Olfaktorisk onsdag: Dufte til dig med ascendanten i Tvillingen

Olfaktorisk onsdag: Dufte til dig med ascendanten i Tvillingen
12.06.24
Olfaktorisk onsdag: Dufte til dig med ascendanten i Tvillingen

Indtil videre er jeg gået stille med dørene, selvom de her indlæg er VILDT hyggelige at skrive. ”Dufte til dig med ascendanten i Tvillingen” har ligesom sine forgængere givet anledning til lidt hjernegymnastik. Er du interesseret i astrologi, ved du, hvad ascendanten er for en størrelse. Det er imidlertid ikke så væsentligt for relevansen af indlægget. Du kan sagtens få glæde af duftforslagene uden at kende det præcise tidspunkt og sted for din fødsel. Hele pointen med indlægget er, at du kan tage udgangspunkt i astrologien eller i den energi, du vil fremhæve. Hvis ingen af delene resonerer med dig, kan du også bare læse om dejlige dufte. I weekenden delte jeg de to tidligere indlæg og mine kvaler omkring at dele dem på bloggen. Duftvennen jeg delte med, syntes at jeg skulle se at få det delt, så her er: ” Dufte til dig med ascendanten i Tvillingen”.

Dén følelse

Da jeg var kunde hos dejlige Pernille Damgaard Optik i Roskilde, spurgte Pernille altid, hvad jeg duftede af. Efter et par besøg så jeg pludselig en sammenhæng, fordi jeg hver eneste gang kunne svare Exclusif de Chanel Coromandel. Det er alt andet lige en fantastisk duft, som jeg stadig bruger, og som min søn ofte stjæler… Den rammer bare midt i skiven, hvis man er til patchouli, irisrod, røgelse, rav, moskus og træ. Den oplevelse var første gang, det gik op for mig, at mit duftvalg nok ikke er så tilfældigt.
Hvorfor valget altid faldt på Coromandel, kan jeg ikke svare på. Måske var det togturen, der kaldte på tryghed eller måske var det Pernille… jeg fandt aldrig ud af det.
Mit valg af duft om morgenen er nemlig baseret på en følelse eller nok nærmere energien, jeg mærker.

Dufte til dig med ascendanten i Tvillingen

Da jeg skrev mine stikord ned, lød Tvillingen lige lovlig overfladisk. Det kan de selvfølgelig også være, på den anden side er de også både vildt nysgerrige og ofte knivskarpe. Dufte til dig med ascendanten i Tvillingen bærer derfor præg af kontrasterne ved denne ascendant. Det skal både være let og legende, men også gerne have noget tyngde. Tvillingen er nysgerrig på nyheder, hvorfor de ofte er med til at sørge for at nye lanceringer bliver populære. De taler nemlig også temmelig meget, og fortæller gerne om de ting, der begejstrer dem. Fælles for duftene, jeg har valgt til de forskellige træk, er altså kontrasterne. Det er lys og mørke, lethed og tyngde, sjov og alvor. Det er ofte den legesyge og drillende side af Tvillingen, man ser, hvorfor den anden side fortjener lidt opmærksomhed.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Produkter markeret med ¤ er modtaget som anmeldereksemplar

1. Den nysgerrige

Der er nogle dufte, der bare inviterer til, at man lige snuser igen. Sådan en er Fleuve Tendre fra Liquides Imaginaires. Den er noget ganske særligt og helt sin egen. Der er sødme og friskhed fra citrusfrugterne i åbningen og masser af aromatiske krydderier. Petalia, der er en skøn forening af rose og litchi, udgør sammen med geranium og moskus duftens hjerte. Der er masser af kant og dybde i bunden med patchouli, røgelse, ruskind, tonkabønne, tør vetiver og et strejf af civet. Det er en fantastisk fin og sart duft, der både overrasker og samtidig er fuld af traditioner. Den rummer mange modsætninger og gør det endda så utrolig fint.

2. Den begejstrede

Duften går nærmest fra den ene yderlighed til den anden. Som navnet Lavande Noire antyder, har vi med lavendel at gøre. Det kan være ganske forfærdeligt og skarpt eller som her aldeles fantastisk og blødt. Laurent Mazzone Parfums har MANGE virkelig skønne dufte på samvittigheden, så selvfølgelig kan du regne med en fantastisk lavendelduft. Udfordringen med lavendel er, at det ofte bliver sådan en lidt gammeldags, sæbet og måske lidt kedelig komposition. Lavande Noire er alt andet! Lavendelnoten er temmelig intens, men den er tonet ned af blandingen af røgelse og rom i åbningen. Når den er faldet til ro på huden er det en fin sødme og ambra, moskus og olibanum, der tager over.

3. Den rejselystne

Hvor var vi uden nysgerrighed, åbenhed og indblanding fra andre kulturer? Helt sikkert et kedeligere og fattigere sted. Heldigvis kan man sagtens udforske fjerne egne og destination på andre måder end at være der selv. Francesca Bianchi formår som få andre at skabe fortryllende kompositioner. Med Encounters har hun netop skabt et møde mellem kulturer. Den rummer facetter fra både øst og vest, der på smukkeste vis smelter sammen til noget nyt og bedre. Omdrejningspunktet er den bløde cremede og pudrede note af irissmør kombineret med den mørke, komplekse oudnote. Det er noter af citrus, blomster, krydderier, træ, røgelse og enkelte dyriske noter, der er forenet i Encounters.

4. Den filosofiske

Det er igen modsætningerne i Orphéon fra Diptyque, der gør den så interessant. Det er en af mest anvendelige dufte, jeg kan komme i tanke om. Den er god til hverdag og til fest, den er god om dagen og god om aftenen. Den balancerer mellem det vildt klassiske og det supermoderne, noget friskt og aromatisk og samtidig noget meget pudret. Det er en genistreg i Diptyques sortiment og i det hele taget. Orphéon er det evigt sikre valg, der både løfter humøret og giver plads til eftertanke. Kompositionen åbner med en virkelig skarp note af enebær, i hjertet er der en fin og afrundet jasmin. Det er cedertræ, tonkabønne og pudder, der udgør den elegante bund.

5. Den ungdommelige

Celine Dans Paris minder dig om, at hele verden ligger for dine fødder. Den er delikat og samtidig sofistikeret, og den er fin uanset alder. De unge får stil og rygrad, mens de ældre får noget tidløs elegance. Hjertet med duften af laurbærkirsebær er let genkendelig. Denne note dufter nærmest mandelagtigt og pudret og binder den friske og krydrede åbning sammen med den sødmefyldte bund. Den rummer det klassiske, innovationen og det moderne på én og samme tid. Noterne af bergamotte og korianderfrø i åbningen gør den både fræk og kåd. Mens noterne af moskus og vanilje i bunden tilføjer duften ro og velovervejede dyder.

6. Den sjove

Der er dufte, der er så sære og specielle, at kompositionen straks vækker fantasien. Rundholz Sept.21.1966 har for det første et sært navn… det er næsten umuligt ikke at digte videre på historien. Duften både henrykker og overrasker med den kraftigste rabarbernote, jeg endnu er stødt på. Nyslået græs, der i virkeligheden er din bitre grønne te mate, åbner sammen med rabarber og rosenpeber kompositionen. I hjertet er der en pudret og mandelagtig heliotrop samt et strejf af nyudsprungne magnolier. I bunden er der oud og røgelse… og et strejf af olibanum. Det er en syrlig, legesyg, grøn og sprød duft, der giver mig associationer til barndom, kreativitet og leg med modellervoks.

7. Den sociale

Komplimenter, lange kram og nærhed er naturlige følger af at bære Marc-Antoine Barrois’ Tilia. Det er en meget let og egentlig diskret duft, der dufter af sommer, sol og blomster. Den er afrundet rar og inviterende… Samtidig dufter den vildt intenst og holder nærmest for evigt på huden. Den dufter som en brise gennem lindetræerne på en varm sommeraften, honningagtigt, sæbet og næsten frugtigt af gule blomster. Det er så fin og sart en komposition, der åbner ambrofix, der er et ambralignende molekyle. Åbningen er let og æterisk, samtidig med at den er intens og dragende. Balancen mellem det meget intense og det æteriske holder hele vejen gennem duftens liv på huden.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *