Tirsdagstip: Vær en kærlig voksen

Tirsdagstip: Vær en kærlig voksen
11.06.24
Tirsdagstip: Vær en kærlig voksen

Er der noget, jeg aldrig troede, jeg kom til at skrive på bloggen, var det tip til opdragelse. Måske kan man godt argumentere for, at det altid er en slags opdragelse… men sådan ser jeg det ikke selv. Tirsdagstip: Vær en kærlig voksen er en reaktion på et stigende antal beskeder fra bekymrede mødre til små piger. Det er piger helt ned til børnehaveklassen, der forventer at have adgang til en fuldstændig makeupsamling. Det er altså primere, foundations, pudder, setting spray, contour, paletter, ja… du har fanget det, det er ALT! Oftest aner mødrene ikke, hvilke produkter pigerne taler om, hvad de skal bruges til, eller om de overhovedet er nødvendige. Det sidste kan jeg godt røbe her med det samme NEJ, det er de ikke, slet ikke til et barn. Det samme gælder i øvrigt hudpleje

Vær en kærlig voksen og begræns eksponeringen

Selv er jeg mor til to drenge, der ikke har interesseret sig særlig meget for hverken makeup eller hudpleje. Samtidig var de små i ”en anden tid”, de er ikke blevet udsat for samme påvirkning fra for eksempel TikTok. Det blev de dog heller ikke for YouTube, der var det store dengang. Netop fordi det jo er nogle år siden, mine drenge var små, er det selvfølgelig ikke en til en. Ansvaret ligger dog stadig hos dig, derfor: Vær en kærlig voksen og begræns eksponeringen. Det indebærer at have styr på forbruget af sociale medier, om det er TikTok, eller hvor barnet ellers opfanger nødvendighederne.
Mange af vores voksne læsere har svært ved at navigere i, hvilke kilder der er troværdige. Hvordan pokker kan vi så forvente, at vores børn kan det? Det kan de selvfølgelig ikke, hvorfor hele denne snak er relevant!

Leg er læring

Da jeg var en lille pige, ønskede jeg mig brændende sådan et stylinghoved med tilbehør. I dag ved jeg selvfølgelig, at det er noget skrald, men dengang var det sagen! Det vil sige, det var det kun, indtil jeg så og prøvede kræfter med et i virkeligheden. Da jeg ville se, om jeg kunne finde et billede, blev jeg ærligt talt lidt chokeret. Selvom der nu også findes Disney prinsesser, så er det selv samme stylinghoved med samme tilbehør. Desværre er de for mig at se ikke blevet bedre eller af højere kvalitet end for fyrre år siden. Ideen er da så fin, men det er jo aldeles ubrugeligt efter meget få gange. Makeuppen er så klam, at man ALDRIG skal lade det komme på huden. Hvis interessen er der, er min anbefaling at købe noget ordentlig makeup og lade barnet lege.

Sæt dig ind i det

Mit bedste forældretip er at sætte sig ind i, hvad det er for en verden, dine børn lever i. Uanset om de interesserer sig for edderkopper, superhelte, anime, makeup, heste, musik eller landbrugsmaskiner. Min paratviden om Star Wars og DC kontra Marvel blev i hvert fald langt større i takt med mine drenge. For at kunne argumentere for, hvorfor drengene IKKE skulle spille WOW, endte jeg selv med at spille det i årevis. Den interesse, jeg har udvist i forhold til deres interesser, har været en vigtig og vildt god investering. Det har samtidig gjort, at de er interesserede i rigtig mange ting og ikke mindst i andre mennesker. Det har altså altid været en kæmpe gevinst og berigelse. Dog er det nu, jeg mærker det mest, fordi vi kan samles om så mange forskellige interesser.

Sluk telefonen!!!

Det kan godt være, du har brug for ro i hovedet… Måske tror du endda, at du opnår denne ro med telefonen i hånden. Det er VIRKELIG ikke ment fordømmende, jeg er afgjort den af os her hjemme, der bruger telefonen mest. Nu foregår mindst halvtreds procent af mit arbejdsliv selvfølgelig også der, så det undskylder noget af tiden. Desværre er det ikke noget, jeg bare sidder og finder på. Det er temmelig veldokumenteret, at vores forbrug af telefonen ikke har en videre positiv effekt på vores psyke eller hjerne. Det er heller ikke nogen nyhed, at børn kopierer sine forældres adfærd. Har dine børn svært ved at lægge telefonen fra sig, eller er det dine egne vaner, der er blevet kopieret? En ladestation i entréen eller lignende er en god idé til at få styr på vanerne og forbruget.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *