Olfaktorisk Onsdag: Nasomatto Sadonaso

Olfaktorisk Onsdag: Nasomatto Sadonaso
31.05.23
Olfaktorisk Onsdag: Nasomatto Sadonaso

Er der én, der går HELT sine egne veje, så er det parfumøren Alessandro Gualtieri. Han står bag mærker som Maria Lux, Nasamatto og Orto Parisi. Alle tre mærker er kendt for hverken at liste noter eller duftakkorder, til grænseløs irritation for mange af verdens duftnørder. Duftene er også kendt for at kræve en del af bæreren og ikke mindst omgivelserne, der dufter til dem.
Når man vælger at lancere et superkontroversielt univers omkring en duft, kan det selvfølgelig give bagslag. Alt emmer af lak, læder, BDSM og alt muligt andet relateret til sex. Det er næsten dømt til at give i hvert fald en smule negativ omtale. Der er selvsagt ikke mange danskere, der løfter et øjenbryn over butt plugs og kæmpedildoer i en vinduesudstilling. Det er en ganske anden sag ude i verden, og de mere snerpede typer for i blækhuset…

The Sweat of Pleasure by Nasamatto

Det visuelle univers, der omgiver duften, er af meget seksuel karakter. Derfor bliver forventningerne til noterne naturligvis skubbet i en vis retning. Ovennævnte snerper og modstandere af den meget eksplicitte kommunikation, gik straks i gang med at udpege meget lidt attraktive noter. Det uheldige ved sådan en velkomst er, at man ofte godt kan finde de omtalte noter… Uanset om de er tilstede eller ej.
I reklamevideoen står Alessandro Gualtieri i kælderen og tapper essensen af den svedige sexklub ovenover. Når man ser videoen og dufter til Sadonaso og derefter er overladt til sine egne sanser… Kan det være svært at skelne duften fra billederne. Derfor har mit eget eksemplar af duften ligget i æsken i næsten to måneder. Efter den lange pause tør jeg igen stole på mine sanser, så jeg evner at beskrive duften for dig.

Sadonaso

Nedenstående beskrivelse er udelukkende min oplevelse af Sadonaso og udviklingen af den på min hud. Der er desværre ingen facitliste eller bare et par verificerede noter, jeg kan læne mig op ad.
Sadonaso åbner med et strejf af bergamotte, gule blomster og hårdt ristede kaffebønner. Den anderledes komposition lander i et flor af kaprifolie og runder af med en intens note af krydret honning. Hjertet er en flødecreme smagsat med fed vanilje, en rund varme fra tonkabønner, en lettere brændt karamel og mørk chokolade. Hele vejen igennem hjertet er der en note af salt, der intensiverer de øvrige noter og tilføjer en let bitterhed. I bunden er der røg fra en lidt vammelsød styrax, frugtige noter af dadler og tobak. Duften får endnu mere kant af både læder, moskus, castoreum og rav. Og så sporer jeg også noget rustet metal.

”The Phallic Edition”

Nasomatto Sadonaso Extrait de Parfum er lanceret i den klassiske flakon med det lidt overdimensionerede låg. Låget derimod findes i to versioner, der er den helt almindelige cylinder, og så er der ”The Phallic Edition”… Som nævnt går Alessandro Gualtieri gerne hele vejen for at provokere. Det undrer mig dog, at det provokationen virker. Der er slet ingen tvivl om, at du får hele det visuelle univers stoppet ned i halsen. Det er næsten så eksplicit, at det er komisk. De forargede beskrivelser er mindst lige så grinagtige. I hvert fald fik det mig til tasterne…

Sådan en nat…

Som nævnt tog det mig næsten to måneder at omprogrammere hjernen. Hvilke noter jeg fangede første gang Sadonaso ramte min næse, nægter jeg derfor at røbe. Det er som den lytteøvelse, hvor det oplæste ord lyder forskelligt afhængigt af, hvilket ord man læser samtidig. Nu er det jo ikke alle, der sidder med diverse duftnoter klart i erindringen. Efter utallige gennemlæsninger af min beskrivelse af Sadonaso, erkender jeg derfor, at der er brug for et kort sammendrag.
Forestil dig en fredag… du er gået direkte på klub efter fredagsbaren på jobbet. Du er varm og danser det meste af natten… Kun afbrudt af et hedt stævnemøde med personen med det pæne smil og de frække fingre… Sadonaso dufter sødt og krydret… som dine trusser, når du vågner om morgenen efter sådan en nat.

Du finder Nasomatto Sadonaso hos Crime Passionnel.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *