Torsdags top ti: Fars Dag 2024

Torsdags top ti: Fars Dag 2024
16.05.24
Torsdags top ti: Fars Dag 2024

Indlæg som ”Torsdags top ti: Fars Dag 2024” er naturligvis inspireret af de fantastiske mænd og fædre, jeg selv kender. Det er selvfølgelig ham den langhårede, såvel som det er venner og bekendte. Netop her til aften sad jeg og talte med en veninde om gode mænd. Når man er single er de nok altid en mangelvare, og der er mange frøer på vejen før prinsen… Når man er så heldig at have kendt en af slagsen så mange år, som jeg har kendt drengenes far, så fortjener han at blive fejret. Derfor skriver jeg et indlæg om gaver, oplevelser og nødvendigheder til en far. Næsten alle ideerne kan justeres efter behov, for mænd er som bekendt også ret forskellige. Der er selvfølgelig også ideerne fra sidste år.

Fars Dag 2024

Det undrer mig nærmest dagligt, at ham den langhårede efter syvogtyve år stadig kigger på mig med det der blik… Når børnene begynder at flakse lidt med vingerne, fordi de jo er voksne, så skifter forældrerollen naturligvis karakter. Det er både en speciel og dejlig tid for os, hvor vi har mulighed for at genopdage os selv igen. Børnene er lige dejlige, men de har unægtelig ikke brug for én på samme måde som før. På det sidste er det et emne, han har taget op flere gange. Listen herunder rummer derfor masser af ting, som jeg aldrig ville have overvejet før. Det er til dels, fordi han nu er far til to voksne drenge. Og til dels fordi han simpelthen ikke har prioriteret så meget tid til sig selv i mange år.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

1. Brætspil

Herhjemme er der julelys i øjnene, når vi taler brætspil. Desværre er jeg ikke det mest tålmodige menneske, ligesom jeg er en helt ekstremt dårlig taber. Det er noget jeg arbejder ihærdigt på at blive bedre til, der er brætspil en ret god øvelse. Der er lidt blandet held med, hvordan det går… men vi hygger os nu ret godt med spillene. Når det kommer til Star Trek, er jeg den største nørd her hjemme. Spillet Starship Captains blev derfor lånt på bibloteket for min skyld, og det er en fest! Living Forest er så fint et spil med de fineste motiver, det er altså både et pænt og hyggeligt spil.

2. Bluetooth højtaler

Vores køkken er nærmest helt lydisoleret fra resten af lejligheden. Det betyder, at man hverken kan høre det ene eller det andet fra resten af lejligheden, når man er derude. Derfor er vi ret glade for vores eller rettere sagt min bluetooth højtaler. Nu er det bare sådan, at det ikke er alle, der er lige gode til at efterlade apparatet opladt. Det betyder, at jeg bliver jævnt træt af låneren, når jeg skal bruge højtaleren. Det hjalp meget, da ældsten fik sin egen, men det ville være rart, hvis jeg ikke skulle undvære den overhovedet. Derfor overvejer jeg, om ham den langhårede skal have sin egen Ultimate Ears 3.

3. Duft

Duftgaver er en klassiker af en grund. Der er ekstremt mange muligheder i Matas, Magasin og Illum, hvorfor jeg har valgt noget andet. Det behøver nemlig ikke at være dyrt for at være godt. Prøvesættet fra Essential Perfums er et perfekt eksempel på dette. Mange steder kan du få gratis prøver, det kræver selvfølgelig mere tid med et personligt kurateret sæt.
DGAF fra Born To Stand Out har ikke bare et sjovt navn, det er også en VILDT lækker duft. Det er ved første øjekast en kaotisk blanding af noter. Du finder blandt andet viol, salvie, røgelse, peber, rose, rav og moskus, resultatet er en unik og simpelthen fabelagtig komposition.

4. Creative Space

For nylig var jeg i Creative Space for første gang, hvor jeg hyggede mig med en masse dejlige mennesker. Der er måske nogen, der anser stedet for et venindehyggested. Det er afgjort mine mandlige venner, der har interesseret sig mest for oplevelsen. Så jeg kunne sagtens finde på at invitere både manden og knægtene med. I vores tilfælde ville min stolthed nok lide lidt. De er alle tre så dygtige til at tegne, så kan jeg sidde der med mine kruseduller… Min kreation fra dagen forærede jeg netop til ham den langhårede. Så nu mangler der jo et par ting i sættet, for at det er komplet.

5. Brita Marella Vandfilterkande* og filtre*

Hele familien bander over afkalkningsprocessen af vores Nespresso Vertuo Next. Faktisk er det så irriterende, at jeg af samme grund holdt helt op med at bruge maskinen. Det viste sig at være en dum taktik, fordi det alligevel endte med at være mig, der afkalkede maskinen. Det er mig, der bruger maskinen mindst, fordi jeg drikker min kaffe i dagtimerne. Derfor har jeg ingen skrupler ved at forære manden en Brita vandfilterkande. Det betyder, at kaffemaskinen ikke skal afkalkes nær så tit, næste gang er det nemlig afgjort ham, der får æren. Filtrene i kanden skal skiftes en gang om måneden, til gengæld er den overordentlig effektiv.

6. Aarke Kitchenware Carbonator III*

Uden det bliver alt for politisk, så blev ham den langhårede vred på den sodavandsmaskine, vi havde før i tiden… Da jeg var ret glad for den, ville jeg gerne have en ny. Det endte med, at jeg købte en til kontoret i stedet. Den er i høj kurs, når ham den langhårede kommer forbi og henter mig. Det er på tide, at vi får en der hjemme igen. Så det bliver lidt lettere for ham at få nok at drikke. Aarke Kitchenware Carbonator III* er pæn og virkelig let at betjene, også når man skal skifte patron.

7. Solbeskyttelse

Der er ingen undskyldning for at springe solbeskyttelsen over (herhjemme). Nu er han heldigvis ikke sådan en mand, der nærmest bliver stolt over at være skoldet. Han er ekstremt solstærk, fordi han jo ikke er skummemælksfarvet ligesom mig. Dernæst har han hørt mig prædike solbeskyttelse i MANGE år, så han orker nok ikke trykke på knappen. Trods det, at han uden at brokke sig smører solbeskyttelse på, er han stadig en mand, der hader fedtede cremer. Evy Daily Defense UV Face Mousse SPF50* er et hit, fordi den ikke fedter, løber eller er træls på huden. Selvom jeg køber den til mig selv, er det bestemt ikke kun mig, der bruger den.

8. Solve a Mystery

Det er en sjov og anderledes måde at få både lidt historie og en anderledes oplevelse. Uanset om det er i København eller i en af de andre byer, er der flere mysterier at vælge imellem. Det kræver måske lidt større børn, hvis det er noget, man kaster sig over som familie. Det er det hele værd at se sine unger blive en del af et team på en anden måde. True Crime er jo en interesse for mange, så det kan sagtens involvere hele familien. Om ikke andet ser man måske noget andet af byen, end man plejer.

9. Bøger

Hjemme hos os læser vi mildest talt ikke de samme bøger. Ham den langhårede læser krimier og nærmest alt, hvad han kan støve op af Sci-fi. Det er ikke genrer, der siger mig ret meget… Til min store overraskelse deler han min kærlighed til Dan Turèll. Det er drønhyggeligt at genlæse bøgerne, og vi skal selvfølgelig også se filmene. Ham den langhårede er nået til Mord på Malta*, så den får han.
Hvis far er mere til noget mere realistisk, kan jeg varmt anbefale De Bedste Familier af Kim Blæsbjerg*. Den er så modbydelig, men ekstremt velskrevet og så handler den om det desværre virkelig aktuelle Cheminova.

10. Løbesko

Efterhånden som vi og ikke mindst børnene bliver ældre, er der mere overskud til at passe lidt på sig selv. Ham den langhårede løber til og fra arbejde, og det kræver naturligvis ordentlige sko. Da min krop ikke vil løbe… i andet end Asics*, så pønser jeg på at forære ham sådan et par. De sko har simpelthen reddet mine knæ, ankler og fødder. Om det er sandt, at der er mange andre, der har det som mig, ved jeg selvfølgelig ikke. Det er dog noget jeg har hørt temmelig mange gange… Sådan er det vel altid med de produkter, man af den ene eller den anden grund har gode erfaringer med.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *