Tirsdagstip: Sådan fjerner du glimmermakeup

Micropore
27.12.22
Micropore

Heldigvis fik jeg læst min idé- eller to-do liste igennem, inden jeg satte mig til tasterne for et øjeblik siden. På listen står der sædvanligvis en hel del tanker, links, sætninger og datoer i en vild forvirring. Øverst er der dog en vis form for orden… når jeg altså husker at redigere dokumentet. Dokumentet starter nemlig med en løs kalender over, hvornår jeg forestiller mig at udgive diverse indlæg. Sidst jeg redigerede fik jeg vist gabt over lidt rigeligt, for der var en uge for meget. Indlægget, ”Sådan fjerner du glimmermakeup”, var landet i en imaginær uge. Og på næste tirsdag havde det været temmelig irrelevant. Eller det ville måske ikke være irrelevant for alle, men for langt de fleste ville det nok være lidt sent. Eller meget tidligt hvis man nu skulle tage de positive briller på.

NEJ, DET ER IKKE DET SAMME!!!

Det er årstiden, hvor jeg undgår visse personers profiler på instagram. Det gør jeg ikke, fordi jeg kan lide de pågældende personer mere eller mindre omkring jul og nytår. Det gør jeg simpelthen, fordi jeg ikke kan rumme de ting, de år efter år anbefaler. Man må hjertens gerne gå en anden vej, end den jeg anviser. Dog forstår jeg ikke, hvorfor man ligefrem vil skade sine følgere. Det, synes jeg, er fuldstændig uforsvarligt, overdrevet tarveligt og aldeles respektløst. Ingen på de sociale medier kan frasige sig det ansvar, vi reelt har. Og der er faktisk en grund til, at der findes særligt glimmer til øjenmakeuppen. Det er fordi det billige hobbyglimmer fra supermarkeder, hobbyforretninger og lignende i værste fald kan skade øjnene. Meget af glimmeret, der er beregnet til makeup, kan heller ikke bruges omkring øjnene. Derfor skal du være opmærksom!

En gammel vejledning og en enkelt anbefaling

En mere håndgribelig vejledning i, hvordan man bruger glimmer, kan du læse i dette GAMLE indlæg ”Sådan gør du: Glitter”. Der øffer jeg i øvrigt også over hobbyglimmer :-P, det er altså ikke en ny holdning til lejligheden. I indlægget finder du også en liste over mærker, der desværre ikke har glimmer længere. Tidligere i dag efterspurgte Katja en særlig type glimmer, og det nedslående svar er, at det findes ikke. Glimmer ER på vej tilbage i varianter, der er sikre for øjnene… nu skal det bare til Danmark. Når jeg får taget mig sammen til selv at bestille noget, skal jeg nok dele det. Af de få, der er tilbage, vil jeg især anbefale Not Afraid to Sparkle fra M.A.C. Lige på det punkt er jeg dog ikke opdateret, så der er selvfølgelig andre fine…

Sådan fjerner du glimmermakeup

Det var mange krumspring for at nå frem til pointen, nemlig ”Sådan fjerner du glimmermakeup”… Det er ikke spor svært, men det er en teknik! Når du arbejder med glimmermakeup, kan det ærlig talt ligne en glimmereksplosion, hvis man bare gør, som man plejer. Det afhænger selvfølgelig af den glimmer, du har brugt, og især hvordan den er hæftet på huden. Særligt glimmer med større stykker har tendens til at migrere til resten af ansigtet. Og her er din bedste ven simpelthen tape. Princippet er simpelthen at bruge klistersiden af tapen til at fjerne de genstridige stykker glimmer. Det bedste resultat får du ved at gøre det, inden du går i gang med makeupfjerneren. På den måde er der også mindre risiko for, at du får glimmer tværet ind i øjnene.

  • Sno tapen et par gange rundt om pege- og langefinger med klistersiden udad.
  • Dup tapen mod huden, hvor du kan se glimmer og fang på denne måde alt glimmer.
  • Derefter kan du bruge din foretrukne makeupfjerner uden bekymring for at få glitter i øjnene, i håret, i munden og alle mulige andre steder.

Det er altså helt enkelt, og det er en god metode til at fjerne alle slags glimmer, jeg har testet. Selv bruger jeg kirurgisk tape, fordi jeg har så sart hud og altid har mindst én rulle liggende i førstehjælpskassen.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
nanna

Hej begge
Jeg elsker jeres produkter. Tak for dem. Jeg lider lidt af “ice scars”, tror jeg de hedder. Altså dybe ar grundet akne og for meget pilleri i huden. Kan i anbefale et produkt som kan minimere?

Jeg ved godt, at der ikke findes nogle mirakelprodukter.
Men har I et fra jeres egen serie og/eller andre serier, som kan hjælpe? Mvh Nanna

Helene Randløv

Kære Nanna
Det, jeg har set virke bedst, er behandling med Restylane. Du kan sikkert finde før og efter billeder på deres hjemme side. Derfor fristes jeg også til at sige hyaluronsyre, men det skal være et meget lille ét… altså hyaluronsyremolekylet. I vores Alt i en Hyaluronsyre er der tre størrelser, en der udelukkende virker på overfladen, en der virker øverst og én der trænger ned i huden. Nogen har held med heftige styrker af a-vitamin… Og peelinger. Jeg beklager det noget vage svar :-/
Kh. Helene

nanna

Det er ikke et vagt svar. Mange tak. Jeg har aldrig overvejet restylane. Kunne i selv finde på det, hvis I havde akne-ar, eller vil i hellere leve med dem. Ved alle er forskellige – jeg vil bare høre, om I selv synes det er for voldsomt m. bivirkninger/andet ift til ar.

Helene Randløv

Hej Nanna
Jeg har selv nogle ret så grimme ar på næsen, som jeg har forsøgt at behandle med alt muligt. Nålebehandlinger var vist det vildeste, det hjalp noget på teksturen, men ikke helt så meget som forventet. Så afhængigt af omfanget, så ville jeg nok gøre det. Især fordi det jo holder bedre og bedre, men det kræver virkelig en god behandler og en, der virkelig kan håndværket.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *