Glædelig jul med Old Gold

Matrix Biolage Volumathérapie

Matrix Voluma therapy Conditioner

Foto: Matrix

Matrix Biolage har reformuleret og relanceret deres serie til fint hår, og Pudderdåserne har testet den. Lad mig slå fast med det samme, det er aldeles udemærkede produkter, serien giver mig bare en glimrende anledning til at snakke lidt om markedsføring af såkaldet grønne produkter.

For Matrix Biolage er et kongeeksempel på en interessant trend indenfor kosmetik. Nemlig at man tilsætter en minimal mængde planteingredienser og så markedsfører man produkterne på det. Matrix Biolage har et fint grønt blad på emballagen og i markedsføringsmaterialet lyder det: “Forestil dig en grønnere fremtid sammen”. Som jeg tidligere har snakket om, så er grøn kosmetik ikke nødvendigvis af det gode, men det der er interessant her er, at Matrix Biolage på ingen måde er et specielt grønt eller økologisk produkt. De har taget en traditionel og aldeles fremragende formel og tilsat et par procenter planteekstrakter og vupti kan man markedsføre det til et helt nyt publikum. Smart ikke? Her er ingredienslisten på Matrix Biolage Full-Lift Spray-In Volumizer:

Aqua, Acrylates Copolymer, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Triethanolamine, Polyacrylate-3, Quarternium-80, Parfum, Behentrimonium chloride, Laureth-4, Limonene, Potato Starch Modified, Hydrolyzed Wheat Protein, Hexyl Cinnamal, Coumarin, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Alcohol, Hydroxycitronellal, Amyl Cinnamal, Geraniol, Hydrolyzed Wheat Starch, Alpha-Isomethyl Ionone, Isoeugenol, Benzyl Benzoate, Cinnamyl Alcohol.

Jeg har fremhævet de lovprisede naturlige ingredienser med fed. Resten er ganske almindelige kemiske ingredienser. Forstår I, hvor jeg vil hen?

Men et eller andet sted er det jo godt. For de gode gamle kemiske ingredienser er jo dem, der gør, at disse produkter virker godt mod fint hår. Det interessante er, at i vores samfund sælger man flere produkter, hvis man sætter et grønt blad på, snakker om naturen og lader være med at putte parabener i. Selvom ingredienserne for 98% vedkommende alle er de samme.

Nåmen det, det egentlig handlede om, er en test af produkterne. Og de ER rigtigt udemærkede.

Full-lift Volumizing Shampoo
Er en shampoo der lover volumen til fint og kraftløst hår, og holder hvad den lover (men hvad pokker er kraftløst hår?). Den giver rigtig fin volumen og glans til håret uden at tynge det.
140 kroner for 250 ml.

Full-lift Voumizing Conditioner
Den lover vægtløs pleje og løft til fint hår og igen holder den, hvad den lover. Den er velegnet til fint og glat typisk skandinavisk hår. Mit hærgede og afblegede fine hår har dog brug for meget mere pleje end denne.
140 kr. for 250 ml.

Full-lift Volumizing Mousse
Er en mousse med stærkt hold til fint hår. Den giver kraftig volumen og løft. Jeg er ikke fan af mousse, men hvis du er det, så prøv denne.
150 kr. for 250 ml.

Full-lift Spray-In Volumizer
Er blevet mit nye favorit hår produkt. Den giver super hold uden at tynge mit fine korte hår, og jeg elsker spray-formen, fordi det er så meget nemmere at arbejde med.
150 kr. for 250 ml.

Hvis du har problemer med parfume, skal du være opmærksom på, at disse produkter alle indeholder stoffer fra EU’s liste over særligt allergifremkaldende parfumestoffer. Hvis du ikke har det generelt, så burde det ikke være et problem. Jeg tåler dem fint.

2 kommentarer

 • Emilie

  Jeg ved godt det ikke lige har så meget med produktet at gøre, men jeg bliver altså nødt til at fortælle dig hvor meget jeg nyder din måde at skrive på! :) Jeg sidder virkelig og smiler når jeg læser jeres anmeldelser fordi i altid får en passende mængde humor eller sarkasme blandet ind i artiklen :) Det er også rart at finde nogen der ikke dømmer produkter på deres fine indpakning og farve på cremen. Det er meget værdsat :D Jeg bliver så glad når jeg lærer mere om ingrendienser i kosmetik osv, fordi jeg føler jeg passer bedre på mig selv :)
  VH
  En glad læser :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak Emilie! Du aner ikke hvor glad den slags beskeder gør mig :-)

   Kærlig hilsen Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glædelig jul med Old Gold