Tirsdagstip: Hold læberne i topform

Torsdags top ti: Sommerfavoritter til læberne
02.01.24
Torsdags top ti: Sommerfavoritter til læberne

Det var ham den langhårede, der ellers virkelig sjældent har tørre læber, der foreslog dagens emne. ”Tirsdagstip: Hold læberne i topform” er også virkelig relevant, så vi siger tak for inspirationen til ham. Tørre læber skyldes ofte nogle halvdårlige vaner og ikke nødvendigvis mangel på pleje. Det er tortur for læberne at slikke sig om munden, det fugter på ingen måde huden. Det giver måske mere mening, hvis du husker på, hvor meget et bad udtørrer huden. Sammenligningen er selvfølgelig skæv, men det sætter måske vanen lidt i perspektiv. På denne årstid skal der beskyttes med noget fedt, det gælder både hud, hår og læber. Til læberne skal det være fedtet, både så det sidder fast, og så det ikke bliver opløst af diverse drikkevarer.

Pleje og måske lidt pynt…

Der er altid en salve, en læbepomade eller noget andet læbepleje mindre, når min yngste knægt har været forbi. På kontoret har han en æske med sine egne produkter, hvor alle tænkelige ufarvede læbeprodukter ender. Han er nemlig storforbruger af læbepleje, og han har derfor virkelig sjældent tørre læber. Han er helt ligeglad med, om det er stifter, olie, salve eller gloss. Hvis det virker, tager han det på. Æsken blev oprettet, fordi han oftest er den, der hjælper med at teste læbepleje. Han er grundig, og derfor kan jeg altid stole på hans vurdering af sådan et produkt.
Min egen løsning på udfordringen med tørre læber er ofte en hybrid mellem noget farve og noget pleje. Dem er der efterhånden en del af i diverse indlæg om favoritter og torsdags top ti. Der er nemlig flere og flere af dem på markedet efterhånden.

Undgå produkter med smag

Selvom det måske er behageligt, når der er aroma, smag eller duft i læbepomaden, så er det ofte temmelig uheldigt. Når produktet smager af vanilje, jordbær, pebermynte eller noget helt fjerde, kommer du oftere til at slikke dig om munden. Det er helt naturligt, og så er det en vane, der er næsten umulig at slippe. Derfor er uparfumerede produkter ofte en redning, hvis du har tillagt dig denne uheldige vane. Parfumerede læbeprodukter bruger jeg til natten, fordi jeg lettere kan holde mig i skindet, når jeg lige har børstet tænderne.
I dagtimerne er det bedst altid at have en læbepomade med SPF. Det kan godt være lidt af et arsenal at slæbe med i tasken. Det giver god mening at finde et farvet produkt med SPF eller at bruge en solstift som primer under læbestiften.

Hold læberne i topform

Det er jo på ingen måde ny og revolutionerende viden i dette tip… Det handler i al sin enkelhed om at:

  • Udrydde dårlige vaner med at slikke sig om munden, bide sig i læberne og lignende.
  • Bruge uparfumeret pleje.
  • Have et godt udvalg af læbepleje. For eksempel med SPF til dagtimerne, noget farve i løbet af dagen og noget ekstra fedtet og plejende til natten.
  • Eksfoliere blidt med en blød tandbørste eller lidt sukker blandet med olie. Det kan gøre en stor forskel, især hvis du har meget ru og ødelagte læber.

Der er så mange spændende produkter, at det efterhånden er svært at finde en god undskyldning for at undgå læbepleje.

Billedet hører til Torsdags top ti: Sommerfavoritter til læberne… mange af produkterne er dog stadig flittigt brugt.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
marie

Hej Pudderdåser

Jeg er blevet lun på at prøve jeres alt-i-en kosttilskud, men det er svært at finde online! Er produktet udgået eller er det bare populært? 🙂

På forhånd tak for hjælpen!

Bh Marie

Helene Randløv

Hej Marie
Det er desværre udgået :-/
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *