Torsdags top ti: Forårsdufte 2019

18.04.19
Torsdags top ti: Forårsdufte 2019

Torsdags top ti: Forårsdufte 2019

Der er rigtig mange nye dufte dette forår. Hvis du vil læse om dem, bliver det et andet sted, ikke en eneste af dem er repræsenteret her. Egentlig havde jeg valgt én ud, men den er endnu umulig at opdrive, så den må vente… De udvalgte dufte er nogle af mine favoritter, men kun en af dem er blevet beskrevet her på bloggen før.
Det er især de lidt spæde feminine og grønne dufte, jeg selv griber efter i løbet af foråret. Flere af dem har en saftighed over sig, der kan sammenlignes med noget, man har lyst til at smage på. Det er en spændende facet af dufte, som du måske kender fra Maison Martin Margiela Untitled. Hvis du ikke er stødt på det før, kan jeg varmt anbefale at stikke næsen i nogle af duftene herunder.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Produkter markeret med ¤ er modtaget som gratis anmeldereksemplar

1. Æther Celloloid EdP
Celloloid er glæde, den er uskyldighed og den er varm plastik. Den er på en gang levende og støvet. Celloloid er modsætninger. Den er let og naturlig, den er tung og syntetisk. Celloloid er som de fleste af Æthers dufte temmelig svær at indfange længe nok til at beskrivelsen holder. Den er æterisk.
Æther har taget molekyle dufte til et helt andet niveau. De forskellige ingredienser er syntetiske men stadig genkendelige. Celloloid åbner med moden frugt og rom… der bliver holdt i stram snor af viol og irisrod for at falde til ro midt i blød Iso E Super og Cashmeran.

2. Acqua Di Parma Blu Mediterraneo Mirto di Panarea EdT
Alt det, der har gjort, at jeg i årevis har haft det svært med Acqua di Parmas Blu Mediterraneo linje, er årsag til, at jeg elsker Mirto di Panarea. Duftens citrusnoter er så markante, at jeg næsten kan smage citron, når jeg dufter til den. Samtidig er den grøn med en kraftig og spændende duft af basilikum, myrte og et strejf af solbærblad. Den dufter som en kølig brise fra Middelhavet et sted langs Italiens kyst… dens let blomstrende hjerte af rose og jasmin bliver fint afrundet af dybe noter af enebær, cedertræ og rav.

3. Laboratorio Olfattivo Décou-Vert EdP
Den er grøn, den er saftig, den er sødmefuld og den er kåd. Décou-Vert er som en rislende bæk. Denne duft ER forår! En helt sart og fin linjekonval åbner midt i et brus af nyudsprungne blade. Magnolie, syren og jasmin bidrager med en saftig sødme, der tilføjer duften en helt ny dimension. Den minder mig om min barndom, om gåture i skoven, om træernes spæde grønne blade, den er lige til at spise. Lav tilføjer en bitterhed og dybde, der sammen med moskus afrunder duften på den finest tænkelige måde. Décou-Vert er stor kunst.

4. Kayali Citrus 08 EdP*
Klassiske citrusdufte matcher ikke min næse. Det er tarveligt at generalisere på den måde, for der er snart mange velkomponerede citrusdufte. Alligevel krævede det overtalelse at få mig til at stikke næsen i Kayali Citrus 08. Heldigvis lod jeg mig overbevise… Den lidt skarpe åbning af pink grapefrugt, rosa peber og rabarber skal have lov at falde til ro på huden, dernæst tager en symfoni af roser over, mens lav, tonkabønne og moskus sørger for en blivende ro og varme.
Tanken bag Kayali er at viderebringe den mellemøstlige tradition for at blande dufte på kryds og tværs.

5. Byredo La Tulipe EdP
En duft, der ved første lille snif tilføjer et blivende smil på læberne. La Tulipe er som solen på en regnvejrsdag. Det er den der særlige duft af dug på græs… af noget spædt lidt som duften af baby. La Tulipe åbner med fresia, alpeviol og søde rabarber i en skøn forening. Det er en meget sæbet duft, der bliver modereret af den friske grønne duft af tulipaner. Køligt lyst træ og tør vetiver udgør en perfekt base for de friske noter. Grøn, ren og rar virker som en diffus beskrivelse, men det er i virkeligheden helt præcist.

6. Skandinavisk Lysning Perfume Oil¤
Parfumeolie er en helt anden måde at bruge duft på. Duften virker ofte på en gang intens og mere afrundet. Det er en stor fordel med en parfumeolie, hvis du ønsker at have en mere konstant duftoplevelse. Og så har du glæde af duften i lang tid.
Lysning har en helt særlig frugtighed over sig, og det harmonerer så fint med gran, lav og mos. Navnet er ingen tilfældighed, duften er knivskarp i sit udtryk. Du kan næsten mærke den bløde skovbund under fødderne og se himlen, når du kigger op, mens du lytter til skovens hvisken.

7. Tom Daxon Magnolia Heights EdP
I mine øjne er magnolietræernes blomstring noget af det skønneste ved foråret. Det er så smukt, og det er lige nu. Duften er på en gang overdådig og næsten overvældende i sin sarthed. Den er elegant og meget sofistikeret. Noterne bringer billederne af en gåtur en tidlig morgenstund med sig… man kan næsten se alleen med magnolietræer og mærke kjolens florlette stof mod huden. En let bitter og meget grøn åbning af især ylang-ylang og gardenia. Magnolie og jasmin udgør hjertet i duften, der bliver fulgt hele vejen af en let moskus og en kølig note af cedertræ.

8. Molton Brown Jasmin & Sun Rose EdT¤
Ubekymret og feminin sådan opfatter jeg Molton Brown Jasmin & Sun Rose. Det er en ung, sart og frugtig duft med en fin dybde. Duften åbner legende med hindbær, fersken og et strejf af bergamotte. Det meget uskyldige og frugtige bliver erstattet af en sart men smuk kombination af jasmin, rose og osmanthus. Duften der bliver på huden er en mere voksen, varm og afrundet blanding af patchouli og moskus. Det er særligt den sarthed duften rummer, der appellerer til mig, og som i mine øjne gør duften så velegnet til foråret og forsommeren.

9. Glossier You EdP¤
Et stille og inviterende ”hej med dig”, hvor vi finder irisrod og rosa peber. Hjertet er dig og ellers rummer Glossier You lutter bundnoter som moskus, rav og ambra. Det er parfumekunst sat på spidsen. Og dejlige Glossier er slubbet heldigt fra det.
De har selvfølgelig fået hjælp fra aldeles kyndige næser… blandt andet Frank Voelkl, der står bag flere af Nomenclature duftene. Lige dette slægtskab er værd at nævne, da genkendelse var det første indtryk, jeg fik af You. Duften er simpelthen en sødere og mildere lillesøster til Adr-ett, der efterlader den samme varme, rene og cremede fornemmelse.

10. Miller Harris Wander (through the Parks) EdP
En duft der allerede har været nævnt på bloggen hele tre gange. Det er så spændende at kunne følge sin egen udviklingen. En duft som Wander havde aldrig fundet vej til bloggen for bare et par år siden. Den er for speciel, for grøn og lidt for urtet til, at den var faldet i min smag. Nu er jeg vild med den. Den er utæmmet, vild, grøn og saftig på en berusende måde. Den har en næsten vinøs komposition af syre, bitterhed og sødme, der vækker sanserne og nysgerrigheden… og lysten til mere.

Duftene er ikke nævnt i prioriteret rækkefølge.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *