Torsdags top ti: Til værten eller værtinden

Torsdags top ti: Til værten eller værtinden
16.11.23
Torsdags top ti: Til værten eller værtinden

Det er altid rart at tage en lille ting med til værten eller værtinden for at vise sin påskønnelse. Selvom jeg elsker blomster, synes jeg efterhånden ikke, at de giver en speciel rar smag i munden. Her har jeg udelukkende samlet ting, som jeg selv kunne forestille mig at have med til værten eller værtinden. Det er lettest med kategorier, og jeg forestiller mig, at de fleste af os falder ind under en af dem. Da jeg sad og fandt på, havde jeg så mange vinduer åbne, at jeg ikke kunne se dem. Da jeg lukkede computeren for at gå i seng, skulle den naturligvis opdatere… Heldigvis gad programmet godt at samarbejde, så alt mit arbejde ikke var tabt.

Til værten eller værtinden

Langt de fleste af tingene kan bruges af hvem som helst. Der er et par stykker, der er lidt kønsbestemte, men i virkeligheden er de mere afhængigt af præferencer. I hvert fald er det sjældent noget, jeg selv går så meget op i. Nogle af tingene er nok også mere velegnede, hvis du kender modtageren godt. Selvom lidt kærligt drilleri selvfølgelig også har sin charme.
I virkeligheden kan mange af gaverne også bruges til pakkeleg og den slags… Det er nogle af de gaver, jeg selv synes, der er mest udfordrende at købe. Faktisk har jeg altid sådan en gave pose, med sådan nogle sære ting i. Når jeg falder over noget i den kategori, køber jeg det, så slipper jeg for den panik, der ellers opstår.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Produkter markeret med ¤ er modtaget som anmeldereksemplar

1. Læsehesten

Forfatter bogstøtterne er VIRKELIG fine efter min mening. Faktisk har jeg foræret flere af dem væk. Her har jeg valgt Tove Ditlevsen, hvis forfatterskab har været del af mit liv siden folkeskolen. Der er masser af skønne forfattere at vælge mellem.
Slår alt andet fejl, kan man altid købe en boggave. Selv de mindst belæste mennesker i mit liv, kan jeg komme på en bog til. Sørg altid for, at den kan byttes.
Her er det Mathilde Walter Clarks mesterværk Det Blinde Øje*, der er så smukt researchet, at jeg får kuldegysninger. Valérie Perrin nyeste udgivelse Tre* er fabelagtig, hun formår som ingen anden at vende historien på hovedet i en bisætning.

2. Grubleren

Det var egentlig meningen, jeg ville finde sådan en pusleting eller hjernevrider… Det var indtil jeg faldt over de her udfordringskort. Der er en masse forskellige at vælge mellem, så er det bare at finde en der passer til modtageren. Ja, eller til dig selv. Der er mange boghandlere, der har lignende kort, æsker eller bøger. Der er mange muligheder, så du kan både arbejde på at forbedre dit humør, selvværdet eller dine yogaevner.
De helt geniale Eye Patches fra NIP+FAB er et fast indslag hos mig. Det er selvfølgelig både med et glimt i øjet og samtidig helt seriøst, at de er placeret i denne kategori. De er drøngode, uanset om du kan finde ud af at slappe af med åbne eller lukkede øjne.

3. Tedrikkeren

Det er næsten altid til at få en hæderlig kop kaffe, når man er ude. Sådan er det desværre ikke med teen.  Mine venner fniser lidt af mig, når jeg spørger tjeneren, hvordan de laver te. Når det stakkels menneske så står og lyver mig lige op i ansigtet, så forstår de pointen. Nu er jeg selvfølgelig klar over, at kaffen med meget stor sandsynlighed bliver behandlet lige så respektløst. For nylig betalte jeg for eksempel 48 kroner per halve liter vand… Så er det vel ikke for meget forlangt, at de ikke ligefrem ødelægger oplevelsen?
I mangel på rar te, er jeg begyndt at medbringe min egen. Faktisk har jeg ofte to slags, hvor af den ene ikke behøver kogende vand.

4. Madøret

Det er måske den tarveligste titel i hele indlægget… det kunne også være madentusiasten. Selv kunne jeg sagtens falde i denne kategori, og hvis jeg skal være ærlig… er jeg nok mere et madøre. Ham den langhårede var meget fascineret af min krydderisamling, da han endelig flyttede ind. Ganske ofte blev jeg spurgt til de præcise mængder af det ene eller det andet krydderi. Måske har du gættet, at jeg på ingen måde er måletypen, når det gælder krydderier. Nu hvor han selv har lært at lave mad, er han helt med på udfordringen med de præcise mål. De færdige blandinger fra Mill&Mortar ser vildt spændende ud. En god kværn* er nødvendig… uanset om du vælger færdige blandinger, eller du blander selv.

5. Den tydelige

Hvis nu folk er i tvivl om, hvilken type man er, kan man jo altid skilte med sine meninger på jakken. En badge, pin eller broche med et kort og præcist budskab er perfekt til formålet. De kan både forarge, få folk til at grine eller ryste på hovedet. Selv har jeg en fin samling af smukke håndlavede brocher fra Kritisk Pynt. Der er også flere pins: ”Hold on, let me overthink this” er bare én af dem. ”I am too clumsy to be abound fragile masculibity” og ”Sounds gay I’m in” er nogle af mine favoritter. Både enhjørninger, regnbuer og glitter giver mig et smil på læben. Så er jeg sådan set ligeglad med, hvad andre mennesker tænker… Er modtageren ikke det, så kan man også få nøgleringe!

6. Spillefuglen

Først da jeg kiggede på spil til dette indlæg, at det gik op for mig, at vi ingen raflebægre har. Der er jo ret så mange spil, man kan spille med helt almindelige terninger. Raflebægre, terninger og kortspil må være minimum i enhver husstand. Det er næsten altid muligt at finde på et spil, hvor alle kan være med, hvis bare man har de tre ting.
Et andet spil, der er lynhurtigt at spille og samtidig rigtig hyggeligt, er Biotopia. Det går ud på at samle sommerfugle, så man lærer faktisk også lidt… Det er forholdsvis simple regler, der hurtigt sidder fast. En anden virkelig god ting ved Biotopia er, at det fylder det samme som et kortspil.

7. Hundeejeren især dem med en bulldog*, en gravhund eller en corgi

Det er selvfølgelig nogle specifikke mennesker i mit liv, jeg ser for mig, når jeg ser hårklemmerne fra Nicma. De er så ekstremt nuttede og helt enormt grimme på samme tid, at jeg simpelthen måtte eje dem selv. Der hvor jeg bor, må man ikke have husdyr, men man må heldigvis gerne have hårpynt. Så kan jeg gå tur med hunden alligevel. Hårklemmer er så uendelig hurtige og lette at sætte hår med. Er vedkommende ikke til hunde, er der masser af andre former, farver og motiver. Skal det være en gave både til den pelsede ven og ejeren, er der de vildt lækre produkter fra Nocat Studio¤.

8. Shopperen

For nylig faldt jeg over kortholderen fra Moonin… Selvom det ikke er noget, jeg dyrker, så er jeg aldrig rigtig vokset fra min fascination af Mumitroldene. Da jeg var barn, var det bøgerne, først sammen med mine knægte så jeg tegnefilmene. Uanset om man er tosset med Mumitroldene eller ej, er denne kortholder ret så nuttet. Historierne kan jeg overhovedet ikke huske, for mig er det udelukkende figurerne.
Det er efterhånden mange år siden, jeg sidst brugte en hverdagstaske. Indkøbsnet a la dette er meget lettere for mig at have med at gøre. Det er min hang til at slæbe alt muligt skrammel med, der er årsag til mit valg. Tasken blev simpelthen så tung at bære på. I øvrigt passer teksten perfekt til mig!

9. Gør det selv-typen

En af mine veninder inviterede til gør-det-selv crepepapirsblomster-hygge. Hun havde netop indkøbt begynderkittet fra Creativ Company. Sættene er lette at gå til, der er gode vejledninger, skabeloner og samtidig plads til at være lidt kreativ. Trods at ingen af os havde erfaring med crepepapirsblomster, gik det rigtig fint. Det kræver lidt tid at blive dus med lim og papir, men man får hurtigt rutinen i at dosere limen.
Til uroen kan du selvfølgelig finde fotos eller andre ting og sager, der symboliserer eller viser fælles gode minder. Du kan også tilføje en enkelt genstand eller et billede. Afhængigt af hvor godt du kender modtageren, kan du nok vurdere, om det skal være personligt eller bare dekorativt.

10. Duftelskeren

Det er selvfølgelig bedst, hvis du kender duftelskerens præferencer. Gør du ikke det, så vælg efter dine egne… Vælg dog altid noget, du selv har erfaring med. Der findes virkelig ikke noget værre, end duftlys der kommer til at lugte HELT SKÆVT, når de brænder. Sådan nogle lys havde jeg engang selv købt og tændt, inden gæsterne skulle ankomme. Det endte med gennemtræk og hosteanfald, fordi lysene var et andet mærke end sædvanligt. Det nye mærke lugtede voldsomt af kattetis, når lysene brændte. Siden da har jeg været ekstremt forsigtig. Duftverkets duftvoks* og dufte er VIRKELIG værd at dykke ned i, der er så mange fantastiske varianter. Det samme gælder for Rituals…, der i øvrigt har tilføjet en del ret eksklusive dufte til sortimentet.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *