Tirsdagstip: Sådan bruger du Vaskebalsam

Pudderdåsernes Vaskebalsam
10.01.23
Pudderdåsernes Vaskebalsam

Det er desværre ikke alle, der har en succesoplevelse, når de bruger Vaskebalsam. Det er noget vi får spørgsmål om med jævne mellemrum. I dag vil jeg spare både dig og mig en masse tid og skrive vejledningen “Tirsdagstip: Sådan bruger du Vaskebalsam”. Sagen er den, at når man bruger et alternativ til almindelig shampoo, skal der en del mere til. Holder man af at spare på produktet, så er Vaskebalsam og andre alternativer til shampoo ikke noget for dig.
Meget forenklet kan man sige, at det er skummet, der vasker håret rent i en almindelig shampoo. Samtidig er det også netop skummet, der er lidt hårdt for håret, fuldstændig som det er for huden. Vaskebalsam og andre alternativer til almindelig shampoo er altså en slags rensecreme til håret. Mængden skal faktisk også forøges på præcis samme måde.

Sådan bruger du Vaskebalsam
Det er sådan lidt bittersødt at skrive et indlæg som dette. Bittert fordi titler som, ”sådan gør du”, får det til at lyde vanskeligt. Og sødt fordi jeg selvfølgelig altid gerne vil hjælpe til at udvide forståelsen for vores produkter og lignende alternativer. Der er virkelig intet vanskeligt over at vaske hår med alternativer til shampoo. Udfordringen er, at man ikke bare kan gøre, som man plejer. For forståelighedens skyld omtaler jeg alternativer til shampoo som Vaskebalsam i den følgende vejledning. Du skal selvfølgelig altid læse vejledningen til det produkt, du har valgt, da der naturligvis er variationer.

  • Vasker du hår sjældent eller har filtret hår, er det en god idé at børste håret igennem før vask. Det gælder faktisk, uanset hvilken shampoo du bruger.
  • Gør hele håret vådt, husk ikke at få vand i ansigtet… (Hov! Det var et helt andet tip)
  • Fordel derefter Vaskebalsam, som du ville fordele en mousse til volumen. Hvis du ikke ved, hvordan man gør det, fokuserer man først og fremmest på hovedbunden. Derefter sørger man for at tilføje lidt ad gangen, så produktet bliver fordelt jævnt i hele håret. Det lyder måske meget tids- og produktkrævende, det er det ikke. Selv min yngstes tykke, krøllede hår bliver rent ved én vask og tre til fem hurtige pump Vaskebalsam. Mit eget hår, der højst bliver vasket en gang om ugen, behøver oftest to gange tre pump. Mit hår er længere, men meget finere end knægtens hår.
  • Det giver god mening at gentage processen, hvis dit hår er fedtet, bliver vasket sjældent eller er fuld af produkter.
  • Brug pleje efter behov. Enten noget du vasker ud eller noget, der skal blive i håret.

Følger du vejledningen på produktet og bruger mere, end du ville bruge af din sædvanlige shampoo, er du oftest sikret et godt resultat. Har man først haft en dårlig oplevelse, er der oftest ikke vilje til at prøve igen. Det forstår jeg selvfølgelig godt, men jeg vil altid opfordre dig til at give det en chance alligevel.

Fejlfinding
Som hud- og hårplejeproducent er drømmen, at alle synes, at produkterne er ligeså fantastiske, som jeg synes. Uden at vide det tænker jeg, at de fleste producenter har det sådan. Derfor er jeg som forbruger også villig til at gå ret langt for at få noget til at fungere. Det er sket højst fem gange i de tolv år, jeg har blogget, at jeg har opgivet et produkt. Derfor er der her en fejlfindingsliste. Måske er Vaskebalsam og lignende alternativer bare ikke for dig. Det er okay, men jeg håber, at du alligevel vil læse med lidt endnu:

  • Brugte du produktet, som beskrevet i vejledningen bagpå eller på æsken?
  • Brugte du nok?
  • Fik du fordelt produktet i hele håret eller hovedbunden?
  • Ventede du den tid, produktet skulle have til at virke?

Det er en helt anden fornemmelse at rense eller vaske håret med en Vaskebalsam. At bruge Vaskebalsam og lignende alternativer til shampoo kan være noget, man skal vænne sig til! Nogle skal blive håret i et godt stykke tid for at have tid nok til at virke. Skyller du før produktet er færdigt med at virke, er det nærmest umuligt at vaske håret rent igen. Er uheldet ude skal du huske, at kuren er, at bruge shampoo, INDEN håret gøres vådt. Noget, der helt sikkert ikke virker, er at skylle håret i en evighed.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
14 kommentarer
Nanna

Hej begge.
I har skrevet lidt om lysmasker. Jeg synes det lyder spændende, har dog ikke så meget mod på det endnu, men jeg kan se, at mange svømmehaller i København har saunaer med rødt lys. Jeg er gravid lige nu, og af forsigtighedsprincip vil jeg ikke bruge det, men efter fødsel overvejer jeg det. Hvad synes i om det, virker det, hvis ja, på hvad? Mvh Nanna

Helene Randløv

Hej Nanna
Det kan du også læse om her: https://pudderdaaserne.dk/?s=infrar%C3%B8d+sauna

Kh. Helene

Nanna T

Vil bare fortælle, at jeres vaskebalsam har REDDET mit hår! Jeg har i årevis døjet med kløende hovedbund og i perioder decideret rødt, skællende eksem. Har prøvet så mange forskellige shampoer af i desperation (sulfatfri, apotekervarianter mod hovedbundsproblemer, også jeres peeling shampoo) uden problemet løste sig…
Problemet gik dog væk over night, efter jeg brugte denne vaskebalsam første gang. Derudover kan jeg strække hårvasken med 1-2 dage og undvære balsam. Kæmpe win-win.
Lov mig, at I aldrig stopper med at producere den!

Helene Randløv

Kære Nanna
Det er da helt fantastisk! Tusind tak for din tilbagemelding, det betyder virkelig meget for os <3

Kh. Helene

nanna

Perfekt, tak, det var præcis det jeg ledte efter. Kh Nanna

Helene Randløv

Held og lykke med det <3

Winnie

Jeg børster mit fine skulderlange hår før vask og her kan jeg smide en god bunke hår i skraldespanden (har hørt at det ikke er godt at komme i wc pga rensningen af vandet så besværes) Men når jeg så har vasket mit hår, så skal jeg ha meget produkt i for at ku rede mit hår ud. Ligemeget hvor forsigtig jeg var ved vask, så bliver det helt filtret sammen som krus og det er lige meget hvilken shampoo balsam mm jeg bruger. Nogen ideer? Pt bruger jeg jeres leave in balsam, ret meget af det – så mit hår blir også tungt af det. Har også olier… måske er det bedre for håret eller??? Har arganoil moroccan, som er bedst, men mit hår blir også tungt af det. Så har jeg kms silk det indfiltre ikke helt så godt som den anden.
Filtringen af mit hår blev værre af babylights jeg fik lavet for 1 år siden. Mit hår virker meget tørt – selvom jeg propper alt muligt i. ???? Gode ideer?

Helene Randløv

Kære Winnie
Hvordan vasker du håret? Klasker du en klat shampoo i håret et sted eller fordeler du den rundt i hovedbunden, som beskrevet her?
Det er vores Plejende Hårcreme du kalder leave-in balsam? Eller er det Alt i en Balsamkur? Du er meget velkommen til at skrive en besked til os enten på Instagram eller Facebook (@pudderdaaserne.dk), der er det lidt lettere at svare/spørge.

Kh. Helene

Skye

Hej Winnie. Dit hår lyder meget som mit – super fint og tørt og skadet af lysning. Mit hår har en smule krøl eller fald, hvilket bare får det til at filtre og kruse endnu mere. Jeg sværger til Pudderdåsernes Vaskebalsam, fordi den ikke udtørrer mit hår, men giver fugt og gør det blødt. Det er klart det bedste, jeg nogensinde har gjort for mit hår. Efter hårvask bruger jeg Whipped Cream leave-in foam fra Milkshake. Den er MEGET parfumeret, og duften deler virkelig vandene, men jeg elsker den. Den er effektiv og tynger ikke mit hår. Hvis de to ting ikke er nok og dit hår alligevel filtrer, kan jeg anbefale Rich Repair fra Goldwell, som er en ‘lynmaske.’ Man kan bruge den som balsam i enderne (endelig ikke i hovedbunden), og så lover jeg dig, at dit hår bliver blødt som smør og helt uden knuder. Der er garanteret en masse silikone i for at få den effekt, men det er effektivt. Du kan finde mange alternativer til de to sidste produkter, men olie skal du være forsigtig med. Olie er super godt som kur for dit hår (dit hår har brug for intensiv pleje i form as masker m.v.), men det er svært at bruge som leave-in i fint hår, fordi håret hurtigt klasker sammen og ser fedtet ud. Måske kan en lillebitte smule i spidserne gå an, hvis det er. Held og lykke 🙂

Helene Randløv

Kære Skye
Jeg ELSKER virkelig, når vores læsere hjælper andre læsere i kommentarfeltet! Tusind tak for det!
Lige en lille kommentar 🙂
Olie er sjældent en god kur for håret, fordi de faktisk meget sjældent indeholder ret meget vegetabilsk olie, der kunne gøre en forskel. Hårolie bør generelt kategoriseres som et stylingprodukt, fordi størstedelen af det er silikone. Det fungerer VILDT godt, og får håret til at syne rigtig pænt og gør det lettere at rede ud, men udover det plejer det ikke håret.
Kh. Helene

Marie

Kære Helene
Jeg bruger hårolier UDEN silikone, med arganolie.
Hvordan vurderer du dette ift pleje?
Bh Marie

Helene Randløv

Hej Marie
Hvilke olier er det? Det afhænger jo af, hvad der er i, hvor godt den plejer håret.

Kh. Helene

Nina

Hej 😊

Tak for et godt og opklarende indlæg!

Jeg har tendens til hurtigt at få fedtet hovedbund (og dermed hår) – men samtidig kruser mit hår også, hvis ikke jeg bruger produkter med fokus på det.

Er jeres vaskebalsam egnet til fedtet hovedbund?

Katja Moikjær

Ja, det er den faktisk – selvom det godt kan føles mærkeligt i starten. Jo mildere og mindre aggressivt vi vasker hovedbunden, jo bedre balance kommer der i den. Og jo mindre fedter den.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *