Fredagsfavorit: Illusion D’Ombre

De bedste produkter mod pigmentering og ujævn hudtone

Når vi bliver ældre, bliver uens hudtone for mange af os det primære hudproblem. Vi får efter mange år med p-piller og måske graviditeter også deciderede hormonelle pigmentforandringer. Kosmetikindustrien står selvfølgelig på spring for at sælge os produkterne til at løse disse problemer, og vi har kigget nærmere på de bedste af disse produkter.

Jeg har selv efter min graviditet med min søn fået små brune prikker over næsen og kinderne og en generelt uens hudtone. Under hvert øje har jeg en brun tonet pigmentforandring, som også er klart hormonelt betinget.

Når det kommer til kosmetiske muligheder, så er det begrænset, hvilke ingredienser vi har at gøre godt med. Det mest effektive er uden tvivl hydroquinone, men det er af mange gode grunde et receptpligtigt middel i EU. Derfor kan jeg kun anbefale, hvis du har seriøse pigmentforandringer at gå til en hudlæge. Laser er også meget effektivt. Det, du kan købe, hos kosmetikfirmaerne er til sådan nogen som mig med ujævn hudtone – det er ikke til seriøse pigmentforandringer.

Fælles for de fleste af disse produkter er indholdet af en særlig form for stabiliseret C-vitamin, som nok er det bedste bud, vi har på en ingrediens, der kan afhjælpe ujævn hudtone. Der er i hvert fald videnskabelig dokumentation for effekten.

Estée Lauder Idealist Even Skintone Illuminator
Jeg bruger pt. Estée Lauder Idealist Even Skintone Illuminator, og den virker. Det er et dejligt og behageligt produkt at bruge, som giver en mere ensartet hudtone og mildt mindsker de brune pletter. Dramatiske resultater? Nej, men det kan du heller ikke forvente.

Først og fremmest indeholder den salicylsyre (BHA), som eksfolierer huden, og stabil C-vitamin som skrevet om ovenfor. Derudover indeholder den en række planteekstrakter, som Estée Lauder koncerne påstår virker lysnende, og som måske rent faktisk virker, men der findes endnu ikke publicerede studier af det.

Alt dette er samlet i et virkelig behageligt serum, hvis eneste minus er citrusduften, som ikke er det bedste for huden.

30ml koster 515 kr. og 50 ml koster 765 kr. Du kan købe den i stormagasiner, parfumerier og i Matas.

Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector
Men gæt hvem der også er ejet af Estée Lauder: Det er Clinique. Og deres Even Better Clinical Dark Spot Corrector er sjovt nok stort set identisk med Estée Lauders idealist. Ingredienserne står enkelte steder i en lidt anden rækkefølge, og konsistensen er lidt anderledes, men de ingredienser der er vigtige: salicylsyre, C-vitamin og planteekstrakterne er stort set ned til sidste punktum identiske.

Dette ser vi rigtigt ofte med de store koncerner. Produkterne går igen henover mærkerne, og dette er et klart eksempel. Jeg har også prøvet Even Better, og resultatet er cirka tilsvarende Estée Lauder.

Prisen er lavere, nemlig 425 kroner for 30 ml og 595 for 50 ml. Du kan købe den i Matas, stormagasiner, parfumerier eller på Magasins webshop.

Kiehl’s Powerful-Strength Line Reducing Concentrate
Kiehl’s produkt her er slet ikke markedført primært mod pigmentforandringer, men mod rynker, men jeg har stort held med at bruge det mod det. Og med god grund for det indeholder imponerende 10,5 % C vitamin, og jeg har også personligt gode erfaringer med dette.

Den type C-vitamin, der bruges i Kiehl’s er en anden type end Estée Lauder og Clinique bruger. Men dokumentationen er i orden. For eksempel viser et studie fra 2004, at creme med 5 procent ascorbic acid, som der er 10,5 % af i Kiehl’s, afhjalp melasma hos 62,5 % af testpersonerne med meget lav andel af bivirkninger. Se undersøgelsen her på PubMed.

Den er et simpelt produkt på den måde, at det er C vitamin og ikke andre effektive ingredienser. Men du behøver heller ikke andet.

Kiehl’s er også billigere end de andre, nemlig 455 kroner for 50 ml. Køb den i Magasin og på Magasins webshop.

Restylane Whitening Day Cream
Restylane går imod C-vitamin strømmen her og bruger i stedet Niacinamid i deres produkt som den primære ingrediens. Det virker også, faktisk viser et studie, at det i 4% koncentrationer virker lige så godt som hydroquinone (Dermatol Res Pract. 2011).

I dette produkt er det kombineret med ekstrakt af tyttebær. Det har jeg ikke kunnet finde nogen dokumentation for brugen af.

Men med niacinamid i er dette en overbevisende mulighed. Og ja, jeg har brugt det, og effekten synes jeg, er meget fin og på linje med de ovenstående.

Restylane Whitening Day Cream koster 585 og kan købes hos primært specialklinikker og deres webshops som fx. N’age.

MAC Prep+Prime Skin Brightening Serum
MAC Prep+Prime Skin Brightening Serum indeholder den samme form for C vitamin som resten af Estée Lauder klubben, men ikke salicylsyre og planteekstrakterne pånær et par stykker. Det er dog stadig et virkelig godt serum, som giver en pænere og mere jævn hud. Den kan næppe lysne decideret melasma, men den kan hjælpe dig til en mere ensartet hud, og så er den relativt billig med sine 295 kroner for 30 ml.

Kan købes i Magasin, Salling i Aalborg og på Magasins webshop.

Vanity X og Bioeffect
Jeg vil også gerne til sidst slå et stort slag for de to produkter Vanity X og Bioeffect med EGF, som jeg faktisk har oplevet den største effekt af, selvom de primært er markedsført som antiage produkter. Jeg vil ikke bruge dem til decideret melasma, men hvis du har ujævn hudtone, så virker de! Læs mere her.

Har du problemer med pigmentpletter? Hvad har du forsøgt dig med?Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

81 kommentarer

 • Maiken

  Åh de kære pigmentforandringer.

  Jeg har selv for 7 år siden fået fraktioneret laser/pixel laser 4 beh. og 3 IPL laser behandlinger mod pigmentpletter. Det ødelagde desværre mit pigment på kinderne. Så jeg efterfølgende fik hvide plamager -og det tog desværre ikke alle pigmentpletterne.
  Hydroquinone og c-vitamin er udelukkende blegende produkter som ikke fjerner hyperpigmenteringen.
  Som du skriver så er de tilbud der findes i kosmetologisk form nok ikke effektive nok til seriøse pigmentpletter. Selv har jeg købt mig fattig i Priori, chromawhite fra dermalogica og alverdens andre cremer.
  Før man udsætter sin hud for laser beh. skal man virkelig undersøge hvad man går ind til. For mørke hudtyper er det direkte kontraindiceret at anvende laserbeh. Selv blev det en ekstrem smertelig oplevelse at gå igennem alle de laser beh. Både i direkte forstand, men bestemt også på pengepungen. Jeg skulle blege min hud i måneden optil beh., derefter var jeg så ødelagt i mit ansigt at jeg hævede op, kunne ikke se ud af øjene og til sidst var nød til at tage ferie fra mit arbejde efter hver beh. Også af hensyn til infektionsrisikoen der er efter laserbeh.
  Der findes produkter der hæmmer tyrosinase, som er hovedenzymet i dannelsen af melanin. Meget effektiv og med høj sikkerhedsmargin. Bare så man kan træffe sine valg om laser/ikke laser udfra et kvlificeret grundlag:) Og som du skriver gå til hudlæge/eller anden specialist:))
  Kh Maiken

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak for dine erfaringer og kloge ord Maiken. Vi er helt enige. Det er også værd at huske, at Laser er mange ting. Der er alt lige fra de milde laserbehandlinger til dem, der gør, at du helst vil skjule dig selv i 14 dage. Så som vi er helt enige om: Gå til en specialist, hvis du har decideret melasma!

   Tak for at du deler dine erfaringer. Hvordan går det i dag?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maiken

   Mit hyperpigmentering kom kraftigt igen efter min graviditet for 3 år siden – endda andre steder i ansigtet end før. Desværre oplever 70-80% af alle gravide melasma.
   Det er fjenet 100% i ansigtet + den hypopigmentering jeg havde fået på kinderne efter laser er blevet udjævnet, så jeg er meget tilfreds. Det tog ca 10 dage så kunne jeg se resultat.
   Nu er jeg igang med decollté som er en stor pigmentplet – suk:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det lyder godt, at det virkede. Hvad gør du ved decoleté’en. Også laser?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisa

   Når du siger det er helt væk nu, er det så som i helt væk og at det ikke kommer tilbage igen når man befinder sig i solen? Er jo meget interesseret i en varig effekt, men det kan man måske gøre ved at bruge den forebyggende creme? Vil også gerne vide om der er nogen bivirkninger ved Cosmelan, er det hårdt ved huden?
   Håber du har tid til at svare:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maiken

   Hej Lisa og Katja

   Ja mine pigmentpletter i hovedet er forsvundet med Cosmelan som er en maskebehandling udført af sygeplejerske. Laser tog som sagt ikke alle pigmentpletterne og jeg kunne personligt ikke byde mit ansigt laser igen. Decollté er også under Cosmelan behandling. Der er intet hverken laser eller andet produkt der kan forhindre nye pigmentpletter hvis man opholder sig ubeskyttet i solen. For Cosmelans vedkomne medfølger der er vedligeholdelsescreme der hæmmer nye pigmentfejl efterfølgende. Det er ikke hårdt som sådan ved huden, men har en udrensende og peelende effekt. Et ekstra plus synes jeg:)
   Masser af fordele hvis du spørger mig:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak Maiken.

   Og helt enig med Maiken, Lisa. Det allervigtigste, ligegyldig behandling er solbeskyttelse! Ellers kommer det igen. Hvad enten man har brugt den ene eller anden behandling.

   Og så er der hele spørgsmålet om p-piller. Der kan man også med fordel overveje at skifte præventionsform. (hvad du sikkert allerede har gjort…)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisa

   Har også hørt godt om Priori, er det fuldstændig virkningsløst?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maiken

   Hej Lisa
   Jeg brugte det i 3 måneder. Det fjernede slet ikke mine pigmentpletter. Er nu også sådan en utålmodig sjæl der gerne vil se resultater relativ hurtigt. Det kan godt være at det hjælper hvis man bruger det i længere:) Men en creme til over 1000 kr for 30 ml har jeg høje forventninger til.
   Maiken:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisa

   Ja, det er nemlig sindsygt dyrt og jeg føler egentligt tit man smider penge direkte ud af vinduet i et forsøg på at komme af med dem. Glæder mig til der forhåbentligt bliver opfundet noget effektivt på et tidspunkt:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maiken

   Hej Lisa
   som sagt så er mine behandlet fuldstændig væk med cosmelan – prøv at google det og læs lidt om andres erfaringer også:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja. Også mig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • AB

   Hej Maiken

   Havde lige spurgt om følgende længere nede, men blev anbefalet at høre dig, så prøver lige her:

   De Cosmelan behandlinger der bliver nævnt, ved du om der er nogen i Århus der udfører disse?

   Jeg har store problemer med pigmentpletter, på tros af at jeg bruger faktor 50 hver dag og har gjort det i 2 år, er der stadig kommet flere pletter til.Jeg opholder mig meget lidt ude og har ikke været på sommeferie, ved stranden eller lignende de sidste mange år, men bare efter en lille tur udenfor med højeste faktor, kan jeg allerede se pletterne bliver værre :( Jeg har aldrig været gravid og tager ikke p-piller.

   Min læge mener det kan være noget arveligt.. Har også været ved hudlæge og fik en form for blegecreme på recept kaldt Kligmans Creme. Det hjalp måske en smule, men han anbefalede ikke at man brugte det mere end 4 uger, da det så kunne ødelægge huden og give den modsatte effekt. Det er et par år siden, men er bange for at skade huden, så har ikke ville bruge det igen.. Har derudeover prøvet blandet andet Nimue Melamo Fade Mask og Beaute Pacifique, men det gør ikke det vilde ved pletterne desværre :(

   Vil i anbefale jeg prøver noget mere af hudlægens creme, eller prøver den Cosmelan behandling? Kan se det ikke er helt billigt, men er efterhånden villig til at prøve alt.

   Tænker dog, at når faktor 50 ikke engang kan holde pletterne væk nu, hvis jeg så kan få dem væk med Cosmelan behandling, vil de så mon ikke bare komme igen med det samme, bare jeg opholder mig det mindste ude? Selvom jeg selvfølgelig stadig vil bruge højeste faktor.

   Og må man forresten bruge selvbruner i den periode man er i gang med Cosmelan behandlingen?

   Da jeg har brugt solfaktor hver dag i mange år, er jeg virkelig helt “syg”-bleg, og pigmentpletterne mørke, men jeg synes det tager det værste, hvis jeg bruger selvbruner hver 2-3 dag, det er som om det udjævner farveforskellen lidt..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Dejligt at høre fra nogen med erfaringer, håber der er flere der byder ind:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene

  Jeg har rød hud på kinderne. det ligner bare at jeg har fået for meget sol, men det er der året rundt og gør ikke ondt – Ville disse produkter kunne gøre det mindre rødt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hvor på kinderne sidder det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Marlene!

   Nej, de virker ikke på den slags hyperpigmentering :( Der findes derimod rigtig mange neutralisers, som dog skal bruges dagligt. Har du undersøgt om det er rosacea?

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Grunden til at jeg spørger, hvor det sidder, er, at placeringen på kinderne (om det er langs kæben nederst på kinderne) eller på kindæblerne er et vigtigt hint om årsagen. Derudover er der spørgsmålet om rosacea. Så du må fortælle mere.

   Men nej, disse produkter kan du ikke bruge. Hvis du er rød, er der ikke tale om hyperpigmentering. Hyperpigmentering er brun.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte Mehner Kristiansen

   Avéne (som fåes på apoteket) har lige lavet en ny creme til rødme af alle arter i ansigtet. Jeg fik en prøve og allerede efter to dage med påførsel morgen og aften kunne jeg se en markant forskel. Den er genial!!! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Ditte!
   Det lyder jo helt utroligt, vil du ikke fortælle lidt mere?

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte Mehner Kristiansen

   Avéne Antirougeurs Jour (redness-relief moisturizing protecting cream – og findes også som emulsion) hedder den…
   Jeg har/havde en del rødme omkring næsen og af en eller anden årsag en slags blodkar-springning (jeg ved ikke hvordan man betegner det) under det ene øje, og da jeg er en sucker for Avéne’s produkter lige for tiden, fik jeg mig en snak med en rigtig hjælpsom kvinde på apoteket (hurra for apoteket i øvrigt – de ved VIRKELIG hvad de snakker om, når de vejleder en, i forhold til duller i Magasin eller Matas desværre). Hun viste mig den her nye creme og jeg fik en prøve på både cream og emulsion.
   Jeg har brugt emulsion om dagen og cream om natten, og min rødmen omkring næsen er markant formindsket og det halløjsa under øjet er helt forsvundet. Jeg bruger ikke cremen i hele hovedet, kun på udsatte steder med min dagcreme (også fra Avéne) ovenpå og jeg er virkelig begejstret! :-) OG så er der spf 20 i… Win-win!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Ditte!

   Mange tak for svar :) De cremer må jeg vist kigge nærmere på!

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig spændende læsestof : )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er gravid nu, og har også fået en masse pigmenter. Jeg holder det nede med Dermalogica :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det var også som gravid, jeg fik mine. Hvilken Dermalogica bruger du?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annette

   De hedder Pure Light og Pure Night :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg er 18 og har problemer med pigmenteringer, har ujævn hud af resultat af uren hud, og det har også givet mig nogle mørke pletter i ansigtet. Jeg har brugt clinique i over et år nu, og det har ikke givet overraskende resultater, men det har hjulpet på mange af pletterne. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Camilla. Godt at høre! Tak for dine erfaringer. Det tror jeg er et meget realistisk resultat med denne type produkt. Og ja, man skal give det god tid. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg håber at i læser denne kommentar og svarer, selvom indlægget er gammelt.
  Jeg er virkelig i krise over om jeg skal købe den fra Estee Lauder eller Clinique.
  Jeg vil bare gerne have at mine grimme røde ar/røde pletter går væk.
  Den sidste matas dame sagde at jeg skulle tage Estee lauder. Hvad siger I???
  Håber virkelig på svar!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Kære Anne!
   Du kan tro vi læser kommentarerne <3
   Er det ar fra acne, du døjer med?
   Som Katja skriver er der ikke kæmpe stor forskel på de to, så mit forslag er, at du får en prøve på begge og vælger ud fra hvilken af dem, du bedst kan lide med hensyn til konsistens osv.
   Mange hilsner
   Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Ej hvor dejligt, og hurtig svar endda. Tusind tak

  Ja det er netop fra acne.. Okay altså hvis der ikke er nogen forskel på produkterne, bør jeg vel bare tage den billigste.

  Af en matas-clinique pige sagde hun at den fra clinique var meget koncentreret lige netop om at fjerne røde ar. En anden matas ansat fortalte at clinique slet ikke fjerner røde ar, men derimod brune pigmentpletter.

  Og så har i jo tidligere skrevet om den der bio oil mod strækmærker. Men den kan efter sigende også fjerne ar?
  Så bliver sgu lidt forvirret og egentlig gør jeg hvad I anbefaler mig :D
  Stoler blind på jer!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Kære Anne
   Uuuuhhh jeg synes det er svært, jeg har ingen erfaringer at byde ind med her :-(

   Jeg tænker som dig at løsningen er at købe den billigeste, hvilket i dette tilfælde er Bio Oil. Du skal dog være opmærksom på, at den er temmelig parfumeret. Jeg krydser mine fingre og håber at det virker :-D

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • AB

  De Cosmelan behandlinger der bliver nævnt, ved i om der er nogen i Århus der udfører disse?

  Jeg har store problemer med pigmentpletter, på tros af at jeg bruger faktor 50 hver dag og har gjort det i 2 år, er der stadig kommet flere pletter til.Jeg opholder mig meget lidt ude og har ikke været på sommeferie, ved stranden eller lignende de sidste mange år, men bare efter en lille tur udenfor med højeste faktor, kan jeg allerede se pletterne bliver værre :( Jeg har aldrig været gravid og tager ikke p-piller.

  Min læge mener det kan være noget arveligt.. Har også været ved hudlæge og fik en form for blegecreme på recept kaldt Kligmans Creme. Det hjalp måske en smule, men han anbefalede ikke at man brugte det mere end 4 uger, da det så kunne ødelægge huden og give den modsatte effekt. Det er et par år siden, men er bange for at skade huden, så har ikke ville bruge det igen.. Har derudeover prøvet blandet andet Nimue Melamo Fade Mask og Beaute Pacifique, men det gør ikke det vilde ved pletterne desværre :(

  Vil i anbefale jeg prøver noget mere af hudlægens creme, eller prøver den Cosmelan behandling? Kan se det ikke er helt billigt, men er efterhånden villig til at prøve alt.

  Tænker dog, at når faktor 50 ikke engang kan holde pletterne væk nu, hvis jeg så kan få dem væk med Cosmelan behandling, vil de så mon ikke bare komme igen med det samme, bare jeg opholder mig det mindste ude? Selvom jeg selvfølgelig stadig vil bruge højeste faktor..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • AB

   Forresten.. Er der nogen der ved om man må bruge selvbruner i den periode man er i gang med Cosmelan behandlingen?

   Da jeg har brugt solfaktor hver dag i mange år, er jeg virkelig helt “syg”-bleg, og pigmentpletterne mørke, men jeg synes det tager det værste, hvis jeg bruger selvbruner hver 2-3 dag, det er som om det udjævner farveforskellen lidt..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej AB
   Kan du ikke lokkes til Fredericia?

   http://pudderdaaserne.dk/2012/02/05/efterlysning%E2%80%A6vil-du-hjaelpe-os/
   Hvis du stiller dine spørgsmål under ovenstående indlæg, er jeg sikker på Maiken kan svare dig :-D

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • AB

   Tak for hurtigt svar :o)

   Jo det du linker til lyder jo optimalt, jeg prøver lige at sende en “ansøgning” :o)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej AB
   Nej der er desværre ikke noget i Århus der laver Cosmelan. Der ligger klinikker i Fredericia, Esbjerg og kbh. hvor sygeplejersker udfører Cosmelan.
   Det er rigtig at hyperpigmentering kan være arveligt betinget. Du har gjort alt hvad der falder først for, for at undgå pigmentpletterne. Det lyder ikke til at dine pletter er kommet af UV bestråling når du har passet sådan på.
   Det er meget almindeligt at hudlæger udskriver blegende cremer men det fjerner ikke den tilgrundliggende årsag. Cosmelan er netop unik idet den normalisere/hæmmer tyrisonase som er ansvarlig for pigmenteringen. Jeg tror ikke du vil have lyst til at bruge selvbruner under behandlingen. Cosmelan giver nemlig den fineste, naturlige glød og gør huden mere gennemskinnelig pga den peelende effekt. Oveni renser den op i urenheder og bruges ofte i ren antiageing øjemed – i kraft af dens peel. Jeg anbefaler ikke at man bruger selvbruner imens man peeler.
   Håber det er svar nok. Ellers skriv endelig igen
   De bedste hilsner Maiken SkinLab

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • AB

  Hej Maiken

  Tusind tak for svar :o)

  Det lyder jo godt!

  En skam der ikke er noget tættere på, men hvor mange gange kræver det man tager til klinikken? Er peelingerne noget man gør hjemme og hvor ofte?

  Må indrømme at jeg som yngre fik meget sol og var ikke god til at bruge solcreme, men det er mange år siden (dengang havde jeg ikke pigmentpletter).
  Der kommer flere pletter til, når bare jeg er i solen kort, også med faktor 50, så tænker også der må ligge andet end kun sol bag når de kommer så let.. De er dog blevet en smule mindre mørke her til vinter, men ikke meget, og frygter når det bliver sommer igen, for det der først kommer er ikke til at slippe af med :(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej AB
   Det kræver som minimun 1 besøg i klinikken hvor graden af hyperpigmenteringen undersøges med en såkaldt woodlampe. Udfra hudtypen afgøres hvor længe masken du får på, skal sidde. Derefter smører du hjemme med den “hæmmende creme/cosmelan 2” det er bl.a den der gør at du peeler.
   I realiteten kræver det kun det ene klinikbesøg, men det kan nu være rart for begge parter men en kontrol efter 4-8 ugers behandlig.
   Det smarte ved Cosmelanbeh. er, at du bliver ved med at “blokkere” hyperpigmenteringen. For at bruge mig selv som eksempel, da jeg har døjet med pigmentpletter i knap 11 år. Så betød det at jeg for første gang i sommers – selvfølgelig ved brug af høj faktor også – men ved hjælp af Cosmelan 2 for første gang undgik forværring/opblussen i mine pletter. Dvs at jeg smører mig der hvor jeg ved pletterne sad før. Det er en life-saver ift pigmentpletter som ikke kan sammenlignes med de typisk blegende produkter som kan købe sig fattig i.
   Du skal have behandlet dine pletter i bund og så efterbehandle med Cosmelan 2, så kan du, hvis du passer på din hud, undgå nye pletter. Hvis man er disponeret for hyperpigmentering og ikke bruger faktor 50, skal man hvad enten de brændes væk med laser eller v. Cosmelan beh. ALTID bruge høj faktor – det skal man være indstillet på!
   Men så minimerer man også risikoen for hudkræft og undgår en masse rynker (det er da meget godt ik:))
   Mange hilsner Maiken

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • AB

   Hej Maiken

   Tak for dine grundige svar :o)

   Den maske man skal have på fra klinikken, er det en “tydelig” maske? Altså, vil man godt kunne tage toget hjem begefter med den på eller er man helt cremet ind?

   Er det en gang om dagen man smører med cosmelan 2? og over hvor lang en periode varer behandlingen?

   Er der parfume i produkterne?

   Mvh AB

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej igen

   Masken du får på minder mest om en forkert farve foundation- ja du er cremet ind. Det er selvfølglig et spørgsmål om forfængelighed hvordan man har det med at andre ser det. Nogle er ligeglade og tager ud og handler efter en behandling. Men langt de fleste vil gerne bare hjem på en lidt mere diskret måde.
   Se http://www.skinlab.dk/#!cosmelan-pigmentfejl der kan du læse alt om efterbehandlingen
   Kh Maiken

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • AB

   Lige et sidste spørgsmål..

   Jeg bor i Århus, så er nødt til at tage toget til og fra Fredericia, men er det muligt at jeg kan få masken med hjem og selv lægge den på, så jeg slipper på at skulle have den på hjem i toget?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej AB
   Kan du ikke ringe eller maile til mig så kan vi lige snakke om det.
   Kh Maiken

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Ved i om der er en sammenhæng mellem hormonspiral og melasma?
  Min hudlæge tror det ikke, men lyder ikke særlig overbevisende..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Mette
   Jeg ved at nogen kvinder for skrækkelig uren hud, når de får hormonspiral, men melasma har jeg aldrig hørt om. Måske der er andre læsere, som har oplevet det?

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Der er en klar sammenhæng mellem P-piller og melasma. Om der er det samme i hormonspiralen? Det er jo nogle helt andre hormoner end i p-piller. Så jeg ved det ikke. Men det er uden for enhver tvivl at P-piller kan give melasma.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Ja som jeg har forstået det, er det de “kvindelige” hormoner som er i p-piller og som man får flere af når man er gravid, som især kan forværre pigmentpletter. Men i hormonspiralen og fx mini-piller er det en anden slags, og hormonspiralen skulle kun virke “lokalt”..

   Men jeg tænker bare, at når hormonspiralen fx kan give urenhud ved nogen, så er det vel også en form for hormonforstyrrelse, og måske dette også kan forværre pigmentpletterne?

   Synes ikke rigtig jeg kan finde noget om det, og hverken min gynækolog el hudlæge lyder særlig sikre, men tror ikke det har en sammenhæng… Synes bare ikke deres “tror” er svar nok :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej alle

   Det er oftest p-pille brug man forbinder med pigmentforandringer. Hormonspiraler virker ikke kun lokalt. Der kan især i de første måneder være nogle systemiske bivirkninger (brystspænding, humørforandringer, fedtet hud). Lad os antage at du er predisponeret for hyperpigmentering, så er det slet ikke usandsynligt at den hormonelle påvirkning i opstartsfasen med hormonspiral, har trigget din hyperpigmentering. Så hvis du tænker på at få den fjernet for at undgå forværring, skulle der ikke være incitament for dette. Men rigtig fint du tænker på det. Det er netop en af de vigtigste ting i behandlingen af hyperpigmentering. At sanerer den udløsende årsag – hvis det er muligt.

   Det er ikke kun hormoner som indtages, der kan udløse hyperpigmentering. Også hormoner som udskilles over længere perioder med stress kan forårsage pigmentering. Under graviditet vil pigmenteringen som regel komme i pande og på kinder, mens p-pillebrugere lettere får en mørkere overlæbe. Stressrelateret pigmentering rammer tindinger og kæbe, og for at få resultater på denne type pigmentering er stressreduktion nødvendig.
   Håber du kan bruge svaret.
   Mvh Maiken

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Maiken

  Det var kun grundet pigmentpletterne, at jeg overvejer at få den fjernet..

  Jeg har haft den i 1½ år nu, så vil du mene den ikke længere giver hormonelle påvirkninger?

  7 måneder efter jeg fik den var jeg i Frankring i vinterferien et par dage, jeg havde solcreme på, men alligevel fik jeg rigtig mange og flere pletter, som jeg aldrig før havde haft, og også sommeren efter (1 år efter jeg fik den) blev det slemt. Så jeg frygter næste sommer og overvejer at få den fjernet inden, hvis den kan have bare den mindste påvirkning på det..

  Mvh Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Mette

   Det litteratur jeg kan finde om hormonspiraller og systemisk påvirkning, står der kun at det er i de første par mdr. Du ved jo heller ikke hvordan dine hormoner arteer sig efter den er fjernet:)
   Det smarte ved cosmelan 2 er at man konstant hæmmer tyrosinasen og dermed forhindrer ny pigmentering. Så når masken har fjernet pletterne, blive man ved med at hæmme nye pletter. Når man er på “vedligeholdelsesprogram” skal man kun smøre det x 1 så det kræver ikke mere end almindelig hudpleje.
   Os med pigmentpletter skal være hysterisk med solcreme, både hvad angår SPF men også hyppigheden af påføringen.
   Mvh Maiken

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Hej Pudderdåserne

  Jeg har hyppigt bumser i ansigtet og derfor mange mørke pletter og ar fra dem. Det er ikke så vidt at jeg vil kalde det acne, dog fik jeg noget hos min læge som skulle behandle acne.
  Det hjalp lidt, dog ikke det store.
  Nu overvejer jeg at prøve Clinique’s even better serum. Jeg er 17 år gammel. Er det skadeligt på nogen måde at bruge serum til huden? Forældes huden hurtigere? Flere rynker? Ved i noget om det, så vil jeg meget gerne høre jeres svar.

  Jeg har prøvet mange ting med hensyn til mine bumser, og det genrere mig helt vildt meget når jeg går i skole, fordi at jeg ved at alle kan se det.

  Håber at i kan hjælpe mig :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Lærke

   Først og fremmest: Hvis du hyppigt har bumser synes jeg, at du skal snakke med din læge igen. Så længe du bliver ved med at få bumser, vil du blive ved med at få ar. Hvis ikke din læge kan hjælpe, så er det en rigtig god ide at få en henvisning til en dygtig hudlæge. Og husk at alle bumse-behandlinger skal have ofte en måned eller flere, før man kan se effekten af dem. For det er så lang tid, som en bums er om at udvikle sig.

   Dernæst er der intet skadeligt i Even Better Serumet. Så det kan du trygt bruge. Det eneste, der kan give dig flere rynker i denne verden er at ryge og tage sol.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har i erfaringer med jorg obe? :) mod hudorme, overvejer at købe den, men den er dyr. så hvis i ved om den virker vil det være rart at høre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Pernille
   Nej, der er ingen af os der har prøvet den. Desværre :-/

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej pudderdåser.
  Tak for en skøn blog.
  Jeg skriver for at høre, om i kender noget til la roche posays produkter mod pigmentforandringer?
  Jeg har efter en tur på Mallorca fået en del ujævne brune pletter i panden, og er lidt i tvivl om det er pigmentforandringer eller “blot” mærker efter solen forårsaget af ujævn solcreme eller for meget sol.
  Håber i kan hjælpe.
  Kh. Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Anne
   Det lyder desværre, som pigmentpletter, jeg har i hvert fald aldrig hørt om SÅ ujævn bruning forårsaget af solcreme :-(
   Til dit spørgsmål må jeg desværre svare nej, vi har ikke kigget nærmere på La Roche-Posays produkter til det formål. Ovenstående er derimod virkelig gode.

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Hej Helene.
   Tak for hurtigt svar.
   Jeg er nu gået i gang med at prøve La Roche Posays produkter, og indtil videre er jeg meget til freds.
   Tak for en altid inspirerende og skøn blog.
   De bedste hilsner fra Anne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg har også pigmentpletter i ansigtet, har fået det efter brug af noget stærk medicin, men jeg har lært at leve med det kan dække det med en god faundation… Jeg kan læse at der er nogen af jer det bruger selvbruner – dette har jeg overvejet, men er bange for at det vil trække pigmentet endnu mere op – altså gør det endnu mere mørk !??? hvad er jeres erfaring ….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Maria
   Det har det aldrig gjort hos mig. For at gøre en lang forklaring kort, så er det ikke den samme pigmentering, som en selvbruner og en rigtig solbruning skaber. Det er to helt forskellige ting. Under alle omstændigheder kan du med sindsro forsøge. Effekten af selvbruner forsvinder efter få dage.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • E

  Hej Pudderdåser :)
  Allerførst tusind tak fordi I sætter så mange timer af til at blogge hver uge. Jeres blog er en af mine yndlings, synes for det meste altid jeg lærer noget nyt og brugbart af at læse jeres artikler og det er bare dejligt ;)
  Men nu har jeg brug for et råd eller to… For ca. et år siden faldt jeg på en løbetur og slog hul 2 steder på knæet. Faldet efterlod to store mærker, som jeg har behandlet med Bio-Oil og zinksalve i min iver for at få dem til at forsvinde. Selvom mærkerne er blevet lidt mindre tydelige, er de der stadig, og da jeg var ved lægen i dag af andre årsager, fik jeg hende til at kigge på mine “ar”, som hun så kunne fortælle mig, var pigmentpletter.
  Nu er jeg lidt i tvivl om, hvordan jeg bedst kan gøre dem mindre synlige (ved godt, de aldrig forsvinder helt). Ifølge min læge skulle jeg bare tage noget sol, da det ville udligne farven, men skal man ikke bruge godt med solcreme ovenpå pletterne? Og hvilke cremer/serummer vil I anbefale mig? Selvom jeg er studerende, er jeg villig til at betale for nogen af ovennævnte serummer, hvis de kan forventes at fungere bedre end bio-oil :) Eller er Cosmelan vejen frem?
  Mvh E :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej E
   Mange tak, det var sødt sagt :)
   Jeg er ikke meget for at modsige en læge. Men HVIS man mener det er hyperpigmentering, så skal du holde dig langt, langt, LANGT væk fra al sol. Og være grundig med solcreme. Læs mere her: http://pudderdaaserne.dk/2011/10/29/de-bedste-produkter-mod-pigmentering-og-ujaevn-hudtone/
   Der er også lige kommet en ny youth code som er god.
   Det mest effektive mod rigtig hyperpigmentering skal du dig have på recept.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej E
   Jeg er heller ikke læge men her er mit input:)

   Uh det skuer det i mine ører at din læge siger at du bare skal tage sol på det. For det første er det vist de færreste ar der bliver kønnere ved at blive soleksponeret inden for det 1. år, og den “posttraumatiske hyperpigmentering” du har fået rundt om arret, vil da også kun blive forværret når der kommer sol på. Zinksalve tænker jeg ikke gør så meget nu hvor dit sår er helet. Prøv at gå efter nogle kraftige frugtsyre cremer der nedbryder den skadede hud og fornyer cellerne. Det kunne være det kunne hjælpe:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • linette

  Hej med Jer

  Jeg har også brugt rigtig mange penge på cosmelanbehandlinger. Men nu, hvor der er gået ca 1 år, så ser jeg næsten ud som før. Jeg har haft masken på 4 gange og har smurt med cosmelan 2 i ca 1 år nu. Nu gider jeg ikke mere. Har selvføgelig også haft solfaktor 50 på. Jeg så gode resultater i starten på kinder og overlæbe, men der har ingen effekt været i panden, hvor det bare er en stor plamage der går hen over øjenbryn og dækker det meste af panden. Mit overskæg og pletter på kinderne er tilbage nu. Så det var unødige 6000 kr jeg brugte på det :-/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Linette
   Det er jeg da rigtig ked af at høre! Selv ved jeg utrolig lidt om pigmentforandringer, da det ikke er en problematik, som jeg selv døjer med.
   Jeg har desværre hverken gode råd eller anbefalinger af produkter til dig :-(
   Vi holder dog altid øjne og øre åbne!
   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Linette
  Hvor er det dog bare træls at dine pletter er kommet igen. Nu ved jeg ikke hvor du er blevet behandlet henne? Har dig og din behandler snakket om hvad der har udløst dine pigmentpletter. Tænker på at hvis den udløsende årsag f.eks. er hormoner (p-piller) og lign. så skal der ændres på dette også for at opnå gode resultater.
  Mvh Maiken

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • linette

   hej igen-det er længe siden jeg har skrevet, undskyld.Jeg har nu fået laser 4 gange i ansigtet og det har fjernet det meste på overlæben og kinderne, men stort set ingen forandring i panden og over øjenbrynene:-/ Jeg har prøvet alt nu uden held;-( Da jeg har pco har jeg fået p piller siden jeg var 14 år og kan desværre ikke klarer mig uden ( jo hvis jeg vil have en masse bumser og ligne en hulemand pga hårvækst og have cyster på æggestokken) Så jeg føler at mit valg står mellem pest eller kolera.Det var da jeg skiftede p pille mærke, for ca 5 år siden min pigmentforandring begyndte, så jeg skiftede hurtigt tilbage til de ” gamle ” p piller, men min ansigt blev bare mere og mere smadret. øvøv. Jeg tror jeg måske vil prøve selvbruner i ansigtet for at udjævne det lidt. Kan i anbefale en? Og hvad når jeg bruger det, bliver pletterne så også mørkere eller er det kun huden, der ikke er ramt der tager i mod farven? bruger selvfølgelig stadig faktor 50 hver dag

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er da dejligt, at det har fjernet det på overlæben og kinderne. Det ville jeg – personligt – synes var det vigtigste. Jeg er glad for Vita Liberata pga. duft og konsistens: http://pudderdaaserne.dk/2011/08/07/anmeldelse-vita-liberata-selvbruner/ men det aktive stof er det samme i alle selvbrunere. Og det påvirker ikke melasma – det er nogle helt andre processer i huden.

   Har du prøvet anden behandling mod PCO? P-piller er ikke længere første valg, der er andre muligheder. Metformin, Victoza og Spironolactone er andre og helt anderledes muligheder (jeg har selv PCO og har fået metformin. Det hjælper på insulinresistensen i stedet).

   Jeg ved ikke, hvor du får behandling, men lige gyldig hvor langt du skal rejse, så synes jeg, du skal prøve at få en tid hos Svend Lindenberg på Copenhagen fertility Centers PCO Klinik: http://www.copenhagenfertilitycenter.com/svend-lindenberg.htm

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linette

   Hej igen. Tak jeg vil forsøge med selvbruner. Jeg er alm slank og ikke insulinresistent, men har en overproduktion af mandlige kønshormoner:-/ derfor p piller.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sacha

  Hejsa,

  Først og fremmest tak for en fantastisk blog, som jeg har haft meget glæde af :-)

  Jeg overvejer at forsøge mig med Cliniques even better serum for at udjævne nogle rødlige acne-ar, jeg har i ansigtet. Dog bruger jeg hver aften ‘MD Formulations Continuous Renewal Serum Sensitive’, som jeg synes har kunne dæmpe mine udbrud af urenheder. Men tænker, at det måske bliver for meget at bruge begge typer af serums samtidigt? Jeg har i forvejen sart, tør hud med tendends til kombineret i t-zone + tåler ikke parfumer, æteriske olie og den slags…så bliver måske for meget af det gode?

  Hilsen Sacha

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det tror jeg ikke, tværtimod vil det være en super kombi. MD Formulations er en AHA peeling. Det er oplagt at bruge et af disse produkter ekstra ovenpå. Bare altid brug MD Formulations nederst. Og så gå forsigtigt frem og prøv den før du køber den.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sacha

   Hej Katja,
   Tak for dit svar, så vil jeg smutte i matas og få en prøve på den og teste det af ;-)
   Fortsat god aften :-)
   Hilsen Sacha

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ON

  Hej dåser

  Vidste i at man kan lave sit eget c-vitamin serum, nemt og billigt? Man blander c-vitaminpulver, sterilt vand og vegetabilsk glycerol sammen og tester det med ph-strips efterfølgende

  http://ecobeautysecrets.com/2011/04/diy-simple-vit-c-serum-and-does-it-really-work/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej ON
   Ja, man kan lave meget selv :-)
   For det meste er jeg dog en doven hund…
   Mit råd er at læse MEGET grundigt om alle detaljer/ingredienser/hygiejne og så videre, inden man kaster sig ud i det.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hej!

  Tak for en fantastisk og ærlig blog! Det er virkelig en fornøjelse at læse den.

  Har et spørgsmål: jeg har nogle få mørke acne ar på hagen og får jævnligt en urenhed eller to samme sted. Nu vil jeg gerne købe et serum der kan gøre arrene mindre og huden pænere generelt – jeg kan godt lide Kiehl’s og vil gerne købe enten Dark spot corrector’en eller powerful strength line reducing serumet. Hvilken en er jeg bedst tjent med? Hvilken har størst dokumentation for virkningen/bedste ingrediensliste ifølge jer?

  Mange tak igen for en formidabel side med masser af uvurderlig info :)

  Vh Ditte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej seje dåser!

  Tak for en genial blog :)

  Jeg har, givetvis pga. p-piller, fået pigmentforandringer – store plamager i panden og et fint lille overskæg. Jeg bruger selvfølgelig dagcreme med solfaktor 25 i.
  Jeg er 23 år, og rigtig ked af allerede at have hud, der ser gammel og slidt ud. Har i nogle gode bud på, hvad der kan hjælpe mig? Jeg har meget sart og til tider tør hud – især i vintermånederne!
  Jeg er desværre nødt til at fortsætte med p-piller pga. hormonproblemer :/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Tid til at genoptage en god tråd;-)

  Ved I, om Beauté Pacifique bar gode produkter til formålet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ikke nogen jeg har set i hvert fald. Men jeg har vist heller ikke prøvet nogen til formålet :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • eleena

  Hej.:)
  Er disse okay at bruge naar man ammer? Havde ogsaa kigget paa TYROSTASE, PIGMENT EQUALIZER. Nogle meninger m dennne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Disse omtalte produkter er ok når du ammer. Det, du omtaler, er fra Beauté Pacifique? Beklager, jeg kender det ikke.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagsfavorit: Illusion D’Ombre