Olfaktorisk onsdag: Body mist

Olfaktorisk onsdag: Body mist
01.05.24
Olfaktorisk onsdag: Body mist

I tråd med Tirsdagstip: Vask lugten væk med Peelingshampoo skal indlægget i dag handle om Body mist. I Danmark er body mist ikke noget, jeg er stødt særlig meget på. I andre (ofte varmere) lande er det en parfumekoncentration, der med god grund er meget populær. Der er nemlig mange fordele ved netop denne koncentration især under varmere himmelstrøg eller omstændigheder. Afhængigt af mærket og noterne kan selv eau de toilette virke overvældende, når du har det varmt og sveder. Det skyldes, at vi udskiller duft på en anden måde. Det er ikke nødvendigvis koncentrationen, der er synderen, det kan også være specifikke noter, der er uheldige til din kropskemi. Alt det kan du læse mere om i indlægget nævnt ovenfor. Vellugt og det modsatte er to sider af samme sag. Olfaktorisk onsdag handler om dejlige dufte, og i dag er det altså i form af Body mist.

Lidt historie

Da jeg var teenager brugte ALLE deospray, og mærker som Limara og Date var ekstremt populære. Min egen favorit var Le Jardin, der dengang blev produceret af Max Factor. Det er sikkert den, der har grundlagt min store kærlighed til jasmin. I midtfirserne var der alt den ballade med drivgassen freon, der langt senere blev forbudt. Så det må have været omkring 1988 eller 1989, jeg holdt helt op med at bruge deospray. I dag er det igen helt normalt at bruge, men nu er det ikke længere freon, man skal undgå…
Der er mange, der har set sig sure på aluminiumssalte, der ellers er dem, der faktisk virker. At deodorisere betyder egentlig at fordrive dårlig lugt, men det kan man altså sjældent ved at maskere lugten. I stedet er der landet en koncentration på højde med en klassisk deo, men helt uden den deodoriserende effekt.

Fungerer din duft, når du er varm?

Som du måske har luret, blev dette indlæg skrevet i efteråret, bare for at blive glemt… Man kan selvfølgelig sagtens have det varmt i løbet af efterårs- og vintermånederne. Hvorfor den oprindelige titel: Fungerer din duft i varmere vejr? Slet ikke dækker, for det gælder naturligvis også, når det er dig, der er varm.
I RIGTIG mange år, bildte jeg mig selv ind, at citrusdufte ikke er beregnet til mig. Hver evig eneste gang, jeg testede en af de mange skønne citrusdufte på markedet, lugtede jeg mest af urin. Det er overhovedet ikke et ualmindeligt problem… men det er nok noget, de færreste ligefrem går efter. I takt med at jeg er blevet klogere på dufte, har jeg åbenbart glemt at tænke mig om… Det er selvfølgelig min kropsvarme, der påvirker særligt citrusnoterne i negativ retning.

Body mist

Det giver vel næsten sig selv, at koncentrationen i sådan en body mist ikke er så høj. Det er dog ikke altid ensbetydende med at duften ikke holder. Det kan også være at din body mist, kan virke som en slags fundament for, at din duft holder længere. Holdbarheden af din duft på huden afhænger netop af, hvor velfugtet din hud er. Bodylotion eller -creme er fundamentet, uanset om du bruger nogle matchende noter eller noget uparfumeret. Der kan en body mist godt give duften et ekstra lag, både fordi den fugter en smule, og selvfølgelig helst matcher den ønskede duft.

Prøv duften inden køb

Det kan simpelthen ikke siges ofte nok. Du skal altid prøve en duft inden køb også body mist.
Sådan tester du, om den fungerer for dig:

  • Sørg for at have god tid i butikken. Søg vejledning hos personalet, hvis du har behov for hjælp eller søger noget særligt.
  • Udvælgelse af dufte bør foregå på papir, så du ikke får sprøjtet noget på, du slet ikke bryder dig om.
  • Prøv duften et godt varmt sted på kroppen, mens du er i butikken, det kan for eksempel være i albueleddet.
  • Bed om eller køb en prøve afhængigt af mulighederne i den pågældende butik.
  • Test duften under alle mulige omstændigheder. Prøv at tage den på til træning, så du kan dufte om den fungerer for dig, når du er varm.

Da dufte kan være lidt af en investering, er det den bedst mulige fremgangsmåde, når der er nyanskaffelser i sigte.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *