Tirsdagstip: Pas på huden i badet

15.01.19
Grohe Rainshower 210 Brusesystem

Grohe Rainshower 210 Brusesystem

Der blev sat en del spørgsmålstegn ved sidste uges Tirsdagstip: Drop vandet! Så i dag vil jeg forsøge mig med en uddybning af, hvad jeg egentlig mener. Selvfølgelig er overskriften på indlægget først og fremmest tænkt som en provokation. En overskrift skal helst være fængende, men i sidste uge gik jeg åbenbart over stregen.
Der vil altid være en del af den information, vi ønsker at formidle, der går tabt. Mange læser ikke hele indlægget, og nogen læser endda kun overskriften.
Når jeg skriver, ”Drop vandet!”, betyder det i virkeligheden: ”forsøg at undgå vandet”. Det er faktisk muligt at begrænse mængden af vand på huden væsentligt, men det er desværre ikke ret nemt helt at undgå vand i ansigtet. Selvom huden helt klart ville have bedst af, at det lod sig gøre at undgå vand fuldstændigt.

Kompensation
Der er flere muligheder, når det handler om at begrænse mængden af vand, du udsætter huden for. Selvom det sagtens kan lade sig gøre at undgå en del af det vand, du får i ansigtet under et bad. Vil et brusebad og hårvask alligevel resultere i en del vand, der løber ned over huden. Det er ikke jordens eller for den sags skyld hudens undergang, men det er en væsentlig belastning. Derfor kræver det også noget pleje at kompensere for den udtørring vandet forårsager.

Mulighederne
Alfa og omega er altså at forsøge at undgå vandet i så vid udstrækning som overhovedet muligt. Derefter må du kompensere for fugttabet med god pleje.

  • Beskyt huden med en fed creme, balm eller en olie under badet, du kan for eksempel vælge et renseprodukt med en af de nævnte konsistenser. På den måde renser du huden uden samtidig at tørre den ud.
  • Begræns mængden af vand på huden ved at bruge en vaskeklud, en svamp eller hvad du nu har ved hånden, du kan gøre vådt til afrensning. På den måde bruger du også langt mindre vand.

Det er altid en udfordring at ændre på de fasttømrede vaner. Især badevanerne kan være RIGTIG svære at få ændret. Derfor anbefaler jeg den første af de to muligheder til dit brusebad, uanset om du bader morgen eller aften og den sidste til din afrensning. Hvis du bader om aftenen, kan du garanteret nøjes med en rensevand om morgenen. Hvis du altså slet ikke kan undvære det…

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Tina

og sæbe på huden tørre vel også ud?
Det er derfor jeg tager sunde olier for at smøre indefra.
Jeg prøver undgå for meget vand, for meget sæbe osv.
Selv håret vasker jeg kun ganske lidt en gang pr. uge.
Jeg har venner fra Island, de bruger aldrig sæbe og bader mest i de varme mineralrige kilder.
De er altid rene, de får ikke fedtete hår, de lugter ikke.
Så du har nok ret i, at vi godt kan passe på for meget vand.
En god dag ønskes 🙂

Regine Bromann

Jeg vil bare sige tak for jeres glimrende råd om at passe lidt på vandet og skære ned på mængden af rens. Jeg har haft uren hud siden teenageårene og derfor altid fulgt “rens morgen og aften”-rådene, men da jeg første gang læste hos jer, at det ikke var nødvendigt, og at det faktisk ville være godt for huden at skære ned på både rens og vand, så gjorde jeg det. Nu vasker jeg kun min hud om aftenen med mild, ph-venlig renseskum med en konjacsvamp, og det har kun gjort min hud pænere!

Katja Moikjær

Kære Regine. Hvor er det dejligt at høre! Tak

Julie

Jeg droppede at rense mit ansigt i vand og ansigtsskum, efter jeg læste jeres indlæg. Jeg bruger micellar i stedet og kun vand omkring øjnene om morgenen.
Jeg vasker hår max to gange om ugen. Jeg har faktisk skåret ned på mængden af bad helt generelt, vasker kun kroppen cirka hveranden dag. De morgener hvor jeg ikke har været i bad om aftenen, vasker jeg mig med vaskeklud under arme og intimt.
Men jeg oplever faktisk, at folk synes det er lidt ulækkert? Jeg føler mig hverken ulækker eller beskidt, og jeg er heller ikke typen der sveder specielt meget.
Jeg har forsøgt at læse mig frem til, hvor tit man egentlig skal gå i bad, men der findes ikke så meget om det.. udover, at folk faktisk næsten går FOR meget i bad – og på den måde vasker hudens naturlige “fedtstof” af.

Katja Moikjær

Hej Julie. Jeg har tænkt meget over det samme. Jeg læste denne artikel for noget tid siden: https://videnskab.dk/sporg-videnskaben/hvor-ofte-skal-man-ga-i-bad
Et bad hver 2. dag synes jeg bestemt ikke jeg kan se noget ulækkert i – tværtimod! Men nu er jeg også mor til tre, der sjældent har tid til sådan en luksus 😀
I forhold til hvad der er “ulækkert” handler det vel om lugt. Så længe man ikke lugter og ser pæn ud, så kan andre vel være ligeglade? Alt andet er vel alene ens eget personlige valg.
Jeg vil helst selv i bad hver 2. dag – på 3. dagen begynder min hud at blive irriteret og mit hår at klø.

Figne

Hej Pudderdåserne!
Ift. I skriver “Beskyt huden med en fed creme, balm eller en olie under badet, du kan for eksempel vælge et renseprodukt med en af de nævnte konsistenser.”, hvilke produkter kan I så anbefale?

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *