Olfaktorisk onsdag: Dufte til dig med ascendanten i Løven

Olfaktorisk onsdag: Dufte til dig med ascendanten i Løven
24.07.24
Olfaktorisk onsdag: Dufte til dig med ascendanten i Løven

Tænk at vi allerede er nået til Løven, der er det andet ildtegn i dyrekredsen. Da jeg delte links til indlæggene, opstod der forvirring om, hvad jeg egentlig mener. Når jeg taler om ascendanten, men samtidig udgiver indlæggene i sæsonen for soltegnet. Det, forstår jeg godt, kan være forvirrende. Det er udelukkende, for at have et eller andet rimeligt interval mellem indlæggene. Først og fremmest tager det ret lang tid at finde frem til både dufte og passende karaktertræk. Det tager naturligvis også tid at skrive om hver enkelt duft og tegn. Ascendanten når jo hele dyrekredsen rundt på et døgn, det ville betyde alle indlæggene skulle udgives henover et døgn. I den forbindelse vil jeg gerne gentage det, jeg har skrevet i samtlige indlæg… Læs indlæggene, som du selv synes. Få det ud af det du kan og grin, ryst på hovedet eller tro af resten.

Kan man matche en duft?

Det er ikke meningen, det skal være mejslet i sten. Duftene, trækkene og så videre er netop udvalgt af mig, ud fra mine præferencer og min opfattelse. Da vi alle sammen er forskellige, er der heldigvis ingenting, der passer til alle. Nogen vil føle sig mødt og set, andre synes sikkert, forslagene er helt ude i skoven. Hvis du slet ikke kan genkende dig selv, så brug muligheden til at læse om dejlige dufte.
Indlæggene er inspireret af et spørgsmål om at matche dufte til sin personlighed. Det er derfor jeg overhovedet begyndte at overveje at skrive om astrologi. Dufte ved jeg en masse om, og det er altså denne viden, jeg prøver at kæde sammen med forskellige træk. Kan man matche en duft? Svaret, synes jeg jo, er et rungende ja, læs med og se, om du kan genkende noget fra dig selv.

Dufte til dig med ascendanten i Løven

Livlige, ligefremme og loyale livsnydere… det er træk jeg forbinder med ascendanten i Løven. Det er svært at finde mennesker, der slet ikke er bange for, at du skinner. De er klar med både støtte og opbakning, så de kan skinne sammen med dig. Den scenevante og lettere dramatiske tilgang Løven har til socialt samvær er både dragende og forbilledlig. De nyder oftest at være i centrum, hvor deres livlige og ligefremme væsen lyser som solen, herskeren for Løvens tegn. Dufte til dig med ascendanten i Løven må gerne have karakter. Det behøver bestemt ikke at være en stille og diskret duft, det ene skal som bekendt passe til det andet. Ascendanten i Løven udstråler mod, selvtillid, karisma, passion og styrke. De kan sagtens fylde en masse, hvorfor duften også af og til kan tjene som kontrast.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Produkter markeret med ¤ er modtaget som anmeldereksemplar

1. Den selvsikre

Essential Parfums Bois Imperial kommer med indbygget rygstøtte. Den åbner med en citrusagtig pebernote fra den nepalesiske timut peber. Der nærmest bruser i næsen i mødet med grapefrugt og thai basilikum. Thai basilikum er langt mere grøn og aromatisk end almindelig basilikum, selvom det urtede element er tilstede. Duften er næsten ligeså terapeautisk som Shinrin Yoku, der er navnet på den japanske terapiform, hvor man skovbader… Akigalawood er et derivat af patchouliolie, duften har derfor en skovbundsagtig kvalitet, men noten er lettere, mere brusende og peberagtig. Duften er varm og træagtig med en næsten uvirkelig holdbarhed på huden, selv grapefrugtnoten forbliver frisk duften igennem. Bois Imperial er en komposition med haitiansk vetiver, cedertræ, læderagtig labdanum og grøn patchouli. Den syntetiske ambranote ambroxan understøtter alle trænoterne og tilføjer en nærmest sæbet aura. Duften er med andre ord ren og rar på sådan en sprød måde.

2. Den selskabelige

Zarkoperfume Cloud Collection No. 4 oser af luksus og bidrager samtidig med en helt unik ro. Pulsen sænker sig helt naturligt, i takt med at guldstøvet i flakonen lægger sig. Lige så naturlig er selskabelighed for dig med ascendanten i Løven.
Duften er en hyldest til vores omkringliggende farvande og solnedgange… At opleve de magiske øjeblikke og være tilstede i nuet er en kunst Løven mestrer til perfektion. Duften behøver bare at være der, den behøver ikke at gøre mere væsen af sig.
Med bær, friske citrus noter, samt både sort og rosenpeber er åbningen af Cloud Collection No. 4 som en brise. I hjertet finder du luftigheden med noter fra havet.  Mens bølgerne af en sart kokosnote, hvide blomster, sort te og lidt salt skvulper lige så stille. Solen siger godnat med en blid vanilje, bløde trænoter og en let og æterisk moskus.

3. Den kraftfulde

Den herskende planet (stjerne) i tegnet er solen, der er derfor næppe tvivl om, at Løven besidder en vis styrke. Maison Francis Kurkdjian Grand Soir (Illum) er et sandt mesterværk, der besidder de samme egenskaber. Duften er simpelthen det perfekte match. Det virker begge veje, for det er en duft, man kan gemme sig i, hvis man har brug for et puf… Opmærksomheden kommer helt naturligt, Grand Soir er på ingen måde stille. Den åbner som en XO cognac, der er tilpas spruttet, krydret og kompleks. Det er en duft for feinschmeckeren, der forstår at værdsætte hele dens væsen. Varmen kommer indefra med kanelbark, labdanum, en fed, sød og krydret vanilje, en ravnote… Der er et strejf af benzoin og tonkabønne, der både bidrager med dybde og flere lag. Sidst men ikke mindst er der et nik til den klassiske parfumekunst med en antydning af lavendel.

4. Den opmuntrende

Thomas de Monaco Sol Salgado er måske den mest berusende duftkomposition, jeg er stødt på i nyere tid. Den er ganske enkelt afhængighedsskabende og helt vanvittigt potent. Den er på én gang helt let og æterisk og samtidig nærmest kvalmende intens. Duften er lysende, varm og gul. Igen er det sol, salt og varm hud, tankerne bliver ført i retning af. Der er lindeblomster, mimoser og bomuldsblomst i åbningen, som en virkelig intens blomstret ouverture. I midterstykket bliver du mødt af et kraftigt og meget pudret crescendo af heliotrop, salt og ambra. Duften er så intens, at den næsten tager pusten fra én, så den skal doseres med varsomhed. Der er simpelthen en hudnote i bunden… det er en moskusnote, der gør duften temmelig interessant. Udover denne anderledes note er der en tonstung og let røget vanilje og en cremet note af sandeltræ.

5. Den dragende

Liquide Imaginaires Liquide er beskrevet som solenergi, det er svært at komme på en mere passende betegnelse for duften. Det er simpelthen så fin og levende en duft. Man opdager hurtigt, at Liquide ikke er en duft man bærer udelukkende for sin egen skyld. Der er nemlig altid nogen, der kommer tættere på. Du kan læse mere om selve kompositionen i ”Månedens favoritter: Marts 2024”, hvor jeg beskriver noterne. Når jeg har valgt netop dette træk til Liquide eller omvendt, er det fordi duften er ekstremt bred. Den passer nærmest under samtlige træk, jeg forbinder med en person med ascendanten i Løven. Med Liquide behøver du ikke lægge skjul på din personlighed, du ER lys, du ER liv og du ER alkymi. Duften er et akkompagnement til alt, du er. Det er nærmest umuligt ikke at føle sig helt speciel, når man bærer den.

6. Den umiddelbare

Hvis en duft kunne have et glimt i øjet, så ville Goldwell & Banks Sunset Hour* have det. En af noterne er frugten, quandong, jeg aldrig har hverken hørt om eller duftet til før mødet med Sunset Hour. Den skulle angiveligt smage som en mellemting mellem en syrlig abrikos, fersken og rabarber. Quandong har denne her på en gang frugtige men også cremede kvalitet. Sunset Hour er virkelig velkomponeret, den er rund og rar samtidig med, at den har kant. Glimtet i øjet er en saltet og lidt fræk note, som saltkaramel uden den intense sødme. Duften er som en strand i skumringen, varmen fra en dag i solen, der stadig er i hjertet og på huden. Det er varm hud, saftige frugter, bløde og cremede noter af træ og et strejf af kokos. Den er altså både lidt fræk og legesyg…

7. Den hedonistiske

Stephane Humbert Lucas Sand Dance er en komposition, der indeholder en masse ekstravagante noter. Den er næsten for meget af det gode, hvilket hurtigt skiller fårene fra bukkene i sociale sammenhæng. Der er dem, der nemt kan stå ved siden af eller endda bag dig på den sociale scene. Og så er der de andre… Du kan læse om kompositionen i ”Torsdags top ti: Vinterdufte 2023/24”. Det er de forskellige lag og især sammensmeltningen af dem, der gør denne opulente komposition så vanedannende. Duftens liv på huden bidrager til, at man kan opdage nye sider af sig selv. Der er ingen tvivl om, at det gør noget ved en person, når de tør at overgive sig til nydelsen. Det er ganske særligt at stå hundrede procent ved sig selv, men det bidrager uundgåeligt til en form for sortering i selskabet, man holder sig.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *