Fredagsfavorit: Crime Passionnel

20.01.23

Læser du Månedens Favoritter eller i Olfaktorisk onsdag, er du stødt på navnet Crime Passionnel. Det er et lille men velassorteret parfumeri i København. Inden du bliver træt af, at jeg skriver om København, skal du vide, at parfumenørder fra hele verden lægger vejen forbi butikken. Det er præcis så unik, den er! Unik er et af de ord, jeg ellers afholder mig fra at bruge. Der er dog ingen tvivl om, at det netop er denne fortærskede beskrivelse, der passer bedst på dette parfumeri. Selv hvis dufte ikke er noget, du interesserer dig for, er selve butikken et besøg værd. Om ikke andet for at møde Aivaras, der står klar med stor viden, vejledning og gode historier. Egentlig havde jeg tænkt dette indlæg som en Olfaktorisk onsdag, men Aivaras gjorde mig nærmest lykkelig i dag… Og det fortjener ærligt talt et indlæg!

Crime Passionnel
Min anbefaling er at sætte god tid af til besøget. Smut ned og drik en kop kaffe på en café i nærheden, hvis næsen bliver træt undervejs. Holder du en pause, har duftene også tid til at udvikle sig på din hud. Bor du langt væk, kan du forberede dig på besøget, ved at bestille prøver online. Du kan selvfølgelig også bestille duftene online, men hvis du har interessen, er det næsten ærgerligt ikke at besøge butikken. Hvis du er på udkig efter de gængse mærker, er Crime Passionnel ikke for dig. Her finder du udelukkende nichedufte. Det er altså ikke de dufte, der kommer en ny version af hver sæson. Der er nok også en del dufte, der kræver både tid og ikke mindst øvelse at holde af. Det er sket, at jeg først er blevet overbevist flere timer eller dage efter første møde med duften.

Dufte du ikke vil snydes for!
Naturligvis er alle mærkerne i Crime Passionnel nøje udvalgt. Der er selvfølgelig dufte, jeg holder mere af end andre. Følgende liste er altså min helt personlige holdning til dufte, du ikke vil snydes for:

  • BDK Parfums: Mærket er forholdsvis nyt i butikken, men du har måske hørt om Gris Charnel? Det er en MEGET omtalt duft, der er så velkomponeret, kølig og elegant, at den fortjener et snus. En af mine egne favoritter fra mærket er Pas Ce Soir.
  • Francesca Bianchi: Der er et par af duftene, der er forholdsvis stille, når de er faldet til ro på huden. Det er dog ikke en eneste forsigtig duft. Duftene er som en knytnæve, der rammer med vanvittig kraft. Lad dig ikke snyde af navnene, der lyder meget tilforladelige. The Lover’s Tale er for eksempel alt andet end romantisk og let.
    Udover The Dark Side, der er et mesterværk! har jeg fire andre dufte fra mærket. Og jeg har stadig ikke alle dem, jeg holder af.
  • PureDistance: Det tog flere år, før jeg overbeviste mig selv om, at det var en fornuftig pris. Nu hvor jeg har flere af de skønne dufte, er jeg fuldstændig overbevist. Det er værd at huske, at koncentrationen af selve parfumen er langt højere end sædvanligt. Derfor kan hverken pris eller holdbarhed sammenlignes med noget, du er vant til.
  • Laurent Mazzone Parfums: Der er så mange dejlige dufte, at jeg næsten ikke kan overskue at nævne én frem for en anden. Veleno Doré har dog en helt særlig plads i mit hjerte.
  • Matiere Premiere: Det er ikke et vildt gammelt og etableret mærke, men hold da ferie for nogle dufte. Indtil videre har fire af de ti, man kan få i butikken, nået bloggen. Og jeg ved præcis hvilke af dem, der på et tidspunkt skal være mine.

Som du nok fornemmer kunne jeg blive ved. Der er særligt en parfumør, der er rigtig svær at komme uden om. Det er multikunstneren Filippo Sorcinelli, han står bag mærkerne: UNUM, Délire de Voyage, Extract de Musique og Atmosphere d’Emotion. Det er dufte, der kræver noget af dig. Hvis du er nybegynder ud i nichedufte, vil jeg dog ikke anbefale, du starter med dem.

Crime Passionnel ligger i Hyskenstræde 14, 1207 København K. Det er den lille vej på højre hånd, når du går på Strøget mod Amagertorv lige ved siden af LEGO-butikken og overfor Helligåndskirken.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *