L’ Oréal Le Vernis

Tirsdagstip: Genbrug solcremen fra sidste år

Jeg bruger lige nu resterne af sidste års solcreme fra ACO.

Der er mange, der tror, at man skal smide solcremen fra sidste år ud. Jeg har selv gået rundt og sagt det i mange år. Men det passer faktisk ikke. Holdbarheden på de fleste solcremer er 2-3 år uåbnet, og selv når de er åbnet kan en almindelig solcreme holde sig i cirka et år. Det vil sige, at den du brugte sidst på året sidste år, kan du SAGTENS bruge igen i år.

Brug din sunde fornuft – hvis den lugter mærkeligt eller ser mærkelig ud, skal den ud. Men hvis den ser ud som ny, så brug den bare. Solfiltre er faktisk ikke specielt sarte – i modsætning til, hvad mange tror. Eneste undtagelse er, hvis den har være udsat for konsekvent stærk varme. Hvis den fx. har været med på stranden hele sommeren eller har ligget i handsrummet i en varm bil hele sommeren. Så skal den ud.

Følg også altid den angivelse, der er på produktet af, hvor længe det kan holde sig, efter det er åbnet. På min Vichy solcreme viser det lille ikon med den åbne krukke 12 måneder (12M). Så er det selvfølgelig 12 måneder, der gælder.

Læs mere på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside, hvor du også kan finde flere gode råd om sol og solbeskyttelse.

Genbruger du solcremen fra sidste år?

18 kommentarer

 • Anja

  Ja vi bruger cremerne fra sidste år. Synes det er mange penge at smide ud for, og selvom filteret måske ikke er lige så beskyttende, så bruger vi dem. Om ikke andet så som almindelig creme, hvis det er lige på det sidste ;O)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Som almindelig creme gør jeg alligevel ikke. Synes ikke det er… Rart. Solcreme giver ikke samme effekt som fugtighedscreme, hvis du kan følge mig? Men jeg er også en tør kiks :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg bruger også min creme fra sidste år af samme grund, som du skriver: der står, at den kan holde i et år, så hvorfor smide den ud:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg genbrugte – indtil en var så venlig at fortælle at det måtte jeg i hvert fald ikke… Og siden har jeg brugt formuer på at genkøbe solcreme (til ingen verdens nytte fordi der har været våde kolde somre i et væk)
  Nu vil jeg glad og fro beholde de to jeg har fra sidste år!
  Tak for det!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er godt at det var til lidt gavn :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeps, jeg genbruger.

  Selvom den tube jeg har er så lille, at jeg burde kunne have brugt den sidste år *ahem*.
  Men mig og solcreme er bare ikke gode venner og slet ikke i ansigtet, hvor det stopper porerne, hvor til jeg kan sige hej til bumser og talgknopper der gør nas.

  Så hvis nogen kunne tippe om en god ikke fed solcreme med høj faktor, uden parfume til en billig penge ville jeg blive glad.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Sacha
   Jeg kender godt til problemet med solcreme i hovedet, som ikke er specielt behageligt. Jeg anvender for tiden en mineralpudder med solfaktor 20 fra Jane Iredale. Den er desværre i den dyre ende, men du får til gengæld flere produkter i et. Produktet er naturligt og lavet af mineraler, hvilket betyder, at huden kan ånde igennem og det føles på ingen måde som en maske. Den kan varmt anbefales. (Jeg er endnu ikke blevet solbrændt på trods af, at jeg har nydt solens stråler en del i den sommer, vi har haft frem til nu).
   Desuden har jeg læst på Sara Rostrups blog, at Kiehl’s laver en super solcreme – Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defence. Den er dog også lidt dyr, men jeg vil helt sikkert hellere bruge penge på forbyggelse frem for at blive solbrændt eller det, der er værre. Håber du kan bruge det til noget.

   Pudderdåse Katja: Super fedt råd med solcremen. Jeg var også af den opfattelse, at man bør smide dem ud, når sommeren er ovre. Jeg genbruger dog denne sommer, hvilket jeg så snildt kan fortsætte med.

   God aften!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak og i lige måde :)

   Og jeg er helt enig: Kiehl’s SPF 50 er virkelig god: http://pudderdaaserne.dk/2012/05/13/vores-favoritter-kiehls-har-saenket-priserne/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   På apoteket kan du de fleste steder på Avene’s solfaktor serie. De har en på 30 SPF til ansigtet, som netop modvirker urenheder. Den hedder “Cleanance”, og den virker for mig, der har tendens til urenhender sommer OG vinter. Hurra.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Billig er måske så meget sagt, men både La Roche-Posay og Vichy har flere. Du kan prøve dem på apoteket.

   Cliniderms light&matifying synes jeg er et godt bud: http://pudderdaaserne.dk/2011/04/14/test-af-solcreme-cliniderm/

   Jeg kan også varmt anbefale den Kiehl’s

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Stender

  Også genbrug her. Jeg tænker, at faktor 30 måske ikke helt er faktor 30 længere, men smører den på med tanke på, at den nok holder mindst 20.

  Den solcreme der kommer med på stranden ryger i køletasken sammen med vandflaskerne ved siden af et køleelement :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det allervigtigste med solcreme er at putte nok på! :) Hvis laget er tykt nok,så betyder faktor 20 eller 30 mindre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina Stender

   Enig – og derfor må man jo også have den med sig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bruger også dem fra sidste år :).. Men de holder ikke hele sommeren, kan jeg allerede se nu. Jeg bruger ret meget solcreme, og den jeg pt har fra garnier er ikke ligefrem drøj i brug x.x. ..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Guuud… Jeg har altid undret mig over hvad det var for en mystisk måleenhed, den der krukke med et tal i… Hehe, så er det sørme holdbarheden, ej jeg føler mig helt klåg nu 8-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Så har du lært noget nyt i dag :-D
   Og en vigtig ting – den er på al din kosmetik. Med et forskelligt tal på. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte K.

  Jep jep – dog ofte bare som almindelig bodylotion :) Godt sparetip, også hvis man har lyst til den der duft af sommer midt om vinteren.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

L’ Oréal Le Vernis