Vilde øjne med nude læber

Keratosis Pilaris: Bliv knopperne på armene kvit

Det er nemmere at spørge, hvem der ikke har det, end hvem der har det. Rigtigt mange af os har de små harmløse men irriterende og grimme røde eller hudfarvede knopper på overarmene og måske også på overlår og en lille smule på kinderne. Men langt de fleste af os aner ikke, hvad det i virkeligheden er og kæmper videre med grove skrubbecremer, hamphandsker og virkningsløse cremer.

Rammer op mod halvdelen af alle kvinder

Men de små djævle har faktisk et navn. Det er en meget udbredt lidelse, der hedder Keratosis Pilaris.  Den er faktisk så udbredt, at omkring halvdelen af befolkningen har disse knopper. For de fleste af os begrænser generne sig til, at vi helst skjuler vores overarme, men et fåtal er så voldsomt ramt, at de er alvorligt påvirkede af udseendet. I disse tilfælde skal man afgjort finde sig en dygtig hudlæge.

Vi andre kan bedre prøve os frem selv. Og der er flere ting, man kan prøve selv. Det vender vi tilbage til senere.

For at forstå Keratosis Pilaris må man gøre sig klart, hvad det er. Mange tror, det er talgknopper, bumser, hudorme eller lignende. Det har intet med sandheden at gøre.

Små hornpropper
Knopperne opstår i hårsække, der bliver tilstoppet med døde hudceller. Det giver de karakteristiske små knopper, som primært er på overarmene, men også ofte er i ansigtet, på benene og andre steder. Knoppen består af et hornet lag og nogle gange indeholder knoppen et lille hår, som er blevet fanget derinde. Lidelsen hænger ofte sammen med tør hud og har intet med uren hud at gøre. Det er en forstyrrelse i forhorningsprocessen i hårsækkene, hvis åbning bliver fyldt op af en lille hornprop.

Den dårlige nyhed er, at lidelsen ikke kan helbredes. Men symptomerne kan afhjælpes med den rette pleje.

Løsningen er ifølge dermatologien at fugte den tørre hud og exfoliere de døde hudceller væk. Almindelig skrubning med skrubbecremer, hamphandsker, og hvad man ellers kan finde på, er i bedste fald virkningsløse. En mild kemisk exfoliering, der kan løsne de døde hudceller, er løsningen. Der er flere muligheder, og du må prøve dig frem. Ofte er det en kombination af flere produkter på samme tid, der viser sig at være det mest effektive.

Carbamid
Ganske almindelig gammeldags carbamid er førstevalget i behandling af Keratosis Pilaris ifølge de hudlæger, jeg har talt med og litteraturen på området. Carbamid er kunstigt fremstillet urinstof som er effektivt til at blødgøre tør hud og løsne døde hudceller. Prøv dig frem og start med en koncentration på 5 %, og hvis din hud kan tåle det så forsøg med 10 procent.

AHA frugtsyre
AHA, som dækker over glycol-, mælke- eller frugtsyre er en efterhånden veltestet kemisk eksfoliering. Den trænger dybt ind i huden og stimulerer dannelsen af friske nye hudceller og fjerner de gamle. Prøv med koncentrationer på op til 10 procent. Find vores AHA serum her.

Salicylsyre
Eksfolierer huden ligesom AHA og Carbamid, dog mere overfladisk. Er et meget almindeligt produkt i produkter mod acne. Du kan blandt andet finde salicylsyre i vores T-zone Peeling.

Som sagt er kodeordet at prøve sig frem og kombinere produkterne. Jeg har for eksempel relativt stor succes med en kombination af 10 procent Carbamid og 8 procent AHA. Vores råd er at starte med Carbamid. Det er rimelig effektivt produkter og tilmed det billigste og nemmeste at få fat på.

Billig kombination af AHA og Carbamid
Jeg har selv prøvet de klassiske bodylotion, som har eksisteret i mange mange år HTH, som en læser gjorde mig opmærksom på. Den indeholder faktisk en kombination af et højt indhold af Carbamid og en AHA, Lactic Acid. Til meget billige 39 kroner.

Jeg har brugt den på mine lår, hvor jeg har meget Keratosis Pilaris, og det var effektivt.

Det og Carbamidcreme er min anbefaling, der er ikke umiddelbart nogen grund til at prøve dyrere AHA produkter, før du har prøvet HTH, som oven i købet kombinerer AHA med carbamid. Desværre kender vi ikke procentsatserne for indholdsstofferne, som Cederroth desværre ikke vil oplyse. Det ville ellers være en vigtig oplysning i denne sammenhæng.

Receptpligtige lægemidler
Hvis Carbamid og de andre håndkøbspræparater ikke er nok, så er det en god ide at gå til en hudlæge. Der findes forskellige receptpligtige lægemidler, der kan hjælpe.

Her kan du købe det
Carbamidcreme kan du købe på apoteket eller i Matas. Matas forhandler også vores AHA serum og T-zone Peeling. Paula’s Choice laver også gode produkter med AHA og salicylsyre. HTH forhandles pt. i Normal.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

177 kommentarer

 • Anede ikke det med carbamid var lavet af urinstof, så tro pokker jeg syntes det stinker… jamen seriøst: de få gange jeg har købt sådan noget i mit liv er det røget ud efter et par uger fordi jeg ikke kunne døje lugten af det*S*

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåserne

   He he. Jeps, det har en pudsig lugt. Mange synes også det svier lidt, der er en del barndomstraumer gemt der.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fun

  Ja, hjemme hos os har carbamid altid heddet tiscreme! :fnis:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg døjer også med disse irriterende knopper, så super med lidt tips til hvordan man kommer dem til livs. Men lige et spørgsmål omkring Carbamid. Når man køber en creme med 5-10% carbamid i fungerer den så både som exfoliering og fugtgivende creme?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Stine

   Ja Carbamid har en vis exfolierende effekt. Men den bliver klart mere effektiv i kombination med AHA, som er et klassisk eksfolierende middel. Det er også godt mod mange andre ting og giver en pænere hud. Men Carbamid har også en eksfolierende effekt. Dog knap så udtalt synes jeg.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mikael

  Ville man kunne bruge denne AHA-frugtsyre (se linket) til at blande op med Carbamid, så den får en stærkere exfolierende effekt?

  [url]http://www.urtegaarden.dk/Default.aspx?ID =2317&”ProductID” =PROD1142[/url]

  En Aha-Frugtsyre Udvundet af tomatskal (Solanum lycopersicum) med en koncentration af frugtsyrer på 30%

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pudderdåse Katja

  Hej Mikael. Beklager jeg først ser din besked nu, du var røget i spamfilteren.

  Ja du vil godt kunne bruge den, men kun på grund af indholdet af mælkesyre (lactic acid). Tomaten har absolut ingen kendt eksfolierende effekt, men kan derimod være en hudirritant.

  Det er et interessant spørgsmål. Gad vide, om man kan købe glycolsyre et sted og selv blande sin egen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Raz

   Glykolsyre findes i almindelig sukker. Der er rigtig mange opskrifter på glykolsyre nettet. Jeg ville blande sukker med saft fra en citron der tilsammen indeholder flere forskellige komponenter af AHA.

   Salicylsyre findes i morgenfruer, aspirin og ikke mindst i purpurpilebark. Du kan mose morgenfrue hoveder, knuse en aspirin eller lave udtræk af purpurpilebark.

   I gamle dagen var aspirin faktisk lavet på purpurpileekstrakt.

   Det var i naturen vi fik ingredienserne fra før vi kunne lave dem syntetisk og få patent, ved at lave lidt om i strukturen. Ingen kan tage patent på naturen, derfor forskes der mere på syntetiske midler end natur.

   Knus Raz

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Raz

   Det er rigtigt, at du kan finde de samme syrer i frugtekstrakter. Men koncentrationen vil være meget lavere og mindre effektiv. Jeg har tidligere skrevet om emnet her:
   http://pudderdaaserne.dk/2013/12/29/forskellen-pa-frugtsyre-og-frugt-ekstrakter/

   Hvis du vil opnå den bedst mulige effekt med for eksempel glykolsyre kræver det også et produkt, der bliver siddende på huden hele dagen eller natten. Og det har man nok ikke lyst til med en sukker/citron blanding ;)

   Kærlig hilsen Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah Pichard

  Hejsa.

  Dejligt at endelig få nogle fif til at gøre noget i kampen mod knopperne. De har plaget mig hele mit liv, og jeg er gentagne gange blevet ignoreret af læger og hudlæger når jeg har udtalt min frustation over rødmen, kløen og udseendet… Det er der ikke noget at gøre ved, fik jeg at vide.
  Nu har jeg i en uges tid brugt carbamid creme 5 % og knopperne er blusset fuldstændig op… Er det normalt?
  Og jeg har lidt svært ved at se hvad det er for et AHA produkt præcis man skal købe på de links du har slået op. Der er jo frygtelig mange forskellige creme man kan vælge imellem, og gider ikke købe det forkerte. Kan du sige præcis hvilket produkt det er??

  VH
  Sarah.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah Pichard

  Jeg har også tænkt på at hudlægen nok er det bedste bud, men uheldigvis er han jo af den mening at det ikke er noget der kan behandles… Derfor tænkte jeg om du gider skrive hvad det er for behandlinger hudlægen har givet dig, så jeg kan sige det videre til ham… Så må han da forstå at det skal behandles !
  Jeg bor nemlig i det mørke jylland, så har ikke lige mulighed for at komme til ham du har brugt :0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pudderdåse Katja

  Selvfølgeligt. Det var en kombinationsbehandling med to produkter, Isotrex og Locoid 0,1 %. Jeg smurte Locoid på om morgenen og Isotrex om aftenen. Jeg skulle bruge det i tre måneder. Det var virkeligt effektivt, har stort set ikke noget tilbage nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • D.Natasja

   Hej.
   Jeg har også været rigtig træt af røde knopper på det meste af oversiden på armene – specielt de seneste år. Har været ved hudlæge uden held.
   Har du et forslag til konkrete produkter jeg kan bruge til en behandling?

   VH. Natasja :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Som sagt er Carbamidcreme 10 procent, det jeg har haft mest held med. Har du overvejet en anden hudlæge? Jeg var glad for dem på Roskildevej, hvis du bor i København.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • D.Natasja

   Tak!
   Det gør jeg ikke.
   Er det bare en gang dagligt det skal bruges? Er det på recept?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Prøv to gange dagligt og nej det er ikke på recept. Du kan købe det i Matas og på apoteket. Gammelkendt hudplejemiddel, som mange af os er smurt ind i som barn. Køb den, der indeholder 10 % carbamid.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah Pichard

  Mange tak for hjælpen :0)
  Jeg vil gå videre med det og håbe på mirakler og næste sommer med bare arme :0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pudderdåse Katja

  Jeg krydser fingre for dig! Lad os høre, hvordan det går. Held og lykke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Hej, jeg har også selv disse knopper, som jeg har arvet efter min mos samtidig med at have arvet min fars tørre hud – heldige mig.
  Men jeg vil nu prøve nogle af disse gode råd.
  Det eneste jeg endnu har oplevet har virket er sommer og sol. Der plejer mit at gå væk. Men efter en 1 uge i bukser igen efter sommeren, er min hud så grim igen. Så håber på en bedre vinter i år med dine gode råd.
  Tak!
  M.V.H. Caroline

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja sol kan også have en positiv effekt for nogen, mens det for eksempel for mig personligt bliver værre af solen. Håber du har held med det, lad os høre, hvordan det går.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hej

  Har læst med om knopperne med stor interesse, da jeg selv er ret plaget af dem. Ligesom Sara er jeg også blevet spist af med hos hudlægeen, at “der er der altså ikke noget at gøre ved”. Så skønt at høre noget andet her!

  Jeg har selv brugt carbamid 10% et stykke tid og oplever ikke den store effekt, så tænker det er tid til næste skridt. Du skriver om AHA og salicylsyre, og nævner derudover de specifikke produkter Isotrex og Locoid 0,1%. Indeholder de to produkter henholdsvis AHA og salicylsyre eller er der tale om andre virkemidler? Og hvad har virket aller bedst for dig?

  Vh Ida

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Ida
   Isotrex og Locoid var klart det mest effektive, de er jo også receptpligtige lægemidler. Hvis du er så plaget vil jeg anbefale at snakke med en hudlæge og evt. foreslå den kombi. Det var meget effektfuldt og jeg er stort set knopfri i dag. Jeg gik hos hudlægerne på Roskildevej i Rødovre. Jeg ved ikke hvor du bor?
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hej Katja

  Tusind tak, for hjælpen! Kan næsten ikke vente med at komme igang med behandling. Bor heldigvis tæt på Hudlægerne på Roskildevej :-)

  Vh Ida

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Hej igen, jeg har skrevet tidligere :-)
  Jeg har haft stor irretation med mine knopper da de også klør, så jeg gik til en hudlæge som sgade jeg skulle bruge locomid om morgen og isotrex om aften i 1 måned, det har jeg nu gjort, og jeg vil stærkt anbefale det da jeg har en meget glattere hud end før dog er de ikke gået helt væk overhovedet så nu vil jeg ringe op på mandag og få at vide hvad jeg så vil gøre. Lader jer høre snareste muligt.

  Den Knoppe plaget ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Caroline

   Det var samme kombi jeg fik. Hvor er det godt at høre det har virket. Mine er heller ikke helt væk, men de er ingenting i forhold til, hvad de har været, så jeg er ovenud glad. Men lad mig høre, hvis du finder noget, der kan tage det sidste! Jeg vil dog sige, at jeg brugte det i tre måneder, så måske du bare skal give det lidt længere tid?

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg er selv hårdt ramt af Keratosis Pilaris (røde knopper) på armene..
  Helt tilbage i 8. klasse fik jeg det på overarmen, og fik dengang en tyk creme, som slet ikke hjalp på noget som helst.
  Nu 8 år senere, spredte knopperne sig fra overamene og ned på underarmen også, så nu er det hele min arm der er fyldt med de røde knopper..
  Derfor gik jeg til lægen og håbede på at det var noget andet, som kunne behandles..Men ak, det var Keratosis pilaris, en “lidelse” man skal leve med hele livet, men som man kan holde i skak.
  Lægen anbefalede mig at bruge Locobase LPL eller Karbamid 10% som begge kan købes i håndkøb på apoteket.
  Jeg er begyndt med locobase LPL cremen som egentlig er udviklet til “fiskehud”, men den virker fint mod det her også.

  Prøv jer frem :)

  Vh Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hejsa..:)
  Jeg lider også af de skide knopper og nu har de bredt sig til hele underarmen også.. Og jeg ville utrolig gerne gøre noget ved det.. Det der Locoid og Isotrex I skriver om, er det kun på recept at man kan få det så man skal gå til hudlæge først?
  Hvad hvis de mener at man ikke kan gøre noget og ikke vil udskrive noget på recept? Kan man så få ens læge til det?

  Mvh.
  Christina..:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Christina

   Tak for din besked. Ja begge dele er på recept og skal udskrives af en læge. Om din praktiserende læge selv vil gøre det, tør jeg ikke udtale mig om.

   Held og lykke!

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia - den bekymret mor

  Hej!

  Jeg har en datter som lige om lidt fylder 8 år. Hun har fra nyfødt været plaget at røde knopper i ansigtet, og da hun var omkring ½ år, var hun først til egen læge og efterfølgende hos hudlæge, som sagde at det var børneeksem – bare i knopform. Vi fik homoncream til at smøre med, men det hjalp ikke.
  Jeg fandt hurtig ud af at en god fed cream var bedre, men dog aldrig så det er forsvundet.
  Vi havde også fået at vide hos hudlægen, at hun sikkert ville vokse sig fra det omkring 6 års alderen.

  Vi ventede og ventede – og da hun var omkring 7 år tog vi til læge igen, som henviste os endnu engang til
  hudlægen. Han siger nu, at det ikke har meget med børneeksem at gøre, men i stedet Keratosis Pilaris.
  Min datter, som er rigtig ked af alle de meget tydlige knopper på sine kinder, spørger om hun ikke kan gøre noget. NEJ siger hudlægen – du må vente til du er over 40 år og er kommet i overgangsalderen……..
  Tænk engang at sige sådan til en 7 årig pige!!!!!

  Er der nogen gode råd – når det nu er i ansigtet problemet er????

  Mvh.
  Pia

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Pia

   Jeg vil sige de samme råd gælder hvad enten det er i ansigtet eller på kroppen, det gør ikke rigtig nogen forskel. Og så ville jeg også finde en hudlæge med forstand på problemet. Jeg kan anbefale hudlægerne på Roskildevej som skrevet højere oppe, jeg håber I finder noget hjælp til hende. Men ellers så start med Carbamidcreme. Det kan altså gøre en forskel.

   Stakkels pige, det er ikke sjovt. Og hvor skulle de andre hudlæger da bare have en røvfuld for at sige den slags!

   Held og lykke med det og lad mig høre, hvordan det går.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Hejsa
  her er lige hvad Jeg har oplevet med denne “lidelse”
  Jeg har haft det siden jeg var 13 år, i dag er jeg 27. Mit største problem var at jeg har fået gule plamager i hele min hovedbund, hvilket resulterede i at jeg har tabt en masse hår, som aldrig kan vokse ud igen, fordi at denne sygdom jo går ind og ødelægger hårsækkene. jeg har fået piller og cremer til at smøre på men har kun virket midlertidigt. jeg har også mange knopper på kroppen, men mest på hele min mave. har ikke rigtig vist at der var så mange der havde det, før at jeg er begyndt at læse om det. har vist bare vænnede mig til i alle disse år at det er sådan jeg bare ser ud, fordi jeg har haft det så længe. men efter jeg har læst alle jeres indlæg, ville jeg da prøve nogle af de cremer i foreslår. jeg har tit haft udbrud med denne sygdom i hovedbunden, dvs. jeg får stadig disse gule plamager “sårskorper” som jeg så er blevet behandlet med pencilin. efter jeg nu har haft denne sygdom i over 10 år, er jeg nu blevet henvist til marselisborg hospital i århus, da det er gået i udbrud igen i hovedbunden. jeg har fået foretaget en biopsi i hovedbunden, for at få konstateret at det var denne sygdom inden at jeg fik pillerne, udover plamagerne væsker det også, det er rimelig ulækkert at få fedtet hår på den måde, plus at det lugter grimt. nu skal jeg så på en skrab kur i 10 uger (koster 1000 kr.), som består af antibiotika og pencillin. dette bliver man behandlet med hvis man har tuberkulose.
  selv om jeg kommer på denne kur, er det stadigvæk ikke helbredeligt. men er forsøget værd. mine knopper på huden vil selvfølgelig aldrig gå væk ved hjælp af pillerne.
  jeg tror at grunden til at det er så slemt i hovedbunden er at hvis man sætter håret op mens at det er vådt, så kan huden ikke ånde, det gør huden fugtig.
  jeg ved ikke hvorfor det sådan går i udbrud/ infektion i kroppen. har læst at hvis man har stress, kan man godt få infektion i kroppen, så tænker om det måske er derfor at det går i udbrud.
  enden er jo så at jeg skal ansøge om at får en hårtransplantaion da der er størrer områder hvor jeg har tabt mit hår. hvis det ikke bliver bevilliget, kan det blive dyrt selv at betale for det.
  jeg håber ikke at andre har haft det samme som mig mht sygdommen. jeg kan heldigvis skjule mit hårtab, men kan aldrig får korte smarte frisure. man har derimod sværre ved at skjule knopper på armene, især nu når at det bliver sommer.
  jeg vil prøve nogle af disse cremer og se om det virker på min hud, især på maven og ryggen.
  hilsen sophie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Sophie

   Tak for din historie. Du er godt nok hårdt ramt, jeg håber den kur, du skal på, kan hjælpe. Det må helt sikkert være det værd, hvis den kan mindske problemerne bare lidt.

   Jeg vil meget gerne høre om resultatet, når du er færdig med det, hvis du vil dele det med os.

   Igen tak for at dele med os.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sophie

   Hej Katja
   ja jeg skal nok skrive når kuren er ovre. jeg skal til kontrol på sygehuset igen om en mdr. så kan jeg lige skrive om der er noget nyt.
   selv tak, det er altid godt at få tips fra andre og hører hvordan sådan en sygdom kan udvikle sig.
   sophie :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak skal du have. Og rigtig meget held og lykke i hvert fald herfra.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dan

  Hejsa, jeg har læst alles beskeder igennem, og er nu blevet rigtig interesseret. Jeg er dreng på 17, der har haft de her knopper i snart 3-4 år. Jeg har af lægen fået af vide at det blot er noget pubertets forbundet, men efter at have læst omkring på nettet (især her http://www.keratosispilaris.org/) kan jeg se at det er en kronisk “sygdom”. Har dog fået den forståelse at det for nogle forsvinder (eller bliver meget bedre) ved udgang af puberteten.

  Jeg har her det sidste stykke tid prøvet mig frem med carbamid 10%, dog uden forbedring. Har også prøvet at tage lidt sol, men synes umiddelbart ikke det hjælper – ligeledes hjælper en hamphandske heller ikke.

  Jeg overvejer stærkt at begynde på

  AHA-creme + Carbamid, eller
  Isotrex + Locoid 0,1%.

  Men jeg vil gerne lige høre dig, Katja, hvordan er det blevet bedre? Eftersom du siger det er effektivt, men dog ikke har fjernet det?

  På forhånd tak, Dan.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Dan

   Nu er det efterhånden lang tid siden, at jeg var på den kur, og mit er begyndt at blusse op igen, og jeg skal til at have gjort noget ved det igen. Det er jo desværre kronisk og blusser op igen efter noget tid.

   Det fjernede det ikke helt, men der var færre knopper og mindre rødmen. Markant bedre udseende. Effekten var størst med Isotrex og Locoid, så jeg vil anbefale dig at opsøge en dygtig hudlæge og få kigget på det. Også for at være sikker på, at det er det.

   Held og lykke
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Katja!
  Jeg døjer også meget med de små røde knopper. Specielt på venstre overarm, er det værst. For 2 dage siden købte jeg sådan en Carbamid creme på 5 %. Tænkte, at dén ville jeg lige starte med. Købte den om eftermiddagen. Da det så blev aften tog jeg et bad og smurte mine arme ind i cremen og næste morgen smurte jeg også mine arme ind. Men synes mine overarme er blevet mere ‘klistret’ end bløde… Og de røde knopper synes mere tydligere!
  Er det fordi jeg ikke kan tåle cremen, eller gør jeg noget forkert?
  Har ikke været til hudlæge, da jeg ikke er voksen og min mor har sagt, at jeg ikke behøver at spørge en hudlæge….
  Venlig hilsen, Julie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Julie
   Carbamidcreme er fedtet, det klistrer temmelig meget. Så det er nok helt normalt. Du kan prøve at bruge lidt mindre.
   Der går længere tid, før man mærker en bedring. I hvert fald et par uger. Hvis du så stadig ikke mærker en bedring så drop det igen.
   Men Keratosis Pilaris er noget irriterende noget, det er aldrig til at forudse, og det der virker på en, det virker ikke på andre.
   Held og lykke med det.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Katja.
   Mange tak for dit svar!
   Så vil jeg prøve at bruge lidt mindre.
   Mange tak.
   K.H Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stefan

  Hej alle!
  Har læst alle beskederne igennem, og vil lige prøve at skrive hvilken behandlinggang jeg har været igennem.

  Jeg har været til min egen læge som gav mig en meget meget svag binyrebarkhomon creme som jeg prøvede – den virkede i starten rigtig godt og de små sataner forsvandt næsten, men efter noget tid dukkede de op som før, og nu kunne så jeg begynde på ny -.-

  Derefter prøvede jeg noget zink creme + carbamid 10 % uden den store virkning.

  Så var jeg ved hudlægen som gav mig 2 cremer, som hedder: elocon 0,1 % og akérat créme corporelle – keratosis-prone skins. Disse 2 cremer er klart dem med det bedste resultat. Rødmen er meget lavere end tidligere, men de er ikke forsvundet desværre.

  Må nok se det i øjene at det ikke kan gå væk, men håber!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Stefan

   Tak for din erfaring. Det er godt at høre om.

   Held og lykke, det er en hård kamp.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christopher

  Hej, jeg er en dreng/mand på 19 år og lider kraftigt af denne hudsygdom. Jeg har tænkt mig at købe Carbamid fra Matas men er lidt i tvivl om hvilken AHA creme jeg skal vælge. Jeg har fundet denne creme fra Melissa, kan den mon bruges?

  http://www.ren-velvaereshop.dk/mellisa-hudpleje-88/mellisa-aha-frugtkomplex-creme-50ml-621.html?gclid=CJTf0MjknKkCFUjxzAodeUsquw

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Christopher
   Da Melissa cremen hverken indeholder mælke- eller glykolsyre kan jeg ikke anbefale den. Prøv i stedet at kigge på denne: http://www.paulaschoice-eu.com/skin-revealing-body-lotion-with-10-aha.html eller produkter fra Peter Thomas Roth eller MD Formulations.

   Men hvis du lider kraftigt af KP, så vil jeg i stedet råde dig til at gå til hudlæge. Det vil være det eneste rigtige at gøre, og det vil sandsynligvis give dig bedre resultater.

   Rigtig meget held og lykke herfra.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

   Jeg kan se, tråden og dit svar er gammelt, men jeg blev så glad for at se, at du havde fundet Paula’s Choise, og lige præcis den her creme er super.
   Jeg er vild med Paula’s Choise siden jeg første gang stødte på det for ca. 15 år siden. Anbefales til alle. Følg med i hendes nyhedsbrev fra den amerikanske hjemmeside.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej Katja!

  Mig og mine to søskende har i udpræget grad denne hudsygdom.
  Min lillebror er meget hårdt ramt. Min søster og jeg er knap så hårdt ramt. Vi har tidligere fået at vide, at den eneste løsning er creme, creme, creme og så lidt mere creme.

  Men fra mandag skal vi da helt klart på Carbamid – hvis ikke mor har noget liggende i skabet.

  Jeg bruger lige nu en hudplejeserie fra Danish Skincare (www.danishskincare.dk)
  Jeg bruger et AHA-produkt derfra. Det har hjulpet lidt på knopperne på mine kinder. Men jeg vil mene det er ret dyrt, hvis man skal bruge det over det hele. Findes der billigere alternativer?

  Desuden synes jeg, når det kommer til ansigtet, at det er svært at kende forskel på talgknopper og Keratosis Pilaris – har du nogle kendemærker jeg kan kigge efter?

  Desuden oplever jeg, at AHA-produktet har en meget udtørrende effekt. Er det normalt?

  Tusind tak for god information om emnet!

  Vh Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Rikke!

   Katja har ikke mulighed for at svare i øjeblikket. Jeg vil sørge for, at hun ser dine spørgsmål og vender tilbage.

   Jeg synes ikke, at jeg har oplevet at AHA produkter er udtørrende, men jeg kender desværre ikke det omtalte produkt.

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Rikke

   AHA udtørrer ikke huden, det er i hvert fald ikke meningen, faktisk kan det virke godt mod tør hud, men det kan virke lidt barsk og irriterende på huden. Det er måske det, du oplever?

   Den billigste løsning til kroppen, som jeg kender, er denne fra Paula’s Choice (som jeg selv bruger) http://www.paulaschoice.com/product/skin-revealing-body-lotion-10-percent-alpha-hydroxy-acid/body-hair-care (Paulas Choice og Paula Begoun er foruden enhver tvivl forbilledet for Danish Skincare, det er meget tydeligt derfra han har sin inspiration)

   Om det er talgknopper eller KP… Jeg aner ikke forskellen. Desværre. Jeg synes også det ene kan udvikle sig til det andet. Min KP på armene bliver til små talgknopper, virker det som om. Men det er eget gætværk.

   Hvis din lillebror er hårdt ramt og til jer andre, hvis dette ikke virker, vil jeg igen anbefale at gå til hudlæge. Der er som sagt medicinske cremer, der virker bedre.

   Håber det hjalp.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hejsa!
  Jeg har læst noget om at hvis man bruger keemisk peeling, skal man også bruge højere solfaktor, da en af bivirkningerne ved peelingen er, at huden tager mere imod solen? Så man fx får skjoldet pigmentforandringer.. Mon også dette gælder med carbamid creme?

  Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Er der mon andre af jer, der har oplevet ikke at kunne tåle diverse cremer?
  Jeg har en del af disse knopper på overarmene, og de er da ret irriterende, men dem i ansigtet er værre! Der er ike helt så mange, men de kløer! Jeg har aldrig hørt om denne lidelse før, min læge mente, jeg havde talgknopper på armene og nældefeber i hovedet, men kan jo sagtens se, det ikke er nældefeber. Så gætter på, det kunne være det her, som I skriver om. Så nu vil jeg gerne prøve carbamidcremen, men tør næsten ikke, eftersom jeg har haft ekstremt dårlig erfaring med mange cremer. Næsten lige meget hvad jeg har brugt, er hele mit ansigtet blevet rødt, og ofte er der også kommet flere knopper. Er der andre af jer, som har oplevet dette, men som alligevel har god erfaring med carbamid?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Pernille

   KP klør ikke. Hvis du oplever knopper, der klør, bør du få det tjekket af en læge.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina L Sørensen

  Jeg har haft denne hudlidelse hele mit liv, men var for første gang ved hudlæge i foråret. Min hudlæge tog det meget seriøst og sagde at man sagtens kan få en lækker hud – samtidig med at man kan få sine ar væk… Det handler blot om tålmodighed..Da det kan tage mange år.. Men hun sagde at man aldrig nogensinde måtte bruge en skrubbecreme ellert hamphandske igen, da des jo mere uro de flere knopper får man. Derudover fik jeg ordineret en beroligende hormoncreme, samt en kemisk slibende creme. Jeg fik også afvide, at jeg godt kunne købe carbamidcreme 10% i store mængder, da jeg nok kommer til at bruge det resten af mit liv. Jeg kan derudover anbefale apotekets til 60 kr. – den indeholder ingen parabener el. andre ubehagelige stoffer, samt den har ingen duft/lugt!

  Jeg synes at I skal hanke op i jeres læger og komme til konsultation hos en hudlæge, det er besværet værd.. Derudover har mange mennesker andre hudlidelser oven i pakken… (jeg har personligt en form acne i nakken, hvilket jeg var meget chokkeret over).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hvor ER det godt at høre sådan en historie Karina. Enig og amen til det!

   Hvilken hudlæge var det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Hvilke cremer fik du ordineret? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie Skov

  hejsa. det her kunne godt lyde som noget jeg har. Mit ligner bare gåsehud og det fremkommer mest på maven. dte har altid irriteret mig noget så grusomt. kan du fortælle mig og det er det samme jeg ”fejler”?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Det kan jeg desværre ikke vurdere Mie

   Du skal få en hudlæge til at kigge på det :-)

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Klara

  Hej! Jeg tror jeg Keratosis Pilaris, og jeg ville bare lige høre hvor man kan købe det der HTH?

  -Klara.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • hej, jeg er en pige på 14 år snart 15. jeg har haft et problem i mange år. når det er sommer, eller jeg får det varmt klør det af H til på mine arme, så dum er jeg at jeg klør det!, men jeg kan virklig ikke lade vær, begge mine arme kommer til at bløde, og får virklig mange knopper over alt på mine arme… så jeg har det rigtigt dårligt med at gå med kort ærmede trøjer. jeg har været til lægen virklig mange gange, fik alt mulige produkter til mine arme. det virkede ikke så de sendte mig til en hud læge, og de sagde at de ikke kan gøre nogen ved det, og det aldrig kommer til at gå væk!
  håber nogen der ved lidt om det, jeg ved ikke engang hvad det hedder det jeg har.
  tak på forhånd :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Camilla

   Kunne det være soleksem? eller er det uafhængigt af solen?

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Tak for denne artikel – den er guld værd for os, der lider af den hudsygdom. Jeg har i dag kontaktet min læge og får både isoTrex og locoid og jeg har købt den creme der er blevet anbefalet : carbamid – så nu vil jeg gå i gang for hårdt og en gang for alle få udryddet de satans knopper – eller …. Det er måske optimistisk nok, men håber på at kunne få dem lidt væk ;) igen- tak for artiklen og alle de gode svar!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej katja

  jeg lider som mange andre denne irriterende sygdom. jeg tænker at starte med at anvende produktet HTH.
  Men jeg tænker ligeledes også på produktet AHA 10%, men er det noget man skal have recept på, og kan den købes på apoteker?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Camilla
   HTH indeholder netop AHA i form af lactic acid.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jack

  Vil bare gøre opmærksom på at AHA kan have stik modsatte effekt end det man håber på da det nedbryder lipid barrieren.

  http://www.kosmetolog.info/page7-11.html

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hvor har du fra, at det nedbryder lipid barrieren? Den eneste bivirkning, jeg kender af AHA er den med at den øger følsomheden overfor lys (og det er i den grad en overdrivelse at kalde det “dramatisk” som den hjemmeside gør, der er tale om nogle procent, som svarer til den øgede beskyttelse man får fra det gamle og hornede hudlag, som man fjerner med AHA – hvilket jo er meningen).

   Det er MEGET interessant hvis det rent faktisk nedbryder lipid barrieren, men jeg kan ikke finde en konkret kilde eller undersøgelse på det i den artikel? Der står en henvisning, der hedder dec. 1997, men et tidspunkt er jo ikke ligefrem nok ;-) Har du hele henvisningen? Undersøgelsen? Tidsskriftet det er publiceret i?

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Hej, du har skrevet “billig kombination af AHA og Carbamid” og har nævnt produktet HTH Hjælper Tør Hud, da den indeholder begge dele.

  Og at du bruger den på lårene. Men så har du skrevet “Det og Carbamidcreme er min anbefaling”. Vil det så sige at du gør brug af både HTH selvom den indeholder Carbamid og en Carbamidcreme også?

  Sådan så at man både skal anskaffe sig HTH produktet og en Carbamidcreme?
  Og hvilken HTH lotion skal det være, den der hedder Balance med blåt hoved eller Original med “grønt* hoved?

  Hilsen A
  På forhånd tak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej nej, ikke begge dele på samme tid. Enten HTH eller Carbamid creme. Jeg har brugt den blå lotion, men de vigtige ingredienser er de samme, så du kan bruge den, du synes bedst om. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det her er en sand øjenåbner for mig, for jeg troede det var talgknopper, men mine er store og de bliver tit ømme/kradsende under huden. Mine bliver relativt store og har efterhånden gennem årene udviklet et problem med at jeg ikke kan lade være med at pille dem ud = sår og ar… De prikker og irriterer under huden. Har erfaret, at især under varme sommerdage og stressende perioder slår de mere ud hos mig. Jeg har erfaret, at camferine fra Coop også har en lettere effekt. Nok pga. den kradse fugtvirkning den har. Men den virker jo langt fra helt. Jeg tror jeg må smutte forbi lægen og have en recept på noget, for det driver både mig og mine omgivelser til vandvid…

  Til Camilla > Det er præcis sådan jeg også har det. Det klør helt vildt når de slår ud. Når jeg “piller”/klør kommer der små hvide knolde eller strenge ud af knopperne. Vildt ulækkert. Tror ikke det er soleksem, men desværre nok en af de svære tilfælde af denne sygdom som dåserne beskriver. Jeg håber min læge er lige så god som han plejer og kan hjælpe med det. Hvis han finder noget der hjælper, så skal jeg nok give lyd.

  Tusind tak dåser. Håber virkelig jeg endelig har fået svar på hvad det er jeg “fejler”, så min forlovede ikke hele tiden kommer med “det er bare en vane du har. Du tror bare der er knopper”… :( Det ser lidt lysere ud nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Afsted til en hudlæge. Og STOP med at pille! Jeg ved godt det er svært…

   Held og lykke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja det er jo nok det der er løsningen… Så håber jeg der er hjælp at hente…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej

  Jeg har liget været til læge og har fået locoid og isotrex cremen.Enlig havde min læge først anbefalet locoid cremen, som jeg skulle bruge 2 gange dagligt, men da jeg så snakkede om isotrex kom den også på sedlen. Jeg havde tidligere læst du også havde fået disse cremer. Men jeg vil høre lidt om hvordan du har anvendt dem. Jeg kan huske at det var noget med at du anvendte den ene om morgenen om den anden om aftenen, kan det passe? Hvor meget smører du på din krop, tyndt tykt lag? Har du brugt dem en måned ad gangen? eller stoppet med at bruge dem efter at have set, at de har hjulpet på din krop?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   hej Camilla

   Ja jeg brugte dem begge samtidig. Jeg kan ikke huske præcis hvor længe nu – som du kan se på indlægget så er det meget længe siden, men jeg brugte dem ret længe. Husker det som at jeg fik fornyet min recept, men det må du snakke med din læge om.

   Jeg brugte den ene om morgenen (Locoic) og Isotrex om aftenen. Og et tyndt tyndt MEGET tyndt lag. Denne type cremer skal man altid bruge en lille bitte smule af.

   Kh. Katja, der af en eller anden grund har Helenes foto på

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • em@ejdruphansen.dk

  Hej Katja
  Hvor kan jeg købe HTH Hjælpe Tør Hud?
  Jeg har prøvet ved Matas og på apoteket uden held.
  På forhånd tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det kan du hos Dansk Supermarkede – dvs. Føtex og Bilka. Nogle gange er den på tilbud i Fakta og Netto.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • pernille

   Hej alle! Min datter på 10 har haft KP hele sit liv på kinderne og overarmene. Har netop været til 2. hudlæge, som gav os locoid og isotrex til morgen og aften – netop som I andre beskriver det. Hun skal bruge det i 4 uger, og hvis det ikke giver resultater, vil han give hende lysterapi med ultraviolette stråler. Kender intet til den slags behandling, men synes bare lige jeg ville bidrage til debatten. Jeg melder tilbage, når vi har flere erfaringer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tusind tak Pernille. Det vil jeg spændt vente på at høre mere om. Jeg håber, I finder noget der virker til hende. Rigtig meget held og lykke til jer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara G

  Jeg har brugt carbamidcreme på benene i 3 dage nu, og både min kæreste og jeg kan allerede se en forskel! Jeg har også fået blødere ben end nogensinde, så jeg er GLAD!

  Tak for det gode tip :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Bergstrøm

  Jeg har også de irriterende knopper, dog kun på overarmene. Jeg er en pige på 15, og har haft det i omkring 2 år. Jeg har prøvet carbamid både 5 og 10%, men uden den store succes. Jeg er dog lige begyndt at styrketræne lidt, og mærkeligt nok går det bedre med knopperne. Det er ikke det store jeg træner, bare en smule for ikke at være helt så slap. Det er dog kun en uge siden jeg begyndte, så jeg vil lige give det lidt tid, før jeg fælder den endelige dom, men jeg er da optimistisk! (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det var da fedt. Gad godt vide hvorfor det har den effekt? Held og lykke med det – sundt er det i hvert fald :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Bergstrøm

   Det virker forsat! :D
   Det er overarmene jeg har fokus på, og mit bedste bud er, t det giver en øget blodcirkulation…?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vibeke

  Hvor kan man købe HTH hænde ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • katla

  prøv 100% ren Argan olie. Har virket vældig efektivt på mig selv. Køb ikke Argen olie i plast flasker, eller olier uden en meget svag duft. De er i hvert fald ikke rene. Den billigste jeg har fundet som lever op til det er i Butik Babouche, på nr.voldgade i kbh. der kan man få en halv liter for 350kr
  mvh Katla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Skal man bruge både HTH cremen og carbamid creme? Jeg begge dele men synes ikke helt jeg kan tyde jeres råd som i øvrigt er fantastiske :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej, ikke på samme sted. Der er masser af Carbamid i HTH, så det bliver for meget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Hej,

  Jeg er også en af de uheldige, der døjer med de hersens irriterende knopper. Jeg bor i KBH, så jeg vil da lige smutte forbi hudlægen på Roskildevej. Har du kontaktoplysninger på ham Christian? Og koster det penge at få en tid hos ham?

  Mvh. Sanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej, jeg har Keratosis Pilaris, men jeg holder det rigtig godt nede med et produkt jeg købte pga. en af mine veninder sagde det hjalp. Det bliver kaldet The Olie eller sådan noget.
  I kan skaffe noget af det på den her mugoehns@hotmail.com firmaets webshop af pt nede. Håber det vil kunne hjælpe jer. :)

  Pris mellem 100,- og 150,- :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sulli

  Hej,
  Jeg lider af det her i stor grad og jeg har lige nu bestilt et produkt som er specielt lavet mod dette. Produktet hedder KP Duty by DermaDoctors , der findes både en skrub og bodylotion.
  Jeg har fået min kusine fra USA til at købe den til mig fra Sephora, men jeg ved ikke hvor den kan fås i DK. Jeg har dog ikke prøvet den endnu, men folk på YouTube er meget glade for den ihvertfald.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Sulli
   Den har jeg hørt om, men heller ikke prøvet…
   Meld endelig tilbage med, hvad du synes :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Hvilket et produkt kan du anbefale fra Peter Thomas Roth. Har kigget lidt på det, men kan kun finde noget imod acne og ved ikke om det vil virke :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg ville nok ikke vælge dem som førstevalg. De er ret dyre og Carbamidcreme kan være lige så godt. Hvad har du ellers prøvet?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Prøv HVIDT SUKKER som peeling! Det gør en kæmpe forskel. Lad eventuelt sukkeret bløde op i lidt vand, så peelingen ikke bliver så hård.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Hej!
  Jeg ved godt at det er noget tid siden, at denne artikel blev lagt op, men jeg den alligevel vældig brugbar. Jeg vil høre om denne her creme kunne være nyttig: http://www.matas.dk/mellisa-aha-frugtkomplex-urtelotion-150-ml i kampen mod keratosis Pilaris? :)
  Mange hilsner.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Bergstrøm

  Har får nyligt haft stor succes med mandelolie. Brugte det i forvejen på mit hår og øjenvipper (så vokser de sig længere), og en gang i mellem til ansigtet. Jeg blander bare en almindelig fugtighedscreme med mandelolien, halvt af hver. Kløen forsvinder fuldstændig, og det samme med tørheden. Allerede efter få gange, er udslettet blevet meget mindre synligt! Vil varmt anbefale det til alle! :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • TUSIND tak for jeres indlæg, jeg har dem på skinneben, arme og lidt af ryggen, og jeg hader det. Jeg er desværre en af dem der dækker mig til altid, og sidste sommer var første gang jeg gik i kjole med dyb ryg eller bare ben (Jeg er 21). Jeg har vidst at hudlidelsen blev kaldt dette, men har ikke læst anmeldelser af produkter, så jeg er SUPER glad for dette indlæg.. Jeg har virkelig prøvet det meste, og købt produkt efter produkt, for at finde ud af, at de aldrig hjælper, kun de første par dage. Carbamid har jeg også prøvet, og det var faktisk det der hjalp mig bedst, jeg tænkte bare, hvor er det vildt, at man ikke kan fjerne det, men at man skal bruge den creme resten af sit liv. Øv!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  I forhold til Carbamid creme 10 %, kan det så være ligegyldigt om man vælger den fra matas hvor 500 ml koster 34,95,- eller den fra apoteket (deres egen) som koster 44,95 ,- for 200 ml? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Maria
   Såvidt jeg husker er de nogenlunde ens, så ja… det er ligegyldigt, hvilken du vælger.
   Med mindre du selvfølgelig foretrækker den ene frem for den anden :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Helt ligegyldigt :) Køb den billigste

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ID

  Hej Pudderdåser

  Tak for fantastisk råd om KP.

  Jeg er så heldig at bo i Sverige og her kan man købe HTH næsten overalt. Så skal man en tur over vandet, så kan det anbefales at køre forbi et svensk apotek og fylde bagagerummet.

  Har i nogle erfaringer med produkter til ansigtet? eller kan jeg bruge alm carbamid og HTH på kinderne også?
  HTH cremen kan til nød gå under makeup´en men carbamid er jo alt for fedtet (ihvertfald for mig)

  Har i nogle gode råd hér også?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Din heldige rad :)

   HTH cremen er perfekt til ansigtet også.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanet

  Hej
  Først og fremmest, tusind tak for en fantastisk side! :) har lige et spørgsmål til fremgangsmåden.

  Jeg har lige købt den fra MD FORMULATIONS Hand and Body Cream 180ml og så en 10% carbamid creme fra Matas.

  Hvilken skal man bruge først, og skal man først påføre den fra MD Formulations og så vaske den af igen (som hvis det er en rensesæbe) eller skal den blive siddende på som alm creme og så bagefter smøre sig i carbamid cremen eller hvordan skal det gribes an?

  Er lidt i tvivl… Håber at høre fra jer :) tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanet

   Hov har lige to spm til. Hvor ofte må man smøre sig med de to ting? Samt er det godt at smøre ansigtet med os eller er det for skrapt? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Jeanet
   Jeg ville starte med MD Formulations og derpå carbamid, men jeg har faktisk ikke noget grundlag for at sige, at det omvendte ikke er lige så godt. Du må endelig ikke vaske nogle af disse cremer af, de SKAL blive siddende for at virke. Bare smør dem ovenpå hinanden.

   Du kan bruge begge dele i ansigtet, men gå langsomt frem. Du kan bruge dem op til 2 gange om dagen, men start med mindre og øg mængden, hvis det fungerer.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanet

   Tak for dit hurtige svar :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Undskyld fik ikke fat i det.. Hvad hed den bodylotion du brugte? Hvor kan man få den??

  KH Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Beaute Pacifique har en bodycream med D-vitamin som er fantastisk til disse knopper. Den er meget fed, og skal varmes en smule op inden man bruger den på huden.

  Det bedste jeg er kommet frem til af bekæmpning af disse knopper det er ved at bruge en bodyscrub fra munkholm. – den er helt vildt fantastisk, den tager bare alt og den indeholder mange æteriske olier som efterlader huden virkelig lækker og blød. Derefter bruger jeg bodycremen fra beaute Pacifique og det giver altså et rigtig godt resultat. :o)

  Lakrids saltbodyscrub – munkholm
  D-force bodycreme – beaute Pacifique

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej
  Skønt indlæg i har lavet her og til stor hjælp :)
  Jeg vil lige spørge om hvor man kan få hth creme henne??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • E.hansen

  Hej.
  Jeg har lige læst denne lange tråd, som jo går flere år tilbage.
  Jeg har en datter på 10, som har lidt af disse knopper på kinderne stort set hele livet. Vi var ved hudlæge for et par år siden, men fik at vide at det nok ville forsvinde med tiden…
  Nu varer det nok ikke længe før min datter kommer i puberteten, og sikkert får flere udfordringer med huden, så jeg ville ønske hun kunne komme af med knopperne inden.
  Vil straks gå igang med det der bliver anbefalet her.
  Ellers ville det være dejligt at høre om resultaterne hos andre børn med knopper i andsigtet.
  :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej E
   Prøv endelig med HTH i første omgang. Da min søn var lille, havde han det også på kinderne, og jeg blev anbefalet Beauté Pacifique Metamorfique og den virkede også rigtig godt. Det er en meget dyrere creme, så hvis HTH kan klare jobbet, så ville jeg vælge den.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • E.Hansen

   Tak for svar. Ja nu prøver vi :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanet

  Hej
  Hvornår begyndte I at se resultater ved brug af HTH cremen :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Troels

  Hej Katja
  Har fået at vide på apoteket at man kun må bruge Locoid i perioder af max 6 uger af gangen, grundet de hormoner der er i cremen. Men kan læse at din behandling varede 12 uger. Nævnte din hudlæge noget om dette?
  Mvh.
  Troels

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Troels
   Det kan jeg desværre ikke længere huske. Det er så længe siden. Det bliver du nok nødt til at spørge din egen læge om.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Troels

   Ok, men tak for svaret alligevel :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Endelig fandt jeg jer – efter at jeg flere gange har søgt “talgknopper” på nettet. TAK for de gode råd omkring mine små irriterende KP knopper, som først er dukket op dette forår! Jeg kan ikke vente med at køre på apoteket og få begyndt med “udrydningen”. Jeg bor nu fast i Spanien – tåler varmen og solen uden problemer, bruger efter hver eneste bad Avene trixera bodylotion, måske er det ikke nok?
  Jeg vil nu fortsat følge Jeres side, da artiklen om “krøllet hår” også gav mig gode tips!
  Varme solhilsner fra Costa del SOL…..Lise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Lise
   Velkommen ombord, vi er glade for, at du har fundet os. Skriv endelig en opdatering på, hvordan det går med din KP – hvad regner du med at bruge fra det spanske marked?
   Kh Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Et godt råd herfra! Jeg har nu brugt alle midler mod mine knopper, og har nu fundet løsningen på mit problem – det fungerer ihvertfald for mig! Jeg har brugt MK olie i nu snart to måneder, og mine arme og lår er fri for knopper.. Bare et godt råd herfra :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sara
   Det er hermed bragt videre! Tak for det :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jane

   Er det olie der skal drikkes eller smøres på huden?
   Mvh. Jane.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Jane
   Det er olie til at drikke :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

   Hvad er MK olie – og hvor køber man det ??

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Carina
   Det er en olie man spiser/drikker. Du kan få det i Matas og mange helsekostbutikker

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dennis

  Jeg er overbevist om at KP har rod i IGF-1,ligesom akne og fedtet hud. Det er derfor at antioxidanter som retinol bl.a. virker. KP og akne burde kunne fixes med kostomlægning: Noget i retningen af langsomoptagende kulhydrater, og størstedelen af protein og fedt skal hentes fra planteriget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Hvilken en af jeres egne peelinger tror i vil have størst effekt på keratosis Pilaris i ansigtet?
  Vh Christine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Christine
   AHA Serum. Helt afgjort. Glykolsyre er godt til KP.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikolaj

  Jeg har døjet med sådan nogle knopper i snart 20 år, og læst på et utal er alverdens sider om hvordan man kan få dem væk, jeg har prøvet cabamid sammen med en hamp handske, det virkede ikke. Jeg har prøvet at holde mig fra diverse ting i kosten, det virkede ikke.

  I forbindelse med min kost og træning, havde jeg bestilt noget kokos olie hjem, som egentlig var tiltænkt at skulle spises. Indtil jeg kom på ideen om at smøre det på huden, jeg tog mig et bad skrubbede mig godt og grundigt med sæbe og en hamp handske på arme og skuldrer, hvor jeg efterfølgende tog en god klat kokos olie i hånden og påførte den de ramte steder, dette lyder som et eventyr. Men når jeg kigger på mine arme idag, (dagen efter) er de stort set væk, der er næsten intet tilbage af knopperne at se, udover lidt sår og ar fra de gange jeg har kradset eller klemt dem.

  Jeg ved ikke om det virker for jer, men det har virket for mig. Så tænkte jeg ville dele det med jer, jeg kan tydeligt huske dengang jeg var 15, jeg ville aldrig gå i t-shirts, pga. de grimme knopper, jeg håber det kan hjælpe nogen af jer :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Nikolaj
   Det har jeg faktisk hørt før, så der er nok flere der i hvert fald kan få glæde af dit tip.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Jeg har i dag købt denne her. Har I erfaring med den?
  Jeg prøver at huske at vende tilbage ,med evt. virkning. Jeg hååååber, den hjælper.
  http://www.avene-me.com/en_MO/body/specific-products/akerat

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ej hvor godt. Det vil jeg glæde mig til at høre om

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Hvor forhandles den omtalte “lactid acid”? :-) Jeg har ledt og ledt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Lactic acid er ikke avnet på et produkt, det er en ingrediens. Så det kan jeg godt forstå, du har haft svært ved. Det kan man ikke lige købe. Det danske navn er mælkesyre. Men mælkesyre findes i flere produkter som fx. HTH creme, som jeg kun kan anbefale.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg døjer med Keratosis Pilaris og for hver år der går jo mere spreder det sig.
  mine overarme er fyldt med dem og har nu fået dem på mine lå og balder. Jeg har læst indlægget mange gange nu og er desværre stadig i tvivl om hvilke produkter jeg skal gå efter. Du nævner carabamid, AHA frugtsyre og Salicylsyre. Hvad vil være det mest effektive at bruge og fra hvilket mærke? Apoteket, matas osv har deres egne produkter men vil have det der er det bedste af det bedste.
  Håber du svare
  Mvh Camilla.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Tak for jeres blog, den har gjort mig meget klogere, men desværre ikke min KP kvit.
  Når I skriver, at det ikke kan behandles hvorfor henviser I så flere gange til, at man skal kontakte en hudlæge? Kan jeres egne exfolierende produkte måske hjælpe?Jeg har hele serien☺️
  Mvh Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Anne
   Jeg beklager hvis jeg har udtrykt mig lidt uklart. Det kan godt behandles/lindres. Men det kan ikke kureres. Det er en tilstand, man altid vil have i et eller andet omfang.
   AHA serum bør kunne hjælpe. Start med den 1 gang om dagen i starten og når huden har vænnet sig kan du gøre det 2 gange om dagen. Og lad mig såhøre, hvordan det går.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Katja
  Jeg har nærstuderet denne tråd og prøvet det hele uden held. Det undre mig, at du skriver, at der ikke er nogen behandling for KP, men også at man skal gå til en hudlæge -De udskriver måske bare hormoncremer?
  Er det vigtigt, at man både exfolierer (bruger pt. jeres AHA :smile: ) og fugter? og er det rigtigt forstået, at man skal undgå mekanisk scrub? Nogen erfaringer med Avenés lidt dyre creme mod KP? Apoteket har også lavet en salicyl-vaselin på 10%. Jeres link til MD formulas og Thomas Roth virker ikke længer. På forhånd tak og håber at I alle kommer i t-shirts derude :grinning:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Anne. Undskyld, jeg har ikke formuleret mig præcist. Selvfølgelig er der en behandling, der er ikke nogen kur. Problemet er kronisk, men kan holdes nede med den rette behandling. Behandling kan både være hormoncremer, AHA og alt muligt andet.

   Du behøver ikke undgå mekanisk scrub, hvis du godt kan lide det, men det har ikke nogen stor effekt, og bare sørg for ikke at være for voldsom. Du kan ikke skrubbe knopperne af ;)

   Måske jeg burde lave en ny version af dette efterhånden gamle indlæg. Tak for reminderen.

   Du skriver, du har prøvet “det hele”. Præcis hvad har du prøvet?

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Saime

  Hej. Hvor kan man købe eller bestille den cream som du brugte til dine lår? Kan nemlig ikke finde nogle steder :( mvh Saime

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Saime
   Prøv at søge på HTH i søgefeltet. Der kommer flere indlæg op om brug og køb af cremen.
   I øvrigt er HTH på tilbud i Netto i denne uge.
   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  HTH Hjælpe Tør Hud til meget billige 39 kroner. Hvor kan man få fat i den creme henne? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hej dåser
  Tak for jeres fantastiske blog. Må man bruge HTH i hovedet? Jeg har sådan nogle tørre knopper ved hagen/kæbe partiet. Eller er det for voldsomt,

  kh Nanna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg har fået anbefalet LPL Locobase af min hudlæge mod min Keratosis Pilaris (efter at have prøvet alle de fine råd her). Jeg skal smøre armene ind hver dag, for at der ikke kommer nye knopper, og mine arme ser stadig ikke helt pæne ud. Men det virker på knopperne, så jeg vil lige lige give rådet videre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sigga

  Hej, jeg har lige læst at knopperne også kan være tegn på glutenallergi, så overvejer at skære gluten væk i en periode, nogle der har erfaringer omkring dette?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sigga
   Det er ikke svært at udelukke gluten fra kosten, så hvis du vil prøve det, er det bare at komme i gang. Keratosis Pilaris er mig bekendt ikke et symptom på cøliaki. Cøliaki er ikke noget at spøge med, så hvis du er bekymret for at lide af det, bør du få undersøgt det hos din læge hurtigst muligt.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

   Jeg har også set historien på Facebook. De skriver, at udslæt kan være tegn på glutenallergi, og så er der vist et billede af en arm med nogle knopper, der meget vel kunne være keratosis pilaris. Keratosis er ikke udslæt. Det er ikke en allergisk reaktion, men en tilstand i huden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Lige præcis!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Har altid haft KP på ben og arme. Jeg har prøvet mange ting, men jeg har lært at hvis min hud ikke bliver tør er der ikke så mange knopper.
  Jeg er fornylig løbet ind i denne

  Bioderma ved navn:
  Atoderm Crème

  Ens hud bliver helt vildt blød, og jeg har prøvet en del gennem min tid men den er anderledes.
  Har ikke fundet denne her hjemme, men den kan købes på nettet fra England. Den er ikke så dyr. Prøv den:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Iben
   Den er jeg også glad for, du kan blandt andet købe den på apoteket.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Hej Iben og Helene
  Er det den her, I bruger, eller?
  https://www.webapoteket.dk/personlig-pleje/kropspleje/bioderma-atoderm-intensive-p-216201

  Er der nogen, der har erfaring eller har hørt om erfaring med denne her

  https://www.webapoteket.dk/helbred/hud-og-haar/av-ne-akerat-10-bodycream-p-207855

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Jane
   Det er den jeg bruger i hvert fald :-*
   Akerat har jeg ingen erfaringer med.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Hej!
  Nu har jeg endelig fået læst (næsten) hele dette indlæg igennem, da jeg også selv lider af disse knopper.
  Men jeg har nu fundet hudlægerne frem fra Rødovre, og overvejer at ringe til dem. Men kan se, at du skriver, at det er længe siden du har brugt den kombination du fik hos din hudlæge. Må jeg spørge om der er nogen bestemt årsag til dette? Virkede det kun første gang du brugte det, eller var det ikke sundt i længden, eller fandt du noget der virkede bedre som var uden recept?

  Mvh. Michelle

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   En kombination af flere ting tror jeg.

   Dels virker blandingen af AHA og carbamid ret godt. Jeg synes faktisk jeg har det godt under kontrol. Dels har det nok bare ikke været så vigtigt :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej Pudderdåser! Jeg har lige et enkelt spørgsmål: Jeg har en lille smule på lårerne, som dog er gået stort set væk efter jeg er begyndt at bruge carbamidcreme om morgenen. Jeg overvejer dog at prøve noget der hedder sugaring på benene før jeg skal på ferie, men er lidt i tvivl om det vil kunne forværre det her eller om det ikke vil have en effekt så længe jeg stadig bruger carbamidcremen? 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Selvom det er længe siden at dette indlæg er lavet, så vil jeg egentlig gerne lige komme med min erfaring med disse rødeknopper. Jeg har også i en årrække døjet med dem – og de forsvandt fuldstændigt da jeg lagde min kost helt om – Paleo. Så måske en kombi med cremene og så kosten kunne være en hjælp hos nogle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • helen

  hej jeg har svienede kløende knopper på armene som mest er udholdeligt om natten har prøvet alt venter på en tid hos hudlæge hvor der er 32 uger ventetid , nogle her der måske kan hjælpe. Sover mellem 1 og 2 timer i træk hvor efter jeg vågner og er ved at klø armene af. Hjæp

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Helen. Hvis dine knopper svier og kløer, så er det næppe Keratosis Pilaris. Det bør du ikke kunne mærke. Jeg er ikke hudlæge, har du talt med din praktiserende læge? Hvad sagde han/hun?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Når man læser på indholdsstofferne i den originale bodylotion, står der ikke carpamid 😮 ??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sarah
   Nej, der står urea, som er carbamid :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alexander

  Hej jeg er en dreng på 13 år og jeg tror nok jeg har keratosis Pilaris er der nogle gode råd til mig. så jeg måske kan formindske det så meget som muligt.
  PS. Er lidt bange for det please hjælp

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Alexander
   Først og fremmest er der intet at være bange for. De fleste af os har det og det er helt ufarligt.
   Prøv at købe en HTH lotion i Normal-butikkerne. Smør den på morgen og aften og lad mig så høre, hvordan det går.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej, Jeg fyldt 60 år og har haft disse knopper siden jeg var teenager. For nyligt har jeg udviklet glutenintolerans med så mange fordøjelses problemer at jeg skippet al gluten. Minsandten om ikke mine overarme nu er glatte og silke.bløde! Jeg var svært overrasket og glad, og kan på nettet finde vidnesbyrd fra andre med samme erfaring.
  Mvh Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej med Jer.
  Jeg har næsten lige fundet ud af at jeg har lidt af det de seneste 5-7 år – har endda været forbi hudlægen, fik foretaget biopsi, men de ku ikke fortælle mig hvad det var :( lidt utroligt. Men jeg har så i 1 mdr droppet 95% gluten, og i det hele taget især hurtige og langsomme kulhydrater. Samt har jeg undgået 99% mælkeprodukter og brugt soya drik med vanilje som erstatning, og efter bare 10 dage, så blev mine arme silkebløde , al det røde og varme hud “forsvandt”, ujævnhederne forsvandt osse! Aldrig har jeg været så glad – mit ansigt har aldrig været flottere. Netop for at være nysgerrig på allergier, så har jeg valgt at få tid til udredning og plan hos min læge om 10 dage.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Jeg synes at en ren vaskeklud der bruges over hele kroppen i badet og efterfølgende creme eller lotion til kroppen har hjulpet mig. Enten det eller også er det bare aftaget med alderen 😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linette

  Hvilken HTH bruger du??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Linette
   Det er oftest lotion vi anbefaler, men vælg den du bedst kan lide.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Hej – når I skriver, at man kan bruge Carbamid 10% “hvis din hud kan tåle det”, hvad er det så, man skal være opmærksom på ved den højere koncentration? Hvordan kan huden reagere på det?

  På forhånd tak for svar :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Let rødme, svie og måske lidt irritation. Ikke noget alvorligt :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vilde øjne med nude læber