Test af solcreme: Embryolisse Lait Solaire og Creme Solaire

Sådan får du bløde fødder uden hård hud

Matas Fod og Hælkur

Foråret står for døren og dermed også sandalsæsonen. For mange af os betyder det, at vi bliver pinligt bevidste om, at vores fødder ikke er de bløde babyfødder, de kunne være. Så vi går til angreb med fodfil og pimpsten, men det bliver aldrig rigtigt andet end midlertidigt bedre.

Og det er der en forklaring på, for god pleje af fødderne handler mere om, hvad du IKKE gør, end hvad du gør. Jeg har disse råd fra den bedste, nemlig en meget dygtig statsautoriseret fodterapeut, og jeg har selv efterprøvet dem med stor succes. Der er to regler:

1. IKKE file fødderne med fodfil eller pimpstene
2. IKKE opløse fødderne i fodbad

At file hud af fødderne fjerner måske huden til at starte med, men det gør kun ondt værre på sigt og stimulerer huden til at danne mere hård hud. Og huden har ikke godt af at blive opløst i for meget vand. Så det er en anden vej, du skal gå.

Du skal have blødgjort og opløst den hårde hud på anden vis, og det er ved at bruge en god creme, der indeholder en meget højt andel carbamid eller urea, som det hedder på indholdsfortegnelsen. Smør dine fødder ind mindst en, men gerne to gange om dagen og gerne efter du har været i bad. Jeg kan anbefale Matas Fod- og Hælkur, som er den mest effektive, men også temmelig fedtet.

Denne her proces tager lang tid, og det vil tage adskillige uger, før du for alvor vil se resultater.

En køkkensvamp er din bedste ven
Dernæst når du lige har været i bad kan du forsigtigt med den grove side af en køkkensvamp skrubbe døde hudceller af. Det er denne metode, de fleste fodterapeuter anbefaler, og det er også min egen fodterapeut, der har lært mig, hvordan man passer på sine fødder efter denne metode. Jeg har selv været hårdt plaget af hård hud på fødderne, men ikke efter jeg er begyndt at gøre, som der står her.

Hvis du er meget hårdt plaget, kan det være en god idé at få en tid hos en fodterapeut og få hjælp til at starte med.

Så slut med fodfil, pimpsten og fodbade. Hvad siger I til det?

Her kan du købe det
Matas Fod- og Hælkur koster 59 kroner i Matas.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

36 kommentarer

 • TAK! Jeg har jo så (åbenbart) gjort det forkert i årevis. Vi straks prøve den nye taktik, så jeg kan komme den hårde hud til livs og få smækre-lækre sommerfødder i sandalerne i år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine-Helene

  Jeg er just hjemmevendt med Matas kuren, efter jeres anbefaling! Jeg har også gjort det forkert i årevis, (når jeg har gjort det) Så Sandaler here I come ! :P

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   I må huske at give os nogle tilbagemeldinger allesammen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Hvad jeg siger?
  Tjaaaaa….

  Det med at undgå filen og fodbadet er måske rigtigt.
  Jeg har aldrig prøvet så det kan jeg ikke bedømme.

  Men jeg bruger pimpsten stort set dagligt.
  Efterfulgt at en meget lækker, ikke fedtet “Ringelblumensalbe”.
  Og jeg har altså lækre, bløde fødder. :)

  Babystadiet når jeg med mine 43 år på benene ikke tilbage til, men fusselankerne er så tilpas fri for tør og hård hud at jeg ikke er flov, når jeg ifører mig sandaler eller stritter med de bare tæer i svømmebadet.

  Så deeeeet :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jamen som min gamle chef altid siger, if it works don’t fix it! Dejligt du har fundet en metode, der virker :-)

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ninette

  Super dejlige råd – tusind tak! :–)
  har blot nogle spørgsmål: hvornår skal man opløse huden med creme? Før eller efter bad? Og er det efter man har smurt sig ind i creme at man skal bruge svampen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Ninette.

   Det er måske også lidt upræcist forklaret. Du skal smøre dine fødder ind hver morgen eller aften. Og hvis du har været i bad der, så selvfølgelig efter badet. Og du bruger svampen lige når du er kommet ud af badet.

   Jeg skriver lige indlægget lidt mere udførligt. :-)

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ninette

   Mange tak for hurtigt svar :-)
   Glæder mig til at have Matas’ creme i hånden og komme i gang!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg fandt desværre ud af ovenstående lit sent i mit liv. Tænk at jeg har siddet med en fodHØVL og misrygtet mine stakkels fødder tilbage i 2006. For 4 år siden fik jeg de samme råd som i giver, men på apoteket. Det er blevet tusinde gange bedre.

  Senere har jeg fundet ud af ikke at vaske gulv med bare tæer, da sæben er GRUSOM mod fodsålerne. Og her i sommer fandt jeg ud af at hård hud ovenpå (ja, du læste rigtigt adr) og under selve tæerne har rigtigt godt af at man laver fodøvelser. Blodet skal i gang og musklerne trænes. Det er helt vildt hvad det har gjort at jeg træner mine tæer til at stritte så de er helt spredte fra hinanden. Og fodmassage med en bold er også rigtig godt.

  Tak for jeres skønne side og god kamp mod de døde hudceller til alle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Line!
   Det gode ved historien er, at du heldigvis har fundet en løsning, det er selvfølgelig træls, at du har lært det på den hårde måde.
   Tak for skøn ros, den sætter vi stor pris på <3

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Enig med Helene. Og så synes jeg, at selvom det også er ved at være mange år (3 tror jeg) siden jeg skiftede til denne strategi med mine fødder, så synes jeg stadig i dag, at jeg mærker bedring. Det har taget mange år at ødelægge, og det tager mange år at bygge sund hud op igen, så måske der er håb om yderligere bedring? Jeg synes i hvert fald at mine fødder bliver stadigt pænere.

   Hvilken creme bruger du? Matas Fod- og Hælkur er et lille mirakel: http://pudderdaaserne.dk/2011/03/23/dasedarlings-matas-fod-og-h%C3%A6lkur/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hejsa! :-)
  Har lige et spørsmål! Når fusserne er smurt godt ind (tænker at gøre det, inden jeg skal i seng) skal jeg så pakke dem ind i noget? Evt strømper? Kan forestille mig, at det ellers bliver en noget fedtet omgang! ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej
  Jeg har fulgt jeres råd og for første gang i 40 år har jeg pæne fødder.
  Tak.
  Med venlig hilsen
  Rita

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Nørgaard Christensen

  Hej med jer.

  Jeg ville ønske, at jeg havde set dette for et par dage siden, så jeg ikke nåede at købe en fodfil. Det gode er så, at jeg allerede ser det nu, for så har jeg da ikke nået at mishandle mine fødder ret meget. Jeg vil fluks købe en Matas Fod- og hælkur, og jeg vil spændt vente og se, om det ikke hjælper på fusserne. Jeg er heldigvis heldig, at mine fødder ikke sprækker (de gjorde kort, men så kom jeg Nivea creme på, og det hjalp), men jeg synes ikke, at det er så rart at have hår hud på hælen.
  Nu er jeg jo kemistuderende, og jeg er ret nysgerrig; hvorfor er det, at urinstof hjælper på tørre fødder?

  Mvh, Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Trine
   Det er fordi Urea virker eksfolierende i høje koncentrationer :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Nørgaard Christensen

   Hej Helene

   Det havde jeg gættet ;) Jeg undrer mig stadig over, hvordan det helt specifikt gør….

   Mvh, Trine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hvor ofte skal man skrubbe fødderne med svampen? Vel ikke hver dag?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • rigtigt godt indlæg. har altid synes fodfilen var ubehagelig og det har gjort jeg ikke har gidet ordne mine fødder. jeg læste engang for længe siden. at man kunne smøre sine fødder ind lige inden man gik i seng og sove med sokker på. kender du til det trick?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cille

  Glæder mig til ikke at bruge filen! :)
  MEN jeg bor i Paris og kan ikke købe Matas cremen :( Kender du til et godt alternativ, man kan købe i udlandet/Frankrig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Cille
   Prøv Gehwol eller Hansaplast. Dem har jeg begge købt i Tyskland. Kig fod-hylderne igennem og led efter dem, der skriver XXX procent urea. Du skal have fat i en med min. 20 procent. Jeg tror også Scholl har en.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Jeg bruger selv, at smøre mine fødder med et tykt lag fed creme inden sengetid, putte hver fod i en 4-liters frysepose og dernæst sokker udover…på denne måde bliver cremen ikke opsuget af sokkerne eller sviner sengetøjet. Jeg har fine bløde fusser!! :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Jeg vil bare lige høre om det er godt at bruge svampen både morgen og aften , inden man smører fusserne ind i creme?
  KH Pia

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Pia
   Jeg forestiller mig ikke, at det vil gøre en særlig stor forskel.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Jeg er lige faldet over jeres råd her og selvom det er nogle år siden I skrev det, håber jeg på svar. Skal huden være våd eller tør når man bruger svampen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Jane
   Svampen skal være våd.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Angelina

  Hej.

  Min bude under fødderne har flyttet sig ud under tæerne nærmest sagde en fod terapeut engang.Det betyder så at jeg let for hårde kugler der hvor der skulle være puder, fordi jeg går direkte på knoglerne nærmest.Det går ikke undt, men det gør ondt at gå på bare tær her hjemme eller ikke at have bløde sko på. Lige nu har jeg glæde af Scholls fød fil. Om sommeren er mine fødder trætte og en del hævet efter en lang dag på arbejde.Så jeg bruger Matas fodsalt. Det hjælper rigtig meget. Så smørre jeg mine fødder ind, specielt under fødderne i Niveas den fede på dåse. Men der er ikke rigtig noget der holder kuglerne væk under fødderne..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Angelina. Er det nedsunken forfod du har? Det lyder lidt sådan. Jeg har nedsunken forfod. Det har mange kvinder – især efter vi har fået børn. Så får man netop hård hud på forfoden. Det kan man ikke fjerne uden at behandle den nedsunkne forfod. Det kræver indlæg i skoen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Tak tak tak!
  Var nede og købe fod- og hælkuren igår og selvom jeg arbejder i butik og derfor går meget kunne jeg allerede idag se en forskel. Farvel grim, tør hud på tæer og hæle, og hej sommer uden pinlige fødder! Er helt på røven over hvor godt det virker :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Durita

  Selv om det er et gammelt indlæg, tillader jeg mig lige at skrive en kommentar alligevel. Købte fod- og hælkuren igår, prøvede det af for første gang her henover natten og jeg kan allerede se et en forbedring. Mange tak for tip – selv om det er gammelt ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Durita
   Den er bare så god den creme <3
   Fedt at du kan se en forandring.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Hej:-)

  Jeg kan se at det er et gammelt indlæg, men har lige et spørgsmål alligevel… hvad gør man med det hårde hud man allerede har? Er det en fordel at få en fodbehandling for at komme i bund inden jeg smidder fodfilen ud? Hvis jeg får en fodbehandling er det så bedst at de fjerne hård hud med skalpel eller maskine?

  Håber I vil svare :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Sidsel. Nej. Kun creme. Ikke noget med maskiner eller skalpel. Cremen skal nok gøre arbejdet, hvis du har tålmodighed. Maskiner og file vil KUN gøre det meget værre.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Test af solcreme: Embryolisse Lait Solaire og Creme Solaire