Tirsdagstip: SPF er det vigtigste produkt

Tirsdagstip: SPF er det vigtigste produkt
06.08.24
Tirsdagstip: SPF er det vigtigste produkt

Det sker temmelig ofte, at der er spørgsmål til den bedste dagcreme med SPF i indbakken. Mit svar er enkelt og konsekvent og irriterer ofte spørgeren. Den findes nemlig ikke. Forstå mig ret, jeg kan være bedøvende ligeglad med, om du spilder dine penge. For det er præcis det, du gør, hvis du ikke prioriterer din SPF. Bruger du penge på dyre sera, cremer og toptunet pleje? Så nytter det altså ikke at bruge en middelmådig SPF. Nu kan jeg næsten allerede høre de første notifikationer fra indbakken, for hvilken SPF er så den bedste? Også her er jeg virkelig irriterende, fordi det kan jeg ikke svare på. Det er som sagt mange gange før ikke uvilje, der gør, at jeg svarer sådan! Det er simpelthen ikke en mulighed for mig at vælge efter dine præferencer eller at vide, hvilke præferencer du har.

SPF er det vigtigste produkt

I weekenden fik jeg spørgsmålet mange gange, hvorfor det er på tide at genopfriske, at SPF er det vigtigste produkt. Det er desværre ikke kun i sommermånederne, det er hele året! Det du gerne vil undgå, er nemlig UVA-strålingen, der går lige gennem vinduerne, hvorfor din SPF skal være høj. Du kan selv regne efter, når du ved, at UVA-beskyttelsen er cirka en tredjedel af UVB-beskyttelsen, tallet efter SPF. Der er altså temmelig ringe beskyttelse i en dagcreme med SPF 15, som du sandsynligvis samtidig bruger for lidt af. Det er de færreste, der holder af at bruge en høj SPF i den mængde, der skal til. Det er da ikke fordi, jeg ikke forstår udfordringen, jeg står selv med den dagligt. Der er irriterende mange ting at tage hensyn til og kompromisser at indgå, når man vælger SPF.

Langsommelig testning

I år har jeg gjort mig umage, for at teste bredt, og der er stadig flere tilbage i rækken. Det nytter ikke noget bare at bruge et produkt en uges tid, det er langt fra nok. For eksempel blev jeg rigtig glad for en SPF med en høj koncentration af alkohol. Det gik RIGTIG godt til at begynde med, men efter en måneds tid, var min hud bare slet ikke glad. Det er derfor heller ikke uvilje, når vi ikke lige smider et indlæg op med vores favoritter. Det er drønhårdt arbejde at teste produkter på den måde, og jeg har desværre kun et ansigt… Hvorfor det også er ekstremt tidskrævende.
Mine anbefalinger er derfor gerne de samme mærker, der går igen og igen. Stadig er der masser af individuelle problemstillinger at tage højde for, hvorfor jeg altså ikke kan træffe beslutningen for dig.

Kompromisser i prioriteret rækkefølge

I forbindelse med den tårnhøje beskyttelse året rundt, så er det altså udelukkende for at undgå hyperpigmentering. Er det ikke en af dine bekymringer, eller er du ligeglad med pletterne, så kan du selvfølgelig vælge SPF fra. Der er forskellige kriterier, der er gode at gå efter:

  • Vælg høj og bred beskyttelse, det vil sige, at filtrene skal dække højt op i spektret.
  • Vælg et produkt, der er budgetvenligt, så du får brugt nok af den.
  • Vælg en konsistens, du kan holde ud at bruge nok af, eller sørg for at bruge flere lag.

Der er naturligvis mange andre ting, men de tre kriterier ovenfor er i hvert fald en start.
SPF kan forårsage udbrud af både bumser og perioral dermatit. Det er forskelligt fra person til person, hvilke filtre og ingredienser der forårsager dette, derfor er der desværre ingen generelle retningslinjer.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Annette

Jeg har valgt solcreme til mit ansigt med udgangspunkt i, at det skal være SPF50 og beskytte imod UVA – derefter har kravet været, at det skal kan være en konsistens jeg kan lide. For eksempel kan jeg ikke døje Dermas SPF50 solcreme til ansigtet på grund af den fede konsistens. Så hellere vælge en der er dyrere og hvor jeg ikke føler, at solcremen sidder som en fedte hinde på huden hele dagen.

Helene Randløv

Hej Annette
Det er gode kriterier, jeg er heller ikke selv, så god til fedtet SPF, men heller ikke til alt for tørre varianter…
Nemt er det ikke 🙂

Kh. Helene

Louise

Jeg sværger til La Roche-Posay Anthelios UVMune Ultra SPF50 – den er altså bare god!!

Helene Randløv

Hej Louise
Er det den man ryster, du bruger? Den bliver min hud sur på, men cremen er god og beskyttelsen er bedst!

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *