Drunk Elephant – en guide til bekymrede forældre og andre interesserede

Drunk Elephant Marula Oil
29.01.24
Drunk Elephant Marula Oil

Drunk Elephant Marula OilIndeholder reklamelinks*

Jeg kan læse på TV2.dk, at Drunk Elephant har vundet ny popularitet blandt helt unge, og at det bekymrer både producent og hudlæger.

Det er nu ikke så skidt, som man kunne tro – der er flere virkelig gode og milde produkter hos det Shiseido-ejede brand, og det er bestemt ikke det værste mærke, du kan lade din teenager gå på jagt hos, hvis du ellers har pengene til det. Det eneste dårlige, jeg kan sige om dette udmærkede mærke er, at priserne er høje. Jeg vil derfor gerne prøve at afmystificere det lidt, for der er ikke noget at være bange for.

For eksempel får TV2 også bragt en advarsel fra en amerikansk hudlæge mod indholdet af parfume, men den er forhåbentlig rettet mod nogle helt andre produkter, for der er faktisk ikke parfume i Drunk Elephant. Heller ikke æteriske olier.

Effektive eksfolierende syrer, peptider og retinol

Så lad os se lidt nærmere på, hvad Drunk Elephant indeholder. Der er nemlig mange effektive eksfolierende syrer, peptider og retinol hos Drunk Elephant. Og det siger forhåbentlig sig selv, at den slags ingredienser ikke er for børn. Men har du rynker, hyperpigmentering eller bumser, så kan de være effektive.

Protini Polypeptide Cream* er en peptid-holdig anti-age creme, som du kan finde tilsvarende hos mange andre virksomheder. Det er virkelig en imponerende kombi af peptider, og indholdet af SH-Oligopeptid svarer til det, som andre kalder EGF. Den vil stimulere hudens indhold af kollagen og er til dig, der gerne vil gøre noget ved rynker og alderstegn.

TLC Framboos* er en syrepeeling med en blanding af glykolsyre, mælkesyre og salicylsyre. Den er til alle hudtyper, der ønsker en mild daglig kemisk peeling – men ikke til børn. Den kan som mange andre kemiske peelinger fungere til bumser og kan derfor give fin mening til teenagere.

A-Passioni Retinol Cream* er som navnet antyder en retinol creme. Den indeholder 1% retinol (A-vitamin). Retinol virker på mange hudproblemer, blandt ander rynker, alderstegn og akne. Det er naturligvis ikke et produkt til børn – MEN der findes personer med akne, der kan have gavn af retinol.

C-Firma™ Fresh Day Serum* er en klassisk C-vitamin serum med en blanding af 15% ascorbinsyre, 1% E-vitamin og 0,5% ferulsyre. Denne kombination finder du mange steder, fordi producenter som blandt andet L’Oréal har dokumenteret, at den er særlig effektiv som kraftig antioxant. Det er en effektiv og velafprøvet kombination til ældet hud, men også personer med akne eller ar efter akne kan have gavn af C-vitamin.

Milde og dyre plejeprodukter

Drunk Elephant har gode fugtighedscremer og milde renseprodukter, som er virkelig dyre – men gode. Jeg har intet dårligt at sige om produkter som Lala Retro*, Slaai* Kamili* , B-Hydra* , Wonderwild* med flere. Det er milde renseprodukter og gode cremer, som jeg uden at blinke ville bruge på mine egne børn, hvis jeg havde en god grund til det – hvilket jeg dog ikke rigtig har.

Drunk Elephant har også produkter, som ikke engang den mest forhærdede kemi-forskrækkede hudplejeskeptiker kan have noget imod – andet selvfølgelig end at de er markant dyrere, end hvad du kan købe tilsvarende andre steder. 100% Marula Oil*er et af Drunk Elephants ældste produkter og koster 329 kroner for 15 ml. Du kan selvfølgelig også købe marula oil fra Urtegaarden*.

Drunk Elephant har også lanceret to faste ansigtssæber.*

Hvis min teenager havde set sig ubehjælpeligt varm på Drunk Elephant, ville jeg ikke have andet end økonomiske betænkeligheder ved at lade vedkommende bruge disse produkter.

IKKE en selvbruner

Selvbruner er blevet moderne og heldigvis for det! I min ungdom var det solarie, der var moderne, så halleluja for selvbruner. Men selvom Sephora og andre beskriver D-Bronzi™ Anti-Pollution Sunshine Drops* som selvbruner, så er det IKKE en selvbruner.

Det er makeup – en flydende bronzer med farve, der giver en her-og-nu effekt, som du vasker af. Den indeholder et enkelt peptid, nemlig Matrixyl 3000, som du også finder i mange andre anti-age produkter på de danske hylder. Både D-Bronzi eller i den rosa O-Bloos, som vel best kan betegnes som en flydende blush, er indholdsmæssigt velegnede som nemme makeupprodukter, hvis din teenager ønsker det – jeg har dog ikke afprøvet dem i praksis selv.

Her kan du købe det

Drunk Elephants produkter koster mellem 189 og 749 kroner og kan købes blandt andet i Sephora* og Magasin*.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Amalie

Jeg ville personligt mene, at deres årelang produkter er rimelig kraftige, da jeg selv var brugt dem i flere år nu.
Men denne tilgang med at sælge til børn har givet mig en meget dårlig smag i munden må jeg sige… jeg husker da DE blev sat op som et valg til en seriøs forbruger, der gik op i hudpleje og gerne betalte lidt ekstra for det..
hvorfor skulle jeg som voksen person der går op i sådan med med vedligeholdelsespleje, være interesseret i at købe produkter de siger også er gode til børn?
Jeg føler, at de i deres usmagelige og åbenlyse jagt på profit, har fremmedgjort det publikum, de egentlig har skabt deres produkter til.

Helene Randløv

Kære Amalie
Nu indrømmer jeg gerne, at jeg slet ikke har fulgt med i denne debat… men det er vel ikke Drunk Elephant, der har en særlig tilgang til salg af produkter. Producenten selv er ikke herre over, hvad der går viralt på TikTok eller hvem der ser dette og lader sig influere. Når jeg kigger på deres profil, ser jeg naturligvis, at de deler de videoer, der omhandler deres produkter. Det er ikke specielt unge mennesker i deres feed… nok nærmere tværtimod.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *