Tirsdagstip: Blæs hvirvlerne på plads

04.10.22

Sidste tirsdag fik jeg farvet hår. Det betyder jo nogle timer i stolen og en del snak om løst og fast. Da vi nåede til tørring af håret og derefter styling, talte vi om mine hvirvler. Det vil sige, det startede med, at vi konstaterede at mit pandehår virkelig er blevet langt. Derfor blev jeg tilbudt at få det klippet… Selvfølgelig er der kun dygtige frisører ansat, men jeg er bare ikke ret tillidsfuld, slet ikke når det gælder pandehåret. Under pandemien betød det pandehår, der nåede ned forbi næsetippen. Faktisk var det temmelig svært at style det… Og selvom jeg var fristet til at klippe det selv, gjorde jeg i stedet brug af tirsdagens tip: ”Blæs hvirvlerne på plads”. Da stylingen af et hjemmeklippet pandehår ville være nærmest umulig, blev saksen derfor på sin plads under hver eneste nedlukning.

Ordentlig klipning
Da jeg var barn, mindes jeg ikke at have haft så mange hvirvler. De fire hvirvler, der beriger mit pandehår, er i hvert fald først opstået efter mine graviditeter. De sidder så irriterende, at det virkelig gør en verden til forskel, hvordan håret er klippet. Da mit hår samtidig er enorm stridt, løfter de sig, hvis håret bliver for kort. Og så snart håret bliver bare lidt for langt, vender de den anden vej. Rutine, og blik for at hvirvlerne har deres helt eget liv, skal der altså til for at klippe mit pandehår. Hvis der er ændringer, bliver jeg altid taget med på råd. Og der bliver altid lyttet, hvis jeg siger nej tak til spørgsmålet ”kan du gå med til, at jeg prøver at klippe det sådan?”. Det giver mig tryghed, fordi vi så sammen kan evaluere, hvad der fungerer, og hvad der ikke gør.

Blæs hvirvlerne på plads
Det er ikke klipningen, der skal være styr på. Du skal også selv gøre dig umage, når du føntørrer. Tricket er at børste håret frem og tilbage henover hvirvlen. Det er i mere en vanesag, end det er umage, da det ikke kræver præcision. Er du beriget med særligt drilske hvirvler, skal du sørge for at spørge din frisør til råds, så du kan lære at lægge dem ned.
Når jeg selv føntørrer håret, reder jeg først pandehåret til den ene side, så til den anden side. Og sådan fortsætter jeg, til håret falder, som det skal eller jeg vil. På issen har jeg en kæmpehvirvel, der har tendens til at flade ud til alle sider. Gør jeg ikke noget ved den, ligner det en skaldet plet. Derfor reder jeg håret frem og tilbage henover hvirvlen, så håret bliver løftet og blæst i den rigtige retning.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Sara

Giver I en anmeldelse af hårtørreren på billedet? 😍

Helene Randløv

Hej Sara
Nærmest alt du har behov for at vide, kan du læse her:
https://pudderdaaserne.dk/2022/03/18/maanedens-favoritter-februar-2022/

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *