Tirsdagstip: Sådan dækker du en tatovering

Tirsdagstip: Sådan dækker du en tatovering
18.04.23
Tirsdagstip: Sådan dækker du en tatovering

Det hele startede med en brud, der skrev og spurgte, hvordan hun skulle dække et levn fra fortiden. Et par dage senere ryddede jeg op på min computer og faldt over en danskopgave yngsten skrev sidste år. Der var rigtig mange fine betragtninger om fordomme, diskriminering og stigmatisering af hud med tatoveringer. Dagen efter løb jeg ned for at hilse på Aivaras i Crime Passionnel, og der mødte jeg Tristan. Nu er jeg jo en voksen dame og det er altså ikke pænt at stirre på folk. Derfor måtte jeg beherske mig, for jeg har SÅ mange spørgsmål. På den ene side, er det dybt fascinerende at tage en beslutning om lade sig tatovere fra top til tå. På den anden side er jeg lidt ærgerlig over, at så ungt et menneske skal møde trælse kommentarer. De tre meget forskellige oplevelser satte en masse tanker i gang.

Kropsudsmykning

De fleste er ved at falde ned af stolen, når jeg fortæller, at jeg ikke har tatoveringer. Det er selvfølgelig fordi jeg er ”typen”, hvis man kan kæde noget så gammeldags sammen med valget af kropsudsmykning. Og der er sandelig heller ikke ret mange, jeg kender, der ikke er tatoverede. I mange år før jeg blev atten, sparede jeg sammen til en tatovering. Der skulle starte på højre ankel og sno sig rundt om ben, krop og til sidst venstre håndled. Det var lige indtil, jeg arbejdede som hjemmehjælper… Der så jeg nemlig denne her gamle tatoverede mås, den havde med garanti været fastere. Som min veninde altid har sagt, handler det jo om årene, hvor den netop ikke er rejst sydpå. Problemet er bare, at det billede af den der temmelig lange balle er ætset ind i min hukommelse.

Sådan dækker du en tatovering

Langt de fleste har tatoveringer, de er glade for… Og så er der dem, der har været ærgerlige fra starten. Eller de kunne ikke tåle, at moden eller tiden skiftede. Det var sidstnævnte vores brud spurgte til. Selvom det er lidt tarveligt at sidestille bumser, ar og mørke rande med tatoveringer, så er teorien den samme. Det er selvfølgelig komplementærfarverne, vi skal have fat i:

  • Gul <-> lilla
  • Orange <-> blå
  • Rød <-> grøn

Var tatoveringerne oprindeligt sorte, skal du tjekke, hvilken undertone den sorte har. Hvis den er blåsort, er det en orange, du skal have fat på. Og er det en mere mørkegrøn nuance, er det en rød nuance, du skal bruge. Ovenpå dupper du først foundation eller concealer, der matcher din hudtone. Derefter skal dækningen fikseres grundigt med et løst transparent pudder (gerne en vandfast variant).

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *