Tirsdagstip: Find håndspritten frem igen

Blandede Håndspritgel og -creme 70%
19.12.23
Blandede Håndspritgel og -creme 70%

Der er godt nok mange, der er syge i øjeblikket. Rigtig god bedring til dig, hvis du er en af dem. Håndsprit hørte ikke bare til Covid-19 pandemien, det har altid været et glimrende værnemiddel mod diverse vira og bakterier. Du behøver ikke at være en bakterieforskrækket tosse for at bruge håndsprit. Faktisk er det rigtig fornuftigt at have en i tasken og ved siden af vasken der hjemme.
Håndsprit har siden mine rejser med rygsæk som helt ung været en helt naturlig del af mit liv. Selvfølgelig skal man vaske hænder, når man kan komme til det, det er bare ikke altid en mulighed. Selvfølgelig bliver hænderne tørre, hvis du bruger håndsprit rigtig mange gange om dagen. I øvrigt er vask med den forkerte sæbe mindst lige så skidt for huden. God pleje og god hygiejne skal gå hånd i hånd…

Hensyn og god hygiejne

God håndhygiejne er aldrig hysterisk! Med vaner som at hoste i hånden eller næsepudsning udsætter du både dig selv og dine omgivelser for smitte. Det er faktisk hele grunden til ”Tirsdagstip: Find håndspritten frem igen”. Håndsprit er et glimrende middel, når du står i bussen og har brug for at pudse næse. Har du holdt fast i et håndtag i bussen, har du sandsynligvis fået vira og bakterier på hænderne. Når du så pudser næsen, overfører du dem direkte til din næseslimhinde, og vupti er der potentiale for smitte. Det er ikke altid muligt at hoste, nyse eller pudse næse uden at udsætte andre for smitte. Hensyn og god hygiejne, når man er syg, er i mine øjne almindelig pli. Derfor er udskamning af håndsprit virkelig uheldig efter min mening. Der er nemlig ikke så mange andre muligheder, når man står der i bussen…

Find håndspritten frem igen

Som sagt er god pleje nødvendig, hvis du vil have god håndhygiejne. Der er masser af indlæg om håndpleje på bloggen, så det skal dette indlæg ikke handle om. Tænk håndhygiejne og håndpleje som et uadskilleligt par. Og husk de taskevenlige størrelser af både håndsprit og håndcreme især nu, hvor så mange er syge.
Lad os passe på os selv og hinanden ved først og fremmest at blive hjemme, når vi er syge. Det er vel en selvfølge at tage hensyn, hvis man ”bare” er lidt forkølet. Det er nemlig ikke sikkert, at de andre i kupéen, bussen eller køen har lyst til at være syge. Det er da en træls tanke, at det indirekte er din skyld, at nogen må undvære deres kære i julen.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *