Tirsdagstip: Tid til at overveje håndplejen

Vask dine hænder
24.10.23
Vask dine hænder

For en måned siden gik jeg uden jakke om aftenen, i dag sidder jeg med et varmetæppe og skriver. ”Tirsdagstip: Tid til at overveje håndplejen” er ikke ligefrem ny viden… faktisk skrev jeg nærmest et identisk indlæg for bare to måneder siden. Der var det mine neglebånd, der var vildt tørre…
I dag vaskede jeg hænderne med en lidt for heftig sæbe, og efterfølgende var min hud helt øm af tørhed. Heldigvis har jeg en virkelig god håndcreme med i tasken… Jo, du læste rigtigt! Sagen er den, at jeg i flere måneder har haft en aftale med et skønt mærke om nogle sponsorerede indlæg. Det ene, som du kan læse i morgen, lå lige til højrebenet. Det handler blandt andet om et af de vigtigste produkter, når vi taler håndpleje. Det er også et produkt, de fleste overser, når hænderne begynder at blive tørre.

Tid til at overveje håndplejen

Der skal uendelig lidt opmærksomhed til for at undgå udtørrede hænder, neglebånd og i værste fald revner i fingrene. Derfor er det ærgerligt at nå dertil, hvor neglerødder og revner er en realitet, og huden gør ondt. Første skridt mod mildere håndpleje er et kritisk blik på din håndsæbe. Husk på hvad sæbe egentlig er, så er det ikke så svært at se sammenhængen. Den oftest meget høje pH-værdi er udtørrende i sig selv, bruger du samtidig varmt vand, lider din hud virkelig. Gode cremer er bestemt uvurderlige, men det vigtigste er altså, at du får skiftet håndsæben til en mildere version. Sørg altid for at have et lager og for at have én ved alle vandhanerne i husstanden. I årevis brugte jeg opvaskesæbe ved køkkenvasken, fordi den jo alligevel stod der. Måske er dine hænder upåvirkede, men er de tørre, kan det være forklaringen.

Opskriften på sund og mild håndpleje

Det er ikke raketvidenskab, alligevel glemmer man, ja okay jeg glemmer… hvor stor rolle håndsæben spiller. Tid til at overveje håndplejen er en overskuelig vejledning i sund og mild håndpleje. Brug:

  • Lunkent vand, når du vasker hænder
  • Mild sæbe uden SLS og SLES og med en lav pH-værdi
  • En let og god håndcreme om dagen og en fed creme og måske handsker til natten
  • Negleolie og massage af neglebåndene så ofte, du orker
  • Vanter eller handsker for at skærme hænderne mod kulde, vejr og vind
  • Gummihandsker som beskyttelse mod rengøringsmidler, opvask og slid

Husk at håndsprit kan være den helt rigtige løsning, fordi det slider mindre på huden. Hvis du har tørre hænder, er det slet ikke dumt at have sin egen håndsæbe med i tasken. Det kan især gøre en kæmpe forskel, hvis du vasker hænderne meget på jobbet.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Lene

Jeres anbefaling af Remas Organic circle håndsæbe, der ikke udtørrer, holder max. Jeg mixer den som regel med vand i en af de dispensere, der spytter sæbeskum ud, og tilsætter nogle dråber duftolie. Det nedsætter problemet med tørre hænder i vinterperioden markant, at bruge den håndsæbe!

Helene Randløv

Hej Lene
Da jeg ikke selv bor i nærheden af en Rema, har jeg ikke erfaringer med den. Katja har tidligere anbefalet netop denne sæbe, men så blev den reformuleret… Det seneste rygte, jeg har hørt, er, at den er tilbage igen. Siger du at æterisk olie, reducerer den udtørrende effekt? Eller bare sæben?
Kh. Helene

Lene

Og i øvrigt opbakning til håndsprit. Det er ofte tilstrækkeligt. Hvis der er synligt skidt, vask, men ellers er en afspritning med god teknik, s man kommer godt rundt i krogene super effektiv og langt mere skånsom.

Helene Randløv

Hej Lene
Det er nemlig helt korrekt! Til stor morskab for andre har jeg altid haft håndsprit i tasken, ved siden af vasken, på bordet i entreen og så videre. Mine hænder er først begyndt at blive tørre, efter jeg bruger mindre håndsprit.

Kh. Helene

Lene

Ad æterisk olie tilsat håndsæbe: Nej, det er så lidt olie at jeg tænker kun det giver duft, ikke fugt. Jeg synes helt sikkert at sæben udtørrer markant mindre end øvrige. Men I må da meget gerne liste håndsæber op igen, der ikke udtørrer 🙏. Altid spændende at prøve lidt nyt

Helene Randløv

Ja, jeg forstod heller ikke helt, hvordan den mængde kunne gøre en forskel 😛

Sådan et indlæg må vi da se at få kigget på.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *