Olfaktorisk onsdag: Dufte til dig med ascendanten i Tyren

Olfaktorisk onsdag: Dufte til dig med ascendanten i Tyren
08.05.24
Olfaktorisk onsdag: Dufte til dig med ascendanten i Tyren

I april startede jeg denne serie, som handler mere om den energi, du vil udstråle end om stjernetegn. Med ”Olfaktorisk onsdag: Dufte til dig med ascendanten i Tyren” er det andet tegn i dyrekredsen og dermed andet indlæg. Som sidst er jeg gået ud fra de træk, jeg selv forbinder med Tyren. Uanset hvad handler indlægget primært om dejlige dufte. Når jeg overhovedet nævner astrologi på bloggen er det med udgangspunkt i en besked fra en læser. Det begyndte at kilde i fingrene for at prøve kræfter med denne disciplin, men jeg var i tvivl længe. Hvorfor jeg valgte denne anderledes tilgang, og navnet på indlægget i denne omgang er ”Dufte til dig med ascendanten i Tyren”. Der er gratis horoskopudregnere, hvor du nemt kan indtaste det præcise tidspunkt og sted for din fødsel. Det er nemlig denne information, du skal kende, for at udregne eller finde din ascendant.

Genkendelse

Hvis der er et træk, der vækker genkendelse i dig, er den tilhørende duft måske også noget for dig. Hvis ikke tager du et kig på noterne og sorterer dem fra, der måske ikke rigtig er dig. Der er kun én duft per træk, for at indlægget ikke skal drukne i beskrivelser og forslag. Til at starte med havde jeg valgt tolv forskellige træk, men det kørte jeg helt sur i. Indlægget skal jo helst både være sjovt at læse og skrive. Sådan endte det på syv træk… hvis det er astrologien, du vælger ud fra. Så håber jeg bare, at du kan genkende dig selv. Om ikke andet kan du glæde dig over forslagene og det faktum, at det har været hyggeligt at skrive. Det er en helt anden tilgang til dufte, end jeg ellers har, og det er faktisk virkelig inspirerende.

Dufte til dig med ascendanten i Tyren

Mennesker med ascendanten i Tyren er ifølge astrologien generelt rolige, muntre og dragende. De har brede skuldrer i flere forskellige henseender. De går op i god kvalitet og har et øje for skønhed, som de gerne omgiver sig med. Sanselighed, naturoplevelser og mad bliver ofte sat i forbindelse med Tyren. Det er derfor også nogle af de variabler, jeg har medtaget i valget af duftene herunder. Det er med andre ord ikke en tilfældighed, at en note som vanilje går igen.
Trofasthed, loyalitet, bæredygtighed, styrke og måske en smule stædighed… kan resultere i, at Tyren er glad for det kendte. Hvorfor en ny duft godt kan være en god ting at skrive på ønskesedlen. Tyren er nemlig også bedre til at glæde andre, end de er til at forkæle sig selv… Det gælder både med deres blotte tilstedeværelse og deres gavmilde væsen.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

1. Den omsorgsfulde

Te, varm mælk og krydderier… så er grundtonen lagt. Duften er sådan et kram, man bare har lyst til at blive i. Jovoy Remember Me er så rar og tryg en duft, der virkelig signalerer omsorg hele vejen rundt. Det er sådan en duft, man kan huske. Den bliver hos én, fordi den bare emmer af gode minder eller i det mindste en formodning om dem. Åbningen er kardemomme, bergamotte og citron. Hjertet er te, ingefær og en fin blomstrende lidt citronagtig plumeria. I bunden er det mælk, vanilje og træ. Der er med andre ord lidt chailatte over duften, det skal man selvfølgelig være til…

2. Den hyggelige

Der er noget ved duften af vanilje, der bare gør én lidt roligere, lidt gladere og lidt mere afslappet. Diptyque Eau Duelle EdT* er simpelthen en af de hyggeligste dufte overhovedet! Udover den smule citrus der er i åbningen, er det en varm, krydret og let røget vaniljeduft. Det er en duft, der klæder de fleste, og hvem har ikke lyst til at dufte hyggeligt? Det krydrede aspekt af duften matcher også evnen til at hygge om andre virkelig godt. Med denne duft kan du endda gå for at være ferm i et køkken. Den dufter nemlig lidt som om man lige har bagt en skøn kage.

3. Den målrettede

Hvis du ikke læser teksten, vil du sandsynligvis blive noget overrasket over valget af duften Dama Bianca til dette træk. Det er helt bevidst, at jeg har valgt noget underspillet. Da min opfattelse af målrettethed er noget, man er for sig selv. Det er der derfor ingen andre, der behøver at vide. Xerjoff Casamorati Dama Bianca* er en fint pudret komposition med aromatiske citrusfrugter i åbningen. Hjertet er en stor buket af lilla og hvide blomster. Det er en blød og afrundet duft af blandt andet violer, iris, syren, jasmin og liljekonval. I bunden er det vanilje, lidt bitter malt, træ og forskellige moskuslignende noter.

4. Den rolige

Da Tyren jo er et jordtegn, synes jeg, den rolige natur er bedst demonstreret med Le Labo Baie 19. Det er en sær men aldeles vidunderlig duft. Det er svært for mig at forestille mig en mere rolig duft end den. Den er som et kram for psyken, når systemet er i alarmberedskab. Baie 19 dufter meget rent, men på ingen måde sæbet. Kompositionen minder nemlig om petrichor, altså nyfalden regn eller rettere sagt regnvåd jord. Det må være en af de mest magiske dufte overhovedet. Der er friske grønne blade, et strejf af kamfer og enebær i åbningen. Hjertet er en sky af petrichor, mens finalen er ambroxan, moskus og grøn patchouli.

5. Den kvalitetsbevidste

Der er masser af dufte, der ville gøre et større indhug i budgettet. Puredistance Gold no. 10 bidrager dog med en ret enestående følelse af både eksklusivitet, elegance og ekstravagance. Det er en vanvittigt høj koncentration af parfumeolie i denne duft, så du behøver virkelig ikke ret meget. Den åbner med citrus, rosenpeber og andre krydderier. Noter af jasmin, geranium, kanel og en læderagtig labdanum udgør hjertet. I bunden finder du masser af klassisk røgelse som myrra, styrax og benzoin, så er der også vetiver, patchouli, vanilje og tonkabønne. Duften er så skøn, den holder længe og så vækker den opmærksomhed. Det er næsten umuligt ikke at rette ryggen med den på.

6. Den tillidsvækkende

Bærer du Dolce & Gabbana Devotion* bliver du opfattet anderledes, sådan er det bare. De fleste bliver draget af duften og den høster altid komplimenter. Det er nok det faktum, at du dufter spiseligt, der har denne effekt på andre. Noterne af kagecreme, appelsinblomst, kandiseret citron og MASSER af vanilje udgør netop en blanding af noget sødt, blødt, cremet og kageagtigt. Det er en meget indsmigrende duft, og den er svær ikke at holde af, præcis som kagen den dufter af. Den kan godt blive lige sød nok ved overdosering, for den holder længe på huden. Den er meget velkomponeret, der skal altså temmelig meget til, før duften bliver vammel.

7. Den romantiske

Til denne energi valgte jeg en meget populær og elsket duft nemlig den originale Victor & Rolf Flowerbomb*. Duften er kreeret i et samarbejde mellem ikke mindre end fire af de helt store parfumører. Den har små tyve år på bagen, så det er lige før, vi kan tale om en klassiker. Duften er både sød, varm, blomstret med et let strejf af noget friskt. Blandt noterne finder du bergamotte og grøn te i åbningen, et overdådigt flor af hvide blomster i hjertet. Bunden er let, pudret og en smule cremet med blandt andet moskus og en ret fin patchouli.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Cendie

Som Tyr føler jeg mig in tune med Bergamotte, citrus, grønne blade og sæbe….
Elsker herreduften Christian Dior Homme Cologne, Pink Molécule fra Zarkoparfume – den tungeste jeg har er nok Monsieur Li fra Hermès. Men et er hvad næsen er tiltrukket af og hvad huden kan bære.
Jeg arbejder med sødt til dagligt, så det er klart at de dufte tiltrækker mig🫣 Vanilje, smeltet sukker, brunet smør og frugt og bær.

Helene Randløv

Kære Cendie
Det er du da også… Hjerteligt og lettere forsinket tillykke med fødselsdagen i lørdags <3 Har du også Asc. i Tyren?

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *