Olfaktorisk Onsdag: Thomas De Monaco Raw Gold

Olfaktorisk Onsdag: Thomas De Monaco Raw Gold
24.05.23
Olfaktorisk Onsdag: Thomas De Monaco Raw Gold

Der er nogle dufte, man bare helt instinktivt ved, er fantastiske. Det var sidste forår, jeg hørte om den første gang. For nylig landede den på hylderne hos Crime Passionnel… Faktisk har Aivaras netop fået fat i nogle af de sidste i verden. Derfor er duften, jeg ville have skrevet om i dag, erstattet med Thomas De Monaco Raw Gold. I går skyndte jeg mig at redigere Torsdags top ti: Gaver til fars dag 2023. Den mulighed ville jeg ikke lade dig gå glip af. Hvis det virker lidt overdrevet, er det udelukkende fordi der kun findes 1400 nummererede eksemplarer af denne duft. Det plejer at være et småærgerligt salgstrick, det er det ikke i dette tilfælde. En af ingredienserne er for eksempel en tørret patchouli, der er blevet opbevaret i over tyve år. Den rette komposition hviler i øvrigt på, at duften ydermere har lagret i tre år.

Flakon nummer 1074/1400

Det var først, da jeg var kommet hjem med den, det gik op for mig, at det er et samleobjekt. Det er jeg, som du måske godt ved, ikke kæmpefan af. De tilfælde, jeg alligevel godt kan tilgive den slags, er naturligvis, fordi der faktisk er en årsag. Det er ikke bare en gimmick med de nummererede flakoner. Der er 1400 styks, fordi det var den mængde, ekstraktionen af den tørrede patchouli rakte til.
Da jeg læste om Thomas De Monaco Raw Gold, kom jeg til at trække på smilebåndet. Flakonen er beskrevet som et kærtegn mod hånden uden at være en konkurrent til indholdet. Straks greb jeg efter flakonen, og det er en fuldstændig præcis om end temmelig flamboyant beskrivelse. Flakonen gør absolut ingen væsen af sig, men den ligger fuldstændig som støbt til min hånd.

Raw Gold Eau de Parfum

Duften er, det duftnørderne kalder, et bæst: en kraftig, opmærksomhedskrævende duft, der holder længe på huden. Duften er kønsneutral, og den får både opmærksomhed fra mænd og kvinder. Den er interessant, krydret, pirrende, dyb og intens.
Den åbner med en vellagret chokoladeagtig blommelikør, en god mørkristet kaffe, en røget vetiver og sort peber. I hjertet finder du en irisagtig note af læbestift. I virkeligheden er det mere følelsen af læbestiften end den egentlige duft, jeg fornemmer, hvis det giver mening… Der er både ruskind og lædernoter i hjertet, det giver duften en mere rå karakter og mere kant. I bunden er der en varm og træagtig tonkabønne samt en diskret varme fra en rå og lidt beskidt civetnote. Et hint af safran og masser af skøn dyb skovbundsagtig patchouli står for intensiteten. Kompositionen tilføjer den heftige honningagtige sødme fra opoponax en krydret nærmest balsamisk kvalitet.

Skal du have fingrene eller i det mindste næsen i duften, skal du altså ikke sidde på hænderne… Du kan købe Raw Gold hos Crime Passionnel både  i butikken Hyskenstræde 14, 1207 København K og på webshoppen.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *