Ultra Violette er et australsk firma, der ikke laver andet end solcreme. Og det gør de helt generelt rigtig godt.
Hvis du allerede har en god solcreme med høj beskyttelse, der fungerer for dig, så behøver du ikke bruge tid på Ultra Violette. De er dyre og beskyttelsen er næppe bedre end så mange andre solcremer på det danske marked. Men de er formuleret markant anderledes, og hvis du af den ene eller anden grund har svært ved at finde en solcreme, som du er rigtig glad for, så kan det være, at du kan finde den her. Fordi de ikke rigtigt ligner andre.
Suverænt udvalg af ansigtssolcremer
I deres ansigtssolcremer bruger Ultra Violette en kombination af de mest moderne UV-filtre, der findes.
Dertil kommer, at de er formuleret på en måde, så de ikke ligner noget andet derude. Du kan finde en hardcore zink oxid solcreme, hvis du er til den tætte mineralske solcreme, du kan vælge en helt flydende konsistens med høj dækning eller farvede versioner med glimmer, hvis det er det, du vil have. Og UV-filtrene i alle de ansigtssolcremer, jeg har set på, er gode. Jeg har prøvet to af dem:
Ultra Violette Clean Screen SPF30
Clean Screen er nok den mest behagelige solcreme, jeg har brugt i årevis. Det er selvfølgelig en meget subjektiv oplevelse men den generer ikke hverken hud eller øjne overhovedet. Jeg glemmer, at jeg har den på, og jeg glemmer endda at fjerne den om aftenen. Selv de bedste mineralske solcremer gør ikke det samme for mig.
Vil den kunne gøre det samme for dig? Det kan jeg ikke love, men hvis du er sådan en som mig, der har sensitiv hud og sensitive øjne, der altid reagerer på solcreme, så er den et rigtig godt bud.
Den er lavet på en blanding af tre filtre: Titanium dioxid (mineralsk), et helt almindeligt UVA-filter, som findes i samtlige danske solcremer og så Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol. En helt ny opfindelse, der er en hybrid af et mineralsk og et kemisk filter, og som har begge typer egenskaber. Hele solcremen indeholder få ingredienser. Den er lys hudfarvet, så den passer måske ikke til alle hudtyper, men den passer til min.
Du skal ikke vælge denne solcreme, hvis du vil have den allerhøjeste beskyttelse på markedet. Du skal heller ikke vælge den for den mest elegante konsistens. Men du skal overveje at prøve den, hvis du ligesom jeg, har rigtig svært ved at finde en solcreme, som øjne eller hud ikke reagerer på.
Ultra Violette Fave Fluid SPF50
Ultra Violette Fave Fluid er en tyndt flydende solcreme med høj SPF, der heller ikke svier i mine øjne. Den er en tyndtflydende hvid lotion med noget alkohol i. Konsistensmæssigt har den en del til fælles med de populære flydende solcremer, som du finder hos for eksempel Garnier og La Roche Posay, men den er knap så tør og knap så sprittet.
Resten af indholdet er dog markant anderledes, for solfiltrene er nogle helt andre. Heri finder du blandt andet det samme fusions-filter, som jeg talte om lige før og så en kombination af nogle andre kemiske solfiltre. Beskytter den bedre end for eksempel La Roche Posay eller Avene? Nej, det kan jeg på ingen måde ikke forestille mig. Men den her er også god, og konsistensen er behagelig. Så hvis du af en eller anden grund vil prøve den her, så får den min varme anbefaling.
En særlig note om UVA-beskyttelsen: Min Fave Fluid SPF 50 har en PA++++ rating på, som er den højeste, man kan få. Det kan jeg ikke se, at de også har online – hverken på billeder eller i omtalerne. Jeg tør ikke gætte på, hvad forklaring er, og jeg tør ikke udtale mig, hvor høj den korrekte PA-rating er. Læs mere om PA-rating her.
Farvet læbepomade med SPF
Ultra Violette har også noget så sjældent som en pæn farvet læbepomade med SPF50. Her bruger Ultra Violette nogle gammeldags UV-filtre, hvilket nok handler om, at de er nemmest at lave en pæn og lækker konsistens med. Udvalget af farvet makeup med SPF er nærmest ikke eksisterende, så det her er så godt som det kan blive. Helene har skrevet lidt om den her.
Gammeldags kropsprodukter
Deres kropsprodukter kan du med fordel springe over. Ultra Violets to kropssolcremer er gammeldags solcremer, som ingen europæiske solcremeproducenter med respekt for sig selv producerer længere, hvilket vil sige en kombination af blandt andet octocrylene og avobenzone. Hvorfor de bruger netop den kombination ved jeg ikke – udover at det er billigt og måske giver en lettere konsistens. De nyere filtre, som man bruger mod især de længere UVA-stråler, kan give en mere ubehagelig konsistens.
Men det er ikke fordi, der som sådan er noget galt med Ultra Violettes kropsprodukter. De indeholder de solfiltre, som de fleste amerikanske producenter bruger. Men hvorfor man dog skulle betale 269 kroner for 150 ml. Skinscreen, kan jeg simpelthen ikke give dig en god grund til.
Her kan du købe det (indeholder reklamelinks)
Du kan købe Ultra Violette hos blandt andet Magasin* og Sephora*.
Ultra Violette Clean Screen SPF30 koster 319 kroner for 50 ml.både på Magasin.dk* og Sephora.dk*.
Ultra Violette Fave Fluid SPF50 koster 369 kroner for 75 ml. både på Magasin.dk* og Sephora.dk*.