Olfaktorisk onsdag: Dufte til dig med ascendanten i Jomfruen

Olfaktorisk onsdag: Dufte til dig med ascendanten i Jomfruen
28.08.24
Olfaktorisk onsdag: Dufte til dig med ascendanten i Jomfruen

Med dufte til dig med ascendanten i Jomfruen er vi allerede nået halvvejs i gennemgangen af dyrekredsen. Derfor er det på sin plads med en tak til alle jer, der har taget så fint mod indlæggene. Det var meget nervepirrende for mig, at udgive de første, hvorfor jeg gik meget stille med dørene. På den ene side er jeg jo på virkelig dybt vand, og på den anden side er jeg HELT hjemme.
Indlæggene kræver temmelig meget læsning og en masse overvejelser. Selvfølgelig drømmer jeg om, at dig med ascendanten i Jomfruen, kan genkende dig selv. Det kunne være skægt, hvis du kunne blive inspireret til en ny duft. Hvis hverken det ene eller det andet taler til dig, kan du nøjes med at fokusere på duftene. De er i hvert fald valgt med stor omhu, og det er en anden måde at sætte ord på dem.

Hvad er ascendanten egentlig?

Man kan godt argumentere for, at jeg måske skulle have forklaret, hvad ascendanten egentlig er lidt før. Oftest er det jo stjernetegnet, der er bestemt af den dag, du er født, man taler mest om. Din ascendant er bestemt af tidspunktet på dagen og stedet, du er født. Ascendanten er det tegn, der stod i øst i det øjeblik, du så dagens lys. Som nævnt sidste gang skifter tegnet, der står i ascendanten med cirka to timers mellemrum. Man plejer at sige, at ascendanten er den, der definerer dit udtryk, din smag og dit udseende. Det er derfor det netop er ascendanten, jeg har valgt til at bestemme træk og dufte til hvert tegn. Ascendanten er med andre ord det førstehåndsindtryk, man får af dig. Hvis du har dit fødselstidspunkt og -sted, kan du nemt finde frem til din ascendant med en beregner.

Dufte til dig med ascendanten i Jomfruen

Det ord jeg har læst flest gange i forbindelse med Jomfruen er perfektionistisk. Det har jeg fortolket lidt, så det i stedet er ord som detaljeorienteret og omhyggelig, der beskriver typen. I min søgen efter karakteristika ved dig med ascendanten i jomfruen er jeg stødt på mere negativt end positivt. Det kan selvfølgelig tyde på, at Jomfruen måske er lidt sværere at komme ind på livet af. I hvert fald går ord som perfektionistisk, privat, selvkritisk, arrogant, fordømmende og kræsen igen og igen. Min opfattelse er nok mere, at Jomfruen er logisk, ordentlig, forberedt, ekstremt praktisk og i kraft af det meget hjælpsom. I øvrigt kan de mere negative ord selvfølgelig altid vendes til noget positivt.
Der er især én ting, der er meget vigtigt for dig med Ascendanten i Jomfruen, det er renhed og orden. Garderoben, duftene, makeuppen og det hele er sat i system.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Produkter markeret med ¤ er modtaget som anmeldereksemplar

1. Den seriøse

Hvis det alvorlige, man kan læse om dig med ascendanten i jomfruen, er sandt, er dette duften til dig. Ligegyldighed er slet ikke en del af Jomfruens ordforråd, de har simpelthen altid en mening. Kompositionen i Juliette Has A Gun Ode To Dullness* er stram og tænkt som et fristed i en fortravlet verden. Kedsomheden og hverdagen som modpol til det menneskeskabte, der splitter sig selv ad.
Duften åbner med en sæbet og ren freesia og en ret lakridset stjerneanis, der bidrager med en sart sødme. Det syntetiske duftmolekyle cashmeran, der både dufter af lyst træ og moskus er kombineret med sandeltræ i hjertet. Men tonkabønne og moskus i bunden har den et langt liv og en historie at fortælle. Det er slet ikke nemt at håndtere alt det, man sikkert skal, Ode to Dullness beskytter dig lidt undervejs.

2. Den konservative

Der er en citruseksplosion af citron og grapefrugt i åbningen. De grønne noter i hjertet og det lyse træ i bunden, bidrager alle til en let, sprød og frisk bitterhed. Det er især de nuancer, der får Hermès Jour d’Hermès* til at leve. Sprød er jo et lidt fjollet adjektiv at bruge om en duft, men det præcis den oplevelse man står med. Et intenst blomsterflor af hvide blomster, gardenia, noget grønt og en sødme fra lathyrus, udgør duftens elegante hjerte. Lyse trænoter og moskus sørger for en ren og klar bund, der selv efter mange timer bevarer de sarte nuancer. De sarte nuancer bliver desværre ofte overgjort. Det bliver de på ingen måde her, hvorved man kan skelne kvaliteterne hele vejen igennem. Med Jour d’Hermès som akkompagnement retter man ryggen per automatik og forventer præcist det, man fortjener.

3. Den omhyggelige

Duften er valgt til den omhyggelige type på grund af ekstraktionsprocessen, der også lægger navn til duften. Supercritique er en proces, hvor man ved en skånsom ekstraktion med kuldioxid bevarer hvert eneste duftmolekyle i den æteriske olie. Les Eaux Primordiales Rose Supercritique* åbner med en næsten brusende bergamotte og rosenpeber. Hjertet består af en virkelig ren, fin og nærmest sæbet rose, solmodne solbær og en let krydret og grøn kardemomme. Kompositionen runder af med en røget te, et strejf af vanilje, røgelse, myrra og en moskusagtig note, der er ambroxan. Den leder tankerne hen på fjerne egne, farvestrålende gevandter og andre kulturer. Rosen er intens hele duftens liv på huden, mens særligt krydderierne og røgelsen bevæger sig lydløst i baggrunden. Rose Supercritique adskiller sig væsentligt fra andre rosendufte ved at være krydret, ren og lidt sæbet.

4. Den detaljeorienterede

Duftens navn på Esperanto er årsag til, at du kan finde Nishane Papilefiko* under denne type. Papilia Efiko betyder nemlig sommerfugleeffekt, der om noget må signalere en vis bevidsthed om vigtigheden af detaljer. Hver detalje har konsekvenser for udfaldet, ligesom noterne har det i dufte.
Papilefiko er aromatisk og saftig, selvom det egentlig er en lidt vrøvlet beskrivelse. Duften minder om en saftfuld stamme på et birketræ, hvor saften pibler ud, hvis en gren knækker af om foråret. Der stopper sammenligningen imidlertid, for Papilefiko dufter slet ikke af birk. Den åbner intenst og krydret med grøn kardemomme, korianderfrø og saftig citrus. En varm og krydret lavendel, en ren jasmin og et strejf af bitterhed fra bynke udgør duftens hjerte. Det er harpiks fra balsamgran, mos, en blomstret styrask, der udgør den intense, grønne og aromatiske bund i kompositionen.

5. Den analytiske

Denne duft er tør, kompleks og stille, samtidig med at den ikke er spor forsigtig. Maison Crivelli Bois Datchaï åbner let frugtigt med saftige solbær og en krydret sødme fra kanel. Duften er på en gang diskret og stålsat med sit hjerte af sort dampende te, røgelse og røget papyrus. I bunden bliver jeg ramt af et duftminde, fordi duften af nyspidsede blyanter træder i karakter. Det er en intens og dyb cedertræsnote, der fremkalder mindet om denne efterhånden så eksotiske handling. Noten har selskab af guaiactræ, og en mosset, grøn og nærmest saftig patchouli, selvom det overvejende er en tør duft. Der er i bunden et strejf af en læderakkord, der tilføjer både kant og dybde. Duften er virkelig helt sin egen hele vejen igennem sit liv på huden. Den er nedtonet, yderst elegant og egentlig meget ren i sin kompleksitet.

6. Den praktiske

Det er måske den mest omtalte såkaldte hudduft nogensinde. Den er altid med i diverse lister og med god grund, det er bestemt en meget behagelig duft. Generelt bliver jeg lidt irriteret, når mærker påstår, at duften er forskellig på alle. Den beskrivelse passer i så fald i en eller anden grad på alle dufte. Glossier You åbner med rosenpeber, har en jordbundsagtig irisnote i hjertet, i bunden er der moskus- og ravnoter som ambrette og ambroxan. Kompositionen er pudret, stille, intim og overordnet rigtig rar. Den er valgt til den praktiske, fordi den generer de færreste næser. Den er altså perfekt til dig, der vil have en duft til det hele. Duften går både til nætterne, til kontoret, til fest og til alt det andet, du kan forestille dig. Den er som en let og elegant silkeskjorte, der klæder de fleste, altså en af de helt oplagte dufte til dig med ascendanten i Jomfruen.

7. Den principfaste

Der er to sider af denne duft… Den ene side af Matiere Premiere Parisian Musc¤ grøn og frisk, på den anden side er den cremet og intim. I åbningen er det en potent cedertræsnote, der er tilført noget figenblad, der tilføjer noget grønt og mælket til duften. I hjertet finder du inspirationen bag duften nemlig abelmoskus. Abelmoskus er også kendt som ambrette, der er en vegetabilsk moskusnote, der har næsten samme kvaliteter som den animalske version. Der er brugt fire forskellige slags moskuslignende ingredienser til kompositionen, det tilføjer unægtelig noten mange forskellige facetter. I bunden er det moskus, ambrettolide og ambroxan, der igen er tre sider af samme sag. Selvom Matiere Premiere ikke nævner sandeltræ i kompositionen, er jeg sikker på, at der er noget i bunden. Parisian Musc er intens, og selv efter mange timer giver den ikke op på huden.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *