La Roche-Posay Eau Thermale: Et koldt pust i en varm tid

Anmeldelse af solcreme: Vichy Capital Soleil

Først og fremmest UNDSKYLD! Vi har været alt for længe om at komme i gang med at skrive om solcreme i år. Så hvis I er blevet solskoldede indtil nu, så må det være vores skyld.

Første i rækken bliver Vichy Capital Soleil. Vichy, La Roche-Posay og de andre L’Oreal mærker har efterhånden fundet formlen til markedets bedste UVA beskyttelse, og grundstammen er derfor den samme år efter år. L’Oreal bruger sit helt eget UVA og UVB filter Mexoryl kombineret med blandt andet Avobenzone, Octocrylene og Titanium Dioxid, hvilket sikrer meget solid og bredspektret beskyttelse.

Variationerne i sortimentet handler derfor – udover faktortallet – om konsistens og andet indhold. I forhold til UVA og UVB beskyttelse er der ingen af Vichys produkter, jeg ikke er helt tryg ved at anbefale. De tager solbeskyttelse meget seriøst hos L’Oreal.

Vichy Capital Solei SPF30 Spray Multi-position
Jeg tillader mig lige med at starte med at anbefale en oldie but goodie, som har været i sortimentet længe. Det er en børnefamilie favorit, fordi det er en suveræn god spray, der får andre sprays til at minde om en tilstoppet vandslange. Du kan vende den på hovedet eller på skrå eller hvilken vej du vil, og den virker stadig. Indholdet er lidt fedtet – men det virker, når man skal jagte en 3-årig huset rundt, fordi han pure nægter at få solcreme på.

Pris 199 kroner for 200 ml.

Tilbage til nyhederne. En af de allerbedste er:

Vichy Capital Soleil SPF 50 Mattifying face fluid dry touch
Navnet siger det hele, for det er det, den er. Hvis du er træt af fedtede og skinnende solcremer, så vil du elske denne. For her får du SPF 50 i en helt unik konsistens, jeg ikke har oplevet før. Den føles lidt fed til at starte med, men tørrer helt ind og efterlader huden babyblød og mat. Jeg lavede mande-testen på Kristian fra mit kontor som sagde “hvordan kan det være faktor 50? Den føles jo slet ikke fedtet?”

Den indeholder parfume. Pris 135 kroner for 50 ml.

Vichy Capital Soleil SPF 50+ Gentle milk for children
SPF50+ er den højeste faktor, man må angive med indenfor EU, og dette er en god solcreme med høj faktor. Der er hverken parfume, farvestoffer eller parabener i. Den er til den fedtede side, men hvis din prioritet er at holde solen væk fra meget solsart hud, så er dette et godt bud.

Pris 159 kroner for 100 ml.

Vichy Capital Solei SPF50 Milk for children
Den store, billigere og mindre fedtede Milk for children vil passe meget bedre til de fleste børnefamiliers behov – både ifht. pris, størrelse og konsistens. Det kan diskuteres, om forskellen mellem SPF50+ og SPF50 reelt vil betyde noget i praksis for de fleste? I Australien må man ikke markedsføre solcremer med højere faktortal end SPF30. Hvis du reelt har behov for SPF50+, så er du næppe i tvivl selv i hvert fald.

Pris 199 for 300 ml. (Denne bestod også mande-testen)

Her kan du købe det
Du kan købe Vichy på de danske apoteker og på nettet. Læs mere på Vichys danske hjemmeside.

Der er ofte en del at spare på fx. tyske Apo-rot.

Læs også sidste års anmeldelse af Vichy, hvor du fx. kan læse om den unikke sololie.

PS. Mange af jer kan måske huske sidste års debat om Octrocrylene. Octrocrylene er et solfilter, som man har mistænkt for at give allergi. Det, der er værd at huske, er at den viden stadig er helt ny, og at alle kemiske solfiltre i princippet kan give allergi. Men hvis du var en af dem, der sidste år reagerede på solcreme, skal du selvfølgelig vælge en Astma- og Allergiforeningsmærket solcreme. Så kan du være sikker på, at den er uden Octocrylene (hvis den er fra i år – ændringen er sket efter sidste år). Hverken jeg selv eller min søn, som begge har eksem af mange former, har nogensinde reageret på Octocrylene. Hvis du nogensinde oplever en reaktion på et solfilter, så er det bare at stoppe med det pågældende filter – det er ret udramatisk. Lad dig for guds skyld ikke skræmme væk fra at bruge solcreme – DET er farligt!

Hvilken solcreme bruger I?

54 kommentarer

 • astrid

  Hey- har i prøvet den nye fra california tan i spray form??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej desværre. Der kan jeg ikke hjælpe.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wohoo må straks ud og investere i den ansigtssolcreme, lyder som det jeg altid har drømt om!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Vi er fans! (Husk lige at prøve testeren først :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har selv købt vichys solcreme med SPF 30 og dry touch til ansigtet i en faktor 30.. og det må indtil videre være yndlingssolcremer – så I får ingen skyld fra min side af hvis jeg bliver rød, for så er det vidst selvforskyldt ! ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina T

  Jeg har brugt den her et stykke “Vichy Capital Soleil SPF 50 Mattifying face fluid dry touch” og for mig er den en vinder, den bedste solcreme til ansigtet jeg nogensinde har haft, elsker at den trænger fuldstændig ind i huden JUBIII

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Jeg har lige købt Vichy Capital Soleil 50+ spray til børn:-) Næsten alt lægger sig som en hinde på min hud og fedter plus jeg ikke kan holde selv den mindste lugt ud… Den er jeg indtil videre rigtig glad for:-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Dejligt Michelle :) Den har jeg ikke engang prøvet

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • M.

  hvad synes i om sololien? giver den en mere jævn farve?:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg har ikke prøvet den i praksis længe nok til at kunne sige noget om det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bruger Matas’ sollotion, fordi den er uparfumeret og allergimærket. Jeg er ikke allergiker, men reagerer på mange cremer, så Matas føles som det sikre valg. I øvrigt passer den også i mit pr isniveau ;-) i ansigtet bruger jeg indtil videre min almindelige dagcreme med spf 25. Burde nok finde en decideret solcreme til ansigtet, men har endnu ikke fundet en, som ikke er for fedtende og ikke giver flere urenheder. Vichys er måske løsningen (selvom den indeholder parfume :-/). Jeg tror i hvert fald, at den skal testes;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er i det mindste en mild parfume :) Ellers har La-Roche Posay også nogle gode varianter? Jeg er også STOR fan af denne: http://pudderdaaserne.dk/2011/04/14/test-af-solcreme-cliniderm/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg må ud og kigge på mulighederne. Jeres anmeldelse af Cliniderm solcremen lyder meget interessant! ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Held og lykke. Lad os høre, hvad du finder ud af.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære dåser,
   I skal lige have en kæmpe tak for alle jeres solbeskyttelsestip! Særligt for jeres tip om Aloe Vera gel! Har engang haft den stående og har brugt den som after sun, men af en eller anden grund havde jeg glemt alt om den. For nyligt læste jeg jeres indlæg om den, og da jeg i mandags blev lidt for solbrændt, var der ingen tvivl om, at jeg skulle have fingrene i den! Og den er jo virkelig genial! Den køler ikke kun, men tager også den kløen, som især har drillet.
   Mht. ansigtssolcreme har jeg med hjælp fra en bekendt, som er apoteksansat, valgt Cliniderms. Glæder mig til rigtig at komme i gang med at teste den ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ej hvor er det godt at høre. Lad os høre hvordan det går med Cliniderm :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Indtil videre er jeg fan af Cliniderm – i hvert fald mht. konsistens! ;-) Sommer har der jo ikke været meget af den sidste uges tid, men solen har vi da set her i det jyske, så den er blevet brugt flittigt.
   Bruger den dagligt ovenpå min dagcreme. Cremen ligger sig ikke ovenpå huden som en hinde, men trænger ind, som den skal uden at efterlade huden fedtet. Den er simpelthen super!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Dejligt! Og jeg er helt enig :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg har lige købt den store Vichy Capital Soleil og det er den bedste solcreme jeg har haft til dato! Den er super lækker at smørre ud, så jeg synes virkelig den er pengene værd. Min kæreste er også begejstret for han hader at smøre solcreme på, men denne synes han heller ikke er slem at bruge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Som sagt – MANDETESTEN! Det er der man finde ud af, om de reelt er fedtede :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har købt Kiehls faktor 50 men er ikke ubetinget fan. Ellers plejer jeg at bruge Lancasters cremer selvom de sikkert er helt forfærdelige

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hvilken Kiehl’s er det? Hvorfor kan du ikke lide den? Jeg har hørt meget pænt om Lancaster, de skulle bestemt være ok.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg synes bare ikke helt den der Kiehls virker. Det er den der hedder Ultra Light Daily UV Defense SPF 50. Jeg klasker ret meget af den på udsatte steder (bryst og skuldre) men har bare en fornemmelse af, at den ikke rigtig virker (men har ikke 100% bevist det endnu). På den anden side har jeg også svært ved at forestille mig, at et mærke som Kiehls ikke skulle virke

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Der er alle de ingredienser i, der skal være. Der er stort set det samme i som La Roche-Posay og Vichy. Mexoryl mm. Det hele er jo ejet af L’Oreal og alle L’Oreals firmaer bruger stort set samme kombination af filtre. Så den virker absolut!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diala

  Heeey~ :D

  Jeg bruger i øjeblikket Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defence SPF 50. Den er riiigtig god og så virker den også som en ansigtscreme. :D

  Her er en “kort” beskrivelse af den:

  Let ansigtscreme til daglig brug med Spf 50. Giver huden en effektiv bredspektret UVA og UVB beskyttelse. Ultralet oliefri konsistens. Giver en mat finish og modvirker ujævn pigmentering og hudtone samtidig med at der gives beskyttelse mod solens stråler. (http://shop.magasin.dk/Ultra-Light-Daily-UV-Defence-SPF-50/3605975082104,default,pd.html?start=3&cgid=Kosmetik.Kiels7&prefn1=brand&prefv1=Kiehl%27s)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helen

  Nu er jeg en af dem der bliver rød lige meget hvilken solcreme jeg bruger og har prøvet en hel del. Er kommet frem til at prisen er fuldstændig ligegyldig. I år har jeg været en tur i Lidl og købt deres eget mærke “Cien”, en faktor 30 som er vandfast til 35 kr. Og indtil videre er den godkendt. Den holdt mig nogenlunde i skindet både herhjemme og på Lanzarote.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Den kender jeg ikke, men fx. Aldis solcreme får jævnligt pæne ord med fra fx. Tænk. Prisen er bestemt ikke afgørende :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Uh – TAK – for tippet. Jeg må med det straks – imorgen naturligvis – ud og købe mig den til ansigtet. God SOL-rig pinseweekend til jer :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Nu er det jo nok bare mig, der er lidt dum…men altså, min hud er rigtig god til sol – jeg bliver sjældent forbrændt, får hurtig jævn kulør og er i det hele taget velsignet med en hud, der tager udemærket imod solen. Jeg bruger nu stadigvæk solcreme HVER dag, både vinter og sommer. Nu er mit spørgsmål så, skal man op i faktor 30-50 før det hjælper? Jeg plejer at bruge faktor 30 i sydens sol, men herhjemme bruger jeg kun faktor 15-20 alt efter hvad der lige er ved hånden. Er det komplet idiotisk ikke at bruge højere faktor eller er det ok, når man nu stadigvæk er følger kræftens bekæmpelse solråd (skygge, siesta osv)?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Mia
   Faktor 15 og derover er helt fint. Det vigtige er, at du ikke bliver forbrændt.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene V

  Mht Octocrylene er det værd at nævne, at de fleste hudlæger anbefaler solcremer der indeholder dette. Det er et fåtal der reagerer allergisk, og det er det filter der giver den bedste beskyttelse mod soleksem.

  De fleste af Avénes solcremer indeholder fx også det filter

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Helene. Jeg er meget enig med dig. Det bliver interesant at se, hvad de næste par bringer os af viden om Octocrylene. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai H.

  Åh, søde pudderdåser, jeg har et lille problem.
  Ligemeget hvordan jeg sætter mit hår, passer på at der ikke er nogen skilning (og dermed helt blotlagt hovedbund), så kan mit tynde, skandinaviske pjask/hår ikke beskytte min hovedbund mod solen! Er jeg dømt til at gå med hat hele sommeren eller har i et genialt tip til hvordan man kan smøre skalpen ind, uden at håret fedter helt enormt meget?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • LIs

  Hej Pudderdåser. En lille bøn. Jeg er meget glad for alle jeres anmeldelser af solcreme og soltips, men kunne det være en ide med et indlæg a la solcreme for dummies?

  Jeg har fået konstateret vitiligo, hvorfor jeg er meget obs på solbeskyttelse, og jeg kender alle rådene om, hvor meget du skal smøre på. Hvis vi taler hele kroppen. Men hvor meget smører man på, hvis vi kun taler ansigt, hals og hænder? Jeg vil gerne bruge solcreme hver dag – også når det regner. Skal man bruge mindre mængde på almindelige dage (hele året rundt) i forhold til solrige, hvor UV-indekset er i top?

  Jeg frygter lidt, at jeg ikke smører nok på i ansigtet, men på den anden side, har jeg kombinationshud, og min T-zone bliver hurtig skinnende. Der skal ikke meget solcreme til, før jeg føler, min hud drukner i det.

  P.t. bruger jeg Murads Oil-Free Sunblock SPF 30, som jeg virkelig er befejstret for. Især fordi den smelter ind i huden uden at give den der hvide, tørre, kalkede fornemmelse, som solcreme typisk gør. Men jeg er i tvivl om den beskytter nok.

  På hylden har jeg både Vichy og La Roche-Posay, fordi de roses så højt, men selvom jeg har den helt tyndt flydende udgave af La Roche-solcremen, har jeg stadig svært ved at smøre den ind, og den efterlader stadig et kalket, hvidt udseende, samtidig med at den føles som en maske at have på.

  Så en bøn om lidt vejledning for dummies som jeg, hvor det bliver helt basalt. Især i forhold til mængder af solcreme alt efter vejr og UV-indeks. Jeg får stress at alle de artikler, hvor der står, at hvis du ikke smører den rette mængde i ansigtet, så halveres beskyttelsen. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Lis
   Det er en god ide, jeg har skrevet den op. Hvilke La Roche-Posay er det helt præcis du har?
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lis

   Jeg har La Roche-Posay 50+ Anthelios XL Fluide Extreme. Af Vichy har jeg Capital Soleil 50+ – begge giver den der tørre, hvide maskeeffekt. Og så har jeg som nævnt Murad Oil Free Sun Block SPF 30, som jeg er meget begejstret for, men som jeg ikke er sikker på giver nok beskyttelse mod UV-strålerne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg er heller ikke vild med Fluide Extreme. Hvad er det for en Capital Soleil, du har?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lis

   Jeg kunne ikke lige svare på din seneste besked, så du får den her. Jeg har denne fra Vichy:

   http://www.koolkart.com/skin/face-treatment/vichy-capital-soleil-protective-face-suncream-spf-50-p6494

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lis

   Men måske handler det bare om, at jeg skal prøve forskellige mærker for at se, hvad der føles bedst til min hud. Kunne se i kommentarerne at en anbefalede Kiehl’s solcreme, så det kan være jeg skal teste den. :)

   Og dejligt at du har noteret mit oprindelige ønske om en guide til solcreme for “dummies”. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja det er en rigtig god ide. Kiehl’s SOF 50, og alle Vichy og La Roche-Posay går man ikke fejl af beskyttelsen i hvert fald. Gælder også ACO og Cliniderm. Så er der kun konsistens og følelse tilbage. Og det er SÅ individuelt. Så find en Matas eller et apotek med testere og gå i gang fra en ende af, så du ikke skal købe dig fattig. Det er en super ide.

   Og prøv faktor 25/30. Faktor 15 er også rigeligt i de fleste tilfælde. Måske du bedre kan lide dem?

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har nu investeret i den matterende ansigtscreme i en SPF 30. Den er fin på mange måder, da den ikke giver én et super skinnende og fedtet fjæs, men jeg har nu oplevet flere gange at jeg en time eller to efter kan børste/tørre en masse solcreme-“snuller” af mit ansigt.

  Andre der har oplevet det? Og hvad sker der egentlig for det? Tænker bare, at hvis man kan fnulre solcremen af igen, så er man måske ikke beskyttet længere? Hvad tænker I, kære Dåser?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hvilken snakker vi om helt præcis? Kan du give mig det fulde produktnavn?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Yes! Den hedder mattifying face fluid dry touch. Spf 30. :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hrm…. Jeg forstår det ikke helt, for jeg har kun prøvet den i SPF50, og der har jeg slet ikke det problem. Men jeg kender andre solcremer (fx en fra La Roche-Posay) der laver det nummer i SPF 30 men ikke i SPF50. Så det kan sagtens være, men jeg har ikke prøvet det med SPF50.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

   Hej Julie
   Jeg ved godt at det er et gammelt indlæg, men jeg har samme solcreme som dig og oplever præcis samme problem.
   Har du fundet ud af hvad der var i vejen med den?
   Hilsen Trine

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Trine! Hmm nej jeg fandt vist aldrig ud af årsagen, så jeg husker det som om at løsningen blev at finde en anden ansigtssolcreme :) Kan huske at dåserne sidenhen har skrevet noget om at produkter kan fnulre i kombination med andre produkter, men jeg tror ikke det var tilfældet her. Jeg har lige købt pudderdåsernes alt-i-en beskyttelse og skifter nu lidt mellem den og Avénes kropsolcreme faktor 50 som er ocerraskende rar, synes jeg. Håber det kan bruges! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Hej. Jeg har tænkt mig at købe solcremen fra Vichy, den i skriver der har matterende virkning. Jeg har nemlig aldrig kunnet bruge solcreme før uden at komme til at skinne om kap med solen, men har en prøve på denne creme og den virker som min redning ;0)
  Mit spørgsmål er hvad jeg gør med min normale morgen rutine? Bruger normalt rens, tonic, serum og dagcreme alt sammen fra Decleor til fedtet hud, men er bange for jeg alligevel vil blive fedtet hvis jeg så også bruger solcremen….
  Kan jeg evt droppe enten serum eller dagcreme til fordel for solcremen? Eller hvad vil i anbefale?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Der er jo ikke nogen hudplejende ingredienser i denne solcreme for alvor, så det får du jo ikke, hvis du droppe creme og serum. Men du kan fx. nøjes med det om aftenen, hvis det bliver for fedtet for dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

La Roche-Posay Eau Thermale: Et koldt pust i en varm tid