har krøller og min mor har glat hår. Mit hår er blevet en god blanding af dette, da jeg både har tykt, kraftigt, krøllet og en smule glat hår. Oven i alt det er mit hår også utroligt kruset
  Jeg har ofte sat mit hår op i en hestehale, da det simpelthen er for ustyrligt. Men nu vil jeg gerne have det til at hænge lidt mere løst, uden at jeg skal bruge mousse eller hårlak.
  Er der nogle produkter man kan bruge? Jeg har aldrig været glad for at føntørre mit hår, da det bogstavlig talt kommer til at ligne en løvemanke.
  Jeg har også overvejet en ny frisurer. Jeg har lige nu ca. samme længde overalt, omkring til lige under brystet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Charlotte
   Du har brug for en god frisør, som kan vejlede dig i både frisure og produktvalg. Det har jeg desværre ikke en jordisk chance for at vejlede i. Find en frisør, hvor du føler der er god kemi, og som du har eller kan få tillid til. Det er en gave, at have en at spørge til råds, når man har lyst til at prøve noget nyt.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Therese

  Hej til alle krøllepigerne
  Jeg har i en del år været tilbøjelig til at glatte mit hår. Jeg synes som enhver anden teenager ikke at krøller var alt for smarte. Da jeg så for ca et år siden besluttede mig for at lade mine krøller komme frem, var jeg så ked af det. De var uigenkendelige og nærmest ikke-eksisterende. Men jeg gav ikke op. Jeg har nu i et år hverken glattet, føntørret, eller farvet mit hår, og guess what.. Mine krøller er tilbage og jeg elsker mit hår! Jeg holder mig dog langt væk fra føntørre, da det slet ikke går, på hverken lav styrke, lav varme osv. Lufttørre det ALTID uden undtagelse. Nu er jeg ved at have fundet frem til nogle produkter der virker rigtig godt, i forhold til at give lidt hold og glans. Det jeg er kommet frem til er at Toni & Guy har de absolut bedste krølle produkter. Jeg har været igennem en del forskellige skal det siges. Jeg bruger deres spray gel fra Classic serien, spray Wax fra creative serien og mit næste køb bliver deres curl defining Oil (har tidligere brugt moroccan Oil, hvilket også kan anbefales). Jeg vil bare sige der er håb forude, selv hvis du har mishandlet dine fine krøller, det eneste jeg godt kunne tænke mig vejledning omkring er shampoo og conditioner. Har for nyligt brugt “Brazilian Keratin” fra London mærket “Natural World”. Det kunne mine krøller slet ikke fordrage. Det gør mit hår alt for blødt og fjerner textur. Efter en nat skal de allerede næste dag gøres vådt og krammes op for krøllerne bliver ordentlige igen. Nogle gode råd til krølle shampoo og conditioner? Ville også være dejligt med råd til hvordan det er bedst at sove med sine krøller, så de er så pæne som muligt til dagen efter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Therese
   Har du prøvet Curly Girl metoden? Den er der mig bekendt mange krøltoppe, der er rigtig glad for.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af solcreme: La Roche-Posay Anthelios XL